Welkom

op de website van de TTV Papendrecht!

Op deze website vindt u informatie over onze vereniging,
zoals bestuurssamenstelling, speelavonden, onze geschiedenis en de locatie.
Enkele foto's geven een indruk van onze gezellige vereniging
Tevens is er actuele informatie over de competitie: uitslagen, standen en persoonlijke resultaten.
Tenslotte kunt u in de agenda lezen welke teams wanneer moeten spelen
en wanneer er toernooien en andere evenementen gepland staan.
Opzeggen lidmaatschap: zie rubriek Informatie - lid worden
Ongewenst gedrag ? Meld dit bij het vertrouwenspunt van het NOC/NSF

HomeNieuwsInformatieEn dan ditCompetitieAgendaFoto'sContactSponsors

Cijfers Tourspel 2024
19 jul
2024

Klik op de bijlage voor de uitslagen en de tussenstanden van het Tourspel 2024. Het zijn 2 pagina's.

De verslagen van de dagetappes ziet u onder dit bericht.

Cijfers Tourspel 2024 (pdf, 246 KB)

Tourspel 2024
19 jul
2024

19e etappe: Embrun - Isola 2000

Zó veel beter dan de rest, opnieuw een knappe overwinning van Tadej Pogacar én vandaag boekt Glenn A Boedhram zijn 5e (!) etappezege. Jammer dat je je sprinters thuis liet Glenn.

Annemarie Nijman zit nog steeds in het geel, maar Dennis den Boer zit nu op haar hielen. Virtueel scoort Glenn nog de hoogste punten, maar totaal-generaal komt Dennis het beste uit de bus. (Nee, in die andere bus heeft hij nooit gezeten).

Gaat er morgen nog iets veranderen?


-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-

18e etappe: Gap - Barcelonnette


Victor Campenaerts finishte als eerste en dat levert Lennart Heijkamp zijn eerste dagoverwinning op.


Ook vandaag kon Matthieu van der Poel geen persoonlijk succes boeken, tot verdriet van 18 deelnemers die zich nog zijn verrichtingen herinneren van 2021 bij zijn debuut, hij pakte toen één rit én hij droeg zes dagen de gele trui. Maar er zijn meer renners waar de meesten van ons meer punten van hadden verwacht.

Een grote groep van aanvankelijk 36 renners liep uit op het peloton, de voorsprong liep uit tot meer dan 15 minuten op het peloton met de klassementsrenners met nog maar 10 km. voor de finish. Wij scoren derhalve weinig punten.

In ons klassement blijft Annemarie Nijman in het geel en verandert er virtueel en totaal ook amper iets. Nog 2 zware bergritten en een individuele tijdrit, wie stappen voor die tijd af?


-==-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=

17e etappe: Saint-Paul-Trois-Châteaux - Superdévoluy


Een zware, maar mooie etappe, het duurde 100 km. voordat een eerste ontsnapping een feit was. Uiteindelijk kwam Richard Carapaz als eerste over de streep en dat leverde Glenn A Boedhram z'n 4e en Annemarie Nijman haar tweede dagzege op.

Jacob de Weijze moest zijn gele trui afstaan aan Annemarie die van de 6e naar de 1e plaats steeg, 11 punten los van Jacob en Suzanne Croese.
Glenn heeft nog de meeste virtuele punten, maar Patrick van Vooren hijgt in zijn nek. Overall scoren nu zowel Jacob als Davey den Boer 1.352 punten.

Maar er komen nog zware dagen en het aantal renners in de diverse ploegen neemt gestaag af...


--=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-==-=-=-=-=-=-===--=--=-==-=-=-=-=

16e etappe: Gruissan - Nimes

Dit was een rustige etappe en eindigend in een massasprint die Philipsen z'n 3e etappe en Jacob de Weijze z'n 4e etappezege. Hiermee evenaart Jacob Dennis den Boer.

Ten opzichte van zondagavond verandert er niets, Jacob behoudt geel, Glenn de virtuele en Davey de meeste zicht op de eindklassering.

Bij Kevin de Leur valt voor het eerst een renner uit (Van Gils 8 ptn.), nu heeft niemand meer een complete ploeg.


=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=

Analyses en commentaar van Eef Schouten.


