Welkom

op de website van de TTV Papendrecht!

Op deze website vindt u informatie over onze vereniging,
zoals bestuurssamenstelling, speelavonden, onze geschiedenis en de locatie.
Enkele foto's geven een indruk van onze gezellige vereniging
Tevens is er actuele informatie over de competitie: uitslagen, standen en persoonlijke resultaten.
Tenslotte kunt u in de agenda lezen welke teams wanneer moeten spelen
en wanneer er toernooien en andere evenementen gepland staan.
Opzeggen lidmaatschap: zie rubriek Informatie - lid worden
Ongewenst gedrag ? Meld dit bij het vertrouwenspunt van het NOC/NSF

HomeNieuwsInformatieEn dan ditCompetitieAgendaFoto'sContactSponsors

Kersttoernooi jeugd 2013
19 dec
2013

Op 19 december jl. hebben wij het jaarlijkse kersttoernooi voor de jeugd gehouden. Het benaderen van de jeugd om deel te nemen aan het toernooi startte al in november. Het resultaat was de hoogste inschrijving ooit, 15 inschrijvingen. Voor de toernooileiding was het een uitdaging hoe deze grote opkomst in een schema te passen. Is het beter om in poules van 4 a 5 deelnemers te spelen, 2 poules.

Uiteindelijk werd besloten om in 1 poule van 15 deelnemers te spelen. Om dan te spelen om gewonnen sets per wedstrijd zou inhouden dat het na middennacht afgelopen zou zijn, hetgeen veel te laat zou zijn voor onze jeugdige leden. Het hele toernooi moest binnen 2 ½ uur gespeeld worden. De uitkomst lag in het spelen van 8 minuten per ronde. Elke wedstrijd begint met 0-0 en zou eindigen in…..?
Helaas belde ca. 2 uur voor aanvang iemand af en bleven er uiteindelijk 14 deelnemers over. Wij speelden op 7 tafels, iedereen tegelijk. Na 7 ronden zou er een pauze plaatsvinden.
Lees meer...

Laatste maal klaverjassen in 2013
11 dec
2013

Alweer voor de 9e maal dit jaar verzamelde Gijs Ton de kaarters om weer eens gezellig te klaverjassen. Jammer dat er op deze bijzondere datum (na de ALV én op 11-12-13) niet zoveel deelnemers waren, helaas ook nog afzeggingen op het laatste moment. Na het annuleren van de reservespeler bleef er nog één kaarter over. Patrick van Vooren en Jan van Dalen offerden zich toen om beurten op en namen de honneurs achter de bar waar. De 20 kaarters constateerden dat dit een avond werd met eens wat minder rumoer, zelfs Jan Boon hield zich rustig.

1e ronde
Liefst twee koppels bleven deze ronde onder de schaamtegrens van 1.000 punten. Piet van Sintmaartensdijk bracht het met Ada van Meeteren niet verder dan 919 punten, 3 x nat, maar 70 roem en slechts éénmaal een score boven de 100 punten. Aan de andere zijden van de tafel profiteerden Hetty Riet en Guido Houwing die ondanks een natje en een matige 260 roem een score van 2003 punten mochten noteren.
Twee tafels verder werden Rob van den Bos en Jan Tillemans de dupe van de scoringsdrift van Loek Coenraads en Jan van Dalen. Laatstgenoemde kon terugzien op een geslaagde Algemene Ledenvergadering en wilde dat uiten door niet alleen bijna elke partij te spelen, maar vervolgens ook nog eens zeer demonstratief zijn uitstekende kaarten met een knal op de tafel te deponeren en de gewonnen slagen te incasseren. Zulks tot ongenoegen van Jan en Rob die keer op keer na het delen waardeloze kaarten mochten oprapen. Net als Ada en Piet noteerden zij ook slechts eenmaal een potje boven 100 punten, maar scoorden zij wel “liefst” 140 roem (!) en gingen zij maar eenmaal nat. Beloning: 941 punten. De irritante tegenstanders profiteerden uiteindelijk nog matig. Zonder natje (lafaards of leuners ?) en met maar 180 roem noteerden zij 1871 punten.
Lees meer...

Begroting 2014 vastgesteld
11 dec
2013

De Algemene Ledenvergadering op deze woensdag met een bijzondere datum had maar één thema en dat was de financiële begroting voor volgend jaar.

Penningmeester Patrick van Vooren presenteerde een nagenoeg sluitend overzicht, gebaseerd op de resultaten 2012 en de afgelopen drie kwartalen van 2013. Ten opzichte van eerdere begrotingen was de forse stijging van de kosten voor de jeugd een punt om even bij stil te staan, maar de vergadering ondersteunt de jeugdbegeleiding zoals dat thans functioneert met 2 trainers. De voorzitter sprak vervolgens zijn verontrusting uit over de door de landelijke NTTB voorgenomen forse verhoging van de bondscontributie. De bond is door de regionale afdelingen dringend verzocht om dit besluit te heroverwegen en heeft de verhoging vooralsnog uitgesteld. De verhoging is daarom ook niet meegenomen in de begroting 2014 van onze vereniging.

Na deze toelichtingen werd de begroting zonder wijzigingen vastgesteld.

