Welkom

op de website van de TTV Papendrecht!

Op deze website vindt u informatie over onze vereniging,
zoals bestuurssamenstelling, speelavonden, onze geschiedenis en de locatie.
Enkele foto's geven een indruk van onze gezellige vereniging
Tevens is er actuele informatie over de competitie: uitslagen, standen en persoonlijke resultaten.
Tenslotte kunt u in de agenda lezen welke teams wanneer moeten spelen
en wanneer er toernooien en andere evenementen gepland staan.
Opzeggen lidmaatschap: zie rubriek Informatie - lid worden
Ongewenst gedrag ? Meld dit bij het vertrouwenspunt van het NOC/NSF

HomeNieuwsInformatieEn dan ditCompetitieAgendaFoto'sContactSponsors

Piet den Dikken winnaar Koning Toto seizoen 2021-2022
19 mei
2022

Nou, dat was het dan. Het eerste seizoen voor Koning Toto zit er op. Géén play-offs, géén promotie-/degradatiewedstrijden. Nee, gewoon afgelopen na 34 rondjes, waarvan de eerste drie gebruikt werden om iedereen vertrouwd te laten raken met de spelregels en ronde 33 om logistieke redenen niet meetelde.

Periode 3 was spannend tot het laatste fluitsignaal. De kansen en plaatsen op het (zeer) voorlopige podium wisselden haast elke speelronde met maar één vaste factor in deze tombola: Harm Hogendoorn. Hij greep vanaf de 1e wedstrijd in deze periode de macht, in eerste instantie vergezeld door Rin Visser. Na 3 weken kwam er bij laatstgenoemde echter de klad in en werd zijn rol als belager overgenomen door Dennis den Boer en Martin Heijkamp. Dennis verspeelde in ronde 29 veel punten, terwijl Martin het tot en met ronde 30 knap volhield. Ronde 31 bleek voor beiden de nekslag, anderen scoorden plotseling goed en driekwart van het veld schoof in elkaar. Rin kwam weer boven dobberen, Piet den Dikken haalde bijna nog iedereen in en eindigde weliswaar óp het podium maar náást de prijzen in deze periode. Harm hield stand tot het einde, maar het verschil met plaats 7 was uiteindelijk een schamele 8 puntjes.

Hoe de resultaten van periode 3 hun invloed hebben gehad op de totaalstand kunnen jullie hieronder lezen. Voor de naam staat de huidige positie in de totaalstand, achter de naam de ranking na periode 2.

12. Lennart Heijkamp (12) kreeg héél even het idee dat de laatste plaats toch nog aan iemand anders kon worden overgedragen. Maar ronde 30 was al niet best, ronde 31 werd door Lennart vergeten en de 32e ronde was ronduit dramatisch. Al bleef het laagterecord hem bespaard. Nog wel een mooie weekwinst om de pijn iets te verzachten.
11. Jan Tillemans (10) hobbelde zo’n beetje naar het einde van het seizoen. Geen echt lage scores (op ronde 32 na), maar zeker ook geen hoge. Als je week in week uit aan de onderkant van de middenmoot zit met de scores en anderen hebben wél incidentele uitschieters, dan verlies je langzaam maar zeker terrein. Je ziet aan Heracles hoe het je dan plotseling kan vergaan. Ook deze periode geen instant-succes in de vorm van weekwinst.
10. Rian van den Tempel (11) en dat laatste moet ook gezegd worden van Rian. Maar het moet ook gezegd : Rian kwam er wél een aantal malen behoorlijk dicht bij. Hij had extreem veel last van het fenomeen van dit seizoen : goals in de dying seconds van wedstrijden. Dat scheelde Rian een karrevracht aan punten. Ondanks de succesloze periode kon er door zijn behoorlijke scores nog wel een plaatsje winst worden genoteerd,
09. Kevin Nugteren (2) is een deelnemer van alles-of-niks, zo schreef ik na periode 2. Na periode 3 kan dat heel dik worden onderstreept, al zal Kevin daar met een stuk minder genoegen naar terug kijken. Het was helemaal niks: geen weekwinst, een laatste plaats in de periode. En als klap op de vuurpijl het absolute dieptepunt van het seizoen in ronde 32. Slechts 2 (twee !) hele punten kon hij toen bijschrijven, een aantal wat je zelfs niet haalt als je er op gaat gokken. De vrije val van het podium is daarmee afdoende verklaard.
08. Niek van Westen (4) leek zo’n typisch geval van “als anderen maar vaak genoeg slecht scoren kom ik vanzelf bovendrijven”. Komend vanaf de vierde plaats leek dat aanvankelijk prima te gaan lukken, met zelfs weekwinst in de 2e week van deze periode. Niet dat daarna de scores heel laag werden, maar week na week leverde Niek wel een paar puntjes in. En verdween het podium langzaam maar zeker uit zicht om onderaan de middenmoot te eindigen. Slechts 10 punten méér en het was een podiumplaats geworden.
07. Martin Heijkamp (8) was de ongekroonde koning van de dagsuccessen. Liefst zeven keer werd hij in het wekelijkse praatje geëerd om de weekwinst. Oké, het was een aantal keren gedeeld met een ander, maar niemand was vaker de beste in een speelronde. Dat Martin niet hoger eindigde was louter te wijten aan een veel te hoog aantal “baggerronden”, met heel lage scores. Daarin werd zoveel terrein verloren dat een podiumplaats buiten bereik bleef..
06. Michelle Nugteren (3) leek het heel wat beter te gaan doen dan manlief Kevin Heel gelijkmatig scorend (6x achtereen 14 of 15 punten) bleef ze weliswaar op een behoorlijke afstand van de eerste 2 plaatsen, maar wel steeds op of net naast het podium. Ook na de voorlaatste ronde met weekwinst stond Michelle nog steeds 3e. Maar een rampzalige laatste speeldag met maar 4 punten (het op 2 na laagste dagtotaal) wierp haar alsnog in een vrije val naar plaats 6.
05. Rin Visser (9) begon deze periode eindelijk aan zijn opmars. Het duurt altijd even voor hij op stoom is, maar dan gaat het ook onverbiddelijk vóóruit. Beginnend met weekwinst kende Rin slechts een klein dipje halverwege de periode, maar daarna stoomde hij gewoon weer verder. Dat werd beloond met een 2e plaats in periode 3 en een mooie 5e in de eindstand.
03/04. Davey den Boer (7) speelde zijn rol als stoomwals eigenlijk nóg beter dan Rin. Want Davey moest van heel ver komen na zijn teleurstellende 11e stek na periode 1. In de beide perioden daarna haalde hij een fraaie positie waarin we hem als laatste konden bijschrijven op de lijst van winnaars. Die lijn werd goed doorgetrokken en aan het einde van de rit vond Davey zichzelf op het laagste treetje van het podium terug, tezamen met broer
03/04. Dennis den Boer (6) die heel lang uitzicht had op nog veel meer eremetaal. Periode 3 verliep voor hem namelijk prima, maar het seizoen bleek nét te lang. In de laatste 3 speelronden werd zodoende een fraaie plaats in de periode ingeleverd, maar bleven er nog juist genoeg punten over om het eindpodium te halen. Het blijft natuurlijk opvallend dat de families in koppeltjes goed gingen scoren. Eerst de Heijkampen, daarna de dominantie van familie Nugteren in periode 2. Maar de Den Boertjes lachten het laatst.
02. Harm Hogendoorn (5) leverde een omgekeerde prestatiecurve ten opzichte van de Nugteren’s in. Ingehaald door hen in de 2e periode, maar buitengewoon sterk herpakt in de 3e. Begon natuurlijk meteen goed met weekwinst. Daarna steeds hoge scores met nogmaals weekwinst brachten hem zelfs op zeer korte afstand (6 punten) voor de kop. Twee slechte laatste ronden maakten die ambities kansloos, maar wel kon Harm de 3e periode én de 2e plaats in de eindstand op zijn naam schrijven.
01. Piet den Dikken (1) zag elke week wel iemand van de concurrentie dichterbij komen. Maar ook bijna elke week iemand tijdelijk of definitief afhaken in de strijd om het goud. Toch bleef Harm akelig hardnekkig steeds iets méér punten verzamelen en de voorsprong was nagenoeg verdampt. Totdat 2x weekwinst in de laatste 2 ronden de positie bovenop de apenrots op een fraaie manier bevestigden. Met een 1e en 2x een 3e plaats in de perioden mocht de regelmatigste scorer de titel opeisen van KONING TOTO 2021-2022.

