Welkom

op de website van de TTV Papendrecht!

Op deze website vindt u informatie over onze vereniging,
zoals bestuurssamenstelling, speelavonden, onze geschiedenis en de locatie.
Enkele foto's geven een indruk van onze gezellige vereniging
Tevens is er actuele informatie over de competitie: uitslagen, standen en persoonlijke resultaten.
Tenslotte kunt u in de agenda lezen welke teams wanneer moeten spelen
en wanneer er toernooien en andere evenementen gepland staan.
Opzeggen lidmaatschap: zie rubriek Informatie - lid worden
Ongewenst gedrag ? Meld dit bij het vertrouwenspunt van het NOC/NSF

HomeNieuwsInformatieEn dan ditCompetitieAgendaFoto'sContactSponsors

Roberto den Hertog wint de Gijs Ton Trofee
18 jun
2024

Voor dit bekertoernooi werden opnieuw 2 dinsdagen ingepland, maar doordat het aantal deelnemers bleef steken op 20, bleek dat het gehele toernooi op deze dinsdag al kon worden afgerond.

Voor sommige tafeltennissers, en met name de iets minder getalenteerde, blijkt het elk jaar toch weer een teleurstelling wanneer men na slechts één verliespartij alweer de biezen kan pakken, maar dat is nou juist dat specifieke van een bekertoernooi. Vergelijk het met bijvoorbeeld tenniswedstrijden als Roland Garos of Wimbledon, verliezen is naar huis, terwijl de lawntennissers niet eens handicappunten mee krijgen en de tafeltennissers bij ons dus wel.

Maar misschien verdient het idee dat Hanno van Sintmaartensdijk opperde wel navolging? Hij stelt voor om eerst poulewedstrijdjes te spelen en dan de 16 (of 8) beste spelers het toernooi een week later in de bekervorm af te ronden. Het lijkt geen slecht idee.

Lees meer...

Ron Witveld wint 8e klaverjasdrive
05 jun
2024

In opvolging van zijn partner Helen vorige keer, heeft Ron Witveld ditmaal de klaverjasavond winnend afgesloten. Ron ging in 3 ronden slechts één keer nat, speelde 3 pitjes en liet 890 roem noteren. Van zijn 3 partners profiteerde Ed Bijvank het minst, maar die werd uiteindelijk wel tweede.

1e ronde

Peter van der Meer en Dennis den Boer bleven bijna deze gehele ronde zonder roem, pas in het 16e potje noteerden zij de eerste roem -liefst 2 x 20 punten- en kwamen met hun 3 natjes maar op 1169 punten. Niek van Westen en Moos Markesteijn, ja, de voorzitter speelde met onze secretaris, speelden eveneens geen pit, noteerden 2 natjes, maar veel meer roem: 210. Zij kwamen op 1673 punten.
De hoogste score deze ronde, 1833, kwam uit de handen van Hanno van Sintmaartensdijk en Ron -Kiwi- Keereweer. Géén pitje, géén natje en 320 roem. Dennis Dingemans en Gerda Deumer lieten het enige natje op deze tafel noteren en scoorden 1079 + 140 roem = 1219 puntjes.


Lees meer...

Roberto den Hertog wederom clubkampioen
31 mei
2024

Voor de derde achtereenvolgende maal won Roberto den Hertog het clubkampioenschap bij de senioren van de TTV Papendrecht. Na zijn ongeslagen zeges in de poulefase en in de kruisfinale eindigde de finalepartij tegen Winnie van Rooij helaas abrupt omdat Winnie wegens een enkelblessure de strijd moest staken.

Ook het clubkampioenschap bij de topspelers werd gespeeld in 2 poules van 6 deelnemers. De no.’s 1 en 2 van beide poules mochten via kruisfinales verder strijden.
De winnaar van de 2e/3e klassers, Dirk van Vugt, mocht als kampioen ook aan deze groep meedoen, zijn enige zege was de 3-2 winstpartij tegen Matthijs van Hoek.

