Welkom

op de website van de TTV Papendrecht!

Op deze website vindt u informatie over onze vereniging,
zoals bestuurssamenstelling, speelavonden, onze geschiedenis en de locatie.
Enkele foto's geven een indruk van onze gezellige vereniging
Tevens is er actuele informatie over de competitie: uitslagen, standen en persoonlijke resultaten.
Tenslotte kunt u in de agenda lezen welke teams wanneer moeten spelen
en wanneer er toernooien en andere evenementen gepland staan.
Opzeggen lidmaatschap: zie rubriek Informatie - lid worden
Ongewenst gedrag ? Meld dit bij het vertrouwenspunt van het NOC/NSF

HomeNieuwsInformatieEn dan ditCompetitieAgendaFoto'sContactSponsors

Wat leverde het dit jaar op?
06 dec
2023

De afgelopen weken heeft met name de jeugd en ook enkele seniorleden zich ingespannen om via de verkoop van loten van de Grote Clubactie geld in te zamelen voor de TTV Papendrecht.

De bedoeling is dat het ingezamelde geld volledig wordt besteed aan de jeugd.
De trekking is morgen, op dinsdag 28 november.

Om te zien wat deze actie opleverde klik even op hier:


Dennis den Boer wint 17e klaverjasdrive
06 dec
2023

Van de 24 kaarters was het Dennis die dit jaar voor de 3e keer de avond winnend afsloot. Hiermee treedt hij in de voetsporen van Adrie Kraaijeveld, die dit jaar 4 x overwon. In de tussenstand van de ranglijst van 2023 staan beiden op de 2e, resp. 1e plaats. Op 27 december wordt de wisselbeker weer uitgereikt, maar wie komt daarvoor in aanmerking?

1e ronde
De winnaar van de laatste keer, Hanno van Sintmaartensdijk, begon in de 1e ronde alweer opnieuw te scoren. Samen met de uiteindelijke winnaar, Dennis dus, noteerden beiden 1986 punten, zonder pitje en ondanks 2 natjes. Niek van Westen en Patrick van Vooren bleven, eveneens zonder maar één pitje, steken op een schamele 1116 punten, maar de voorzitter en de penningmeester gingen dan ook 2 keer méér nat dan hun tegenstanders.
Koploper Adrie Kraaijeveld timmerde met Adrie van Doveren met 1866 punten ook flink aan de weg. Ook op deze tafel viel er niet een pitje en gingen de Adries slechts eenmaal nat. Moos Markesteijn en Jan Riske kwamen slechts 3 x boven de 100, gingen 2 x nat en mochten blij zijn met 1266 punten.


Lees meer...

Alle ballen verzamelen...
06 nov
2023

Het onderwerp over de wedstrijdballen in onze vorige Nieuwsbrief lijkt niet helemaal goed begrepen, getuige deze momentopname….

Deze sporter heeft de hamsterweken van Appie Heijn nog in gedachten?

Erwin Verhaert en Matthijs van Hoek Nederlands dubbelkampioen
10 sep
2023

Een bericht van de hoofdpersonen

Zaterdag was het weer zover, de NK tafeltennis in Schiedam. Op het moment van inschrijven hadden we ons niet kunnen voorstellen dat het een van de warmste dagen van het jaar zou worden.

Maar als je A zegt moet je ook B zeggen. Ik had het idee dat er veel afzeggingen zouden zijn maar het was opvallend druk, allemaal bikkels dus.

De zaterdag was gereserveerd voor de D,E,F licenties. Zondag de A,B,C licenties.

Papendrecht werd vertegenwoordigd door Matthijs, Marlon en Erwin. En natuurlijk een klein beetje Roberto al had hij wel een vreemd club shirt aan. Maar hij blijft toch een groot deel van Papendrecht.

Roberto heeft overigens wel de halve finale bij de D gehaald en helaas verloren, ook hij was helemaal leeg, prachtige partij.

Na de voorronde enkel spelen was het om 13.30 uur tijd voor de eerste wedstrijd.

We zaten in een poule van 3 teams en alleen de 1e geplaatste zou doorgaan. De eerste wedstijd was tegen een jong duo, Daan en Daniël van vereniging Westa uit Wessem ( Limburg ). De wedstrijd verliep soepel, de jonge mannen snapte niet veel van de noppen die Erwin hanteerde. Games van 11-4/11-9/11-5.

Het 2e duo was een stuk sterker, Patrick en Robert van de vereniging Goes. Dit werd een ware thriller, een partij die lang duurde en alle kanten kon opgaan. Matthijs en ik bleven kalm op de beslissende momenten en trokken met goed overleg en afspraken de partij naar ons toe. De jongens vertelden dat ze het lastig vonden door de snelle tempoballen van Matthijs en door de trage ballen van Erwin om in hun ritme te komen. Er zaten heerlijke rally’s tussen, allemaal lekker gespeeld. Game standen 7-11/11-9/17-15/15-17/11-7. Dus wij door naar de kwart finale.