Om te beginnen de winnaar van de speelronden:
7 x Martin Heijkamp
5 x Piet den Dikken
4 x Harm Hogendoorn
4 x Dennis den Boer
4 x Kevin Nugteren
4 x Michelle Nugteren
3 x Davey den Boer
2 x Rin Visser
2 x Niek van Westen
2 x Rian van den Tempel
2 x Lennart Heijkamp
1 x Jan Tillemans

Eindstand van periode 1:
150 Piet den Dikken
143 Harm Hogendoorn
137 Kevin Nugteren
131 Niek van Westen
130 Dennis den Boer
130 Rin Visser
126 Martin Heijkamp
126 Jan Tillemans
126 Rian van den Tempel
122 Davey den Boer
122 Michelle Nugteren
111 Lennart Heijkamp

Eindstand van periode 2:
163 Michelle Nugteren
159 Kevin Nugteren
155 Piet den Dikken
155 Davey den Boer
152 Niek van Westen
150 Dennis den Boer
148 Martin Heijkamp
145 Lennart Heijkamp
143 Rin Visser
143 Jan Tillemans
140 Harm Hogendoorn
138 Rian van den Tempel

Eindstand van periode 3:
150 Harm Hogendoorn
147 Rin Visser
146 Piet den Dikken
145 Davey den Boer
144 Rian van den Tempel
142 Dennis den Boer
142 Martin Heijkamp
133 Michelle Nugteren
131 Jan Tillemans
129 Niek van Westen
123 Lennart Heijkamp
113 Kevin Nugteren

Totaalstand:
451 Piet den Dikken (én Koning Toto 2021-2022)
433 Harm Hogendoorn
422 Davey den Boer
422 Dennis den Boer
420 Rin Visser
418 Michelle Nugteren
416 Martin Heijkamp
412 Niek van Westen
409 Kevin Nugteren
408 Rian van den Tempel
400 Jan Tillemans
379 Lennart Heijkamp

Laagste weekscore kwam op naam van Kevin (2 punten in ronde 32), Lennart scoorde 3 punten in dezelfde ronde en Michelle en Martin kwamen een keer tot 4 punten.
De hoogste weekscore kwam op naam van Piet (27 in ronde 6), terwijl Dennis, Davey en Kevin ieder een keer 24 punten konden noteren.

KONING TOTO : slotronde 34
17 mei
2022

Plotseling was daar binnen TTV Papendrecht een nieuw fenomeen : Koning Toto. Om ál die voetbalkenners eindelijk eens hun gelijk te laten bewijzen door de harde cijfers.

(Let op: in de bijlage helemaal onderaan de actuele uitslag en tussenstand)

Echter, de koudwatervrees was groot. Durfde menigeen het tóch niet aan ? Wellicht afgeschrokken door alle wielrenkenners die nooit wisten te scoren in de Tourtoto die Eef Schouten jaarlijks organiseert?

