Welkom

op de website van de TTV Papendrecht!

Op deze website vindt u informatie over onze vereniging,
zoals bestuurssamenstelling, speelavonden, onze geschiedenis en de locatie.
Enkele foto's geven een indruk van onze gezellige vereniging
Tevens is er actuele informatie over de competitie: uitslagen, standen en persoonlijke resultaten.
Tenslotte kunt u in de agenda lezen welke teams wanneer moeten spelen
en wanneer er toernooien en andere evenementen gepland staan.
Opzeggen lidmaatschap: zie rubriek Informatie - lid worden
Ongewenst gedrag ? Meld dit bij het vertrouwenspunt van het NOC/NSF

HomeNieuwsInformatieEn dan ditCompetitieAgendaFoto'sContactSponsors

Kersttoernooi jeugd 2014
18 dec
2014

Nu het einde van het jaar nadert wordt traditiegetrouw een week voor de kerst het jeugdkersttoernooi gespeeld. Een enorm aantal van liefst 17 spelers had zich opgegeven. De basis hiervan was natuurlijk de 4 teams van de jeugd die kampioen waren geworden en deze avond gehuldigd zouden worden. (Zie ook het eerder geplaatste nieuws-item met groepsfoto.)

De spelers werden ingedeeld in 2 poules, resp. 8 en 9 spelers per poule gingen de strijd met elkaar aan. Gespeeld werd er met handicap, een punt per klasse verschil, en om 2 gewonnen sets. De nummers 1 van de poules zouden strijden om de plaatsen 1 en 2, de nummers 2 om de plaatsen 3 en 4 etc.

Om even voor 19.00 uur werd er gestart. Het schema werd strak in de hand gehouden i.v.m. met de beperkte tijd en de jeugdige leeftijd van de spelers. Vanaf de eerste bal werd met veel inzet en strijdlust gespeeld. Na 5 rondes werd er een pauze ingelast. Spelers en ouders werden onrustig en nerveus. De kampioenen van de najaarscompetitie werden immers gehuldigd.
Lees meer...

Jeugdkampioenen gehuldigd
18 dec
2014

Tijdens het kersttoernooi zijn de kampioenen van de najaarscompetitie gehuldigd voor het behaalde kampioenschap. Mees Boer ontving daarbij een staandaardje wegens zijn ongeslagen (100%) status van afgelopen seizoen.

Niet alleen om de vele jeugdkampioenen, maar ook om zijn onafgelaten enthousiaste inzet werd ook trainer Bas Bisschop in de bloemen gezet.

Voorzitter Jan van Dalen hing een medaille met inscriptie om de nek van de volgende spelers:

Papendrecht 1
3e klasse B
  
Papendrecht 2
4e klasse B
  
Papendrecht 3
4e klasse E
Papendrecht 5
Pup. C poule B
Vincent Kalkman Menno Nugteren Ruben Singewald Thomas Akerboom
Robin de Korver Gideon van Veen Lennard van Hal Mark Quist
Colin Lodder Arne Spiering Dirk Imanse Mees Boer

ABN-AMRO schenkt AED
18 dec
2014

Met veel plezier tekende voorzitter Jan van Dalen vanavond voor de ontvangst van een Automatische Externe Defibrillator, afgekort AED. Een AED is een draagbaar apparaat dat via gesproken opdrachten helpt bij het reanimeren bij hartritmestoornissen.

Patricia, de moeder van Jeremy v.d. Graaff, heeft geregeld dat een AED-apparaat, na een sluiting van een filiaal van ABN-AMRO, beschikbaar werd gesteld aan de TTV Papendrecht. Daar zijn wij blij mee, al hopen we 'm natuurlijk nooit te hoeven gebruiken.

