Uitslagen Senioren - Najaarscompetitie 2022

Noeste arbeid Ć©n Niek zorgen voor gelijkspel tegen sterk DHC
30 sep

door: Piet den Dikken

Onze derde tegenstander was een oude bekende uit Delft. Adino was voor vandaag uitgeroosterd en dus speelden Niek, Rian en Piet.
Piet wilde starten, was niet helemaal fit en zag dat je als "a" de meeste rust tussen de partijen had. Het maakte niet veel verschil, dankzij zijn snothoofd klopte de timing niet helemaal. En dus verdween nagenoeg iedere aanvalsbal via de netband net óver de tafel. Behoorlijk frustrerend in de eerste pot tegen Martijn, want daarin lagen heus wel kansen genoeg om het 1e punt binnen te halen. Niek keek het 2 games lang even aan tegen Koen Jansen (9-11 en 12-10) en gaf toen vol gas. Ruimschoots genoeg voor de gelijkmaker. De sterkste van de 3 tegenstanders (Rik) bleek inderdaad een maat te groot voor Rian. De dubbel Niek/Piet kende opmerkelijk veel misverstanden in de eerste 2 games. Va banque spelend (de aanval liep plotseling goed) kwam het tot 2-2 en 9-9 in de vijfde. De laatste aanvallen raakten echter weer de netband....
Na de pauze was Niek veel te sterk voor Martijn en Piet net als Rian kansloos tegen Rik. De wedstrijd van Rian tegen Koen kende een opmerkelijk scoreverloop. Nadat Rian in game 1 kansloos was, werd het 4x op rij 11-7. Helaas om en om, dus de achterstand groeide naar 2-5. Een waar spektakelstuk volgde tussen de 2 nog ongeslagen spelers Niek en Rik. Toen Niek in de vierde game met 11-7 de stand gelijk trok, leek de partij definitief gekanteld. Maar Rik verzette zich hevig en pas bij 13-11 moest hij Niek feliciteren. De 1e hattrick dit seizoen voor Niek derhalve, en dat heeft de gehele bar na afloop ruimschoots kunnen horen. Dat er nog velen moge volgen, het was wel vermakelijk...!
Rian kende tegen Martijn alweer een wisselende score, maar bleef nu in de vijfde aan de goede kant en bracht zo de achterstand terug tot 4-5. Aan Piet de eer (of zware taak) om er een gelijkspel uit te slepen tegen Koen. Nooit eerder van gewonnen en nu niet fit, het leek op voorhand tamelijk kansloos. Met 4-11 en 6-11 werd dat bevestigd. Hoe het kon gebeuren weet nu nog niemand (zeker Koen niet), maar na 5 games stond Piet doorvermoeid en zeer breed te grijnzen en kon er een verdienstelijke puntendeling worden medegedeeld aan Jan Tillemans.

Chinees eten of Chinees gegeten worden
23 sep

door: Piet den Dikken

Na de (verrassend) goede uitslag en dito spelniveau van week 1 waren de verwachtingen hooggespannen. Al werd die hoop getemperd door Rian die deze spelers kende: "Misschien dat we tegen Calvin een kansje hebben als die meedoet".
Aangezien het gehele team van Xerxes een Chinese achtergrond heeft, had Piet ter voorbereiding al Chinees gegeten. Maar gedurende de avond werd hij slechts op z'n Chinees opgepeuzeld. Net zoals Adino en Rian overigens. Inderdaad was Calvin degene waartegen we alledrie een kans hadden. Of het nou aan het werkelijk beroerde licht in de zaal lag, aan het hoge niveau van de tegenstander, ons eigen getob of een combinatie daarvan: we bleven vér verwijderd van ons beste spel en waren dus kansloos. 0-10 in 010 derhalve, snel vergeten en door naar wedstrijd 3.

Overwinning dankzij hattrick Piet
18 sep

door: Niek van Westen

Afgelopen vrijdag 16 September was het zover...de aftrap van de eerste wedstrijd van ons team voor de najaarscompetitie 2022. Thuis tegen een paar oude (letterlijk en figuurlijkšŸ˜‰) bekenden van Het Centrum. Wij speelden in de samenstelling Adino, Piet en Niek en vooraf zouden we tevreden zijn geweest met een gelijkspel of nipte overwinning. Of het een nipte overwinning zou worden zou af kunnen hangen van de uitslag van Niek tegen hun sterkste man Frank. Helaas ging Niek er in 3 sets af en een teamoverwinning leek veraf. Echter, opeens stond Piet op. Of ie uitgerust was van de vakantie of had gesnoven of andere doping had gebruikt, weten we niet. Maar hij ging die avond als een speer; won zijn 3 enkelpartijen en 98% van het gewonnen dubbel met Niek. Omdat Adino weinig "adinoos" serveerde, was hij ook in staat een partij te winnen (die andere partijen verloor hij nipt). Tel daarbij op de 2 winstpartijen die Niek nog wist te behalen en de klinkende overwinning van 7-3 is een feit.

Een goede start van de competitie die donderdag wordt voortgezet en waarin Rian in de opstelling staat voor Niek.