De verslagen hieronder komen van organisator Piet den Dikken.

Slotronde 34
(tussenronde 33 telde niet mee)
Zoals gebruikelijk als er een aantal clubs geen dringende noodzaak hebben om te winnen, zijn er veel wedstrijden die een onverwachte uitslag kenden. Uitslagen die je bijvoorbeeld in ronde 28 nog niet tegen zou komen. Velen van ons gokten ook op die onverwachte resultaten, maar de naam zegt het al : ze zijn onverwacht. De puntenscores voor Koning Toto waren dan ook nogal verdeeld. En de weekwinnaar had er slechts 14 punten voor nodig om te winnen.
Ondergetekende vond zichzelf zowaar wéér terug als weekwinnaar, waardoor (na 3x in het begin) het totaal toch op 5x winst uitkomt.
Voor periode 3 hield Harm goed stand, raakte Davey zijn gedeelde 2e plaats alsnog kwijt aan Rin, terwijl Piet nog héél dicht in de buurt kwam.

En het mag frappant genoemd worden dat gedurende het seizoen de families (Heijkamp, Nugteren en De Boer) in koppeltjes gescoord hebben. Familie Heijkamp had een betere timing kunnen hebben, want hun goede scores waren verdeeld over periode 1 en 2. Familie Nugteren domineerde uiteindelijke de 2e periode. En in de eindstand komt plotseling familie De Boer in de prijzen vallen. Zelfs zodanig eensgezind dat ze op hetzelfde puntentotaal uitgekomen zijn. In de laatste speelronde viel Michelle vér terug van plaats 3 naar 6 en daarvan profiteerden de genoemde gebroeders tezamen met Rin. De plaatsen 1 en 2 in de eindstand voor Piet en Harm kwamen niet meer gevaar.

In de loop van deze week komt er een afsluitend verhaal over het hele seizoen, met uiteraard ook de verdeling van het prijzengeld.
En als je het leuk vond om mee te spelen, kun je je vast opgeven voor seizoen 2022-2023. En natuurlijk ook zoveel mogelijk anderen enthousiast maken....met méér deelnemers wordt het nóg leuker en spannender!

Ronde 31 en ronde 32
Een heel goede (late) avond of vroege ochtend!
Zojuist teruggekeerd uit een vakantieverblijf zonder internet, viel er genoeg te doen voor Koning Toto.
Van twee ronden de voorspellingen verwerken en de uitslagen berekenen. Maar 't is gelukt.

Speelronde 31 (die van vorige week dus) kende 1 deelnemer met 9x een 0-0 voorspelling. Lennart had het spreadsheet weliswaar keurig op tijd geretourneerd, maar was vergeten om te controleren of beide weken waren ingevuld. JE raadt het al: week 32 was keurig ingevuld, maar week 31 dus niet. Slechts 8 puntjes waren zijn deel, maar het kon véél erger..... (dat zien we bij ronde 32).
Davey was met 20 punten ruimschoots winnaar van deze ronde (was ook al weer een tijdje geleden) en klom daarmee meteen op naar een gedeelde 2e plaats in de periode en een 3e plaats in de totaalstand. Voor de periode liep Harm weer iets uit op Martin, maar hijgt Davey nu ook in zijn nek, terwijl Harm in de totaalstand nog maar 6 puntjes achterstand heeft op Piet.

Na 22 (!) weken zonder prijs, werd er het afgelopen weekend eindelijk weer eens geld verdiend door ondergetekende. 17 punten waren genoeg om samen met Michelle de weekwinst te delen. Lennart had voor deze ronde zijn voorspellingen wél ingevuld, maar dat had-ie beter niet kunnen doen...slechts 3 puntjes scoorde hij, terwijl dat bij een lege voorspelling er 10 waren geweest.
Maar het kan nóg slechter...!
Kevin presteerde het om 2 hele punten bij elkaar te sprokkelen. Ik bedoel, als je écht zo laag wil scoren lukt het je niet....
Harm liep in de periodestand weer 1 puntje uit, maar met nog 1 meetellende speelronde te gaan ligt nummer 8 in de stand nog maar 12 punten achter. Er kan dus nog véél verschuiven.
Voor de totaalstand is dat minder voor de hand liggend. Door de gedeelde weekwinst van Piet is zijn voorsprong nu 13 punten op Harm.

Voor de voorspellingen geldt: je hoeft je NIET te haasten voor de midweekse ronde 33, die telt als gezegd niet mee voor Koning Toto.
Ronde 34 is komend weekend, alle wedstrijden zijn op zondag, dus jullie voorspellingen wil ik uiterlijk zondag 15 mei om 12.00 uur binnen hebben. Dan kan ik ze nog bundelen en versturen voordat de wedstrijden beginnen.


Ronde 30
Een spannend weekend, slechts 2 wedstrijden met méér dan 1 doelpunt verschil. Ook een spannend Koning Toto-weekend met weer eens een gedeelde weekwinst. Dat was inmiddels een aantal weken geleden, als je de definitieve uitslag van ronde 25 niet meerekent.
Harm en Dennis waren ditmaal nét ietsje beter dan de rest, en dus liep Harm 2 puntjes uit in de periodestand. Toch is het daar nog spannend genoeg, kan 1 uitschieter naar boven of beneden véél verschil uitmaken.
In de totaalstand zag koploper Piet beide genoemde heren 4 punten dichterbij komen en wordt het zowaar ook nog spannend.