Papendrecht 14 kampioen !!!
14 nov
2013

In de voorlaatste wedstrijd van de najaarscompetitie hebben de spelers van Papendrecht 14 de naaste concurrent Dordrecht 6 definitief achter zich gelaten. Na een nipte 6-4 overwinning kon het kampioenschap in de 6e klasse A gevierd worden.

Het seizoen begon moeizaam voor het laatste team van Papendrecht, eerst een gelijkspel tegen Sliedrecht 6 en daarna een kleine 6-4 winst op Merwestad 5. Toen Joop Smit problemen aan zijn knie kreeg, kon -net op tijd- Drago Bikarevic aan het team toegevoegd worden en dat bleek achteraf een reuze versterking. Drago speelde vanaf de 3e match zes achtereenvolgende partijen en hij bleef deze gehele reeks ongeslagen, ergo hij behield de altijd fel benijde 100% status.
In deze periode droeg ook Han Teunisse met een persoonlijke score van 67% flink bij aan het puntentotaal van team 14.

Bij de start van de kampioenswedstrijd tegen concurrent Dordrecht 6 had Papendrecht 14 nog slechts 4 punten nodig, maar, zoals vaak het geval, het team begon met 2 verliespartijen, zowel Erik Koele als Gerda Deumer trokken aan het kortste eind. Ook Kees Kleijn begon met een gameverlies, maar Kees herpakte zich en pakte met 3-1 het eerste punt. Samen met Gerda werd de tussenstand vervolgens op 2-2 gezet.
Gerda vergaarde het derde punt met een 4-games winstpartij, waarna het aan Erik was om het kampioenspunt te vergaren. En dat lukte hem eveneens in 4 games.
Ergo: kampioen in de 6e klasse A !!!

Zie ook het wedstrijdverslag van Joop Smit op de competitiepagina van Papendrecht 14.

Volle bak bij het 8e klaverjastoernooi
13 nov
2013

Bij alweer de 8e klaverjasontmoeting dit jaar had organisator Gijs Ton het weer voor elkaar: een volle bak, dus “boeren aan de bar”. Maar ja, ’t wordt bijna traditie: even na achten ontbrak nog één van de boeren die dan maar weer gebeld wordt. In Alblasserdam schrikt de verraste Guido Houwing, vergeten en z’n vrouw is er met de auto vandoor. Na het verwijt dat hij minstens drie spelers dupeert, springt Guido op z’n fiets en is hij in no time gearriveerd. Terwijl de andere zes tafels halverwege de 1e ronde zijn, beginnen alsnog de boeren aan de bar.

1e ronde
Aan de azen-tafel nemen Hetty Riet en Henk Wolf het op tegen Ed Bijvank en Nico Zoutendijk. Na 8 potjes waarin beide koppels een keer nat gingen, staat het nog aardig gelijk, slechts 40 punten voordeel voor Ed en Nico. Maar prompt de volgende pot gaan zij nat en bij de volgende tussentelling zijn zij met ruim 350 punten gepasseerd door Hetty en Henk. In de volgende 4 potjes gaan Ed en Nico nog eens tweemaal nat en scoren zij slechts 72 punten zonder enige roem, eindstand 1051, de laagste score deze ronde. Logisch dat H+H profiteerden en een eindstand konden laten noteren van 1951 punten, de hoogste score.
Een paar tafels verder speelden Hanno van Sintmaartensdijk en Drago Bikarovic voor het eerst samen met als tegenstanders Nazim Gündem en Hanno’s vader Piet. Het laatste koppel begon slecht met twee achtereenvolgende natjes, maar zij herstelden zich redelijk zodat er halverwege 862-690 nog zicht op de overwinning was. In het 9e en 10e potje gaan op hun beurt Hanno en Drago tweemaal achter elkaar nat, in het 11e potje verzaakt een van hun tegenstanders, Nazim of Piet, die daarna als enige nog een pitje weten te spelen waarna iedereen benieuwd was naar de eindstand: 1572-1600, dus toch nog een nipte winst voor de laatste twee.
Lees meer...

Seniorenselectie plaatst zich voor playoffs
02 nov
2013

Met een klinkende 2-8 zege bij Rijnsoever hebben de senioren van Papendrecht 1 zich vanmiddag geplaatst voor de playoff wedstrijden met als doel promotie van de regionale hoofdklasse naar de landelijke 3e divisie.

Man of the match tegen Rijnsoever 1 was Eddy van Weelde die zijn tweede hattrick van dit najaar speelde. Samen met Colin Baldé wist Eddy ook het dubbel voor Papendrecht te winnen. Colin en ook Harm Hogendoorn wonnen beiden 2 partijen.

De nummers 1 t/m 4 van iedere hoofdklassepoule spelen vanaf nu weer een halve competitie om de promotieplaatsen naar de 3e divisie. De nummers 1 uit de play-offs promoveren naar de 3e divisie en, afhankelijk van het beschikbare aantal promotieplaatsen, 1 of 2 nummers 2 ook. De resultaten uit de eerste 7 wedstrijden blijven mee tellen in de play-offs.

Lees ook het wedstrijdverslag van Harm Hogendoorn op de competitie-site van team 1.