Welkom

op de website van de TTV Papendrecht!

Op deze website vindt u informatie over onze vereniging,
zoals bestuurssamenstelling, speelavonden, onze geschiedenis en de locatie.
Enkele foto's geven een indruk van onze gezellige vereniging
Tevens is er actuele informatie over de competitie: uitslagen, standen en persoonlijke resultaten.
Tenslotte kunt u in de agenda lezen welke teams wanneer moeten spelen
en wanneer er toernooien en andere evenementen gepland staan.
Opzeggen lidmaatschap: zie rubriek Informatie - lid worden
Ongewenst gedrag ? Meld dit bij het vertrouwenspunt van het NOC/NSF

HomeNieuwsInformatieEn dan ditCompetitieAgendaFoto'sContactSponsors

CK Dubbels 2015 : De podiumtijgers vieren weer feest !
20 jan
2015

Een uitgebreid verslag over het clubkampioenschap dubbels voor senioren door organisator Piet den Dikken. Een uitgebreide fotorapportage vindt u elders op deze site in de rubriek "foto's"

Traditioneel is het clubkampioenschap voor dubbels het eerste serieuze werk van het jaar. Na de decemberstop en het oliebollentoernooi mag er, na weken van fanatiek trainen, toch wel eens een keer de maat genomen worden. Omdat een aantal gerenommeerde dubbels ditmaal niet konden of wilden meedoen, bleek het aantal duo’s beperkt te blijven tot 17. Geen uitvallers op het laatste moment en verheugd keken vooral Richard Steenhuisen en Jan Riske naar de lijst met deelnemers. Erwin Verhaert was verhinderd om met organisator Piet den Dikken te spelen en dus hoefden Richard & Jan zich niet druk te maken over hun noodlot (winnen tegen Erwin & Piet en de pot daarna verliezen).

Poule A was de enige met 5 koppels. Uiteraard vielen er weer de nodige verrassingen en woeste uitslagen te noteren. Zo niet voor Kees Jongkind en Herman Erkelens. Dit koppel verdiende dik respect door verreweg het oudste deelnemerskoppel te zijn, en door hun nimmer aflatende ijver. De resultaten waren echter niet geweldig, in 4 wedstrijden slechts 1x gamewinst. Nee, dan zorgden Ina en Simon voor heel wat meer vuurwerk. Drago en Jamie keken wellicht (te veel ?) op tegen de voor hen enigszins vreemde effecten van de bal en verloren game 1 met 11-9. Kan gebeuren, maar moeizaam bleef het gezien de standen 20-18 (!!) en 11-9. De buit was echter niet binnen, want na 12-10 en 11-9 (en in totaal 120 punten) konden Ina en Simon juichen. Wat ze dan ook deden. Dit verlies bleek cruciaal voor de kansen van Drago & Jamie, want ondanks een knappe winst op Guido & Ron waren ze verplicht om de laatste pot tegen Colin & Bas van Oers ook te winnen. Ze hadden echter de pech dat Colin & Bas verloren hadden tegen Guido & Ron en dus voluit moesten gaan. Guido & Ron als 1e door, gevolgd door Colin & Bas.

Poule B bleek overzichtelijker, maar ook niet zonder verrassing. Winnie van Rooij had Michelle als maatje en dat bleek wonderwel bij elkaar te passen. Henk van den Bosch vormt met Rin Visser toch een koppel waarvoor je, dankzij hun onorthodoxe spel, moet oppassen, maar Winnie en Michelle hadden er niet teveel moeite mee. Richard Koekkoek en Eef Schouten boden prima tegenspel tegen Eddie die dit keer samen met Dirk van Vugt speelde, maar het wasniet genoeg voor een stunt. Ook Winnie & Michelle bleken beter. De verrassing van de poule kwam in wedstrijd 4. Henk & Rin openden met twee keer 11-9 tegen Eddie / Dirk. Maar die gaven gas bij en trokken de zaak weer in evenwicht. Met 2x 11-6 deden zij dat zelfs een stuk ruimer en de wedstrijd was gekanteld, dacht men. Dat het nogmaals kon kantelen bleek bij 11-9 in de vijfde…voor Henk & Rin ! Nog steeds waren Eddie & Dirk niet kansloos. Immers, winst op Winnie & Michelle zou 3 koppels op 2 winstpartijen brengen en waren Henk & Rin alleen door als Eddie / Dirk met 3-0 zouden winnen. Dat scenario kon na 14-12 voor Winnie / Michelle de prullenbak in en Henk & Rin verzoenden zich reeds met een eervolle uitschakeling. Toch niet, Winnie en Michelle gingen keihard door en schakelden Eddie & Dirk met 3-1 uit, Henk & Rin als nummers 2 meenemend naar de kwartfinales.