Definitieve uitslag ronde 25
Na het restantje van Vitesse-Sparta is de definitieve uitslag van speelronde 25 op te maken.
In Arnhem gebeurde er gisteravond niets meer, in de week- en periodestand voor Koning Toto echter wel.
Niet veel deelnemers haalden uiteindelijk punten voor die wedstrijd, maar het ene puntje dat Martin haalde zorgde er wel voor dat de weekwinst die naar Niek leek te gaan nu gedeeld moet worden met Martin. Zijn zevende alweer!
Dat ene puntje zorgde er ook voor dat hij in de tussenstand voor periode 3 naast Harm aan kop is gekomen.

Ronde 29
Temidden van al het sportgeweld werd er dit weekend óók nog gevoetbald.
Nou ja, er werd tegen een bal getrapt....echt best was het hier in dit landje niet.
Spannend was het in elk geval wél, en dat was terug te zien in de Koning Toto-punten.
Het zat allemaal heel dicht op elkaar en we kunnen toch constateren dat Martin "Koning Weekprijs" begint te worden.
Voor de 6e keer dit seizoen wist hij, zij het nipt, de beste weekscore te halen.


Ronde 28
Het was weer een enerverend weekend, met veel wisselingen in de slotfase. Verrassingen, maar ook "logische" uitslagen.
Er stak deze ronde niet echt iemand bovenuit, maar Lennart slaagde er na lange tijd weer eens in om de meeste punten te scoren.
Gefeliciteerd, en nu nog van de onderste plaats in de totaalstand af zien te komen!

In de periodestand heeft Harm de kop behouden, maar komen Lennart en Dennis wel met grote stappen dichterbij.
En voor de totaalstand is en blijft het de vraag wanneer de matige scores koploper Piet eindelijk gaan opbreken.
Het zal wel op de laatste dag gebeuren....


Ronde 27

Konden we in de eerste helft van dit seizoen klakkeloos 5-0 invullen bij Ajax, tegenwoordig is 3-2 de standaard uitslag, zo lijkt het.
Maar de ene 3-2 is de andere niet....
Best wel weer veel verrassende uitslagen dit weekend, waardoor er uiteraard bijzonder matige scores voor Koning Toto uit rolden.
Dennis had een paar afwijkende voorspellingen en één daarvan (de 0-0 bij NEC-Sparta) droeg wel erg veel bij aan de weekwinst. Als je dan ook nog RKC laat winnen in Arnhem, heb je vooruitziende blik.
Kevin daarentegen lijkt het voorspellen helemaal verleerd te zijn, en dat laat zich vooral zien in een terugval in de totaalstand.

Ronde 26


Geen twijfels over de uitslag van deze ronde gelukkig, alle wedstrijden konden gewoon beginnen en eindigen.
Voor de 5e (!) maal mag Martin zich weekwinnaar noemen, gefeliciteerd.
Ook voor Harm was het een goed weekend: in de voorlopige tussenstand van periode 3 pakte hij voorzichtig de koppositie en in de totaalstand liep hij verder in op koploper Piet. De tussenstand is inderdaad voorlopig, want Vitesse-Sparta van week 25 zal worden uitgespeeld. Pas dan wordt de uitslag van die ronde definitief.
Jullie zien nu 12 deelnemers met punten, terwijl ik er vrijdag 11 aankondigde. De laatste weken hebben we telkens "mystery guests" die op het allerlaatste moment nog voorspellingen insturen. Dat is héél vervelend voor zowel mij als de andere deelnemers.
Daarom is nu de grens ECHT a.s. vrijdag 18 maart om 18.00 uur. Als je te laat inlevert, is dat jammer maar helaas en tellen je voorspellingen niet meer mee!!

Voorlopige uitslag ronde 25

Jullie lezen het goed, de uitslag van ronde 25 kan natuurlijk nooit definitief zijn met een gestaakte wedstrijd.
Als de voorlopige uitslag van Vitesse-Sparta definitief wordt, of als het restje wedstrijd wordt uitgespeeld, dan telt de uiteindelijke uitslag mee voor onze Koning Toto. Maar als de wedstrijd in zijn geheel moet worden overgespeeld, dan beschouw ik deze voor ronde 25 als "Afgelast".
Gevolg is dan dat iedereen (behalve Michelle die te laat instuurde voor die wedstrijd) 2 punten krijgt voor Vitesse-Sparta.
Voorlopig is Niek weekwinnaar, maar als Vitesse-Sparta 0-1 blijft, krijgt Martin er nog een puntje bij en delen ze de weekprijs.
We wachten het even af, en datzelfde geldt voor de beide tussenstanden. Ze staan erbij, maar kunnen dus nog veranderen.


Ronde 24


Dat werd voor Koning Toto tóch nog een heel spannend rondje.
En daar zag het zaterdagavond heel beslist niet naar uit. Harm schoot als een raket uit de startblokken, haalde 15 punten uit de eerste 4 wedstrijden. Maar toen was daar AZ-Feyenoord....en kwam Rin in één klap 4 punten naderbij. Beiden hadden voor de laatste wedstrijd 1-1 staan, en door de 1-2 uitslag kwam ook Davey nog heel dichtbij. Rin en Harm delen de weekprijs én de voorlopige koppositie in periode 3. En Lennart verloor kostbare punten door te laat insturen....

