Welkom

op de website van de TTV Papendrecht!

Op deze website vindt u informatie over onze vereniging,
zoals bestuurssamenstelling, speelavonden, onze geschiedenis en de locatie.
Enkele foto's geven een indruk van onze gezellige vereniging
Tevens is er actuele informatie over de competitie: uitslagen, standen en persoonlijke resultaten.
Tenslotte kunt u in de agenda lezen welke teams wanneer moeten spelen
en wanneer er toernooien en andere evenementen gepland staan.
Opzeggen lidmaatschap: zie rubriek Informatie - lid worden
Ongewenst gedrag ? Meld dit bij het vertrouwenspunt van het NOC/NSF

HomeNieuwsInformatieEn dan ditCompetitieAgendaFoto'sContactSponsors

Traditioneel oliebollentoernooi : druk, gezellig, laat en een chaotische telling
23 dec
2015

"Volle bak als ik zelf eens meespeel", dacht organisator Piet den Dikken tevreden. Totdat hij er bij het indelen achter kwam dat Rin Visser 2x op het formulier stond. Nu telt Rin heus wel voor twee, maar we zouden zo'n nauwkeurige cijferaar tekort doen als we het deelnemersaantal niet aan zouden passen naar 35 i.p.v. 36. Dat waren dus 5 poules van 6 en eentje van 5.
Het is echter bij TTV Papendrecht onderhand een mooie traditie dat er op het allerlaatste moment toch nog iets wijzigt. Argwanend loerde Pieter rond 19.45 uur door de zaal, want zag hij daar niet Nick van Leeuwaarden ? En die stond heel zeker niet op het lijstje deelnemers.... Desgevraagd bleek Nick zich toch heus te hebben ingeschreven, alleen niet via de toernooimail maar via Piet's privé-mailadres. Het kostte even wat schrijfwerk, maar toen hadden we de boel op orde, met het maximum aan deelnemers (36). Onder de deelnemers een aantal spelers die maar zelden te bewonderen zijn achter de tafel. En ook dit jaar bewees dit toernooi een ideale springplank te zijn voor een herstart van de tafeltenniscarrière.

In poule F was het een bijzonder spannende strijd tussen 6 oudgedienden. Vanwege de alleen voor Piet te doorgronden telling bleef het tot de laatste bal spannend. Per wedstrijd werden er in totaal 16 punten verdeeld, afhankelijk van het verschil in punten in de 3 of 4 verspeelde games. Als je dus precies een gemiddelde score haalde, had je na 5 wedstrijden 40 punten.

Lees meer...

Ruben Singewald wint kersttoernooi
20 dec
2015

Traditiegetrouw wordt het jaar bij de jeugd afgesloten met het kersttoernooi.
12 jeugdleden hadden zich opgegeven om voor het laatst in 2015 met elkaar de strijd aan te gaan. Er werd gespeeld in 2 groepen. Groep 1: de competitie spelers en in groep 2: de niet competitiespelers.

De competitiespelers speelden een 9-kamp met handicap. Het verschil in klasse zou de beginstand zijn bij elke set. Gespeeld werd er om 2 gewonnen sets. Gespannen gingen Colin Lodder, Dirk Imanse, Mees Boer, Lennard van Hal, Thomas Akerboom, Ruben Singewald, Mark Quist, Nander Kroon en Jelle van Ettinger om 19.00 uur van start aan het toernooi.
Vanaf het begin werd er om elk punt gestreden. Na 4 speelronden werd er een pauze ingelast. Ruben had alle 4 zijn partijen gewonnen, gevolgd door 2 spelers met 3 zeges, Dirk en Mees.


Lees meer...

Abraham voor jeugdtrainer Bas Bisschop
10 dec
2015

Dinsdag werd Bas 50 jaar, een reden te meer voor het Bestuur van de TTV Papendrecht en natuurlijk ook voor de jeugdleden om hem eens in het zonnetje te zetten.

