Welkom

op de website van de TTV Papendrecht!

Op deze website vindt u informatie over onze vereniging,
zoals bestuurssamenstelling, speelavonden, onze geschiedenis en de locatie.
Enkele foto's geven een indruk van onze gezellige vereniging
Tevens is er actuele informatie over de competitie: uitslagen, standen en persoonlijke resultaten.
Tenslotte kunt u in de agenda lezen welke teams wanneer moeten spelen
en wanneer er toernooien en andere evenementen gepland staan.
Opzeggen lidmaatschap: zie rubriek Informatie - lid worden
Ongewenst gedrag ? Meld dit bij het vertrouwenspunt van het NOC/NSF

HomeNieuwsInformatieEn dan ditCompetitieAgendaFoto'sContactSponsors

En de oliebollen smaakten goed!
29 dec
2009

Voor het eerste toernooi dat Piet den Dikken organiseerde waren alle beschikbare plaatsen bezet. Niet alleen was iedereen (bijna) op tijd aanwezig, er stonden ook nog ongeduldige wachtenden, hopend dat iemand verhinderd was.
De 6 speeltafels dienden voor de zes poules van 6 spelers wel continue bezet te blijven, want het tijdschema was enigszins riskant. Hoewel het een gezelligheidstoernooi is, zijn er toch spelers die persé geen nederlaag willen lijden en dan maar ook liefst 5 games spelen om dit te verhinderen.
Lees meer...

Gezellig kerstfeest voor de jeugd
17 dec
2009

Deze donderdag had Simon van Sintmaartensdijk weer een gezellig kerstfeest voor de jeugd georganiseerd. Dit keer stond alles in het kader van behendigheid en dat was vanwege sfeerverlichting extra moeilijk.

Wie het handigst was kon veel punten scoren via opgehangen paraplu's en borden waarin diverse gaten gezaagd waren.

Hierbij een foto-impressie waarbij ook de twee kampioenteams nog eens in het zonnetje werden gezet.
Lees meer...

Piet van Sintmaartensdijk beste klaverjasser
09 dec
2009

Traditioneel was er na de Algemene Ledenvergadering - met de Begroting 2010 - weer klaverjassen.

28 deelnemers, allen opgetrommeld door organisator Gijs Ton, stonden te trappelen van ongeduld om na de ALV de woensdagavond te besteden met het leggen van ener kaartje. Terwijl AZ onderuit ging in België, welker televisieverslag wijselijk door de organisatie uit werd gelaten, werden aan zes tafels en de bar (alwaar de boeren hun zetels innamen!) de kaarten geschud. Met zoveel deelnemers en Rob vd Bos die inviel voor Jan Boon (gebroken remkabel), waren alle ingrediënten aanwezig voor een mooi kaartavondje.
Lees meer...

Hectische slotpartijen leveren toch nog een kampioen op
29 nov
2009

Afgelopen week speelden de teams van de TTV Papendrecht de slotwedstrijden van de najaarscompetitie. Voor vele teams stonden er nog belangen op het spel, hierbij een overzicht van een hectische week.

Dinsdagavond trachtten de senioren van Papendrecht 4 zich in een directe confrontatie met een mede degradatiekandidaat nog te handhaven in de 3e klasse. Bezoekers Lekpongers 1 uit Ameide diende met 6-4 te worden verslagen en in het begin van de wedstrijd ging het nog niet eens onaardig, Niek van Westen verloor eerst nipt in 5 games, maar herstelde dit daarna door zijn tweede partij nipt in hetzelfde aantal games te winnen. André Voskuijl daarentegen begon met een winstpartij maar verloor daarna dik van angst-gegner Henk de Gans. Ook Moos Markesteijn opende met een verliespartij in 5 games maar zag zijn teammaten het dubbel winnen, na 6 partijen was de tussenstand 3-3. Maar het venijn zat ‘m in de slotpartijen waar alleen Niek nog een schamel puntje wist toe te voegen en degradatie naar de 4e klasse een feit werd.
Lees meer...

Papendrecht 1 bedwingt koploper
22 nov
2009

Al kunnen de spelers van Papendrecht 1 zich niet handhaven, zonder slag of stoot wensen ze zich toch niet over te geven in de hoofdklasse. Vrijdagavond ontving de seniorenselectie koploper Docos 2 uit Leiden en al snel kwam het team met 0-2 achter. Eddy van Weelde en Jeffrey de Bosscher verloren hun openingspartij, weliswaar wensten beiden pas te capituleren in de 5e game. Winnie van Rooy profiteerde daarna juist weer van een 5e game door deze met 11-7 winnend af te sluiten en meteen daarop samen met Eddy het dubbelpunt te veroveren. De 2-2 muteerde daarna naar 2-4 doordat Jeffrey en Eddie opnieuw hun partij verloren en wederom stelde Winnie daar een winstpartij tegenover met de opvallende resultaten 11-7, 15-17, 11-1, 10-12 en 14-12. Geheel in lijn van zijn laatste wedstrijden wist Jeffrey ook deze avond een partij te winnen waardoor de tussenstand weer gelijkgetrokken werd naar 4-4. In zijn slotpartij deed Winnie wat hij van tevoren ook beloofde, hij won zijn derde partij, weliswaar weer in een 5e game met minimaal verschil, maar hattrick is hattrick. Jammer dat Eddy zijn uitstekende prestaties van de eerste seizoenswedstrijden niet kan handhaven, vrijdagavond bleef hij voor het eerst dit seizoen met lege handen. Zijn slotpartij werd in 5 games verloren zodat er een 5-5 op het wedstrijdformulier verscheen. Met dit resultaat blijft Papendrecht 1 weliswaar in de degradatiezone maar heeft het team er wel aan meegewerkt dat de Leidse bezoekers de koppositie moeten afstaan aan Taverzo 2 dat juist a.s. zaterdag thuis in de laatste wedstrijd tegen Papendrecht 1 het kampioenschap kan gaan vieren.
Lees meer...

Degradatie dreigt voor seniorenselectie
15 nov
2009

Het is zo goed als zeker dat de seniorenselectie van de TTV Papendrecht al na één seizoen hoofdklasse weer terug zal keren naar de 1e klasse. Vrijdagavond trachtte Papendrecht 1 het verschil met Treffers 3 te verkleinen, maar in Roelofsarendsveen werd het verschil juist groter, mede doordat best man Eddy van Weelde maar één overwinning boekte. Richard Steenhuisen verraste nog met 2 zeges, maar beiden leverden het dubbelpunt in. Als derde speler fungeerde ditmaal invaller Erik van Holten, de spelbepaler van Papendrecht 2. Maar hoezeer Erik ook zijn best deed, om op een niveau van 2 klassen hoger ook nog eens overwinningen te scoren is ook voor hem een schier onmogelijke opgave. Na de 7-3 nederlaag is het verschil met middenmotor Treffers 3 opgelopen tot 8 punten en met de 2 resterende partijen tegen de no.’s 1 en 2 van de poule in het vooruitzicht kan de degradatiezone niet meer ontstegen worden.
Lees meer...