T/m periode 2
Hoe hebben de deelnemers aan Koning Toto deze (2e) periode gepresteerd. Voor de naam staat de huidige positie in de totaalstand, achter de naam de ranking na periode 1.
12. Lennart Heijkamp (12) trok de positieve lijn van het eind van periode 1 door, maar dat duurde slechts een halve periode. Daarna kwam de klad er weer in.
11. Rian van den Tempel (7) verloor langzaam maar zeker terrein. Geen slechte scores, maar elke week aan de onderkant van de middenmoot. Dan helpt zelfs een weekwinst niet om je positie te verbeteren..
10. Jan Tillemans (9) kent eigenlijk hetzelfde euvel als Rian. Veel matige scores, en bij Jan zelfs geen weeksucces. Terwijl Ajax nu toch ook bij Jan de waardering krijgt….
09. Rin Visser (8) kende deze periode geen uitschieter. Niet naar beneden, maar zeker ook niet naar boven. De start van periode 3 belooft méér.
08. Martin Heijkamp (4) 4x weekwinst in 8 ronden, dat belooft heel wat. Maar jammergenoeg verdeeld over 2 perioden. Halverwege periode 2 was Martin zelfs opgeklommen naar het podium, maar de laatste weken waren niet best.
07. Davey den Boer (11) viel als laatste in de prijzen. Maar toen ook meteen 2x achter elkaar, iets wat alleen Harm nog geflikt had. Het lijkt erop dat deze lijn in periode 3 wordt doorgetrokken.
06. Dennis den Boer (6) speelt heel stabiel, zijn we van hem gewend. Één keer een slechte week (ronde 20) kost hem een plaats op het voorlopige podium. Maar het gat naar nummer 3 is klein.
05. Harm Hogendoorn (2) kende een fraaie opleving aan het eind van periode 1, maar daarna is het middelmaat wat de klok slaat. En dan wordt je zomaar door familie Nugteren links en rechts ingehaald..
04. Niek van Westen (5) blijft met grote regelmaat punten sprokkelen, meestal aan de bovenkant van de middenmoot. En dan dobber je vanzelf anderen voorbij in de tussenstand, maar wordt je ook ingehaald door deelnemers die het écht goed doen..
03. Michelle Nugteren (10) is de deelnemer die week na week haar positie op de ranglijst verbeterde. Twee keer weekwinst en een paar ereplaatsen bezorgde haar de winst in periode 2 en een voorlopige podiumplaats in de totaalstand.
02. Kevin Nugteren (3) is een deelnemer van alles-of-niks. Drie keer weekwinst werd afgewisseld met evenzoveel lage scores, waardoor weliswaar een plekje winst werd geboekt én wederom een 2e plaats in de periode, maar waarbij koploper Piet nog buiten schot bleef.
01. Piet den Dikken (1) verloor weinig van zijn voorsprong. Best vreemd, want de scores waren niet slecht, maar ook niet echt goed. Sinds het afstand doen van prijzengeld geen cent meer verdiend. Toch maar van gedachten veranderen dan…?

Ronde 23

Wat een stormachtig weekend, hopelijk heeft iedereen het zonder noemenswaardige schade overleefd!
Stormachtig waren ook de scores. Wel bijzonder, want als er veel gelijke spelen zijn (de helft van de wedstrijden), zijn de scores meestal laag.
Dit weekend gokten velen van ons op gelijke spelen en dat zie je in de hoge scores. Davey heeft écht zijn draai gevonden, ditmaal samen met Kevin de weekwinnaar.

Het was sowieso het weekend voor de familie Nugteren. Kevin als gedeeld weekwinnaar en als 2e in de eindstand van periode 2, terwijl Michelle deze periode op haar naam kon schrijven. Feestje in huize Nugteren derhalve, proficiat!

In de totaalstand werd het gat met koploper Piet in één weekend danig verkleind.

Komend weekend gaan we van start met de 3e en laatste periode. In de loop van deze of volgende week schrijf ik wel een samenvattend verhaaltje voor op de site van TTV Papendrecht.

Ronde 22

Ik was (vorige week) mijn tijd ver vooruit door Davey als weekwinnaar uit te roepen. Wel, als ik zúlke voorspellende gaven had, moest ik maar een staatslot kopen, nietwaar?
Het was een weekend met verrassende uitslagen en dus matige Toto-scores. Maar wat bleef het bijna tot het laatste doelpunt spannend, al was de weekwinnaar na de 4-0 van Ajax wel bekend. Want dat FC Twente in die paar laatste minuten nog 2x zou scoren (waardoor Lennart ook prijs gehad zou hebben) geloofde niemand toch.
En dus staat nu Davey-nitief iedereen op de lijst met winnaars. Gefeliciteerd!

In de periodestand ziet Michelle haar concurrenten één voor één wat puntjes verliezen. Maar een gat van 4 punten is nog prima te dichten!
De totaalstand geeft een ander beeld. Hoewel ondergetekende toch echt niet groots scoort, lijkt het gat toch wekelijks groter te worden.
Maar ook dat kan snel veranderen. Scherp blijven is het devies....

Rectificatie ronde 21


Ik heb door een enorme stommiteit de verkeerde weekwinnaar bejubeld.

Ik had bij Ajax-Heracles 4-0 in gedachten, maar het was 3-0. Dat scheelde voor veel deelnemers 1 punt meer of minder. Davey was nog extra gematst, want die had een punt teveel gekregen voor Fortuna.
Zo werd Rian de ongedeelde weekwinnaar. Felicitaties aan Rian, excuses aan iedereen.
En de complimenten en sportiviteitsprijs voor Davey, die me zelf inseinde over de gemaakte fout(en).

Ronde 21

He he, ein-de-lijk.....!...

Het onderwerp van vandaag slaat niet op het late versturen van de weekuitslag.
Integendeel, er was dit keer eens geen zondagavondwedstrijd, dus kon het gewoon bijtijds worden afgewerkt. Maar eindelijk staat Davey dan ook, als laatste, op het scorebord.
Toch ook wel een beetje sneu dat je als je halve Almeloër een Almelose club precies zo dik moet laten verliezen om de weekwinnaar te worden. Maar ja...dat hoort ook bij dit spelletje. De aanhouder wint, en van harte gefeliciteerd Davey!