Ook dit was een prima duo, Stijn en Tim van de vereniging Belcrum uit Breda. Deze partij ging ook weer niet vanzelf, bij ondergetekende liep de energie er snel uit, bij Matthijs ook, hij had de avond ervoor ook nog een competitie wedstrijd gespeeld. Maar na een Red Bull kregen we weer vleugeltjes en wonnen de partij wederom in 5 games, 12-10/11-7/4-11/11-13/11-8. Dus op naar de halve finale.

Daar troffen we Jannick en Jomar van de vereniging Kampenion uit Kampen. Ondanks dat we goed moe waren ging dit redelijk makkelijk, 3 games 11-9/11-9/11-9.

Dus moesten we nog 1 keer vlammen, dit konden we onze neus niet voorbij laten gaan. Weer een Red Bulletje erin en op naar tafel 26. Daar troffen we een heel jeugdig duo, David en Jelle van de vereniging Nieuwegein. Het leuke van de jeugdspelers is dat ze meestal niet goed tegen materiaal kunnen en dat was ook weer in deze partij. Matthijs was on fire met z’n fantastische backhand, ook deze partij ging relatief makkelijk waardoor we opeens Nederlands kampioen waren!!!.

Vorig jaar al ZHK kampioen dus dit was echt een verrassing dat we zover gekomen zijn. Na de prijsuitreiking waren we Total los maar met een heerlijk gevoel zijn we naar huis gereden.

Als het goed is zal het volgende NK ergens begin van het volgend jaar gespeeld worden, met deze temperaturen is het geen pretje.

We hebben genoten, alleen hoop ik dat we volgend jaar met meer spelers kunnen afreizen naar het toernooi, dus bij deze een oproep, ga gezellig mee. Tot volgend jaar!!!!

Erwin & Matthijs.

Burgemeester op bezoek
09 sep
2023

Vandaag werd de TTV Papendrecht vereerd met een bezoek van burgemeester Margreet van Driel.

De wijkvereniging De Kooy organiseerde vandaag i.v.m. haar 45-jarig jubileum een wijkfeest om hun vereniging weer wat meer bekendheid te geven. Buiten waren er diverse aktiviteiten voor de jeugd waaronder een springkussen, er was een rommelmarkt en er waren diverse kramen voor een rommelmarkt en boekenverkoop.

Binnen in de gymzaal droegen de de taekwondo- en de tafeltennisvereniging een steentje bij door demonstraties te geven. Wegens de extreme warmte buiten was het binnen ook nauwelijks uit te houden. Naast het opstellen van de serveerrobot was er nog een tafel opgesteld om een balletje te slaan. Dennis den Boer en Colin Lodder gaven een kleine demonstratie hoe je een bal op de tafel kan houden. De serveerrobot was een groot succes voor met name de taekwondojeugd die ook steeds bereidwillig de balletjes verzamelde.

Bij binnenkomst van de burgemeester werd haar in het kort verteld hoe wij het al ruim 50 jaar goed kunnen vinden in onze accommodatie en dat wij niet blij zijn met de aangekondigde verhuizing op termijn naar een nieuwe sporthal.

Uiteraard werd gevraagd of de burgemeester ook een balletje van de serveerrobot wilde (proberen) terug te slaan, dat moment werd op de foto vastgelegd.

Peter van Alten en Dennis den Boer dubbelkampioenen
29 aug
2023

Op 22 augustus, tijdens de seizoenopening voor 2023/2024, konden de senioren er meteen weer tegenaan. Voor het dubbeltoernooi werden de actuele ratings gebruikt en er werd gespeeld met handicappunten voor minder sterke tegenstanders. Van de 4 poules mochten de beste 2 koppels door naar de finaleronde.

Poule A
Het ratingverschil tussen Lieron Viveen + Harm Hogendoorn versus Marco den Hertog en Timo Borsje was zo groot, dat het laatstgenoemde koppel de maximale voorsprong van 6 punten kreeg toebedeeld. Hoewel 2 x zeer nipt, wonnen Lieron en Harm in 3 games met 11-9, 11-9 en 11-7.
Maar Marco en Timo verrasten daarna Erwin Verhaert en Piet den Dikken door (na opnieuw +6) de tegenstanders in 5 games te verslaan. Na een 2-0 voorsprong (14-12 en 11-9) volgden 3 ruime games van 2-11, 5-11 en 3-11.
Hun laatste poulewedstrijd tegen Jamaine van der Sluis en Colin Lodder werd verloren in 3 games, waardoor Marco en Timo met één zege werden uitgeschakeld. Jamaine en Colin werden eveneens uitgeschakeld, want het bleef voor hen beiden bij deze ene zege, de andere 2 partijen werden met 3-0 verloren.
Resteert de partij van Lieron en Harm tegen Erwin en Piet (+3) om de no. 1 in de poule te bepalen. Ook deze partij werd spannend, na 0-2 (4-11 en 6-11) kwamen Lieron en Harm sterk terug met 11-8, 11-6, maar de beslissende 5e game mondde uit in 11-13.

Lees meer...