Welkom

op de website van de TTV Papendrecht!

Op deze website vindt u informatie over onze vereniging,
zoals bestuurssamenstelling, speelavonden, onze geschiedenis en de locatie.
Enkele foto's geven een indruk van onze gezellige vereniging
Tevens is er actuele informatie over de competitie: uitslagen, standen en persoonlijke resultaten.
Tenslotte kunt u in de agenda lezen welke teams wanneer moeten spelen
en wanneer er toernooien en andere evenementen gepland staan.
Opzeggen lidmaatschap: zie rubriek Informatie - lid worden
Ongewenst gedrag ? Meld dit bij het vertrouwenspunt van het NOC/NSF

HomeNieuwsInformatieEn dan ditCompetitieAgendaFoto'sContactSponsors

Richard Steenhuisen en Jan Riske prolongeren dubbelkampioenschap
10 mei
2016

Zo, dat was ‘m dan. Het eerste toernooi onder leiding van ondergetekende: het senioren dubbeltoernooi 2016.

Ik begin mijn verhaal met de opmerking dat het toernooi naar mijn mening op een sportieve, en nog wel belangrijker: op een gezellige manier verlopen is. Wat dat betreft viel het me toch niet tegen. Voor zover even die spreekwoordelijke veer die ik mezelf dan toch even heb willen toekennen :-) Daarnaast voeg ik hier graag aan toe dat ik open sta voor (opbouwende) kritiek, ik moet het immers ook nog leren..

Dan over het toernooi. Na een tweetal mails en het persoonlijk aanspreken van leden kende het dubbeltoernooi een deelnemersveld van 32 personen. Een mooi aantal dacht ik zo. Ook viel het me meteen op dat er ook veel “onverwachte” teams aan het toernooi deelnamen zoals Colin Baldé & Frank van Wijngaarden of Lieron Viveen & André Voskuijl. Dat maakt het toernooi natuurlijk een stuk gevarieerder. Daarnaast waren natuurlijk ook de bekende dubbels van de partij, zoals Richard Steenhuizen & Jan Riske of Moos Markesteijn & Harm Hogendoorn, waarbij het eerste koppel gebrand was op het verdedigen van de eerste plaats.


Het toernooi ging van start met de poulefases.....

Met 32 deelnemers heb ik ervoor gekozen om vier poules van vier koppels te maken. Deze heb ik zo eerlijk mogelijk ingedeeld op basis van de NTTB ELO ratings van de individuele spelers binnen de duo’s. Daarnaast heb ik op basis van de laatst gespeelde klasse van de spelers een handicap vastgesteld, wat achteraf een behoorlijke impact heeft gehad op het toernooi. Deze is zowel positief als negatief bevonden door de deelnemers. Zo vond ik het persoonlijk erg leuk om te zien dat Ina Wiekart & Kees Jongkind de tussenrondes behaalden met een tweede (!) plaats in de poulefase. Daarnaast kwam de handicap misschien iets minder goed tot zijn recht toen Davey den Boer & Nick van Leeuwarden de sets met een vijftal punten achterstand begonnen tegen Piet den Dikken & Nathalie Nobel. Ach ja, hier leer ik van zullen we maar zeggen…

Na de poulefase was het tijd voor de tussenronde. Hierbij speelde de tweede en derde plaats binnen de poules voor een felbegeerde plaats in de kwartfinales. Het koppel met de eerste plaats binnen de poules was direct geplaatst voor de kwartfinale. Voor de laatste binnen de poules was het nu tijd om gezellig een biertje of een andere (alcoholvrije) versnapering te gaan halen in de kantine.

Zoals gezegd de tussenrondes dus. Op de eerste tafel bleken Dennis den Boer & Rian v.d. Tempel te sterk voor Kevin Nugteren & Drago Bikarevic, wat volgens Kevin geheel aan Drago lag. Gek genoeg dacht Drago hier iets anders over. Op tafel twee bleken Max Kornet & Adino Bosch te zwak voor Piet den Dikken & Nathalie Nobel waardoor laatstgenoemden dus de halve finale bereikten. Op tafel drie liepen de emoties hoog op tussen Colin & Frank tegen Hanno van Sintmaartensdijk & Patrick van Vooren. Zo hoog zelfs dat er op een gegeven moment batjes door de zaal vlogen! Vriendschappelijk toernooi dus. Ten slotte bleken Lieron & André na een zwaar bevochten vijf-setter (set van 5 games mod.) toch nèt iets sterker dan Ina & Kees. Die avond dus geen Leicester-praktijken waarbij de grote underdog kampioen werd.

In de kwartfinales bleken Dennis & Rian nu ook weer sterker dan hun tegenstanders, Niek van Westen & Annika Mars. Davey & Nick verloren van Piet & Nathalie en Colin & Frank bleken toch niet de nodige weerstand te kunnen bieden tegen de regerend kampioenen Richard & Jan. Ten slotte bleken Winnie van Rooij & Michelle v.d. Spek te sterk voor Lieron & André.

De twee halve finales werden gespeeld tussen Dennis & Rian tegen Piet & Nathalie en Richard & Jan tegen Winnie & Michelle. Ook nu wonnen Piet & Nathalie weer van hun tegenstanders, waardoor zij in de finale belandden. In de andere halve finale tussen Richard & Jan tegen Winnie & Michelle werd het behoorlijk spannend, waarop deze dus volop in de aandacht stonden van het aanwezige publiek. Na een lange vijf-setter (set van 5 games mod.) trokken Richard & Jan toch aan het langste eind en zo plaatsten ook zij zich dus voor de finale.

Vervolgens was het tijd voor de finale en de troostfinale. De troostfinale was tussen Dennis & Rian en Winnie & Michelle. Het laatste team bleek na een leuke wedstrijd toch een tandje sterker en zo zijn Winnie & Michelle opnieuw geëindigd als derde, Dennis & Rian moesten het helaas doen zonder een paar van die oh zo mooie bekers. Tegelijkertijd vond op de eerste tafel de finale plaats. Zoals gezegd werd deze gespeeld tussen Piet & Nathalie tegen Richard & Jan. Na een spannende pot zorgden Richard & Jan ervoor dat zij ook dit jaar weer de boeken ingaan als de dubbelkampioen.

Ten slotte was het tijd voor een daverende speech van onze gloednieuwe voorzitter Rob van den Bos, waarin hij iedereen bedankte voor de sportieve en leuke avond. Daarnaast ging er ook een bedankje naar de organisatie voor het leiden van het toernooi. Ik wil aan dat bedankje ook de inzet van Harm Hogendoorn toevoegen. Hij heeft ook flink geholpen met het opzetten en in goede banen leiden van het toernooi. Na een korte, maar krachtige speech van mijn kant was het dan eindelijk tijd voor de prijzenuitreiking. Nadat de nodige handdrukken en zoenen waren uitgedeeld, was er nog maar één taak: lekker die tafels opruimen!

Een uitgebreide fotoreportage vindt u op deze site in de rubriek foto's (of klik op deze link !)
En een video van 4 minuten, gefilmd en gemonteerd door Gladys Jacobson, staat nu op YouTube, klik op deze link !


Bas Hardenberg