Zo de 2e rustdag is voorbij en tijd voor een nieuwe evaluatie van onze renners .

De strijd in de top is volop gaande met als resultaat een paar kleine veranderingen. Onderin is er sprake van een status quo, de laatste 6 plaatsen wisselen niet dus deze renners zijn tevreden dat ze nog rijden.

28e (28) Rob met 181 punten: heeft wel een schitterende bianchi gekocht maar hier bakt hij er nog steeds niets van. Neemt nu wel contact op met renners voor volgend jaar. Moet je wel een dark horse nemen !
27 (27) Lennart met 451 punten: Oef, Oef, valt niet mee deze keer, maar houd stug vol en denkt niet aan opgeven, vergeet je mondkapje niet, want corona waart weer rond.
26 (26) Kevin met 556 punten: Lijkt gat geslagen te hebben met de onderste 2 en zit er meer in? Zal een zware dobber worden om nog te kunnen stijgen helaas.
25 (25) Glenn met 597 punten: hier zit nog wel een mogelijk om iets te stijgen, maar met ruim 200 punten achterstand zal er een klein wondertje nodig zijn om de top te halen.
24 (24) Niek met 607 punten: wat voor Glenn geldt is voor hem ook van toepassing. Heeft wel eens een betere hand van ploeg opstellen gehad, volgend jaar beter?
23 (23) Rian met 629 punten: ook hier een ploeg die geen potten breekt voor hem en heeft ook wel eens een gelukkiger hand gehad met zijn ploeg (kan het wel).
22 (22) Eef met 679 punten: Onze (expert ???) houd goed stand maar wel in de achterste rijen van het peloton. Denkt de laatste week toe te slaan; KANSLOOS!
21 (22) Dirk met 696 punten: wel gestegen, maar minimaal, met 1 plaats omhoog ga je niet echt hard vooruit. Je doet je best, maar is echter niet genoeg.
20 (20) Danny met 700 punten: ook hier geldt een vrij constante rijder, die echter alleen in achterhoedegevechten te vinden is.
18 (19) ex aequo Kees met 712 punten: moet te veel zijn kopmannen helpen om zelf nog hoge ogen te kunnen gooien. Heeft nu wel een renner naast zich, dus heeft de tandem overgenomen van Piet.
18 (11) ex aequo Jos met 712 punten: Dacht gooi mijn tandem maar overboord. Geen goede zet geweest, want zakt nu 7 plaatsen terug door deze foute move.
17 (17) Jan T met 725 punten: Hoe bestaat het, alweer een die zijn plaats vast weet te houden. Kost de nodige zweetdruppeltjes, maar helpen, ho maar.
16 (15) Moos met 729 punten: lichte achteruitgang, zit echter meer in gezien de kleine achterstanden, echter andersom is het ook zo, kleine voorsprongen.
15 (9) Hennie met 736 punten: Zoals al eerder vermeld, te hard van start gegaan en zal nog verder zakken vrees ik. Wel titel: nu “zakker van de week”, moet je daar blij mee zijn?
14 (11) Piet met 739 punten: een van onze vorige tandemrijders, dus hier geldt ook alleen is maar alleen, resultaat 3 plaatsen gezakt.
13 (18) Ronald met 741 punten: zit lekker in zijn vel nu de bergen er waren en wil dit in de Alpen volhouden. Weet wel dat de een de Alpen beter ligt dan de ander.
12 (14) Sophie met 744 punten: iets gezakt en voelt de hete adem van verschillende achtervolgers in haar nek. Gassen hoor!
11 (7) Jan B met 746 punten: Zakt uit de top 10. Gelukkig zijn de verschillen klein en kan hij in de laatste week nog toeslaan om de top 10 weer in te gaan.

