Ongewenst gedrag ? Meld dit bij de vertrouwenspunt van het NOC/NSF

Tafeltennis een vreemde sport

door: Eef Schouten

Of te wel een opzienbarende 3 punten van Jan Tillemans

De wedstrijd Papendrecht 9 – Merwestad was er een met een zeer grote verrassing verzorgd door een zeer verrassend goed spelende Jan.

Jan stond voor deze wedstrijd op 6 gespeeld en 0 gewonnen en wilde deze avond toch wel van de hatelijke 0 af. Nu dat hebben ze van Merwestad geweten, Jan was uiterst geconcentreerd en zijn backhand aanval liep als een trein. Aan het eind van de avond hadden Gerrit en Lenny 1 game van Jan kunnen pakken en Hans geen een  Dus een mooie onverwachte 3 punter voor Jan en samen met Kees ook nog het dubbel winnend, uitmuntend Jan! De zwakke schakel was deze avond Eef met 1 winst punt en een degelijk spelende Kees (nog niet in topvorm) won 2 games. Door deze uitslag draaien we bovenin goed mee.

1-0  Kees – Hans, 1–1 Eef – Lenny, 2-1 Jan- Gerrit, 3-1 Jan/Kees – Lenny/Hans, 4-1 Eef – Hans, 4-2 Kees – Gerrit, 5-2 Jan – Lenny, 5-3 Eef – Gerrit, 6-3 Jan – Hans en 7-3 Kees - Lenny

Eef verbaast !

door: Jan Tillemans

Toch wel een aparte competitiestart met Moos uitgeleend aan team 8 en Eef wel of niet herstellend van een flinke ziekte.

Papendrecht 9 had afgesproken om de eerste thuiswedstrijd tegen TaLaNi 5 te spelen met Eef, Jan en Kees, mede omdat Raymond verhinderd was en Moos tijdelijk was ingelijfd door Maarten Stehouwer, wiens team eveneens thuis speelde tegen de selectie van HTV. We wisten dat Eef flink ziek was geweest, maar normaliter zou hij bij de competitiestart toch wel hersteld zijn? Maar ’s morgens op de speeldag kwam een app-je van Eef dat hij toch nog te slap was. Wat nu? Zelf geen spelers meer en op team 10 kon nota bene ook geen beroep gedaan worden omdat daar Kees Jongkind (langdurig?) in de lappenmand zit. Dan toch maar weer een beroep gedaan op Eef met het voorstel om tóch mee te doen, wel rustig aan en zonder verwachtingen. Gelukkig gaf Eef aan te zullen komen.

En wat schetst onze verbazing? In zijn eerste partij tegen Marianne Westhoek komt Eef eerst met 7 en 8 tegenpunten op 0-2, wint daarna tweemaal nipt met 12-10 om tot slot toch nog met 8-11 de boot in de gaan. Dat is niet rustig aan doen Eef, 5 lange games houd je niet 3 x vol.
Kees en Jan gaven weinig voor Eef zijn 2e partij tegen de altijd tafelvaste Bibi Terlouw, maar op de een of andere manier was Bibi wellicht onder de indruk gekomen van Eef zijn positieve instelling waardoor niet alleen de eerste games met 11-6 en 11-4 naar Eef gingen, maar de partij ook nog eens uiterst snel gewonnen werd met nog een dikke 11-3 game.
De zichtbaar sterk vermagerde Eef begon nu toch wel de consequenties van zijn ziekteperiode te ondervinden, wilde vroeg naar huis en speelde onmiddellijk zijn laatste tegen Jan Bel. Hij begon met 11-7, speelde nipt 12-10 en tot slot een ruime 11-4, dus opnieuw in 3 games.
Twee van de 3 gewonnen Eef, klasse! En klasse dat je toch bent komen opdraven!

Voor de statistieken: als invaller wist Moos 2 partijen te winnen voor Papendrecht 8, had Kees 10 games nodig om zijn eerste hattrick van het seizoen te spelen en ondanks 11 games, waarvan er 6 met 2 verschil, moest Jan 3 x zijn tegenstander feliciteren. Wel won hij samen met Kees gedecideerd in drieën het dubbel waardoor de eindstand 6-4 werd.
A.s. woensdag tegen Tavernie 3 laten we in ieder geval de zwakste schakel thuis….

AFS Transport