Welkom

op de website van de TTV Papendrecht!

Op deze website vindt u informatie over onze vereniging,
zoals bestuurssamenstelling, speelavonden, onze geschiedenis en de locatie.
Enkele foto's geven een indruk van onze gezellige vereniging
Tevens is er actuele informatie over de competitie: uitslagen, standen en persoonlijke resultaten.
Tenslotte kunt u in de agenda lezen welke teams wanneer moeten spelen
en wanneer er toernooien en andere evenementen gepland staan.
Opzeggen lidmaatschap: zie rubriek Informatie - lid worden
Ongewenst gedrag ? Meld dit bij het vertrouwenspunt van het NOC/NSF

HomeNieuwsInformatieEn dan ditCompetitieAgendaFoto'sContactSponsors

Het ene debuut is het andere niet…
28 dec
2012

Een goede traditie moet je niet willen veranderen. En dus is de laatste speelavond van het jaar gereserveerd voor het fameuze oliebollentoernooi. Een toernooi waarbij het vaak niet gaat om de knikkers (behalve die bruine met rozijnen er in, poedersuiker er op en soms een snor erboven…), maar wel om het spel en de vaak enigszins aangepaste spel- en telregels. En waarbij de prijzen volkomen willekeurig verdeeld worden. Dit jaar vormde daarop geen uitzondering.

Helaas had de organisatie dit jaar te kampen met een overduidelijk overschot aan tijdgebrek. En dat was aan een paar dingen wel te merken. Zo was er bijvoorbeeld geen tijd geweest voor een “rondje bellen” om de deelnemerslijst helemáál vol te krijgen. En ook de speelschema’s getuigden van veel haastwerk, waardoor de verwarring bij een aantal deelnemers toesloeg. Tsja, speel je een toernooi zonder handicap, en dan krijg je toch een handicap. Alleen de wedstrijdbriefjes lagen op de juiste volgorde, maar voor wie zich figuurlijk vastklampte aan de grote schema’s op de deur zag deze schijnzekerheid snel verdampen. De letterlijke vastklampers hadden andere problemen….!


Lees meer...

Jeugd Kersttoernooi 2012
21 dec
2012

Op donderdag 21 december is het jaarlijkse jeugdkersttoernooi gehouden. De opzet was dit jaar anders. De tafels werden niet, zoals gebruikelijk met obstakels opgesteld, maar er werd een echt toernooi gespeeld. Deze werd gehouden met de jeugdleden welke altijd op donderdag komen trainen. Deze jeugd speelt voor het eerst competitie of traint nog alleen maar. Omdat de drempel voor hen te hoog is om met de clubkampioenschappen mee te doen is voor deze opzet gekozen.
Er hadden zich 14 jeugdleden opgegeven. Er werd gespeeld in 2 poules van elk 7 deelnemers. Een wedstrijd ging om 2 gewonnen sets. I.v.m de tijd speelden de nummers 1 van elke poule voor de plaatsen 1 en 2, de nummers 2 van de poule voor de plaatsen 3 en 4, ect. Iedereen moest dus 7 wedstrijden spelen.

Na een korte uitleg werd er begonnen aan het toernooi. Iedereen was gespannen en nerveus, vooral toen de te winnen prijzen op de wedstrijdtafel kwamen te staan. Er waren 6 bekers om voor de strijden. Het was dus van belang om bij de eerste 3 van de poule te komen. Na elke wedstrijd stonden de deelnemers al weer te trappelen voor de volgende wedstrijd. Al deze zenuwen en spanning werd af en toe onderbroken om weer energie op te doen. In de pauze kregen iedereen iets te drinken en te snoepen. De spanning was helemaal niet meer te snijden toen de poulewedstrijden waren gespeeld. Wie zou er om de 6 bekers gaan strijden?
Lees meer...

Redouane wint laatste klaverjastoernooi 2012
12 dec
2012

Onmiddellijk na de Algemene Ledenvergadering -waarin zonder slag of stoot de begroting 2013 werd goedgekeurd (met dank aan penningmeester Patrick van Vooren)- bleven er 28 leden en donateurs achter om voor de zevende en laatste keer van 2012 de kaarten te schudden.
Het was even wachten op (nota bene) bestuurslid Rob van den Bos, die deze belangrijke avond gewoon was vergeten… Doet íe nooit meer !

1e ronde
Nico van Meeteren lootte Kees van Blitterswijk als partner en dit koppel trof Jan Tillemans met Hetty Riet zoals vertrouwd weer eens aan de bar. Halverwege de partij was er nog evenwicht met 682 tegen 614, maar Nico en Kees hadden toen nog geen enkele roem genoteerd terwijl Jan en Hetty er nog een bonus van 200 punten bij konden tellen. Na een natje ondanks 40 roem, onmiddellijk gevolgd door een pitje tegen met 40 roem ontstond een eerste kloof in de tussenstand. Uiteindelijk konden Hetty en Jan zich met 2024 punten laten feliciteren en resteerden er slechts 1258 punten voor Nico en Kees.
Aan de “heren”tafel was de hiervoor al geprezen penningmeester nog steeds in zijn sas en dat kwam zijn klaverjasspel ten goede. Hierin gesteund door Simone Wolf, speelde dit koppel de tegenstanders Bas van Oers en Jan van Dalen liefst 4 x nat en wisten ze ook nog een pitje te produceren: 1965 tegen 1237.


Lees meer...