TOP 10 Top 10 Top 10

10 (16) Patrick met 754 punten: Onze “stijger van de week”, dus met 6 plaatsen winst, maar liefst komt de oude uitspraak weer uit: “Parijs (Nice) is nog ver”. We gaan hem in de gaten houden met de Alpen en een tijdrit nog in het verschiet.
9 (10) Martin met 775 punten: doet nog volop mee voor de beker, maar of zijn ploeg sterk genoeg is? De tijd zal het leren.
8 (13) Adrie met 776 punten: Mooi resultaat en vliegt de top 10 in. Net geen stijger van de week, want Patrick steeg 1 plaats meer.
7 (5) Annemarie met 791 punten: zakt iets weg, maakt nog wel deel uit van de kopgroep, dus wie weet wat de laatste week nog voor haar brengt.
6 (4) ex aequo Guido met 795 punten: omdat de kopgroep redelijk groot is zakt hij iets weg helaas. Gelukkig is er nog van alles mogelijk deze komende week.
6 (8) ex aequo Suzanne met 795 punten: wat is dat toch met die tandem? Zit er een maas in de wet die dit toestaat? Ga de regelementen eens raadplegen. Iets winst.
4 (6) Esther met 798 punten: net nog niet op het podium. Wat is de strijd spannend bovenin met de familie den Boer als kanshebbers.

Top 3 Top 3 Top 3

3 (1) Dennis met 799 punten: dit houdt in dat we een nieuwe koploper hebben. Ondanks veel verweer en met souplesse rijden toch koppositie kwijt, maar de strijd is nog niet gestreden!
2 (3) Davey met 809 punten: o, o, o, o, wat is die strijd spannend, constant stuivertje wisselen bovenin. Wie komt de laatste week boven drijven? Koffiedik kijken hoor!
1 (2) Jacob met 818 punten: voorlopig laat hij de familie achter zich. Helaas is een combine gauw gemaakt en zal je je borst nat moeten maken om dit vol te houden.

Al met al een SCHITTERENDE strijd bovenin, WIE O WIE komt er bovendrijven?

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=--=-=-=-=-=-=-=-

15e etappe: Loudenvielle - Plateau de Beille


Evenals Tadej Pogacar demonstreert Glenn A Boedhram zijn klasse in de bergen, Glenn boekt zijn 3e etappezege, maar blijft wel hangen op de 25e plaats.


Virtueel scoort hij wederom de meeste punten, maar totaal-generaal is het Davey den Boer die nu 2e staat.
Jacob de Weijze blijft in het geel en loopt weer iets uit op de concurrentie. Guido Houwing zakt uit de top 3.

Morgen de 2e rustdag, misschien roffelt organisator Eef Schouten weer op het toetsenbord voor zijn analyses en commentaar.


-=-=-=-=-=-=-=-=-=-==-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-

14e etappe: Pau - Saint-Lary-Soulan Pla d'Adet


Een overduidelijke overwinning voor Tadej Pogacar levert ook Glenn A Boedhram en Patrick van Vooren een ritoverwinning.

Ook Thomas Pidcock startte niet wegens coronasymptonen, 8 van ons vefliezen opnieuw een renner. Wat gaat corona en de komende olympische spelen nog meer aan uitvallers geven?

Jacob de Weijze behoudt het geel, Davey den Boer klimt naast Guido Houwing ook op het ereschavot. Nu heeft Patrick van Vooren de meeste punten in het virtuele eindklassement en Davey het meeste uitzicht op de eindzege.


-=-=-=-=-=-=-=-=-=--=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=

13e etappe: Agen - Pau


Pau was ooit een 'nederlandse' finishplaats, vandaag was de Belg Jasper Philipsen wederom de snelste en hij hielp hiermee Ronald Vermeij aan zijn eerste etappezege.

Primoz Roglic startte dus vandaag niet meer, hij verdiende 30 punten voor 23 deelnemers.
Hadden die 5 die hem niet in hun team namen daar verstandig aan gedaan? Ze stonden vanmorgen 19e, 20e, 24e, 26e en 27e.
Waar die 23 niet meer kunnen scoren met Roglic, heeft die bende van 5 nu relatief meer kans om punten te verdienen, daarvan heeft Kevin de Leur als enige nog een compleet team.
We gaan het zien!

We zien steeds meer mondkapjes en (inmiddels 17) uitvallers. De opgave van Juan Ayuso (12 punten) betekent voor 6 deelnemers weer een renner minder. 10 Van onze teams missen inmiddels 3 man, 14 teams 2 renners, 3 één en Kevin de Leur nog niet een.

