Welkom

op de website van de TTV Papendrecht!

Op deze website vindt u informatie over onze vereniging,
zoals bestuurssamenstelling, speelavonden, onze geschiedenis en de locatie.
Enkele foto's geven een indruk van onze gezellige vereniging
Tevens is er actuele informatie over de competitie: uitslagen, standen en persoonlijke resultaten.
Tenslotte kunt u in de agenda lezen welke teams wanneer moeten spelen
en wanneer er toernooien en andere evenementen gepland staan.
Opzeggen lidmaatschap: zie rubriek Informatie - lid worden
Ongewenst gedrag ? Meld dit bij het vertrouwenspunt van het NOC/NSF

HomeNieuwsInformatieEn dan ditCompetitieAgendaFoto'sContactSponsors

Jeugdkersttoernooi 2010
23 dec
2010

Voor de jeugd organiseerde Simon van Sintmaartensdijk vandaag de jaarafsluiting via een alternatief toernooitje. Ondanks de mailtjes en de telefoontjes waren er maar 13 jeugdleden aanwezig, want het bleek dat diverse leden deze donderdagavond ook een kerstviering op school hadden.

Deze keer werd er geen toernooi gespeeld. In de zaal waren 7 tafels op een ludieke manier opgesteld. Zo stond er een tafel met een kast of met een scheidingshekje als net opgesteld. Ook een tafel met 1,5 keer de lengte van een gewone wedstrijdtafel was opgezet. Verder stonden er tafels scheef. Een en ander had als resultaat dat de bal rare effecten kreeg na de stuit, je moest als speler dus goed opletten waar de bal landde.
Lees meer...

Kersttoernooi senioren beregezellig !!!
21 dec
2010

Dit jaar geen oliebollentoernooi maar zowel voor de jeugd als voor de senioren werd er weer een ouderwets gezellig kersttoernooi georganiseerd. De dinsdag voor de kerst meldden de maximale 36 deelnemers zich bij organisator Piet den Dikken, althans… dat was de bedoeling. De uitermate winterse weersomstandigheden waren de oorzaak dat Colin Baldé harder nodig was om en nabij de spoorrails. Waar voor de anderen zeer alternatieve toernooiregels waren verzonnen werd er voor de topspelers dan maar een regulier poeltje van 5 gespeeld, nipt gewonnen door Eddie van Weelde, zie de eindstanden onderaan.

In de andere 5 poules speelden steeds 6 spelers tegen elkaar, dat betekent 15 wedstrijden per tafel en dat is wel veel om op één avond te spelen. Piet had daarom een tijdregel ingelast, men mocht maximaal 15 minuten proberen 3 gewonnen games te behalen. Na 14 minuten klonk er een heel apart waarschuwingssignaal *). Indien het niet lukte om een volledige partij te spelen had Piet een zeer ingenieuze manier om punten toe te kennen, zo kon er bijvoorbeeld zomaar een eindstand van 1¼ tegen 2¾ op de uitslagenlijst geschreven worden.
Lees meer...

ALV: Contributieverhogingen vanaf 2011
09 dec
2010

Tijdens de Algemene Ledenvergadering waarbij de begroting 2011 centraal stond, legde penningmeester Patrick van Vooren de leden voor dat het kiezen was of delen. Met andere woorden: óf de prijzen van de consumpties verhogen óf de contributies naar boven bijstellen, dat is de enige mogelijkheid om de begroting voor de eerstkomende jaren sluitend te krijgen. Over beide voorstellen werd door de aanwezigen uitgebreid gediscussieerd en ook werden er nog alternatieven aangedragen.
Uiteindelijk werd bij consensus besloten om vanaf 1-1-2011 de contributies te verhogen. De senioren gaan 2 euro per kwartaal meer betalen, bij de jeugd wordt de verhoging één euro per kwartaal.
Voor de donateurs blijft de bijdrage 25 euro per jaar.
Lees meer...

Jan Riske wint 6e klaverjastoernooi
08 dec
2010

Na de Algemene Ledenvergadering waarin de begroting voor 2011 werd vastgesteld, werd de wijkzaal geprepareerd voor weer een klaverjastoernooi, de zesde (!) alweer dit jaar, met dank aan Gijs Ton voor de organsatie. Gepland was om met het maximale aantal van 28 spelers van start te gaan, maar kort voor aanvang bleek dat er 3 hun belofte niet konden nakomen, een fenomeen dat nog niet eerder voorkwam. De rekenaars onder ons vragen zich al af wat er dan met speler no. 25 gebeurde ? Wel, het was de winnaar van 31 maart, Chris Timman, die vrijwillig afzag van deelname deze avond. Hulde Chris !
Lees meer...

Senioren 3 kampioen !!
28 nov
2010

De senioren van team 3 hadden het zeer slechte resultaat (2-8) van de thuiswedstrijd de vrijdag daarvoor tegen mede kampioenskandidaat Salamanders 4 nog in de benen, toen ze de maandag daarop alweer in Numansdorp moesten aantreden tegen het theoretisch al gedegradeerde Tavenu 2. Zonder mededogen voor de gastheren speelden Dinh Dao en Erik van Holten een hattrick en wonnen beiden het dubbel. En omdat Guido Houwing een puntje voor de eer aan Tavenu liet, werd een mooie 1-9 mee terug naar Papendrecht genomen en moest verder de gehele week worden afgewacht wat concurrent Salamanders 4 vrijdag thuis tegen Reflex 2 zou klaarspelen. Uiteindelijk was ook hier de uitslag verrassend, een 4-6 nederlaag impliceerde voor Papendrecht 2 tóch nog het kampioenschap in de 2e klasse B !
Lees meer...

Jeugdselectie wint van Trefpunt 1
21 nov
2010

Een eerder op verzoek van Avanti 2 uitgestelde wedstrijd zou afgelopen donderdagavond ingehaald worden, maar tot teleurstelling van de gedupeerden, lieten de Hazerswoudenaren het donderdag op het laatste moment afweten…  Zaterdag herstelde de jeugdselectie zich van deze teleurstellende ervaring op een sportieve wijze. In Krimpen a/d IJssel  won Papendrecht 1 voor de tweede maal met 4-6 van Trefpunt 1. Waar eerder in het seizoen Matthijs Rietveld een hattrick scoorde, was het nu Wilfried van Zoest die al in de openingspartij met 11-9, 11-8 en 12-10 Matthijs van zijn ongeslagen status afhielp. Lieron Viveen zegevierde daarna in 4 games op Gerwin Offermans waarna Jeremy van der Graaff met 11-7, 12-10 en 11-7 het hoofd moest buigen voor Corné van der Ham. Matthijs en Lieron veroverden daarna moeizaam in 5 games het dubbel. Vervolgens kreeg Matthijs het even moeilijk tegen Gerwin, maar na 11-9 rechtte hij zijn rug en deponeerde hij een resolute 4-11. Na 2 toch nog nipte 9-11 games was het 2-3. In de volgende partij verzette Jeremy zich lang tegen Wilfried, maar diende hij de Krimpenaar na de 5e game toch te feliciteren. Ook Lieron slaagde er niet in zijn 2e partij te winnen, Corné was net ietsje beter. 4-3. De oplettende lezer die de uitslag las en kan rekenen, weet het dan al: alle drie de slotpartijen vielen in het voordeel van Papendrecht en dat gebeurde niet zonder slag of stoot, tweemaal een vierde game en Lieron moest er zelfs een vijfde game voor spelen, maar de 4-6 op het formulier was een mooie beloning voor de zware inspanningen.
Lees meer...