En de naam van de nieuwe wisselbeker is ..….
17 dec
2014

Ja, dat wilden vele leden van onze vereniging toch weleens weten. In de afgelopen weken werden diverse pogingen ondernomen om die naam openbaar te krijgen. Maar het was en bleef een goedbewaard geheim van het bestuur én organisator Piet den Dikken.
Een nieuw bekertoernooi. Een nieuwe wisselbeker. Een nieuwe naam daarop.
Het is een gelukkige omstandigheid dat er binnen TTV Papendrecht een flink aantal mensen zijn die méér, soms veel meer doen dan alleen maar lid zijn. Toch was er één naam die onmiddellijk in het oog sprong toen er een naam verbonden moest worden voor de nieuwe beker.
Een bekertoernooi is, zoals bekend, een knock-out toernooi. Game over na verlies. Niet bij de pakken gaan neerzitten, volgend jaar een nieuwe kans. Dat deed ook de naamgever van de nieuwe beker niet, toen het tafeltennisspelletje voor hem toch echt “game over” leek. Na vele jaren spelen, werd zijn verslechterende gezondheid hem de baas. De plaats achter de tafeltennistafel werd verwisseld voor een plaats achter de bestuurstafel en daarin ontpopte hij zich als de weinig zichtbare, maar o zo veel regelende man achter de schermen.
Allemaal hebben we wel met hem te maken gehad. Allemaal krijgen we heel trouw en dik op tijd verjaardags- en kerstkaarten. Allemaal zijn we weleens door hem gebeld met de vraag “of we een keer een bardienstje wilde draaien”, en het aantal bardiensten dat door hem geregeld is moet een getal van dik in de 4 cijfers opleveren. Het organiseren van toernooien voor het bij ons zo geliefde klaverjassen, het regelen van prijzen en prijsjes. Kortom, niet voor niets de stille kracht.
Hij heeft bijzonder weinig op met het plaatsen van pluimen op zijn hoed en van applaus voor wéér een geslaagde kaartavond wil het niets weten, want “dat doe je toch gewoon, da’s geen moeite”.
Des te spijtiger is dat hij gisteravond, juist vanwege zijn fysieke toestand, géén getuige kon zijn van het klaterende applaus dat weerklonk na het bekend maken van de naam die voor altijd aan deze wisselbeker verbonden zal zijn :


“GIJS TON TROFEE”

(Kopij van Piet den Dikken)

Rian van den Tempel verrassende bekerwinnaar 2014
16 dec
2014

Het zo verrassend begonnen nieuwe bekertoernooi kende op dinsdag 16 december een passend vervolg en slot. Nog maar 3 wedstrijden stonden op het programma, maar dat waren voor een bekertoernooi wél de 3 belangrijkste : twee halve finales en ter afsluiting uiteraard de finale.
Verrassend was het toernooi al vóór het begin van de Final Four, omdat 3 van de 4 geplaatste spelers het zich permiteerden om vrijuit te ballen tegen op papier mindere tegenstanders en daar hardhandig de tol voor betaalden. Zodoende werd Laurens Langeveld als laatste van de geplaatsten vanzelf de rol toegedicht van favoriet. Er waren echter mensen die daar anders over dachten…!
De eerste halve finale was een damesgevecht. Michelle van der Spek moest het opnemen tegen Annika Mars en beide speelsters hadden in de 2e ronde een geplaatste spelers laten struikelen. Er was dus op voorhand niet veel van te zeggen, het zou ervan afhangen wie van de twee de tegenstander  haar wil kon opleggen. Dat leek Annika te gaan worden, de eerste game werd ruim gewonnen. Maar Michelle probeerde toch haar geliefde spelletje te spelen en tot haar eigen ergernis ging Annika daarin mee en werd het 12-10 voor Michelle. Nog even herstelde Annika haar eigen spel en leek ze het lek boven te krijgen. Het eind van game 3 was echter voor Michelle en daarmee verdween het laatste restje tegenstand bij Annika en kwam zij er als eerste halve-finalist achter dat je niet kan verslappen tegen een tegenstander in vorm.


Lees meer...

Nieuwe rubriek: En dan dit....
15 dec
2014

Onze website is uitgebreid met een nieuwe rubriek: "En dat dit...."

Deze rubriek is bestemd voor persoonlijke mededelingen/nieuwtjes en natuurlijk: "wisten jullie dat..."

Er staan nu al enkele berichten om te lezen.