Welkom

op de website van de TTV Papendrecht!

Op deze website vindt u informatie over onze vereniging,
zoals bestuurssamenstelling, speelavonden, onze geschiedenis en de locatie.
Enkele foto's geven een indruk van onze gezellige vereniging
Tevens is er actuele informatie over de competitie: uitslagen, standen en persoonlijke resultaten.
Tenslotte kunt u in de agenda lezen welke teams wanneer moeten spelen
en wanneer er toernooien en andere evenementen gepland staan.
Opzeggen lidmaatschap: zie rubriek Informatie - lid worden
Ongewenst gedrag ? Meld dit bij het vertrouwenspunt van het NOC/NSF

HomeNieuwsInformatieEn dan ditCompetitieAgendaFoto'sContactSponsors

tafeltennisseizoen geopend met verrassende gasten
28 aug
2018

De organisatie had in samenwerking met materiaalsponsor Game 11 voor verrassende gasten gezorgd.

Het was de meervoudig paralympisch kampioene Kelly van Zon die samen met burgemeester Aart-Jan Moerkerke de opening verrichte door een paar ballen tegen elkaar te spelen. De burgemeester vertelde in het verre verleden wel eens een balletje te hebben geslagen, maar dat hij totaal niet vaardig meer was met batje en pingpongballetje. Toch verraste hij de vele veel meer geroutineerde aanwezigen door met zijn allereerste service tegen Kelly van Zon een punt te scoren. Maar daar bleef het ook bij, de volgende punten vielen uiteraard allemaal in het voordeel van de paralympisch kampioene.

Game 11 was vanzelfsprekend ook weer aanwezig met een kraam en daarop een uitgebreid assortiment tafeltennisartikelen.

Diverse jeugd- en seniorenleden hebben in de loop van de avond een balletje tegen Kelly kunnen slaan en dat is toch een aparte ervaring.

Van deze openingsavond zijn weer enkele foto's gemaakt, te bewonderen elders op deze site in de rubriek foto's, of klik gewoon hier.

Papendrechtse jeugd bij de Open Zeeuwse
26 aug
2018

Dirk Imanse en Roberto den Hertog hebben op zaterdag gespeeld en Colin Lodder bij de senioren op de zondag daarna.

De vader van Roberto schrijft over dit toernooi:

"Roberto is in de ochtend winnaar geworden van zijn poule.

In de middag was er een leeftijdentoernooi waar Roberto en Dirk hebben gewonnen in hun poule.
Toen moesten ze tegen elkaar en heeft Dirk gewonnen. Vandaar dat op de foto Roberto twee bekers heeft en Dirk een.

De organisatie daar was niet helemaal perfect, er waren een aantal fouten met de speeltijden en tegenstanders.
Dirk heeft bijvoorbeeld niet voor de juiste plaats gespeeld in de ochtend. Hij is hier zover ik weet 4e geworden.
Colin heeft de twee gecoacht op de zaterdag.
Al met al was het een leuk toernooi."


Marco den Hertog

Rian van den Tempel winnaar Tourspel 2018
29 jul
2018

Met het zeer nipte verschil van 8 punten op de eindstreep wist Rian van den Tempel voor te blijven op beoogd eindwinnaar Davey den Boer.

Het Tourspel dat Eef Schouten dit jaar weer organiseerde kende steeds verschillende dagwinnaars.

De etappe-uitslagen, gepast commentaar en het algemeen klassement vindt u elders op deze website in de rubriek "En dan dit", maar je kunt ook op hier klikken.

Vriendschapstoernooi 2018
22 jun
2018

Om te beginnen met het verslag van dit toernooi is het misschien wel leuk om even stil te staan bij hoe het toernooi is ontstaan en wat eigenlijk de reden is van de naam van dit toernooi.

(Een verslag van organisator Michelle van der Spek)
Een hele tijd geleden toen Kees Jongkind, Ina Wiekart en Herman Erkelens van ons 10e team nog bij TTV de Vriendschap speelden, konden ze deze club niet voortzetten, ze hebben zich toen bij ons (TTV Papendrecht) gevoegd en met het budget wat ze nog over hadden van TTV de Vriendschap hebben ze ons toen de bokaal geschonken voor het toernooi, wat we het Vriendschapstoernooi noemden. Het toernooi staat centraal om jeugd en senioren dichter bij elkaar te brengen en zo de drempel van o.a. de jeugd naar de senioren toegankelijker te maken.

Dan komen we aan bij het toernooi, na de nodige aanpassingen in de poule-indelingen konden we van start gaan. Met 2 poules van 5 en 1 poule van 4 hadden we een mooi aantal met koppels, namelijk 14 koppels!