Jacob de Weijze blijft in het geel, maar de concurrentie sluipt dichterbij. Virtueel scoort Glenn A Boedhram ineens weer het hoogst, maar totaal-generaal staat Davey den Boer er nu het beste voor.


-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=

12e etappe: Aurillac - Villeneuve-sur-Lot


De massaspurt werd wederom gewonnen door Biniam Girmay, zijn 3e etappe, voor Guido Houwing zijn 2e. Door het onreglementair sprinten van Arnaud Démare en Mark Cavendish worden ook 4 van ons gedupeerd.


Bij TotalEnergies zijn elf fietsen gestolen, maar ze hadden er nog genoeg over en ons deert het niet. Fabio Jakobsen hield het na het 1e colletje voor gezien, pech voor 7 van ons die 14 puntjes aan hem verdienden. Ook kopman Pello Bilbao gaf op, hij leverde Adrie Kraaijeveld slechts 4 puntjes op. Aan het eind nog een nare valpartij waar o.a. weer Primoz Roglic de dupe van werd, naast Mathieu van der Poel en dus indirect ook Jasper Philipsen.

Jacob de Weijze verstevigt zijn gele trui met een paar puntjes meer op de gebroeders Den Boer.


-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-

11e etappe: Évaux-les-Bains - Le Lioran


Na een fantastisch duel klopt Jonas Vingegaard Tadej Pogacar nipt op de streep. Wij allen scoorden lekker. Adrie Kraaijeveld boekte zijn 2e etappezege.

Logisch als er 31 Kilometer voor de finish 4 kopmannen alleen vooraan rijden. het was een leuke rit met een heftige openingsfase, maar ook een slopende etappe met enkele uitvallers.

Jacob de Weijze blijft in het geel en gaat ook aan de leiding in het virtuele eindklassement.


-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-

10e etappe: Orléans - Saint-Amand-Montrond


Een ouderwetse wandeletappe eindigde in een massasprint die Jasper Philipsen, met dank aan Mathieu van de Poel, won, mede waardoor Jos van der Graaff de eerste keer de etappe op zijn naam bracht.

Niek van Westen en Glenn A Boedhram misten Aleksandr Vlasov aan de start wegens een gebroken enkel, hij scoorde nul punten voor hen, maar kan nu ook Primoz Roglic niet meer helpen.

Overall weer een nieuwe gele trui drager: Jacob de Weijze, 2 punten los van Dennis den Boer, 3 puntjes verschil met Guido Houwing, die zonder veel misbaar stiekem opschuift naar de top.
Virtueel staat Dennis weer het beste gezien het eindklassement.


-=-==-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=

Rustdag: analyses en commentaar van organisator Eef Schouten

Hierbij het eerste verslag na een goede week rijden. Er kan nog veel gebeuren, maar langzaam aan komt er tekening in de strijd om de wisselbeker.

28e plaats Rob Kuiters met 62 punten: heeft nu niet alleen Nederlandse renners opgesteld, maar een verbetering is dit zeker niet, helaas voor hem.

27e plaats Lennart Heijkamp met 178 punten: breekt geen potten tot nu toe. Heeft een voordeel en dat is dat hij de bezemwagen door Rob niet ziet

26e plaats Kevin de Leur met 195 punten: kan beter wachten op Lennart zodat jullie samen kunnen proberen weer aan te sluiten bij het peloton. Alleen is maar alleen toch?

25e plaats Glenn a Boedhram met 265 punten: hangt met pijn en moeite achteraan en soms net iets achter het peloton. Ziet zijn achterstand wel groeien.

24e plaats Niek van Westen met 271 punten: nam alleen voorschot op de wisselbeker, maar wacht misschien op het 4e kwadrant (alweer te laat denk ik ).

23e plaats Rian van den Tempel met 299 punten: dacht een redelijke ploeg mee te nemen naar de ronde, ze laten hem echter tot nu toe in de steek.

22e plaats Dirk 't Lam met 303 punten: gaat de leeftijd van je ploeg mee spelen? Nog even wat extra op de pedalen staan en wie weet?

21e plaats Danny Croese met 314 punten: geen hom en geen kuit. Zit er meer in? De tijd zal het leren. Er zal toch echt iets moeten gebeuren wil het verbeteren.