Piet had in Maarten Stehouwer een andere dubbelmaat in poule C, maar om nou te zeggen dat dat een doorslaand succes werd…. Hun eerste wedstrijden tegen Laurens en Johan Snoep was nog wel een mooie. Opstelling 1 bleek zeer voordelig voor Maarten & Piet, opstelling 2 was dat voor Laurens & Johan. Het kwam dus aan op een beslisser en analoog aan de opstelling namen Maarten & Piet een 5-1 voorsprong. Het was de vraag hoe lang ze die konden vasthouden, misschien wel tot het eind ? Neen dus, het stond veel te vlug alweer gelijk en vooral Laurens trok fel door naar winst. Twee vaste koppels troffen elkaar in wedstrijd 2, waarin Hanno & Patrick te sterk bleken voor Kees & Kitty. Toch liet dit koppel Laurens & Johan bijna struikelen, slechts een gewonnen vijfde game voorkwam een zeperd. Piet & Maarten bleken al hun kruit te hebben verschoten. Tegen Hanno & Patrick was het al niet best, tegen Kees & Kitty nog slechter en een roemloze aftocht bleef over. Hanno & Patrick redeneerden vooral tactisch, wilden géén poulewinnaar worden, en toen Laurens & Johan zich realiseerden waarom wilden zij ook niet meer. Het gevolg was een draak van een potje, waarbij Hanno de beslissing bracht door bij 9-9 2x fout te serveren…..

Poule D voltrok zich eigenlijk vrij rimpelloos. Annika Mars had zich afgevraagd wie er nog (of weer) zonder dubbelpartner was. Dat bleek Jan Tillemans te zijn, die zijn mede-Jan (van Dalen) had zien afhaken. Een verrassend koppel dus en ondanks het verschil in speelstijl speelden beiden beslist niet onaardig. Het was niet genoeg om door te gaan, daarvoor bleken de koppels Moos & Harm en Richard & Jan Riske te goed en vooral : ingespeeld. Maar Max Kornet & Bas Hardenberg gingen onderuit en werden zodoende laatste. In deze poule bleek de laatste wedstrijd, beslissend voor de poulewinst, géén dooddoenertje. Behalve het uitdelen van een mentale tik stond ook de eer blijkbaar op het spel. Moos & Harm kwamen op 2-0, maar na ruim 100 punten en 12-10, 11-9 en weer 12-10 ging de (poule)winst toch naar Ries & Ris.