In de periodestand heeft plotseling familie Nugteren de macht gegrepen, maar de verschillen in de top zijn heel klein. Met nog 2 ronden te gaan is er geen zinnig woord over te zeggen. In de totaalstand lijkt Kevin enigzins los te komen van de mede-subtoppers in zijn jacht op koploper Piet.

Ronde 20


Het blijft vervelend, die late wedstrijden op zondagavond....
Hoe dan ook, de familie Nugteren sloeg toe afgelopen weekend.
Ondanks al zijn afwijkende voorspellingen wist Kevin de weekwinst net te pakken.
En Michelle ging, dankzij een offday voor de Heijkampjes, naar de leiding van periode 2.
Maar nog wel met een husje achtervolgers in de directe nabijheid.

Ronde 19

Ja beste deelnemers, soms komt er wat tussen en moet zelfs Koning Toto pas op de plaats maken.
Een echt memorabel weekend was het toch al niet. Er werd weer matig gescoord, mede geholpen door een paar verrassende uitslagen. Zo was er zelfs 1 wedstrijd waar helemaal niemand ook maar 1 punt voor haalde, volgens mij de 1e keer dat zoiets gebeurd. PEC-Willem II had die primeur.
Michelle bleek net iets meer geluk of kunde te hebben dan de rest, met slechts 15 punten weekwinnaar.
In de periodestand loopt Martin heel langzaam weg van zijn belagers, terwijl in de totaalstand ondergetekende vrij baan lijkt te krijgen van Kevin. Echter, vanaf plaats 2 is het dringen geblazen.


Resumé tijdens de winterstop en halverwege de wedstrijden:

Wat een timing he?

Precies op de jaarwissel (allemaal nog een heel goed en sportief 2022 gewenst!), en exact in de winterstop zitten we ook exact in het midden van onze Koning Toto competitie. Van de 30 meetellende speelronden hebben we er 15 gehad. Tijd voor een overzicht in cijfertjes.

Om te beginnen de winnaars van de speelronden. Dat zijn (in aflopende volgorde) :

Martin Heijkamp

4

Piet den Dikken

3

Harm Hogendoorn

2

Dennis den Boer

2

Kevin Nugteren

2

Michelle Nugteren

2

Jan Tillemans

1

Niek van Westen

1

Lennart Heijkamp

1

Rian van den Tempel

1

Rin Visser

1

Davey den Boer

0

Voor de oplettende lezer : ja, het totaal is groter dan 15. We hadden tot 3x toe 2 winnaars van een speelronde en één keer zelfs 3 tegelijk.

De eerste periode van 10 wedstrijden leverde de volgende eindstand op :

Piet den Dikken

150

Harm Hogendoorn

143

Kevin Nugteren

137

Niek van Westen

131

Dennis den Boer

130

Rin Visser

130

Martin Heijkamp

126

Jan Tillemans

126

Rian van den Tempel

126

Davey den Boer

122

Michelle Nugteren

122

Lennart Heijkamp

111

Halverwege de 2e periode is de tussenstand daarin als volgt :

Martin Heijkamp

84

Lennart Heijkamp

82

Kevin Nugteren

79

Michelle Nugteren

79

Piet den Dikken

79

Dennis den Boer

76

Niek van Westen

72

Jan Tillemans

71

Rian van den Tempel

69

Davey den Boer

69

Rin Visser

69

Harm Hogendoorn

67

Dat is dus nog loeispannend wie er na 10 ronden met de eer en de prijzen gaan strijken.

Ook voor de totaalstand zijn we precies halverwege:

Piet den Dikken

229

Kevin Nugteren

216

Martin Heijkamp

210

Harm Hogendoorn

210

Dennis den Boer

206

Niek van Westen

203

Michelle Nugteren

201

Rin Visser

199

Jan Tillemans

197

Rian van den Tempel

195

Lennart Heijkamp

193

Davey den Boer

191

Iets méér onderlinge afstand, maar we zijn pas halverwege. En de nog steeds oplettende lezer kan nu constateren dat Davey, als enige, nog niets gewonnen heeft. Dat zien we ook terug in de tussenstand met verdiensten (kom op Davey, er zit nog genoeg in de pot!) :

Harm Hogendoorn

€ 9,60

Kevin Nugteren

€ 5,40

Martin Heijkamp

€ 3,60

Dennis den Boer

€ 2,40

Michelle Nugteren

€ 2,40

Niek van Westen

€ 1,80

Lennart Heijkamp

€ 1,20

Rin Visser

€ 1,20

Jan Tillemans

€ 0,60

Rian van den Tempel

€ 0,60

Davey den Boer

€ 0,00

Piet den Dikken

€ 0,00

Als Corona (in welke variant dan ook) niet al teveel roet in het eten gooit, hervatten we de competitie tegelijkertijd met de voetballers (da’s wel zo gemakkelijk) op 14 januari.


Ronde 18

Nou, voetbal bleek eindelijk eens een beetje voorspelbaar. En dat was te zien aan de punten die we vrijwel allemaal gehaald hebben. Een gemiddelde van ruim 19 punten (dus dik boven de 50%) brengt iedereen vast wel in de juiste feeststemming.

We hebben wederom een nieuwe winnaar, zij het gedeeld. Niek is ein-de-lijk van de nul af, terwijl Martin zijn opmars voort blijft zetten met alweer zijn 4e winst. Davey blijft daardoor als enige nog met lege handen. Door Martin's goede resultaat heeft hij ook de koppositie in de 2e periode overgenomen van Kevin, op de voet gevolgd door Lennart. En in de totaalstand is hij inmiddels opgerukt naar plaats 3.

Rest mij nog iedereen, voor zover mogelijk, fijne kerstdagen toe te wensen en alvast een heel goed 2022!

