Welkom

op de website van de TTV Papendrecht!

Op deze website vindt u informatie over onze vereniging,
zoals bestuurssamenstelling, speelavonden, onze geschiedenis en de locatie.
Enkele foto's geven een indruk van onze gezellige vereniging
Tevens is er actuele informatie over de competitie: uitslagen, standen en persoonlijke resultaten.
Tenslotte kunt u in de agenda lezen welke teams wanneer moeten spelen
en wanneer er toernooien en andere evenementen gepland staan.
Opzeggen lidmaatschap: zie rubriek Informatie - lid worden
Ongewenst gedrag ? Meld dit bij het vertrouwenspunt van het NOC/NSF

HomeNieuwsInformatieEn dan ditCompetitieAgendaFoto'sContactSponsors

Piet van Sintmaartensdijk wint 18e klaverjasdrive
27 dec
2023

En Adrie Kraaijeveld wint de wisselbeker

Het was weer gezellig op de laatste klaverjasavond. Jammer van die ene zeer late afzegging en dat er eentje nog thuis wakker gebeld moest worden. Gelukkig kwam die nog en werd er op de valreep nog een 24e kaarter gevonden.

1e ronde
Heel opmerkelijk: op 5 van de 6 tafels werd maximaal tussen de 1689 en 1636 punten gescoord en op de azentafel kwamen de beide Adries (Kraaijeveld en Van Doveren) nauwelijks tot 1580 punten. De laagste score van alle 96 potjes werd 1242 en kwam op naam van Rian van der Tempel en Ed Bijvank. En er vielen slechts twéé pitjes en dat was op de herentafel: Glenn Boedhram en Kees van Blitterswijk pakten als eerste de pitprijs en maakten het pitje van Ron 'Kiwi' Keereweer en Jan Tillemans daarna van iets minder belang.


Lees meer...

Joas de Keizer prolongeert clubkampioenschap
14 dec
2023

De jeugdspelers van de TTV Papendrecht streden vanavond om de titel van clubkampioen 2023 bij de jeugd. Er waren iets minder deelnemers dan vorig jaar, maar strijden in een 6-kamp tegen alle anderen is het meest eerlijk.

1e ronde

In de eerste ronde spelen de meest getalenteerde spelers tegen de op papier beduidend mindere goden, dus de eerst geplaatste, Joas de Keizer, speelde tegen de laagst geplaatste, Damian den Hertog en zo verder: Timo Borsje (2) tegen Koen Dijk (5) en Jesse Hooglander (3) tegen Twan Verhoeven (4). Alle partijen konden in 3 games worden gespeeld, het werd hier een duidelijke 3 x 3-0.

2e ronde
Joas had het weer heel makkelijk tegen Koen (3-0) en Jesse moest één game aan Damian laten (3-1). De strijd tussen Timo en Twan was spannender: na een 4e game die Twan met 10-12 won, besliste Timo de partij daarna onverbiddelijk met 11-3.

Lees meer...

Wat leverde het dit jaar op?
06 dec
2023

De afgelopen weken heeft met name de jeugd en ook enkele seniorleden zich ingespannen om via de verkoop van loten van de Grote Clubactie geld in te zamelen voor de TTV Papendrecht.

De bedoeling is dat het ingezamelde geld volledig wordt besteed aan de jeugd.
De trekking is morgen, op dinsdag 28 november.

Om te zien wat deze actie opleverde klik even op hier:


Alle ballen verzamelen...
06 nov
2023

Het onderwerp over de wedstrijdballen in onze vorige Nieuwsbrief lijkt niet helemaal goed begrepen, getuige deze momentopname….

Deze sporter heeft de hamsterweken van Appie Heijn nog in gedachten?

Erwin Verhaert en Matthijs van Hoek Nederlands dubbelkampioen
10 sep
2023

Een bericht van de hoofdpersonen

Zaterdag was het weer zover, de NK tafeltennis in Schiedam. Op het moment van inschrijven hadden we ons niet kunnen voorstellen dat het een van de warmste dagen van het jaar zou worden.

Maar als je A zegt moet je ook B zeggen. Ik had het idee dat er veel afzeggingen zouden zijn maar het was opvallend druk, allemaal bikkels dus.

De zaterdag was gereserveerd voor de D,E,F licenties. Zondag de A,B,C licenties.

Papendrecht werd vertegenwoordigd door Matthijs, Marlon en Erwin. En natuurlijk een klein beetje Roberto al had hij wel een vreemd club shirt aan. Maar hij blijft toch een groot deel van Papendrecht.