20e plaats Eef Schouten met 315 punten: heeft de achtervolging op zijn vrouw ingezet. Gaat dit lukken? Ben bang van niet. Had toch veel meer van hem verwacht.

19e plaats Kees van Blitterswijk met 322 punten: breekt tot nu toe geen potten met zijn ploeg, zal dat nog veranderen? Parijs (o nee, Nice) is nog ver dus wie weet?

18e plaats Ronald Vermeij met 331 punten: zit achter in de groepen, loert op meer om zijn slag te slaan en de weg omhoog te kunnen vinden.

17e plaats Jan Tillemans met 338 punten (geen applaus deze keer): zal iets moeten verzinnen om niet nog verder weg te zakken.

16e plaats Patrick van Vooren met 342 punten: heeft wel eens een veel beter team opgesteld dan dit team. Kansloos voor de beker of…? Nog 2 weken om te klimmen in de ranglijst.

15e plaats Moos Markesteijn met 344 Punten: doet volop mee in de groep, hijgt renners in de nek, maar wordt ook in de nek gehijgd. Oppassen dus Moos en niet verslappen.

14e plaats Sophie den Boer met 354 punten: helaas geen ladypower voor haar van de dames, laatste in de rij. Kom op, dit kan veel beter, er is gelukkig nog niets verloren. 

13e plaats Adrie Kraaijeveld met 347 punten: weer iemand die in de grote groep meedraait, echter om te winnen moet je ploeg toch wat meer punten voor je halen, dus de zweep er over, huppa!

11e plaats een duo: Jos van der Graaf en Piet den Dikken met 350 punten. Deze 2 hebben meer oog voor elkaar dan voor hun directe tegenstanders. Het is zelfs zo erg dat ze om een tandem hebben gevraagd. Natuurlijk afgewezen. Het is geen toertocht, wordt eens wakker

TOP 10

10e plaats Martin Heijkamp met 353 punten: het kan vriezen of dooien. Nog niet kansloos voor de wisselbeker, maar kan ook net zo makkelijk uit de top 10 vallen. Blijf allert !

9e plaats Hennie Schouten met 368 punten: na een geweldige start valt ze echter steeds verder weg van de top plaatsen. Te veel gegeven om in de gele trui te komen en ze zeggen wel “de tour win je in bed”, maar dat is een sprookje.

8e plaats Suzanne Croese met 372 punten: Gaat lekker stlletjes mee en staat nu van de dames die meedoen op een keurige 3e plaats. Zit er meer in? We gaan het zien, over een week weten we al iets meer.

7e plaats Jan Bonneveld met 376 punten: heeft het naar zijn zin zo tussen de dames, maar strijdt goed mee. Heeft nog steeds goede hoop en zicht op de wisselbeker. Verslap niet hoor !

6e plaats Esther den Boer met 377 punten: nestelt zich in de top van de wedstrijd (wie niet van de Den Boertjes) en staat van de dames op een hele mooie 2e plaats. Het verschil is echter wel miniem.

5e plaats Annemarie Nijman met 384 punten: koploopster van de dames en volop in de race voor de beker. Gaat ze nog demareren om de heren boven haar in te halen?. Hup Holland hup (of is dat voetbal?)!

4e plaats Guido Houwing met 391 punten: net niet op het podium met zijn uitgebalanceerde ploeg en wil meer. Wel eerlijk blijven spelen hoor, want wat zat er in de muskette (spijkertjes) nee toch?

TOP 3 TOP TOP 3

3e plaats Davey den Boer met 397 punten: wat is er toch met de familie Den Boer ? 1e, 3e, 6e en 14e. Familiedoping of gewoon klasse? Ik houd het op het laatste. Davey houdt de beker al bijna vast, maar ja, zijn familie hè!

2e plaats Jacob de Weijze met 398 punten: de naam zegt eigenlijk al genoeg. Nestelt zich keurig tussen de Den Boertjes en heeft heel goed in de gaten dat hij bij hen in het wiel moet blijven zitten om later toe te slaan.