Geheel toepasselijk kreeg Bas een Abraham uitgereikt. Hopenlijk blijft hij ook na zijn 50e zijn energie nog lang voor de tafeltennisjeugd inzetten.





Bedankje Bas via e-mail:

Hallo allemaal,

Vanavond werd ik tijdens de training verrast met een prachtig cadeau van jullie ter gelegenheid van mijn 50 e verjaardag, afgelopen dinsdag.
Ik heb dit zeer gewaardeerd en ik wil jullie hiervoor hartelijk danken.
Inderdaad, 50 jaar geworden, maar ik zeg altijd: je bent zo jong als je je voelt….

Vanavond heb ik voor de laatste keer op donderdag training gegeven. Volgende week donderdag is het kersttoernooi en in januari begint Annika met haar trainingen.
Dinsdag ben ik weer present, evenals in 2016 op de dinsdagtraining.
Wellicht zien we elkaar volgende week tijdens het kersttoernooi, tot dan,


Groet,
Bas

Papendrecht 12 de 5e en laatste kampioen
27 nov
2015

Ze hadden nog 3 punten nodig, Simon van Sintmaartensdijk, Eef Schouten en Michelle v.d. Spek, maar die punten kwamen in de laatste competitiewedstrijd, thuis in de Kooy, niet zo maar.

Nota bene tegen het al gedegradeerde Sliedrecht Sport 6 hadden de kampioenskandidaten de grootste moeite om de punten bij elkaar te sprokkelen. Alle drie begonnen ze met een nederlaag en Simon en Eef moesten ook in het dubbel hun meerdere erkennen in de bezoekers. Groot was dan ook de opluchting dat de slotpartij van de najaarscompetitie weliswaar met een 4-6 nederlaag, maar toch met de benodigde punten kon worden afgesloten.

Papendrecht 11 kampioen no. 4
25 nov
2015

Ook Bloemtique Bamboe is blij met het succesvolle seizoen voor de TTV Papendrecht.

Gisterenavond in Dordrecht tegen de directe concurrent Merwestad 3 had team 11 nog 4 punten nodig voor het kampioenschap in de 5e klasse G, maar dat lukte niet zonder slag of stoot. Een grote tegenvaller was het feit dat Moos Markesteijn slecht overweg kon met de lichtomstandigheden in de sportzaal, mede een reden dat hij puntloos bleef. Dan moesten Johan Deumer en Henk Vermeij het samen maar klaren, terwijl 4e man Richard Koekkoek op de bank lijdzaam moest toekijken.

Henk (9-11 in de 5e game) en Johan (in 4 games) wonnen hun eerste partij (0-2) en na Moos z’n eerste nederlaag ook samen het dubbel (8-11 in de 5e game), tussenstand 1-3. Het was in de 7e partij dat Johan bij de stand 3-3 de beslissende klap wist te slaan waardoor bestuurslid Nico van Meeteren de meegebrachte bloemen aan Papendrecht 11 mocht uitreiken. Succes in de 4e klasse !

Papendrecht 10 kampioen 5e klasse B
25 nov
2015

De spelers van Papendrecht 10 hebben de heen-en-weer weer van de stal gehaald, gisteren vierden ze het kampioenschap in de 5e klasse B tijdens de thuiswedstrijd tegen Het Centrum  5, die met 7-3 gewonnen werd.

Kees van Blitterswijk, Kitty Devilee en Jan Tillemans bleven het gehele seizoen ongeslagen, alleen tegen de naaste concurrent Merwestad 2 werd tweemaal gelijk gespeeld. Het team en met name Kees moest dit seizoen vaak met invallers spelen: Kitty haakte na 3 wedstrijden af wegens een nekhernia en Jan moest 2 maal verstek laten gaan wegens een kuitblessure. Het is dan ook mede aan de vele goed spelende invallers te danken dat steeds de benodigde punten vergaard konden worden. In de bloemenhulde gisterenavond deelde invaller Menno Nugteren dan ook mee als symbolische dank aan die invallers.