Welkom

op de website van de TTV Papendrecht!

Op deze website vindt u informatie over onze vereniging,
zoals bestuurssamenstelling, speelavonden, onze geschiedenis en de locatie.
Enkele foto's geven een indruk van onze gezellige vereniging
Tevens is er actuele informatie over de competitie: uitslagen, standen en persoonlijke resultaten.
Tenslotte kunt u in de agenda lezen welke teams wanneer moeten spelen
en wanneer er toernooien en andere evenementen gepland staan.
Opzeggen lidmaatschap: zie rubriek Informatie - lid worden
Ongewenst gedrag ? Meld dit bij het vertrouwenspunt van het NOC/NSF

HomeNieuwsInformatieEn dan ditCompetitieAgendaFoto'sContactSponsors

Lieron Viveen prolongeert titel van clubkampioen
14 dec
2018

De hoogste licentiespelers van de TTV Papendrecht, variërend van hoofdklasse tot 2e klasse, speelden vandaag om het clubkampioenschap. Opnieuw lukte het Lieron Viveen om de belangrijkste titel bij de senioren te winnen.

Organisator Niek van Westen verdeelde de 12 topspelers in twee poules van 6, waarbij de 2 beste van de poules naar de kruisfinales gingen. Niek regeerde met straffe hand, de zweep ging er nog net niet over, maar hierdoor lukte het om alle wedstrijden binnen de beschikbare tijd te laten spelen.

Lees meer...

Adino Bosch prolongeert zijn clubkampioenstitel
11 dec
2018

Voor de tweede achtereenvolgende keer is Adino Bosch clubkampioen bij de 3e/4e klassers geworden.

Organisator Niek van Westen had de deelnemers ingedeeld in twee poules van 6 tafeltennissers. Omdat hijzelf ook als deelnemer meespeelde nam Jan Tillemans de registratie van uitslagen en tussenstanden voor zijn rekening.

Poule A
Als kersverse kampioen van de 5e/6e klassers mocht Raymond van der Linden ook vanavond acte de présence geven. Maar helaas voor Raymond, het klassenverschil was steeds nét te groot. Toch wist Raymond redelijk te presteren en in 3 van de 5 wedstrijden een 4e game te forceren. Op de 5e plaats eindigde Max Kornet die alleen van Raymond wist te winnen (11-5, 12-10 en 11-8), misschien dat hij in de iets zwakkere poule B beter tot zijn recht was gekomen?
Bij de wedstrijden die Jan Riske en Rian van den Tempel speelden was het meeste wanklag te horen, beiden wisselden goed en minder goed geslagen ballen af, uiteraard werkte hun tegenstanders niet zoals gewenst mee. Beiden wonnen 3 partijen en omdat Rian Jan heel nipt aftroefde met 11-4, 11-7, 3-11, 9-11 en 9-11, werd Jan 4e en Rian 3e in deze poule.
Michelle van der Spek speelde gedreven en fanatiek. Alleen in haar 2e partij moest zij een 5e en beslissende game spelen die Adino Bosch uiteindelijk met 9-11 won en achteraf de enige verliespartij van Michelle bleek te zijn. Ook Adino won van 4 tegenstanders en nog ongeslagen kwam het in de wedstrijd tegen Jan opnieuw tot een 5e game, ditmaal pakte Jan die partij met 11-9.
Op onderling resultaat met Michelle werd Adino derhalve 1e in poule A en Michelle 2e, beiden gingen door naar de kruisfinale.

Lees meer...

Raymond van der Linden overtuigend clubkampioen 5e klassers
07 dec
2018

In een 5-kamp werd vrijdag uitgevochten wie zich dit keer de beste 5e-klasser van de TTV Papendrecht mag noemen.

Aan Jan Tillemans was die titel niet besteed. Hoewel hij een uistekende competitie speelde en dat bekroond zag met het kampioenschap, was hij deze avond totaal niet in vorm. Hij werd niet alleen overklast door zijn teamgenoten Eef Schouten en Raymond van der Linden, maar ook Moos Markesteijn en Rob van den Bos lieten zich door Jan feliciteren.

Voorzitter Rob, die eigenlijk veel te weinig achter de tafeltennistafel plaatsneemt, hield het bij die ene overwinning en noteerde de 4e plaats. Eef wist weliswaar ook te voorzitter te verschalken, maar dat ging niet zonder slag of stoot: na 12-10 en 11-4 vocht Rob zich onverwacht terug met 7-11 en 6-11, maar Eef herpakte zich in de beslissende game met 11-4 en werd zodoende 3e.


Lees meer...

Papendrecht 9 kampioen !!!
22 nov
2018

Bij de laatste competitiewedstrijd was er de uitdaging voor team 9 om minimaal 5-5 te spelen tegen de Dordtse bezoekers Merwestad 2.