In poule 1 zaten Dennis & Albert van Beek, Colin Lodder & Ruben Singewald, Jesse Hooglander met zijn vader en Henri Kamerling & Erwin Verhaert. Colin & Ruben maakten een flitsende start door in de poulefase alle 3 de wedstrijden te winnen.
Dennis & Albert hadden verloren van Ruben & Colin waardoor zij 2e in de poule zijn geworden.
Toen ging het tussen Jesse met zijn vader en Henri & Erwin, in een spannende 3-pitter en op het eind een bloedstollende 16-14 voor Jesse en zijn vader was dit koppel 3e geworden en Henri en Erwin 4e.

In poule 2 zaten Mees Boer & Max Kornet, Mischa Roukhadze & Dennis Dingemans, Lisanna Borsje & Kevin Nugteren, Jonathan & Stefan Kamerling en Joas de Keizer met zijn vader.
Lisanna en Kevin waren op dreef, met de nodige sprongen die Lisanna maakten, kon ze ruimte maken zodat Kevin terug kon slaan en als dit gebeurde sprong Lisanna weer op om zo de bal terug te slaan, een erg leuk gezicht en ook nog heel effectief! Want na 3 wedstrijden stonden ze nog 3 uit 3. Mees en Max gingen ook goed want ook zij hadden na 3 wedstrijden 3 gewonnen, een effectief koppel wat ze eerder ook al hadden bewezen.
Na een 2-0 overwinning van Mees en Max op Lisanna en Kevin (zat overigens nog best dicht bij elkaar, 11-9 en 11-8, waren Mees en Max 1e in de poule en Lisanna en Kevin 2e. Mischa en Dennis wisten er 2 te winnen en ondanks dat ze elkaars spel nog niet echt kenden, waren ze dus wel een goed duo! Hierdoor werden ze 3e in de poule.
Toen ging het nog tussen Joas en zijn vader tegen Jonathan & Stefan, na 3 spannende 3 games, 8-11, 11-7 en 11-7, waren Joas en zijn vader 4e geworden en Jonathan & Stefan 5e.

Lees meer...

Lieron Viveen winnaar Gijs Ton Trofee
12 jun
2018

Na de clubkampioenschappen rond de jaarwisseling in 2017 was het weer hoog tijd voor een toernooit binnen de TTV. Om deze reden hebben we ervoor gekozen om de Gijs Ton Trofee weer te organiseren, vorig jaar zat dit bekertoernooi voor senioren er een keertje niet bij.

(Verslag van organisator Bas Hardenberg)

Na het sturen van een e-mail, het ophangen van een lijst in de kantine en het whatsappen van leden kwamen we uiteindelijk uit op een deelnemersveld van 25 zeer gemotiveerde tafeltennissers. De Gijs Ton Trofee wordt gespeeld via het afvalsysteem; de winnaar is door en de verliezer is uitgeschakeld. Hierbij wordt het toernooi uitgesmeerd over twee dinsdagavonden. De eerste avond op 5 juni stond in het teken van de voorronde en de eerste ronde. De tweede avond op 12 juni hebben we vervolgens de kwartfinale, de halve finale en ten slotte de finale gespeeld.

Op de eerste avond hebben we de volgende opmerkelijke uitslagen gezien:
- Ondergetekende is direct door Hanno van Sintmaartensdijk uitgeschakeld. Hierbij heb ik nog wel één setje kunnen pakken.
- Ex Jeugdselectiespeler Colin Lodder wist het toch niet te winnen van de oude rot Rin Visser. Met een partij in 4 games bleek Rin toch te sterk (of gewoon te lastig) voor Colin.
- Kampioen uit 2014 Rian van der Tempel heeft niet kunnen winnen van Patrick van Vooren. Onze penningmeester versloeg Rian in 4 games.
- In de eerste ronde stonden Rin Visser en Dirk Imanse tegenover elkaar. Anders dan Colin bewaarde Dirk wél zijn geduld en wist hij zo van Rin te winnen. Zo plaatste Dirk zich voor de halve finale.

Lees meer...

Jeugd dubbelkampioenschappen 2018
31 mei
2018

(Verslag van organisator Michelle van der Spek)

Donderdag 31 mei was het zover, de dubbelkampioenschappen van de jeugd. Met een inschrijvingsaantal van 9 koppels heb ik besloten om 3 poules van 3 koppels te maken. Iedereen begon in de poulefases met the best of 3, dus 2 gewonnen games.

In de eerste poule waren Colin Lodder en Dirk Imanse ongeslagen gebleven. Yannick Peters en Arfan Mahmud tegen Ruben Helder en Jesse Hooglander werd een spannende pot, na 11-3 voor Yannick en Arfan kwamen Ruben en Jesse terug met 9-11 en 3-11. Hierdoor werden Ruben en Jesse 2e in de poule en Yannick en Arfan 3e.

In de 2e poule waren Ruben Singewald en Dennis van Beek ongeslagen gebleven. Nanoek Heijkamp en Bram Korevaar wonnen in een hele spannende pot net met 2-1 van Lisanna Borsje en Joas de Keizer. Lisanna en Joas wonnen de eerste game met 11-8, hieropvolgend reageerden Nanoek en Bram door met 10-12 en 3-11 te winnen.
Lees meer...