Slotwedstrijden senioren met een lach en een traan
25 nov
2012

De seniorenselectie was al gedegradeerd toen het vertrok naar Heerlen voor de return tegen middenmoter FÜRST/LYBRAE 1. Het resultaat van de eerder met 6-4 gewonnen thuiswedstrijd  werd herhaald, al kwamen er voor Papendrecht andere spelers achter de tafel. Voor Harm Hogendoorn, thuis 1 zege, speelde nu Eddie van Weelde die 2 zeges noteerde. Ook Colin Baldé scoorde tweemaal, Eddie en Colin wonnen het dubbel. Voor het zesde punt zorgde Winnie van Rooij. Ondanks de overwinning keert Papendrecht 1 terug naar de Hoofdklasse van de NTTB-West.

Ook de reserves degraderen dit seizoen. Na een zwakke start demonstreerde Erik van Holten (60%) dat hij het niveau van de 1e klasse wel aankan, maar omdat zijn teammaten Dinh Dao (41%) en Johan Snoep (30%) wat bij hem achterbleven werd de doelstelling handhaving net niet gehaald. Het ziet er naar uit dat Papendrecht 2 het volgend seizoen versterking gaat krijgen.

Papendrecht 3 speelde vrijdagavond de meest uitzinnige wedstrijd ooit. Er was nog uitzicht op het kampioenschap in de 2e klasse H, maar dan alleen indien met de maximale score van 10-0 gewonnen zou worden. Voorwaar een schier onmogelijke opgave, mede omdat de bezoekers van Nationale Nederlanden 1 uit Rotterdam geenszins wensten mee te werken. Hoewel, uit werd met 2-8 gewonnen….
Lees meer...

Senioren 1: weer verlies, maar niet weggespeeld
17 nov
2012

Vanmiddag ontving de seniorenselectie van de TTV Papendrecht thuis in de Kooy de beoogde kampioen van de 3e divisie F, Bir.nl 1 uit Ede. De koploper hoopte op een grote zege op het al praktisch gedegradeerde Papendrecht 1, maar de bezoekers bemerkten dat team 1 zich niet zonder slag of stoot gewonnen gaf.

Evenals in de eerdere ontmoeting hield Bit kopman Hans de Boer wederom op de bank, aan Papendrechtse zijde daarentegen was hun sterkste speler, Eddie van Weelde, ditmaal wel van de partij. Eddie begon de match tegen de talentvolle Maarten Loeve die gedecideerd met 8-11, 6-11 en 10-12 de stand voor de bezoekers op 0-1 bracht.
Daarna kwam Winnie van Rooij in games 0-2 achter tegen Yorrick Schurink, maar met 12-10 en 11-8 dwong hij Yorrick een vijfde game af die evenwel nipt met 8-11 verloren werd (0-2).

Ook Colin Baldé moest alles uit de kast halen in zijn partij tegen Rogier Kessel. Na een resolute 11-3 kwam Rogier op voorsprong via een nipte 10-12 en een dikkere 6-11 game. Niet zonder de grootste moeite kon ook Colin met 11-9 een beslissende game afdwingen die hij vervolgens eveneens met 11-9 afsloot (1-2).

In het dubbel  waren de bezoekers duidelijk de baas, in 3 games moesten Eddie en Colin hun meerdere erkennen in Yorrick en Maarten (1-3). Hierna gaven Winnie en Maarten een demonstratie goed en spannend tafeltennis. Winnie won de eerste game met 11-9, de tweede game eindigde met de ouderwetse tafeltennis-uitslag  19-21 in het voordeel van Maarten. Helaas blesseerde Winnie zich in de volgende game, het spierscheurtje in zijn slag-arm impliceerde 2 met groot verschil verloren games en de 1-4 tussenstand.
Lees meer...

Klaverjaswinst met nieuw hoogterecord
14 nov
2012

Volle bak vanavond, aan 7 tafels gingen 28 klaverjasliefhebbers de kaarten schudden. Althans dat was de bedoeling.
Het wachten was op no. 28, altijd irritant wanneer men te laat aantreedt, maar na een telefoontje bleek deze speler ziek in bed te liggen, zo ziek dat hij verzuimd had af te bellen....
Dat impliceerde dat elke speelronde 3 spelers moesten toekijken maar ook dat zij als schrale troost gelukkig wel 1600 punten mochten noteren. Bij het loten voor de partner werd er wel steeds rekening mee gehouden of iemand al eerder buiten de boot gevallen was.

Eerste ronde
Dat Nazim Gündem weer eens meedeed liet hij meteen ook zien. Samen met Moos Markesteijn speelde hij de eerste 3 achtereenvolgende potjes Johan Deumer en Hanno van Sintmaartensdijk nat. Johan en Hanno hadden na 4 potjes nog maar 66 punten zonder roem. Daarna gingen beide koppels redelijk gelijk op, maar in de 2 slotpartijen gingen Hanno en Johan wederom nat waardoor zij beiden op 1161 punten bleven steken. Nazim en Moos profiteerden met 1951 punten.
Aan een andere tafel vormden organisator Gijs Ton en zijn boezemvriend Loek Coenraads een ingespeeld koppel. Hoewel zij in de eerste 4 potjes nog tweemaal nat gingen volgden daarna een pit en bezorgden zij Simone Wolf en Adrie Kraaijeveld twee natjes. Door 480 roem wonnen Gijs en Loek met 1847 tegen 1375.
Lees meer...