Welkom

op de website van de TTV Papendrecht!

Op deze website vindt u informatie over onze vereniging,
zoals bestuurssamenstelling, speelavonden, onze geschiedenis en de locatie.
Enkele foto's geven een indruk van onze gezellige vereniging
Tevens is er actuele informatie over de competitie: uitslagen, standen en persoonlijke resultaten.
Tenslotte kunt u in de agenda lezen welke teams wanneer moeten spelen
en wanneer er toernooien en andere evenementen gepland staan.
Opzeggen lidmaatschap: zie rubriek Informatie - lid worden
Ongewenst gedrag ? Meld dit bij het vertrouwenspunt van het NOC/NSF

HomeNieuwsInformatieEn dan ditCompetitieAgendaFoto'sContactSponsors

Vriendschapstoernooi 2019
12 jul
2019

(Organisator Annika Mars schreef het volgende stukje kopij)

Zoals gebruikelijk is het laatste toernooi van het voorjaarsseizoen het Vriendschapstoernooi, de mix-dubbels met jeugdleden en senioren.

Er deden in totaal 10 teams mee:
1. Lisanna Borsje+ Kevin Nugteren
2. Joas de Keizer + Patrick van Vooren
3. Nanoek Heijkamp + Erwin Verhaert
4. Bram Korevaar + Michelle van der Spek
5. Ruben Helder + Ron (kiwi) Keereweer
6. Jesse Hooglander + Colin Lodder
7. Roberto den Hertog + Moos Markesteijn
8. Yannick Peters + vader Juan Peters
9. Joshua Koers + Guido Houwing
10. Ruben Singewald + Maarten Stehouwer

Er werd dit keer een nieuwe twist in het toernooitje gegooid. Deze twist zou er voor zorgen dat iedereen even veel kans had op de wisselbeker.

Elk team bestond uit een jeugdspeler en een senior. Omdat de beginnende jeugdspelers met een top senior speelde en de gevorderde jeugd met een 5/6e klasse senior, was het een eerlijke en gelijkwaardige indeling. Elke speler speelde eerst een enkelspel. Jeugd tegen jeugd en senior tegen senior. Na deze wedstrijden werd er nog een dubbelspel gespeeld. Elke wedstrijd bestond uit 1 game. Voor elke gewonnen game kreeg je een punt.

Lees meer...

Johan Deumer overleden
02 jul
2019

Vandaag kregen wij het bericht dat op 29 juni jl. Johan Deumer is overleden.

Johan was een actief competitiespeler tafeltennis en ook een regelmatige deelnemer aan onze klaverjasgroep.

Johan, rust in vrede.

Onze deelneming gaat uit naar Gerda, familie en vrienden.

Een scan van de rouwkaart vindt u in het bericht op de pagina ËN DAN DIT

Dubbelkampioenschappen jeugd
28 mei
2019

Een verslagje van organisator Annika Mars

Vorige week donderdag stonden de dubbelkampioenschappen jeugd 2019 op de agenda. Er waren totaal 8 dubbels die deze avond meededen. 

Poule A
Lisanna Borsje + Roberto den Hertog
Jonathan Kamerling + Daan Krijgsman
Thijs van Kapel + Joas de Keizer
Bram Korevaar + Henri Kamerling

Poule B
Nanoek Heijkamp + Colin Lodder
Arfan Mahmud + Dirk Imanse
Ruben Helder + Jesse Hooglander
Joshua Koers + Thiemo Ritchi

Arfan zou eerst met Luuk Krijgsman dubbelen, maar die was helaas niet aanwezig. Gelukkig was Dirk deze avond onze held en kwam zo snel als hij kon om te dubbelen met Arfan.

Omdat de spelers van team 1 deze avond dubbelden met de andere teamspelers, was het een erg spannende avond, omdat iedereen nu aan elkaar gewaagd was.

Lees meer...

Harm Hogendoorn clubkampioen senioren
24 mei
2019

Vrijdagavond waren de kampioenschappen voor de spelers met de hoogste ranking, organisator Niek van Westen kon 2 poules van 6 spelers samenstellen, beide ingedeeld naar de meest actuele ranking van de NTTB.

Niek deelde zichzelf, als winnaar van de 3e/4e klassers, in als theoretisch zwakste speler van poule A. Die theorie kwam uit, niet eenmaal wist hij een partij te winnen, geen schande, maar wel een feit. Dennis den Boer en Kevin Nugteren kwamen beiden tot 2 overwinningen. Al in de openingspartij troffen deze spelers elkaar waarbij Dennis (4e) zegevierde. Verrassend was dat Kevin (5e) het de regerend clubkampioen Lieron Viveen niet alleen flink lastig maakte (8-11, 11-8, 7-11 en 11-9) maar uiteindelijk zelfs met 8-11 in de 5e game won. Dennis trachtte dit te evenaren, maar hij delfde met 13-11 in de 5e game het onderspit tegen Lieron.
Annika Mars weerde zich prima tegen de totaal verschillende speelstijlen van Niek, Kevin en Dennis. De als 5e in de poule geplaatste speelster kon echter niet op tegen de hoofd- en 1e klasse spelers Bas van Oers en Lieron, alleen de laatste troggelde zij nog een game af.
De oplettende lezer concludeert nu al dat Bas en Lieron zich in de kruisfinales speelden. Voor de statistieken: Lieron werd poulewinnaar na 13-11 in de 5e game.

