Welkom

op de website van de TTV Papendrecht!

Op deze website vindt u informatie over onze vereniging,
zoals bestuurssamenstelling, speelavonden, onze geschiedenis en de locatie.
Enkele foto's geven een indruk van onze gezellige vereniging
Tevens is er actuele informatie over de competitie: uitslagen, standen en persoonlijke resultaten.
Tenslotte kunt u in de agenda lezen welke teams wanneer moeten spelen
en wanneer er toernooien en andere evenementen gepland staan.
Opzeggen lidmaatschap: zie rubriek Informatie - lid worden
Ongewenst gedrag ? Meld dit bij het vertrouwenspunt van het NOC/NSF

HomeNieuwsInformatieEn dan ditCompetitieAgendaFoto'sContactSponsors

Kevin Nugteren clubkampioen 2e/3e klassers
16 mei
2014

Het samenstellen van een leuk deelnemersveld was voor organisator, mededeelnemers en schrijver dezes Piet den Dikken weer een fascinerende bezigheid. Negen enthousiastelingen, maar om op een even aantal uit te komen zocht Piet naar nummer 10. Het kostte wat overredingskracht, maar het lukte. Totdat op de dag zelf Frank van Wijngaarden zich na een week van ziekte moest afmelden. Ook de eventuele fraaie verrassing die Pieter achter de hand had kon niet op zo’n korte termijn een avond vrijmaken. Dan de niet-genoemde nummer 10 maar gebeld en de situatie uitgelegd, met de gedachte dat deze zich zonder gezichtsverlies kon terugtrekken. Echter, afspraken waren ervoor verzet en dus bleven er 9 deelnemers over. Ja ja, maar daarmee was het festijn nog niet over. Op de avond zelf vroeg Max Kornet of hij het tiental mocht completeren. Prima, maar buiten mededinging voor een eventuele halve en dus hele finale. Op het laatste moment moest Jamie de Waardt zich noodgedwongen terugtrekken omdat hij met vriendin en al naar het ziekenhuis moest. Hopelijk gaat het inmiddels beter met haar ! De teller stond weer terug op 9, en nu bleek Michelle van der Spek de reddende engel in nood. Ook buiten mededinging, maar zo bleef het schema tenminste overeind.

Toen er eenmaal begonnen was, bleek poule A vrij snel beslist waar wat betreft de ereplaatsen. Henk van den Bosch spartelde heftig tegen in zijn openingspartij tegen Dirk van Vugt en nam zelfs een 2-1 voorsprong. Nadat de vierde game nipt bij Dirk belandde, ging de hoogste versnelling er in en was de winst met 11-4 voor Dirk. Michelle mocht voor één keer haar geliefde (Laurens Langeveld dus) proberen een oor aan te naaien, kwam dicht in de buurt (of hield Laurens zich tactisch in…?) maar toch tekort. Henk probeerde aan te haken, kreeg ook tegen Jeremy van der Graaff weer een voorsprong van 2-1 op het bord. Ditmaal kwam Jeremy heel goed weg met 12-10 in de vierde en winst in de vijfde. Dirk en Laurens wonnen beiden hun tweede potje, maar Jeremy kwam daar niet aan toe. Tegen Dirk was het een kansloze 0-3 met slechts 5, 7 en 6 punten tegen. Henk ging tegen Michelle van de nul af en Laurens liet zich ook niet stoppen door Jeremy. Daardoor waren Laurens en Dirk al door en was hun onderlinge duel alleen voor de poulewinst. Dirk won en ook Michelle bleef niet op 0, omdat Jeremy zich liet verschalken.