Werden in voorgaande jaren zo’n beetje alle poulewinnaars uitgeschakeld in de kwartfinale, dit jaar bleken er 2 van deze koppels hun goede vorm mee te nemen. Zo niet Guido Houwing en Ron Keereweer. Hoewel : Hanno & Patrick hadden het schema uitgekiend bestudeerd en zorgden zo voor een zware wedstrijd voor Guido & Ron. Het gelijk leek aan de kant van Hanno & Patrick, want na 3-11 volgden 11-8, 11-4 en 11-8 en een halve finale.
Winnie & Michelle waren één van die koppels die gewoon doorgingen met winnen. Vooral in opstelling 1 waren ze oppermachtig aan Harm & Moos : 11-2, 9-11, 11-4 en 11-9
Het tactische vernuft van Hanno & Patrick zorgde ervoor dat de poulewinnaars van poule C (Laurens en Johan) een zwaardere tegenstander trof dan zijzelf. Colin Baldé en Bas van Oers toonden dit ook aan, al moet gezegd dat Johan & Laurens zich kranig weerden. De 2 games die zij wonnen gingen een stuk makkelijker dan de 2 die Colin & Bas konden bijschrijven, maar beide laatsten drukten na de gelijkmaker wel door met 11-6.
Henk & Rin weten velen te verrassen, maar als aan de overkant hun eigen teamgenoot Jan Riske hen opwacht, samen met Richard Steenhuisen, is dat verrassingselement natuurlijk weg. Eén game kon er nog net worden gewonnen, de andere 3 waren ruim voor Jan & Richard.

Zodoende kwamen deze podiumklanten in de halve finale tegen Hanno & Patrick te staan die ook dit scherp hadden ingecalculeerd. Blijkbaar leek hen dit de makkelijkste route naar de finale. Wat er precies allemaal misging, kunnen beide heren wellicht zelf het beste vertellen. Maar dat ze tegen Jan & Richard niet veel in te brengen hadden, blijkt wel uit de cijfers : met 11-5, 11-8 en 11-9 verzekerden Jan & Richard zich alvast van een prijs.
Voor Winnie & Michelle viel hier het doek tegen Colin & Bas. Maar wie na de eerste game (11-3 voor laatstgenoemden) dacht dat het een walk-over zou worden kwam bedrogen uit. Na een veeg terug (11-5 voor W & M) wonnen Colin & Bas uitermate moeizaam de beide volgende games met 14-12 en 13-11.

Voor Winnie & Michelle viel hier het doek tegen Colin & Bas. Maar wie na de eerste game (11-3 voor laatstgenoemden) dacht dat het een walk-over zou worden kwam bedrogen uit. Na een veeg terug (11-5 voor W & M) wonnen Colin & Bas uitermate moeizaam de beide volgende games met 14-12 en 13-11.
Toch bleven Winnie en Michelle knokken voor een prijs. En die mentaliteit betaalde zich uit tegen Hanno & Patrick. Ook nu weer ging de eerste game verloren (met 11-7), maar er volgde winst met 11-5, 11-8 en 11-8. Daarmee werd een ingespeeld koppel toch tamelijk verrassend buiten de prijzen gehouden door een gelegenheidsduo.

Zoals al een paar keer eerder deze avond, bleek ook in de finale de opstelling beslissend. Richard & Jan begonnen prima, de opstelling pakte goed voor hen uit en met 11-6 was game 1 op zak. Anders ging het in game 2 waar Colin & Bas de overhand hadden. Het bleek toch moeizamer te beslissen dan gedacht, maar na 11-9 stond het toch gelijk. Verrassend genoeg hadden Jan & Richard daarna óók moeite om te winnen en toen Colin & Bas vervolgens met 11-4 wél fors uithaalden, beloofde dat een spannende 5e game. Die kwam er echter niet, het spel van Jan & Richard werd steeds degelijker en ze lieten de verwachte voorsprong bij het wisselen niet meer in gevaar komen (11-4). Drie jaar na hun vorige winst mogen zij zich voor dit jaar “Dubbelkampioenen van TTV Papendrecht” noemen. Tot nu toe moeten zij wellicht het meest succesvolle koppel uit de geschiedenis van dit dubbelkampioenschap worden genoemd. Vijf jaar geleden als koppel begonnen met als resultaten : 2e, 1e, 2e, 3e en nu weer 1e. Volgend jaar 3e en ze hebben alle prijzen dubbel…

Nog eenmaal het ereschavot :
1e    Richard Steenhuisen & Jan Riske
2e    Colin Baldé & Bas van Oers
3e    Winnie van Rooij & Michelle van der Spek

Klik hier voor de foto's van het dubbeltoernooi