1 , 1, 1, 1, 1, 1, 1

1e Dennis den Boer met 401 punten: heeft de wind in de zeilen, staat bovenaan, maar o o o wat is het verschil klein. Eéén lekke band of valpartijen en het is gebeurd. Toch KLASSE

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-

9e etappe: Troyes - Troyes


Via de Route touristique de Champagne reden ze vandaag over wegen die niet bestemd zijn om te fietsen, menig klassementsrenner hield zijn hart vast. Anthony Turgis en Davey den Boer kwamen het eerst over de streep.

In het algemeen klassement blijft zijn broer Dennis in het geel en klimt Davey zelf naar de 3e plaats. In het virtuele eindklassement wijzigt er praktisch niets.

Morgen rustdag met een korte (?) analyse van organisator Eef Schouten over onze prestaties tot dusver.


-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=--==-=-=-=-=-=-=-=--=-=-=-=-=-=-=-=-

8e etappe: Semur-en-Auxois - Colombey-les-deux-Églises


Opnieuw stak Biniam Girmay de armen omhoog op de finishlijn. Hij bezorgde 7 deelnemers eveneens een zege, voor gele trui drager Dennis den Boer alweer zijn 4e.

Virtueel zijn er geen grote wijzigingen, zij het dat Mads Petersen uiteindelijk toch moest opgeven, 21 van ons betreuren dat ten zeerste, Rob Kuiters zal een glimlach wellicht niet kunnen onderdrukken.
Jonas Abrahamsen had nog wat Dijon mosterd in zijn lijf en reed een 137 kilometer lange solo waarbij hij de nodige bergpuntjes verzamelde.


=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=--=-=-=-=-

7e etappe: Nuits-Saint-Georges - Gevrey-Chambertin


En inderdaad won Remco Evenepoel de individuele tijdrit en en passent scoorde Dirk 't Lam zijn 2e ritzege.

Evenepoel won weliswaar tijd, maar de gele trui blijft hangen om de schouders van Tadej Pogacar. Bij ons wisselde de trui van Jacob de Weijze naar wederom Dennis den Boer. Hoewel Glenn Boedhram er virtueel goed voor staat, boekt Dennis ook nog het denkbeeldige totaal-generaal.


==--=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-

zesde etappe: Mâcon - Dijon


Vandaag een Nederlandse winnaar, Dylan Groenewegen, waarmee 14 deelnemers blij zijn. Jacob de Weijze had vandaag het beste team, hij boekte zijn 2e zege en verovert de gele trui. Glenn Boedhram neemt de virtuele koppositie van Dennis den Boer over.

Wat een geluk voor Mads Pedersen dat hij vandaag kan starten na z'n val tijdens de massasprint gisteren. Niks gebroken, maar ongetwijfeld veel pijn. 21 Deelnemers aan het Tourspel waren blij dat hij vandaag nog 10 punten kon scoren.
Jasper Philipsen werd gestraft voor het hinderen van Wout van Aert en werd verwezen naar de laatste plaats.

Morgen een individuele tijdrit, iets waar Remco Evenepoel en 23 van zijn volgers al een paar dagen naar uitkijken.


-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-==-=-=-=-=-=-

5e etappe: Saint-Jean-de-Maurienne - Saint-Vulbas


Mark Cavendish vestigt een record met zijn 35e Touretappewinst, proficiat voor hem en voor Jan Bonneveld, Adrie Kraaijeveld en Annemarie Nijman die zo sportief waren om hem in hun ploeg op te nemen.


Voor Adrie was het zijn 1e ritzege en Annemarie Nijman neemt de trui over van Dennis den Boer. Virtueel staat Dennis nog bovenaan de ranglijst voor de eindzege.

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-==

4e etappe: Pinerolo - Valloire


De UAE-trein leidde de lange beklimming van de Galibier en vanaf de top hield Pogacar 4 kopmannen, dus concurrenten, achter zich. Zijn beloning: de gele trui.

Jacob de Weijze noteert nu ook een etappezege, Dennis den Boer zijn derde achterenvolgende. En passent neemt hij de gele trui over van Hennie Schouten én staat hij er virtueel het beste voor voor de eindzege. Het gaat niet slecht, hè Dennis!

Rode lantaarndrager Rob Kuiters verloor gisteren Casper Pedersen. Casper leverde hem geen punten op, of had hij zich misschien vergist in Mads?