Poule B was een stuk spannender. Max Kornet had zijn goede vorm en prima spel meegenomen en was in vijven de baas over Rin Visser. Adino Bosch kan bogen op een 100%-score tegen organisator Piet en begon prima. Piet wist het beeld om te draaien met 11-5 en 11-7, maar daarna bleek al dat de goede competitievorm na 4 weken niks doen was verdwenen. En Adino bleef op 100%, terwijl Piet zich op slag kansloos achtte. Kevin Nugteren veegde alle illusies van Rin hardhandig van tafel, terwijl Adino alle kansen levend hield door winst op Max. Nadat Piet zeer moeizaam ook van Rin had weten te winnen, was laatstgenoemde inderdaad kansloos. Maar een beslissende rol zou hij nog wel spelen ! Kevin stond opnieuw geen game af tegen Max en had dus ook alle kans op de volgende ronde. Tegen Piet pakte hij zijn 7e game op rij, maar daar bleef het voorlopig bij. Niet dat Piet ineens zijn vorm hervonden had, integendeel. Het bleef harken, maar na 3x 11-7 werd de situatie in de poule interessant. Kevin op 2, Piet op 2, Adino op 2 maar die moest nog tegen Rin. En dat werd een sensatie wel jewelste, want Adino ging er in drieën af en bleef zodoende ook op 2 winstpartijen. Kevin moest tegen Adino en de winnaar zou door zijn naar de halve finale. Als Adino zou winnen, kon Piet zich zelfs een minimaal verlies tegen Max permitteren. Dan zouden Kevin, Max en Piet gelijk komen en het onderling resultaat tellen. Maar als Kevin zou winnen, moest Piet dat ook doen. Kevin maakte na een spannende eerste game (14-12) korte metten met Adino, die daarna alleen maar hoopvol naar Max kon kijken. Het was wederom zwaar bevochten, maar na 11-6, 9-11, 11-4 en 12-10 was Piet zelfs poulewinnaar.
Michelle hield het 3 games lang spannend tegen Rin, pakte er daar 1 van en was in de vierde volslagen kansloos en daarmee laatste. Toch hulde voor het spelen ! Max was voor plek 7 Jeremy de baas met 3x 11-9, terwijl Adino helemaal niet meer hoefde te spelen om de vijfde plaats te veroveren. Beoogd opponent Henk van den Bosch bleek al vertrokken.

Beide halve finales kenden een identieke indeling : een Papendrechtse twintiger versus een Alblasserdamse vijftiger. Jeugd tegen ervaring dus, en de jeugd ging er overtuigend met de winst vandoor. Kevin mocht het tegen Dirk proberen, en was daar verrassend snel mee klaar. Blijkbaar ligt Dirk’s spel hem wel. De eerste en derde game oogden spannend (11-9), maar de uitslag van de tussenliggende (11-3) geeft wel aan wie in deze partij de touwtjes in handen had.
De twee teamgenoten Laurens en Piet spelen niet vaak tegen elkaar en dan is het altijd spannend. Het gebrek aan vorm bij Piet werd echter wel héél duidelijk met 11-2 en 11-4. Laurens liet de teugels vieren en dat je dat tegen Piet niet moet doen bleek in de derde. Daarna was Laurens weer bij de les en een klasse beter.
Daarmee stonden de beide veteranen weer eens tegen elkaar en dit jaar was Dirk’s beurt om te winnen. Game 1 was spannend (11-8 voor Dirk), maar na de zeer gemakkelijke winst in de tweede bezondigde ook Dirk zich aan teugelvieren. In de derde probeerde hij zijn spel van vorig jaar te kopiëren en opnieuw werd dat genadeloos afgestraft. Ook Dirk was op tijd wakker en pinde Piet na 11-3 volkomen terecht op de Mars-plek (4e dus) vast, terwijl hij zelf breed mocht lachen naar de fotograaf.
Laurens en Kevin hadden beiden een “missie”, Laurens zelfs twee want Michelle keek fanatiek aanmoedigend toe. Het leek voor hem de goede kant op te gaan en na 11-9, 5-11 en 11-7 hadden beiden weliswaar evenveel punten binnengeslagen, maar was de voorsprong voor hem. Het werd voor Kevin helemaal een benauwde zaak toen hij in game 4 op 8-10 kwam. Toen gingen alle remmingen overboord (lees : ruggordel af) en na 4 punten op rij dwong hij een beslissende vijfde af. Daarin stond Kevin de hele tijd op voorsprong en moest Laurens zich gewonnen geven met 11-8.

En mag Kevin Nugteren zich in elk geval een jaar lang Clubkampioen 2e/3e-klassers noemen.