Welkom

op de website van de TTV Papendrecht!

Op deze website vindt u informatie over onze vereniging,
zoals bestuurssamenstelling, speelavonden, onze geschiedenis en de locatie.
Enkele foto's geven een indruk van onze gezellige vereniging
Tevens is er actuele informatie over de competitie: uitslagen, standen en persoonlijke resultaten.
Tenslotte kunt u in de agenda lezen welke teams wanneer moeten spelen
en wanneer er toernooien en andere evenementen gepland staan.
Opzeggen lidmaatschap: zie rubriek Informatie - lid worden
Ongewenst gedrag ? Meld dit bij het vertrouwenspunt van het NOC/NSF

HomeNieuwsInformatieEn dan ditCompetitieAgendaFoto'sContactSponsors

Niek van Westen clubkampioen 3e/4e klassers
21 mei
2019

Het was wel even goed plannen voor de organisator van de clubkampioenschappen bij de senioren, hoe kon Niek het zó indelen dat hijzelf uiteindelijk in de finale zou belanden?

Dat is natuurlijk theorie, want om zo’n complot ook in de praktijk te brengen, moeten wel alle elementen meewerken natuurlijk, bijvoorbeeld de tegenstanders.

De van te voren bedachte indeling, 4 poules van 4, werd door de late afmelding van Gladys Jacobson niet haalbaar. Gladys moest overwerken en Niek verzuimde dit aan te kaarten bij haar baas, gemiste kans. Niek liet 3 poules van 4 spelers bestaan en plaatste Rin Visser en André Voskuijl bij de kampioen van de 5e/6e klassers, de veteraan Jan Schoon, in poule A. Dat dit geenszins een gelopen koers werd voor Rin en André blijkt uit het feit dat Jan in zijn openingspartij tegen André een 5e game wist af  te dwingen, maar deze uiteindelijk niet winnend wist af te sluiten. Rin, hierdoor gewaarschuwd, besloot het tegen Jan dan ook maar bij 3 games te laten. In het onderlinge duel tussen Rin en André had Rin eveneens genoeg aan 3 games, maar beiden plaatsten zich voor de finaleronden.

In poule B streden de 3e klassers en teammaten Colin Lodder en Piet den Dikken tegen 4e klasser Raymond van der Linden en 3e klasser Michelle van der Spek. Raymond gaf geduchte tegenstand tegen zijn op papier sterkere tegenstanders, tweemaal 4 games en tegen Piet dwong hij een 5e game af die Piet uiterst nipt met 12-10 wist te winnen. Michelle had het ook erg lastig tegen Raymond, na 11-9 en 12-10 volgde wederom een nipte uitslag: 19-17, maar vervolgens kapituleerde Raymond na 11-6. Met 2 overwinningen waren Piet en Colin al door naar de vervolgpartijen, maar eerst nog even onderling afrekenen: Colin deed dat met 11-9, 17-15 en 11-9 dus in 3 games.

Lees meer...

Jan Schoon clubkampioen 5e/6e klassers
14 mei
2019

Het was voor hem lang geleden dat hij weer eens een beker uitgereikt kreeg, maar op deze openingsavond van de clubkampioenschappen had hij ‘m dik verdiend.

Toernooileider Niek van Westen had het clubkampioenschap voor de 5e en 6e klassers wel voorbereid, maar op deze avond schitterde hij door afwezigheid. Niek zat deze week even bij zijn vrienden in Turkije.

Van alle kanten was getracht om het 7-tal deelnemers uit te breiden naar 8 zodat er 2 poules van 4 gevormd konden worden, maar helaas. Een 7-kamp zou, gezien de gevorderde leeftijd van enkele deelnemers, een te zware wissel op de spelers zijn. Het alternatief werd een poule van 3 met de op papier iets sterkere en een poule van 4 met de zogenaamde zwakkere spelers, daarna kruisfinales.

Poule A
In deze poule met Jan Schoon, Moos Markesteijn en Jan Tillemans zou er dus één speler afvallen. Moos begon tegen Jan S en dolf in 3 games met 11-5, 11-6 en 11-9 het onderspit. Van te voren schatte Jan T in dat hij de afvaller zou zijn en na 2 x 6-11 tegen Moos zat dat er ook wel in. Maar Jan herstelde zich met 7-11, 4-11 en een uiterst nipte 10-12. Moos was toen dus al de afvaller. De slotpartij tussen de beide Jannen liep met 10-12, 11-8, 11-7 en 11-9 het gunstigst af voor Jan Schoon.

Poule B
Deze poule bestond uit de spelers van Papendrecht 10, aangevuld met de nog onervaren George Feijt. George verloor weliswaar zijn 3 partijen, maar kwam in een game tegen Kees Jongkind toch nog op 10-12. Kees hield het bij deze ene overwinning en zag Ina Wiekart ongeslagen naar de finale gaan evenals Herman Erkelens die twee zeges op zijn conto bracht.

Lees meer...

Lieron Viveen wint wederom Gijs Ton Trofee
07 mei
2019

Voor de 3e achtereenvolgende keer zag Lieron Viveen de fel begeerde Gijs Ton Trofee aan hem uitgereikt worden.

Dit bekertoernooi kenmerkte zich in het verleden tot een echte afvalrace, verloor je, dan lag je er uit. Op de 1e avond, de voorronde, hanteerde organisator Niek van Westen deze traditionele handelswijze, maar op de finale-avond een week later liet hij er zijn eigen gedachten weer over heen gaan en verzon voor de 8 laatste spelers twee poules van 4 spelers. Thuis had hij in zijn eentje de loting verricht, naar eigen zeggen geheel onpartijdig, maar wel met warme ballen. Helaas verzuimde Niek deze loting vast te leggen met beeldmateriaal.