Met sportieve groet,
Piet den Dikken


Ronde 17

De afgelopen ronde zag Dennis voor de tweede maal de weekwinst pakken. Lennart was nog net op tijd met de prognoses voor de laatste 2 wedstrijden en dat hielp hem BIJNA op kop van de periodestand. Kevin verloor veel punten en hoort nu de Heijkampjes in z'n nek hijgen. In de totaalstand liep Piet flink uit op Kevin en Harm.

Ronde 16
Gekker kan het niet worden : Kevin die als Feyenoord het resultaat van Ajax goed voorspelt en ondergetekende (Ajax-fan van jongs af) die met Feyenoord 4 punten haalt.... Ik ben benieuwd naar onze voorspellingen voor komend weekend !
Hoe dan ook, onze Koning Toto-weekend had véél weg van Formule 1. Lennart leek zaterdag dik op weg naar zijn eerste weekwinst. Maar zijn voorspelling van 3-3 bij Vitesse-Heracles zat er helemaal naast, terwijl Kevin als enige 4 punten haalde voor Ajax-AZ. De allerlaatste minuut van de laatste wedstrijd bracht Lennart toch nog op gelijke hoogte met Kevin. Gefeliciteerd, eindelijk op de lijst met winnaars. Nu de eeuwige donateurs Davey en Niek nog....
Met zijn (gedeelde) weekwinst nam Kevin wel de 1e plaats in de periode en de 2e in de totaalstand over. De koppositie ligt op de loer, maar dat dachten ze in De Kuip ook 😁!

Ronde 15

Dag Sinterklaasje, dahaag dahaag Zwarte Piet,
Ja, jullie dachten natuurlijk dat deze Piet gisteravond spoorslags was afgereisd met zijn baas richting het warme zuiden. Helaas, de grauwe werkelijkheid is anders, het was gewoon idioot druk vanmorgen vroeg.
Een spannende speelronde deze keer, er was na zaterdagavond nog geen peil op te trekken. Ook de uitslag van sommige wedstrijden veranderden op het laatste moment, zoals bij RKC-NEC en Go Ahead-Twente.
Michelle bleek wakker geschud door het stukje op de site en kwam voor de 2e maal als weekwinnaar uit de bus. Volgende keer wel even goed opletten waar je de uitslagen naar toe stuurt.....😉

Ronde 14

Martin heeft de smaak van het winnen nu toch écht te pakken. En hij is daarmee gelijk de 1e koploper voor de 2e periode van onze Koning Toto-competitie. Er vielen overigens zó weinig doelpunten dat je beter je prognoses NIET had doorgegeven. Met 9x een plaatsvervangende 0-0 had je alsnog 17 punten gescoord.....

Maar...wél meedoen is toch veel leuker ??!!

De 1e 13 wedstrijden
Hoe dan ook, 12 dapperen gingen de strijd met elkaar aan. Na 3 oefenrondjes (om aan de puntentelling te wennen), was speelronde 4 de eerste die meetelde voor onze Koning Toto. Michelle, op het allerlaatste moment aangemeld, schoot als een raket uit de startblokken. De voorsprong die ze nam, was ze ook al snel weer kwijt. Nog niet in ronde 2, want daar werd idioot laag gescoord. Een gemiddelde van 10 punten per deelnemers (op een maximum van 36) is ongekend. Met 14 punten weekwinnaar worden ook, al gebeurde dat in de zesde ronde nogmaals. Geheel het tegenovergestelde gebeurde een week later, waar Piet liefst 27 punten kon bijschrijven en de koppositie in de periodestand overnam. Ook in ronde 4 had winnaar Dennis veel punten (24), maar hij was die week de enige met een mooie score. Een nieuwe weekwinnaar diende zich aan in ronde 5: Rin, tot dan toe nog niet hoog scorend, pakte uit. Waarna zoals gezegd in de volgende ronde weer slechts 14 puntjes genoeg waren voor de winst. Wel een primeur die week, want deze winst moest worden verdeeld over 3 deelnemers. Daarna hadden we in 1 week tijd maar liefst 3 nieuwe winnaars. Kevin eindigde de midweekse ronde als eerste, terwijl Martin en Harm de buit in het weekend verdeelden. Daarmee kwam Harm sluipenderwijs in de buurt van koploper Piet en dat gat werd nog eens verkleind in de voorlaatste ronde van de 1e periode. Harm bleek de smaak van het winnen goed te pakken te hebben. Datzelfde gold ook voor Martin, die de ronde 10 op zijn naam schreef. Een echte Heijkamp-ronde, want Lennart eindigde als tweede met 1 punt achterstand. In deze afsluitende ronde voor periode 1 was het de vraag of Harm de ultieme sprong naar periodewinst kon maken. Doch Piet hield qua scores gelijke tred met hem. Alleen Kevin kwam iets dichterbij, maar bleef derde.

De deelnemers aan deze Koning Toto worden hieronder toegelicht.