Het gehele seizoen trof het team allemaal tegenstanders die aan elkaar waren gewaagd. In negen wedstrijden bleef team 9 ongeslagen, dus er was goede hoop op een gunstige uitslag.

Waar Jan Tillemans het gehele seizoen 2 partijen per wedstrijd won, bleef hij nu steken op één winstpartij. Ook Eef Schouten kwam moeizaam op gang, gelukkig wist hij zijn laatste partij in winst om te zetten. De laatste 7 wedstrijden van dit seizoen moesten Eef en Jan het dubbel voor hun rekening nemen en het was echt wennen aan elkaar. Maar geleidelijk ging dit steeds beter, 4 van de 7 dubbels betekende een extra puntje en zo ook vanavond, drie punten dus al binnen.

De verrassing van de avond was Raymond van der Linden die zowaar een hattrick deponeerde, maar niet zonder de grootste moeite.
Zijn eerste partij won hij in 3 games met steeds het minimale verschil van 2 punten, de de 2e partij dwong hij een 5e game af na 12-10, 12-14, 11-6 en 9-11. Ook die 5e game sloot Raymond winnend af met een nipte 12-10. De wedstrijd tegen de tegenstander waar hij het meest tegen op zag, de geroutineerde Lenny Klarenaar, begon met 10-12, maar Raymond won daarna gedecideerd de volgende games met 11-5, 11-5 en 11-5.
Met die 6-4 uitslag werd Papendrecht 9 kampioen in de 5e klasse.

Helaas ontbreekt op de foto Kees van Blitterswijk wegens verdrietige familie-omstandigheden. Kees staat normaliter garant voor minimaal 2 punten per wedstrijd, maar moest jammer genoeg na 3 wedstrijden afhaken. Het werd vervolgens een uitdaging voor het team om zich extra in te zetten.
Papendrecht 9 draagt de kampioenstitel dan ook op aan de familie van Blitterswijk.

Daan Booij wint het scholierentoernooi 2018
24 okt
2018

Woensdag 24 oktober 2018 was het dan zo ver, het scholierentoernooi tafeltennis 2018.
Na 7 aanmeldingen te hebben gekregen, waren er uiteindelijk 6 kinderen die meededen, dit betekende dat er een zeskamp werd opgesteld, met de eindstand als resultaat, de nummer 1, 2 en 3 waren dus bekend nadat alle wedstrijden waren gespeeld.

Met 2 meisjes en 4 jongens werd het uiteindelijk erg spannend.
Tim van Gilst wist in zijn potjes een aantal puntjes mee te sprokkelen, maar helaas mocht het niet baten om een wedstrijdje te winnen.
Lisanna Borsje wist te winnen van Tim, helaas was dit haar enige winnende pot.
Mike Peule wist 2 potjes te winnen, van Tim en Lisanna, ondanks dat het soms erg spannend was bleef het hierbij.
Fenna de Deugd wist zich goed te verdedigen tegen de jongens en het werd met haar laatste pot erg spannend, als ze won moest de toernooileiding punten gaan tellen voor de nummer 1, 2 en 3. Na 2-2 moest er nog een beslissende game gespeeld worden, die Fenna uiteindelijk verloor.
Jayden Slingerland wist 4 potjes te winnen en maar één had hij er verloren.
Daan Booij was aan het eind van het toernooi ongeslagen, en had alle 5 de potjes gewonnen.

Het eindresultaat was dus als volgt:
6e Tim van Gilst (De Viermaster)
5e Lisanna Borsje (Prins Constantijn)
4e Mike Peule (De Wielen)
3e Fenna de Deugd ('t Kofschip Zuidkil)
2e Jayden Slingerland (Beatrix)
1e Daan Booij (Prins Constantijn)

Het was een geslaagde ochtend, en ik hoop dat iedereen het naar zijn/haar zin heeft gehad.
Michelle van der Spek.

Roberto wint Ranglijsttoernooi Hoorn en behaalt zijn B licentie bij de kadetten
20 okt
2018

Coach Annika Mars schrijft:
Zaterdag 20-10 ging ik met Daan Krijgsman en Roberto den Hertog richting Hoorn.


In de poule van Roberto was het een aantal keer echt spannend, vooral tussen de Cas Nunnink (TTV Nieuw-Vennep) en Roberto was er een zware strijd. Uiteindelijk won Cas, maar omdat hij al van iemand anders verloren had, werd Roberto eerste in de poule. Hierdoor kreeg hij een bye en stond hij al gunstig in de kwart finale. Hier kwam hij Vincent tegen. In deze wedstrijd kwam hij 0-2 achter. Maar hij knokte zich al snel terug naar een 2-2. De laatste game was nog erg spannend maar het lukte hem om deze wedstrijd binnen te slepen met een 3-2 winst.

Lees meer...