Op deze wijze ontstond er een poule met duidelijk sterke spelers en een iets zwakkere poule. Voor degene die hier zijn bedenkingen over heeft: uiteindelijk zou de eindoverwinning toch naar de beste speler gaan?

In poule A met Eddy van Weelde, Dinh Duc Dao, Winnie van Rooij en Lieron Viveen vielen Winnie en Dao met één overwinning buiten de vervolgrondes. Op onderling resultaat won Winnie. Eddy en Lieron tekenden beiden voor 2 zeges, onderling won Lieron.

In poule B bleek dat Niek van Westen zichzelf uiteindelijk eerlijk (?) ingeloot had bij Hanno van Sintmaartensdijk, Dennis den Boer en Patrick van Vooren. Na 6 partijen bleek dat Niek slechts één overwinning had weten te boeken en wel op Patrick (13-11 in de 5e game) die met lege handen bleef. Naar de kruisfinales gingen wel Dennis (2 zeges) en een ongeslagen Hanno.

Lees meer...

Verrassend paastoernooi senioren
23 apr
2019

Eindelijk was er in het competitieschema weer eens ruimte gelaten om een paastoernooi te spelen.

Toernooileider Niek van Westen kwam voor de 17 deelnemers wederom verrassend uit de kast, door vierkampen in te delen, zonder handicap, met spelers van wisselend niveau. Daarnaast diende men ook driemaal in wisselende samenstellingen dubbelpartijen te spelen. Last but not least werd elke partij in 2 games gespeeld, niet tot de 11, maar totdat het totaal van 40 punten werd bereikt, bijv. 17-23 en 22-18 maakte een totaal van 39-41.
Aldus demonstreerde Niek zijn veelzijdigheid en orginaliteit.

Poule 1

In deze poule speelde Bas van Oers met Piet den Dikken, Dennis Dingemans en Kevin Nugteren. In de 3 dubbels werd over en weer gewonnen en verloren, in de enkelpartijen bleek Kevin met 277 punten net even beter dan Bas die op 257 punten eindigde. Piet werd 3e met 220 punten en Dennis eindigde op 206 punten.

Poule 2
Dennis den Boer trof Colin Lodder, Eef Schouten en Ron Keereweer. Ook in deze poule was er geen enkele speler die alle dubbels won. Poulewinnaar werd Dennis met 277 punten, Colin werd 2e met 263 punten. In hun onderlinge wedstrijd speelden Eef en Ron 19-21 en 21-19, dus 40-40. Maar in hun overige partijen wist Ron toch meer punten te verzamelen dan Eef: 224 tegen 196.

Lees meer...

UITEINDELIJK KWAM ALLES GOED !!!
22 apr
2019

Zoals halverwege het seizoen geschreven, stonden de seniorenteams 1 en 2 er niet al te best voor. Team 1 stond op een gedeelde 4e plaats -met de wetenschap dat de zwakste nummer vier uit beide poules kan degraderen- en team 2 stond één punt onder de veilige streep op een vijfde plaats.

De start van de tweede helft was niet veel beter. Team 1 startte met twee nederlagen tegen de gedoodverfde favoriet De Sprint (1-4) en de jeugdige talenten van 21-UP (3-2). Winniet was zoekende naar zijn vorm en wist in beide partijen geen winst te boeken. De logische zege van Harm op plaatsgenoot Bekker en een winstpartij van Lieron plus de dubbel tegen 21-UP, zorgde voor drie schamele puntjes.

Team 2 startte met een gelijkspel tegen directe concurrent Taverzo -al werd vooraf op meer gehoopt gezien de opstelling Bas (1x winst), Harm (3x winst) en Richard (1x winst)- en boekte een magere 6-4 overwinning op nummer laatst TOG, waarbij de drie verliespartijen van mr. Stonehouse en de twee winst partijen van aanvoerdert Hou Wing opvielen. Niet geheel onbelangrijk, Bas scoorde een hattrick en versloeg voor het eerst zijn zwager (met tafeltennis welteverstaan, niet met rummikub).

Lees meer...

Update voorspelling seniorenteam 1 en 2
10 mrt
2019

Van onze verslaggever uit China

Halverwege het seizoen is de tussentijdse balans niet heel positief.
Zowel team 1 en 2 bevinden zich in de gevarenzone, beide een puntje onder de veilige 4e plaats.


In de poule van seniorenteam 1 ligt de Sprint conform de verwachtingen op koers om kampioen te worden.
De jeugdige spelers van 21 UP maken nog genoeg trainingsuurtjes en dat betaalt zich uit met een stevige 2e plaats.
Vriendenschaar doet het boven verwachting goed met een 3e plaats, al doen zij regelmatig beroep op hun joker.
Voor de veilige 4e plaats is team 1 in gevecht met 't Centrum uit Rotterdam, die vooralsnog geen onnodige punten laten liggen.
Alexandria valt met een 6e plaats tegen en lijkt al uitgespeeld te zijn maar de (plastic) ballen zijn doorgaans rond.
Winny is, na zijn armblessure, rustig begonnen met drie potjes en scoort een prima winstpercentage van 67%.
Harm speelt tot nu toe erg constant en pakt ieder duel een potje.
Ed heeft tot nu aardig wat potjes gespeeld voor zijn doen maar scoort met een uit zes een matig winstpercentage.
Ook het doorgaans stabiele dubbel valt met een uit vijf erg tegen.
Lieron heeft zijn opwachting nog niet gemaakt dit seizoen maar zal tenminste een keer opdraven.
De eerste wedstrijd in de tweede helft is meteen een pittige, koploper de Sprint komt op bezoek in De Kooy.

Lees meer...