Welkom

op de website van de TTV Papendrecht!

Op deze website vindt u informatie over onze vereniging,
zoals bestuurssamenstelling, speelavonden, onze geschiedenis en de locatie.
Enkele foto's geven een indruk van onze gezellige vereniging
Tevens is er actuele informatie over de competitie: uitslagen, standen en persoonlijke resultaten.
Tenslotte kunt u in de agenda lezen welke teams wanneer moeten spelen
en wanneer er toernooien en andere evenementen gepland staan.
Opzeggen lidmaatschap: zie rubriek Informatie - lid worden
Ongewenst gedrag ? Meld dit bij het vertrouwenspunt van het NOC/NSF

HomeNieuwsInformatieEn dan ditCompetitieAgendaFoto'sContactSponsors

"Hattrick van Vooren"
31 jan
2010

Ook al was Papendrecht 1 eind vorig jaar gedegradeerd naar de 1e klasse, de selectiespelers blijken het hoofdklasse-niveau nog immer in de benen c.q. armen te hebben. Vrijdagavond startte Papendrecht 1 thuis in De Kooy de voorjaarscompetitie op een indrukwekkende wijze. In de wedstrijd tegen het Leidse Rijnsoever 2 was het na 8 partijen al 8-0 en al die partijen gingen ook nog eens in het minimale aantal van 3 games. Pas in de slotpartij van Jeffrey de Bosscher stuitte deze op een dwarsliggende Bart Giesbers die brutaal tweemaal een achterstand in games wist weg te werken. Pas in de definitieve 5e game moest hij zich met 11-5 gewonnen geven, waardoor de stand op 9-0 voor Papendrecht kwam. Hoewel Richard Steenhuisen gewaarschuwd was door de stuiptrekking in de voorgaande partij ging hij in de slotwedstrijd onverdroten van start met felle aanvalslagen die evenwel steeds weer effectief gepareerd werden door Willem Haasnoot. Toch wel enigszins gênant verloor Richard vervolgens in 3 games waardoor de bezoekers het met dat ene puntje voor de eer mochten doen. Het succesvolle dubbel deze avond was van Richard samen met Winnie van Rooy die en passant vrijdagavond ook nog een bezoeker vernederde met een in de tafeltennissport weinig voorkomende love-game.

Op de tafel ernaast had Papendrecht 2 veel meer moeite met het 5e team van de Treffers uit Roelofsarendsveen. In de openingspartij werd Joop Joosten in 3 games weggetikt door Erik van der Zwet, maar Erik van Holten trok daarna door winst op Mark van Klink de stand weer gelijk. Daarna verloor Guido Houwing eveneens in 3 games van Ruud Vonk. Het dubbel van Joop en Erik resulteerde uiteindelijk in een beslissende 5e game. Helaas lieten de Papendrechters na een 10-5 voorsprong en stevig op matchpoint de partij toch nog uit handen glippen (1-3). Met zeer veel moeite versloeg de Papendrechtse Erik daarna in 5 games zijn naamgenoot, moest hij vervolgens lijdzaam toekijken hoe Joop en Guido de punten aan de bezoekers lieten (2-5), waarna hij zelf in zijn slotpartij zijn meerdere moest erkennen in Vonk. Ook Guido kon zijn laatste partij niet naar zijn hand zetten, hoewel hij in de 5e game diverse malen op matchpoint kwam. Uiteindelijk boog hij zijn hoofd bij de eindstand van 16-18 (2-7). Het was Joop Joosten die, wederom noodzakelijkerwijs in een 5e game, met een zege op Mark van Klink de eindstand in deze 2e klasse op 3-7 wist te bepalen.

Het andere 2e klasseteam, Papendrecht 3, speelde vrijdagavond in Den Haag voor een partijtje tegen Pingwins 1 (u leest het goed). Hanno van Sintmaartensdijk en Willem-Jan Lindhout verloren samen het dubbel en kwamen persoonlijk beiden moeizaam tot een enkele zege. Teamgenoot Patrick van Vooren scoorde een heuse hattrick en bepaalde hiermee de eindstand op 5-5. Deze week is het dus even “Hattrick van Vooren”.