Roberto heeft overigens wel de halve finale bij de D gehaald en helaas verloren, ook hij was helemaal leeg, prachtige partij.

Na de voorronde enkel spelen was het om 13.30 uur tijd voor de eerste wedstrijd.

We zaten in een poule van 3 teams en alleen de 1e geplaatste zou doorgaan. De eerste wedstijd was tegen een jong duo, Daan en Daniël van vereniging Westa uit Wessem ( Limburg ). De wedstrijd verliep soepel, de jonge mannen snapte niet veel van de noppen die Erwin hanteerde. Games van 11-4/11-9/11-5.

Het 2e duo was een stuk sterker, Patrick en Robert van de vereniging Goes. Dit werd een ware thriller, een partij die lang duurde en alle kanten kon opgaan. Matthijs en ik bleven kalm op de beslissende momenten en trokken met goed overleg en afspraken de partij naar ons toe. De jongens vertelden dat ze het lastig vonden door de snelle tempoballen van Matthijs en door de trage ballen van Erwin om in hun ritme te komen. Er zaten heerlijke rally’s tussen, allemaal lekker gespeeld. Game standen 7-11/11-9/17-15/15-17/11-7. Dus wij door naar de kwart finale.

Ook dit was een prima duo, Stijn en Tim van de vereniging Belcrum uit Breda. Deze partij ging ook weer niet vanzelf, bij ondergetekende liep de energie er snel uit, bij Matthijs ook, hij had de avond ervoor ook nog een competitie wedstrijd gespeeld. Maar na een Red Bull kregen we weer vleugeltjes en wonnen de partij wederom in 5 games, 12-10/11-7/4-11/11-13/11-8. Dus op naar de halve finale.

Daar troffen we Jannick en Jomar van de vereniging Kampenion uit Kampen. Ondanks dat we goed moe waren ging dit redelijk makkelijk, 3 games 11-9/11-9/11-9.

Dus moesten we nog 1 keer vlammen, dit konden we onze neus niet voorbij laten gaan. Weer een Red Bulletje erin en op naar tafel 26. Daar troffen we een heel jeugdig duo, David en Jelle van de vereniging Nieuwegein. Het leuke van de jeugdspelers is dat ze meestal niet goed tegen materiaal kunnen en dat was ook weer in deze partij. Matthijs was on fire met z’n fantastische backhand, ook deze partij ging relatief makkelijk waardoor we opeens Nederlands kampioen waren!!!.

Vorig jaar al ZHK kampioen dus dit was echt een verrassing dat we zover gekomen zijn. Na de prijsuitreiking waren we Total los maar met een heerlijk gevoel zijn we naar huis gereden.

Als het goed is zal het volgende NK ergens begin van het volgend jaar gespeeld worden, met deze temperaturen is het geen pretje.

We hebben genoten, alleen hoop ik dat we volgend jaar met meer spelers kunnen afreizen naar het toernooi, dus bij deze een oproep, ga gezellig mee. Tot volgend jaar!!!!

Erwin & Matthijs.

Burgemeester op bezoek
09 sep
2023

Vandaag werd de TTV Papendrecht vereerd met een bezoek van burgemeester Margreet van Driel.

De wijkvereniging De Kooy organiseerde vandaag i.v.m. haar 45-jarig jubileum een wijkfeest om hun vereniging weer wat meer bekendheid te geven. Buiten waren er diverse aktiviteiten voor de jeugd waaronder een springkussen, er was een rommelmarkt en er waren diverse kramen voor een rommelmarkt en boekenverkoop.

Binnen in de gymzaal droegen de de taekwondo- en de tafeltennisvereniging een steentje bij door demonstraties te geven. Wegens de extreme warmte buiten was het binnen ook nauwelijks uit te houden. Naast het opstellen van de serveerrobot was er nog een tafel opgesteld om een balletje te slaan. Dennis den Boer en Colin Lodder gaven een kleine demonstratie hoe je een bal op de tafel kan houden. De serveerrobot was een groot succes voor met name de taekwondojeugd die ook steeds bereidwillig de balletjes verzamelde.

Bij binnenkomst van de burgemeester werd haar in het kort verteld hoe wij het al ruim 50 jaar goed kunnen vinden in onze accommodatie en dat wij niet blij zijn met de aangekondigde verhuizing op termijn naar een nieuwe sporthal.

Uiteraard werd gevraagd of de burgemeester ook een balletje van de serveerrobot wilde (proberen) terug te slaan, dat moment werd op de foto vastgelegd.