Lees meer...

Niek van Westen clubkampioen 3e/4e klassers
21 mei
2019

Het was wel even goed plannen voor de organisator van de clubkampioenschappen bij de senioren, hoe kon Niek het zó indelen dat hijzelf uiteindelijk in de finale zou belanden?

Dat is natuurlijk theorie, want om zo’n complot ook in de praktijk te brengen, moeten wel alle elementen meewerken natuurlijk, bijvoorbeeld de tegenstanders.

De van te voren bedachte indeling, 4 poules van 4, werd door de late afmelding van Gladys Jacobson niet haalbaar. Gladys moest overwerken en Niek verzuimde dit aan te kaarten bij haar baas, gemiste kans. Niek liet 3 poules van 4 spelers bestaan en plaatste Rin Visser en André Voskuijl bij de kampioen van de 5e/6e klassers, de veteraan Jan Schoon, in poule A. Dat dit geenszins een gelopen koers werd voor Rin en André blijkt uit het feit dat Jan in zijn openingspartij tegen André een 5e game wist af  te dwingen, maar deze uiteindelijk niet winnend wist af te sluiten. Rin, hierdoor gewaarschuwd, besloot het tegen Jan dan ook maar bij 3 games te laten. In het onderlinge duel tussen Rin en André had Rin eveneens genoeg aan 3 games, maar beiden plaatsten zich voor de finaleronden.

In poule B streden de 3e klassers en teammaten Colin Lodder en Piet den Dikken tegen 4e klasser Raymond van der Linden en 3e klasser Michelle van der Spek. Raymond gaf geduchte tegenstand tegen zijn op papier sterkere tegenstanders, tweemaal 4 games en tegen Piet dwong hij een 5e game af die Piet uiterst nipt met 12-10 wist te winnen. Michelle had het ook erg lastig tegen Raymond, na 11-9 en 12-10 volgde wederom een nipte uitslag: 19-17, maar vervolgens kapituleerde Raymond na 11-6. Met 2 overwinningen waren Piet en Colin al door naar de vervolgpartijen, maar eerst nog even onderling afrekenen: Colin deed dat met 11-9, 17-15 en 11-9 dus in 3 games.

Lees meer...

Jan Schoon clubkampioen 5e/6e klassers
14 mei
2019

Het was voor hem lang geleden dat hij weer eens een beker uitgereikt kreeg, maar op deze openingsavond van de clubkampioenschappen had hij ‘m dik verdiend.

Toernooileider Niek van Westen had het clubkampioenschap voor de 5e en 6e klassers wel voorbereid, maar op deze avond schitterde hij door afwezigheid. Niek zat deze week even bij zijn vrienden in Turkije.

Van alle kanten was getracht om het 7-tal deelnemers uit te breiden naar 8 zodat er 2 poules van 4 gevormd konden worden, maar helaas. Een 7-kamp zou, gezien de gevorderde leeftijd van enkele deelnemers, een te zware wissel op de spelers zijn. Het alternatief werd een poule van 3 met de op papier iets sterkere en een poule van 4 met de zogenaamde zwakkere spelers, daarna kruisfinales.

Poule A
In deze poule met Jan Schoon, Moos Markesteijn en Jan Tillemans zou er dus één speler afvallen. Moos begon tegen Jan S en dolf in 3 games met 11-5, 11-6 en 11-9 het onderspit. Van te voren schatte Jan T in dat hij de afvaller zou zijn en na 2 x 6-11 tegen Moos zat dat er ook wel in. Maar Jan herstelde zich met 7-11, 4-11 en een uiterst nipte 10-12. Moos was toen dus al de afvaller. De slotpartij tussen de beide Jannen liep met 10-12, 11-8, 11-7 en 11-9 het gunstigst af voor Jan Schoon.

Poule B
Deze poule bestond uit de spelers van Papendrecht 10, aangevuld met de nog onervaren George Feijt. George verloor weliswaar zijn 3 partijen, maar kwam in een game tegen Kees Jongkind toch nog op 10-12. Kees hield het bij deze ene overwinning en zag Ina Wiekart ongeslagen naar de finale gaan evenals Herman Erkelens die twee zeges op zijn conto bracht.

Lees meer...