Poule A
Roberto hoefde alleen tegen Patrick van Vooren één en tegen Peter van Alten 2 games af te staan, maar bleef, zoals verwacht, ongeslagen in zijn poule. Peter, Dinh Duc Dao en Erwin Verhaert wonnen elk 3 partijen, maar op onderling reseultaat telde Dao de meeste games, dus hij mocht als 2e naar de kruisfinales. Patrick en Ruud Schoon wonnen beiden eenmaal, op onderling resultaat sloot Ruud de ranking in deze poule.
Lees meer...

Dirk van Vugt clubkampioen bij 2e/3e klassers
28 mei
2024

Het clubkampioenschap bij de spelers van de 2e categorie werd gespeeld in 2 poules van 6 deelnemers. Organisator Niek van Westen was zelf ook deelnemer en had zichzelf op het oog onpartijdig ingedeeld...

De originele indeling (2 x 7) werd echter wel beïnvloed door 2 afzeggingen, maar hoe dan ook, om kampioen te worden moet men toch laten zien uiteindelijk de sterkste te zijn. De no.’s 1 en 2 van beide poules zouden in kruisfinales verder spelen.

Poule A
De winnaar van de 4e/5e klassers, Pieter van der Graaff, mocht als kampioen ook aan deze groep meedoen en al in zijn eerste partij liet hij zich duidelijk zien, want heel verrassend won Pieter de 1e en de 4e game, zodat de beslissing via een 5e game moest komen. Door zijn zeer aanvallende spel wist de met 344 punten lagere rating geklasseerde Pieter titelkandidaat Dirk uiteindelijk met 11-9 te verslaan. Ook André Voskuijl en Kevin Nugteren werden door Pieter verslagen, maar met zijn 3 zeges werd hij 4e in de poule, op onderling resultaat met Michelle, die ook 3 zeges telde.
Dirk won verder wel zijn andere partijen en in deze poule werd Rian van den Tempel tweede met maar één verliespartij. André bleef met lege handen, Kevin Nugteren realiseerde zich dat die ene zege op André veel te schamel is voor zijn rating.

Lees meer...

Rin Visser overleden
23 mei
2024

Op 71-jarige leeftijd is Rin Visser vanmorgen overleden. Rin leed al enige tijd aan de ziekte van Parkinson, een ziekte waarmee je in principe nog lang mee kunt doorgaan. Maar de laatste tijd kwamen er diverse andere nare ongemakken bij die de vooruitzichten niet vrolijker maakten.

De zeer gewaardeerde rechterhand van onze penningmeester deed zijn administratieve bijstand graag in de luwte van de belangstelling, als tafeltennisser was hij voor velen een geliefd trainingsmaatje en in competitiewedstrijden steeds een speler met een verrassende speelwijze waarin menige tegenstander zich verslikte.

We wensen de familie Visser sterkte in het verwerken van dit verlies. Wij gaan Rin missen en zullen hem zeker nog lang herinneren.
Bekijk de rouwkaart in de rubriek "En dan dit" of klik hier.

Pieter van der Graaff prolongeert titel
23 mei
2024

Bij de aftrap van de clubkampioenschappen 2024 voor de senioren heeft Pieter de Graaf in de groep van 4e/5e klassers zijn titel van clubkampioen geprolongeerd.

Organisator Niek van Westen kon de 10 deelnemers prima kwijt in twee poules van 5. Van slechts twee competitiespelers was de rating bekend, het niveau van de andere deelnemers moest hij inschatten om tot een evenredige verdeling te komen. De no.’s 1 en 2 zouden in kruisfinales verder spelen. Voor 6 spelers was het de eerste keer dat zij meespeelden.

In zijn poule bleef Pieter ongeslagen, alleen tegen Rosa de Bruin diende hij één game in te leveren. In de kruisfinale speelde hij tegen de no. 2 van de andere poule, Jan Tillemans wederom een 3-0 zege. De finale tegen Dick de Jong leverde een 3-1 uitslag.

Alle uitslagen en verdere details kunt u bekijken
elders op deze website in de rubriek "En dan dit" of klik hier.

Lees meer...