Lennart Heijkamp was een paar keer niet wakker en vergat prognoses in te sturen. Dan krijg je 9x een 0-0 als vervangende uitslag en dat was alleen afgelopen weekend leuk geweest. De laatste ronde beloofde veel goeds.
Davey den Boer heeft nog niet één keer kunnen aantonen dat hij veel meer voetbalverstand heeft dan de scores laten zien.
Michelle Nugteren is samen met Davey gedeeld 10e in de stand, maar heeft al wél een keer een uitschieter gehad. Ze kan het dus wel....!
Jan Tillemans houdt wel van een gokje, zeker wanneer hij Ajax punten laat verspelen. Tot nu verspeelt hij er alleen zelf punten mee.
Rin Visser de stille kracht, ook hier. Loopt vrij geruisloos onderaan de middenmoot mee, met één mooie uitschieter.
Rian van den Tempel datzelfde kan worden gezegd van Rian. Niet slecht, maar ook weinig echt hoge scores. Eén keer gedeeld weekwinnaar.
Dennis den Boer geeft soms zijn dochters inspraak voor de voorspellingen. Dat kán heel goed uitpakken, getuige zijn weekwinst met 24 punten.
Niek van Westen scoorde fenomenaal in de 3 oefenrondjes. Maar voor het echie nog helemaal niks. Wel constant hoog scorend, wie weet betaalt zich dat nog eens uit.
Martin Heijkamp begon zwak met als dramatisch dieptepunt slechts 4 puntjes in ronde 7. Daarna volgde zeer sterk herstel met 2x weekwinst. Die lijn trekt hij inmiddels in periode 2 gewoon door.
Kevin Nugteren zit geregeld in de hoge scores, resulterend in 1x weekwinst en een mooie derde plaats in de eindstand van periode 1.
Harm Hogendoorn leek ook heel lang een grijze middenmoter, maar toen de ban eenmaal gebroken was, volgde nogmaals weekwinst en kwam zowaar periodewinst nog in zicht.
Piet den Dikken scoorde heel constant en had één geweldige uitschieter die hem aan kop van de pe
riodestand bracht. Verrassend genoeg hield hij die 1e plaats daarna ook vast.

Voor de actuele tussenstand, bekijk de bijlage.

Uitslagen en tussenstanden koning toto (pdf, 241 KB)

Op drukke klaverjasavond wint Joop van Wolde
11 mei
2022

De 4e klaverjasdrive al weer dit jaar en opnieuw goed bezet. Het maximale aantal van 28 werd zelfs overschreden, eigenlijk mede doordat er kort vooraf de ALV over 2021 werd gehouden.

1e ronde
Joop begon meteen al goed met Simon van Sintmaartensdijk tegenover zich. Beiden gingen niet een keer nat, constateerden dat Eef Schouten verzaakte én samen speelden zij een pit. Met 440 punten aan roem kwamen zij op 2113 punten. Eef, met Moos Markesteijn als partner, begon al gelijk met een natje, maar daar bleef het bij. Beiden verspeelden punten door het foutje van Eef. Omdat zij slechts 80 punten aan roem vergaarden bleef hun aantal steken op 999 punten.
Debutant Bas van Oers zag zijn start in eerste instantie gesteund door Patrick van Vooren. De penningmeester, nog onder de indruk van de in de ALV aan hem toegekende “pluma in asino”, kon Bas echter niet veel van dienst zijn. De twee begonnen sterk: 602-206 na 4 potjes, maar daarna kwamen Glenn Boedhram en Joop Smit sterk terug. Met een pitje en slechts 1 natje scoorden zij 1956 punten, voor Patrick en Bas bleef het bij 1196 punten.

2e ronde
Het klikte blijkbaar tussen Ed Bijvank en Adrie Kraaijeveld, net als hun tegenstanders Piet van Sintmaartensdijk en Dennis Dingemans werd een pitje geproduceerd, maar eerstgenoemden gingen slechts één keer nat, terwijl Piet en Dennis dat 3 x deden. Dit resulteerde in een score van 1901-1341. Het was Dennis die bij de prijsuitreiking de organisatie er attent op maakte dat er een foutje in het voordeel van hem en Piet was geschreven. Een onduidelijke 3 was voor een 9 aangezien, dat scheelde dus 600 punten. Bravo Dennis.
Jan Boon lootte Maarten Stehouwer als partner en zij troffen Gerda Deumer en Helene Witveld aan de andere zijden van de tafel. Mede omdat Jan en Maarten 2 x nat gingen en de dames niet, ging het gelijk op. In eerste instantie stond er 1446-1426 op het wedstrijdformuliertje, maar nadat Eef (voor de zoveelste maal deze avond !) een correctie moest toepassen werd het uiteindelijk precies gelijk: 1426-1426.

3e ronde

De hoogste score in de 3e ronde werd gespeeld door Adrie Kraaijeveld en Dennis Dingemans. De 1948 punten werden behaald door één pitje, 320 roem en 1 natje minder dan tegenstanders Jan Boon met Ada van Meeteren (2 tegen 3). Jan en Ada kwamen niet verder dan 1064 punten.
Aan de “tienen”-tafel speelde Hanno van Sintmaartensdijk (samen met Eef) tegen zijn vader Piet en Kees van Blitterswijk een potje met weinig hoogtepunten. Elke poging tot een pitje werd aan weerszijden geblokkeerd. Ook hier gaf het verschil in natjes (1 tegen 3) de doorslag en kwam er 1812-1340 op het formuliertje.

Eindstand
Na de correctie door Dennis Dingemans gaf de laptop de volgende prijswinnaars:
1e Joop van Wolde
2e opnieuw Glenn Boedhram
3e Cees Kroon

Klik op de bijlage (2 pagina's) onder de tabel voor de rest van de uitslag, de tussenstand en analyses van 2022.

De volgende klaverjasdrive is op woensdag 1 juni a.s. om 20.00 uur. Aan- en afmeldingen bij Jan Tillemans (0618077376).

28-12-2022 ... 13-7-2022 ...
7-12-2022 ... 22-6-2022 ...
16-11-2022 ... 1-6-2022 ...
26-10-2022 ... 11-5-2022 Joop van Wolde
5-10-2022 ... 20-4-2022 Ron Witveld
14-9-2022 ... 30-3-2022 Jan Riske
24-8-2022 ... 9-3-2022 Jan Bonneveld
3-8-2022 ...

Klaverjassen in 2022 (pdf, 164 KB)

Jaarverslag 2021
18 apr
2022

Om te lezen klik op de bijlage

Jaarverslag 2021 (pdf, 874 KB)