=-=-==-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=

3e etappe: Plaisance - Turin


De 24-jarige Eritreeër Biniam Girmay won als eerste Afrikaan een ritzege in de Tour de France. Dennis den Boer was eveneens als eerste over de streep, maar voor hem is het al de tweede ritzege.

De verwachte sprint tussen 4 kanjers om de gele trui ging niet door. Een valpartij vlak voor de finish zorgde er mede voor dat Richard Carapaz in de trui van Hennie Schouten kroop. Mede door deze truiwissel staat Glenn Boedhram, nu 26e (!), er virtueel het beste voor. Maar alla, Parijs eh... Nice is nog ver weg. Hemelsbreed eigenlijk niet zo ver, maar er zitten nog veel ritten tussen.


=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-

2e etappe: Cesenatico - Bologne


Twee keer dezelfde stijle klim was voor 8 van onze deelnemers niet stijl genoeg om samen met ritwinnaar Kévin Vauquelin de handen in de lucht te kunnen steken. Niet dat de gescoorde punten vandaag een groot verschil maakten, met uitzondering van Rob Kuiters -hij verstevigt zijn laatste positie-, was het verschil slechts 6 of 3 puntjes.

De gele trui moet Hennie Schouten nu wel delen met Tadej Pogacar. Morgen strijden misschien de sprinters om de ritzege, we gaan het zien.


-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=
1e etappe: Florence - Rimini


Het 1e geel voor Romain Bardet en Hennie Schouten

Eddie 't Lam miste de bus en dus ook de start van de 111e Tour de France, of kwam hij niet door de dopingcontrole? We gaan het dan maar met z'n 28-en uitvechten. En het begint goed: nog voor de start breekt de tsjech Jan Hirt z'n tanden na een botsing met een toeschouwer. Gelukkig maakt hij geen deel uit van onze ploeg De Pedaalridders, net zomin als de eerste uitvaller Michele Gazzoli.

Debutant Frank van den Broek zat meteen in de 1e ontsnapping, maar ook hij is niet een van ons. Wel zijn kopman Romain Bardet die hij succesvol naar de eindstreep loodste en daarmee zelf verdienstelijk 2e werd. Hennie Schouten was de enige die de 'oude' Bardett in haar ploeg opnam, dus voor haar de eerste etappezege en de gele trui, wat zal organisator Eef trots zijn op haar.


-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=

Adrie Kraaijeveld wint 10e klaverjasdrive
17 jul
2024

Het verslag leest u in de rubriek "NIEUWS".

Klik op de bijlage voor de uitslag en de analyses.

Klaverjassen in 2024 (pdf, 186 KB)

Externe toernooien
16 jul
2024

Regelmatig ontvangen wij uitnodigingen voor externe toernooien, de meeste uitnodigingen worden op het publicatiebord bij de toiletten gehangen, maar.... men leest al die informatie niet of nauwelijks. Toen is het idee geopperd om die uitnodigingen digitaal op onze website te plaatsen en voila, vanaf nu is dat een feit.

Klik op de bijlage(n).

18/8 OTC toernooi bij TTC Gorkum (jpg, 428 KB)

Sport Europe US Open 31-8-2024 (pdf, 30 KB)

Convocatie Sport Eurosport (pdf, 175 KB)

USOpenPoster2024-for-print (pdf, 54 KB)

Almere Open, za 31/8 jeugd, zo 1/9 senioren (pdf, 262 KB)

Nat. Senioren Meerkampen senioren op 6/10, 10/11 en 8/12 (pdf, 49 KB)

Uitnodiging NSM lic. B (pdf, 137 KB)

Uitnodiging NSM lic. D (pdf, 136 KB)

Uitnodiging NSM lic. F (pdf, 136 KB)

Wedstrijdschema Gijs Ton Trofee bekertoernooi
18 jun
2024

Klik op de bijlage voor het schema en de uitslagen.

Schema GTT 2024 (pdf, 16 KB)

Roberto den Hertog wederom clubkampioen
31 mei
2024

Klik voor alle uitslagen en verdere details van de Clubkampioenschappen senioren Topklasse op de bijlage.

Roberto den Hertog wederom clubkampioen (pdf, 165 KB)