Welkom

op de website van de TTV Papendrecht!

Op deze website vindt u informatie over onze vereniging,
zoals bestuurssamenstelling, speelavonden, onze geschiedenis en de locatie.
Enkele foto's geven een indruk van onze gezellige vereniging
Tevens is er actuele informatie over de competitie: uitslagen, standen en persoonlijke resultaten.
Tenslotte kunt u in de agenda lezen welke teams wanneer moeten spelen
en wanneer er toernooien en andere evenementen gepland staan.
Opzeggen lidmaatschap: zie rubriek Informatie - lid worden
Ongewenst gedrag ? Meld dit bij het vertrouwenspunt van het NOC/NSF

HomeNieuwsInformatieEn dan ditCompetitieAgendaFoto'sContactSponsors

Klaverjas wisselbeker voor Dennis den Boer
28 dec
2022

Voor de laatste klaverjasavond van 2022 meldden zich 25 kaarters. Eenieder was benieuwd aan wie de wisselbeker dit jaar uitgereikt zou worden. Algemeen werd wel verondersteld wie de poedel-, c.q. aanmoedigingsprijs zou krijgen.

1e ronde
Op 5 van de 6 tafels werd boven de 1700 punten gescoord. De “hoogste” van 1759 kwam van de handen van beide Ronnen, Witveld en Keereweer (0 pitjes, 1 natje en 200 roem). Qua pitjes en natjes konden Peter Kloos en Adrie van Doveren bij blijven, maar door de lage scores per potje werd de eindstand 1163-1759, meteen ook de laagste score deze ronde.
Verder waren er geen noemenswaardige scores te vermelden.

Lees meer...

Alleen maar winnaars bij kersttoernooi jeugd
22 dec
2022

Als afsluiting van de jeugdtrainingen was er vanavond het kersttoernooi voor de jeugd.

De 9 spelers dienden hun partijtjes te spelen met een zogenaamde handicap, dat wil zeggen dat de beste nul punten toebedeeld kreeg en de minst getalenteerde maar liefst 8 punten. Wanneer deze 2 tegen elkaar moesten begon de telling dus met 0-8. De anderen kregen handicaps van 2 tot 5 punten.
Mede dankzij die handicap werden er games gespeeld van 11-9, 11-13, 12-10 etc.
Maar ongeacht de diverse overwinningen was er aan het eind van het toernooi voor iedere deelnemer een lekkere kerststol. Benieuwd of die gezien de regen een beetje heelhuids thuis kwam.

De jeugdtraining wordt na de kerstvakantie hervat op dinsdag 10 januari 2023.

Joas de Keizer clubkampioen 2022 bij de jeugd
15 dec
2022

Afgelopen dinsdagavond vond na een lange tijd weer eens het clubkampioenschap voor de jeugd plaats. Mede door de corona-ellende was dit toernooi enkele keren uitgesteld.

De laatste clubkampioen bij de jeugd was, in 2019,  Roberto den Hertog. Op dit moment is dit jeugdlid regerend clubkampioen bij de senioren. Voor de aanwezige jeugd goed om te horen dat Roberto niet meedeed aan dit CK, wel nam hij de organisatie van dit toernooi op zich.

Helaas waren er een paar afzeggingen, uiteindelijk werden de 9 leden verdeeld over 2 poules, een van 4 en een poule van 5. De no’s 1 en 2 van elke poule zouden via kruisfinales om de prijzen gaan strijden.

Lees meer...

Eef Schouten verbaast tijdens Waterlinietoernooi
08 dec
2022

Waar Eef in de competitie wel eens een steekje liet vallen, was hij vanavond heer en meester in zijn 5e klasse-poule.

De tafeltennisvereniging TaLaNi is gevestigd aan de Waterlinie 1 in Nieuwpoort. In het kader van de viering van 350 jaar Oude Hollandse Waterlinie (daarom spreken we in Nederland geen Frans...) organiseerde TaLaNi het Waterlinie-toernooi voor de regio-clubs.

De 30 deelnemers werden naar sterkte ingedeeld in 5 poules van 6 spelers. Eef nam het op tegen 2 spelers van Nileta, 2 van TaLaNi en 1 van MTTV en er dienden 3 games gespeeld te worden. Een flinke handicap voor deze poule was wel dat hun speelveld door een storing slechts half verlicht was.

Lees meer...

Papendrecht 6 kampioen
18 nov
2022

Vrijdagavond is Papendrecht 6 onverwacht kampioen geworden in de 4e klasse B. Het team ontving thuis de naaste concurrent De Treffers (M) 3 uit Mellissant.

Omdat de eerder gespeelde uitwedstrijd in 5-5 eindigde en team 6 nu een kleine voorsprong van 4 punten had, werd nog niet gerekend op een beslissing deze avond, deze zou dan wel in de volgende en laatste competitiewedstrijd vallen. Zeker toen men veteraan Ben Jacobis zijn eerste 2 partijen in 5 games zag verliezen, werd de hoop op het kampioenschap kleiner. Maar de teammaten Robin Dahlhaus en Ruben Singewald lieten zich hierdoor niet ontmoedigen, samen wonnen zij het dubbel en ieder op zijn beurt speelde een heuse hattrick. Die ene partij die Ben wél won was precies genoeg voor de 8-2 zege waardoor het team voor de concurrentie definitief onbereikbaar werd. Als toeschouwer leefden de teamgenoten Gladys Jacobson en Ron "Kiwi" Keereweer hartstochtelijk mee en deelden in de feestvreugde.

Op de foto ontbreken nog enerzijds Dennis Dingemans en anderzijds de bloemen. Dat wordt goedgemaakt tijdens het oliebollentoernooi op vrijdag 30 december a.s.

Matthijs van Hoek en Roberto den Hertog dubbelkampioenen
23 aug
2022

In een wederom drukkend warme De Kooy heeft de handicapregel bij het dubbeltoernooi senioren van de TTV Papendrecht een belangrijke rol gespeeld.

De meeste geroutineerde tafeltennissers kiezen een sterke speler als dubbelpartner, sommige kiezen juist een minder getalenteerde speler aan zijn zijde en ook zwakkere spelers kiezen juist voor elkaar. De reden is dat gespeeld wordt met handicap punten, al naar gelang het verschil in rating tussen de duo’s.
Organisator Niek van Westen had 3 poules van 4 teams samengesteld, elk koppel speelde dus 3 poulewedstrijden.

Poule A
Matthijs en Roberto, als hoofdklassespeler de hoogste rating in hun poule, speelden hun 0-7 achterstand tegen Wildred Coljee en Marco den Hertog gedecideerd weg en noteerden 11-8, 11-9 en 1-9. Ook van Kevin Nugteren en Colin Lodder (0-2) werd simpel in 3 games gewonnen en de op papier sterkste tegenstanders, Patrick van Vooren en Hanno van Sintmaartensdijk (0-1) dienden uiteindelijk Matthijs en Roberto te feliciteren. Als 1e in de poule waren zij verzekerd van een beker.
Met 2 overwinningen werden Patrick en Hanno 2e, Kevin en Colin met 1 punt 3e en Marco en Wilfred bleven met lege handen.

Lees meer...