Welkom

op de website van de TTV Papendrecht!

Op deze website vindt u informatie over onze vereniging,
zoals bestuurssamenstelling, speelavonden, onze geschiedenis en de locatie.
Enkele foto's geven een indruk van onze gezellige vereniging
Tevens is er actuele informatie over de competitie: uitslagen, standen en persoonlijke resultaten.
Tenslotte kunt u in de agenda lezen welke teams wanneer moeten spelen
en wanneer er toernooien en andere evenementen gepland staan.
Opzeggen lidmaatschap: zie rubriek Informatie - lid worden
Ongewenst gedrag ? Meld dit bij het vertrouwenspunt van het NOC/NSF

HomeNieuwsInformatieEn dan ditCompetitieAgendaFoto'sContactSponsors

KONING TOTO : een nieuw fenomeen
24 jan
2022

Plotseling was daar binnen TTV Papendrecht een nieuw fenomeen : Koning Toto. Om ál die voetbalkenners eindelijk eens hun gelijk te laten bewijzen door de harde cijfers.

(Let op: in de bijlage onderaan de actuele uitslag en tussenstand)

Echter, de koudwatervrees was groot. Durfde menigeen het tóch niet aan ? Wellicht afgeschrokken door alle wielrenkenners die nooit wisten te scoren in de Tourtoto die Eef Schouten jaarlijks organiseert?

De verslagen hieronder komen van organisator Piet den Dikken.


Ronde 20


Het blijft vervelend, die late wedstrijden op zondagavond....
Hoe dan ook, de familie Nugteren sloeg toe afgelopen weekend.
Ondanks al zijn afwijkende voorspellingen wist Kevin de weekwinst net te pakken.
En Michelle ging, dankzij een offday voor de Heijkampjes, naar de leiding van periode 2.
Maar nog wel met een husje achtervolgers in de directe nabijheid.

Ronde 19

Ja beste deelnemers, soms komt er wat tussen en moet zelfs Koning Toto pas op de plaats maken.
Een echt memorabel weekend was het toch al niet. Er werd weer matig gescoord, mede geholpen door een paar verrassende uitslagen. Zo was er zelfs 1 wedstrijd waar helemaal niemand ook maar 1 punt voor haalde, volgens mij de 1e keer dat zoiets gebeurd. PEC-Willem II had die primeur.
Michelle bleek net iets meer geluk of kunde te hebben dan de rest, met slechts 15 punten weekwinnaar.
In de periodestand loopt Martin heel langzaam weg van zijn belagers, terwijl in de totaalstand ondergetekende vrij baan lijkt te krijgen van Kevin. Echter, vanaf plaats 2 is het dringen geblazen.


Resumé tijdens de winterstop en halverwege de wedstrijden:

Wat een timing he?

Precies op de jaarwissel (allemaal nog een heel goed en sportief 2022 gewenst!), en exact in de winterstop zitten we ook exact in het midden van onze Koning Toto competitie. Van de 30 meetellende speelronden hebben we er 15 gehad. Tijd voor een overzicht in cijfertjes.

Om te beginnen de winnaars van de speelronden. Dat zijn (in aflopende volgorde) :

Martin Heijkamp

4

Piet den Dikken

3

Harm Hogendoorn

2

Dennis den Boer

2

Kevin Nugteren

2

Michelle Nugteren

2

Jan Tillemans

1

Niek van Westen

1

Lennart Heijkamp

1

Rian van den Tempel

1

Rin Visser

1

Davey den Boer

0

Voor de oplettende lezer : ja, het totaal is groter dan 15. We hadden tot 3x toe 2 winnaars van een speelronde en één keer zelfs 3 tegelijk.

De eerste periode van 10 wedstrijden leverde de volgende eindstand op :

Piet den Dikken

150

Harm Hogendoorn

143

Kevin Nugteren

137

Niek van Westen

131

Dennis den Boer

130

Rin Visser

130

Martin Heijkamp

126

Jan Tillemans

126

Rian van den Tempel

126

Davey den Boer

122

Michelle Nugteren

122

Lennart Heijkamp

111

Halverwege de 2e periode is de tussenstand daarin als volgt :

Martin Heijkamp

84

Lennart Heijkamp

82

Kevin Nugteren

79

Michelle Nugteren

79

Piet den Dikken

79

Dennis den Boer

76

Niek van Westen

72

Jan Tillemans

71

Rian van den Tempel

69

Davey den Boer

69

Rin Visser

69

Harm Hogendoorn

67

Dat is dus nog loeispannend wie er na 10 ronden met de eer en de prijzen gaan strijken.

Ook voor de totaalstand zijn we precies halverwege:

Piet den Dikken

229

Kevin Nugteren

216

Martin Heijkamp

210

Harm Hogendoorn

210

Dennis den Boer

206

Niek van Westen

203

Michelle Nugteren

201

Rin Visser

199

Jan Tillemans

197

Rian van den Tempel

195

Lennart Heijkamp

193

Davey den Boer

191

Iets méér onderlinge afstand, maar we zijn pas halverwege. En de nog steeds oplettende lezer kan nu constateren dat Davey, als enige, nog niets gewonnen heeft. Dat zien we ook terug in de tussenstand met verdiensten (kom op Davey, er zit nog genoeg in de pot!) :

Harm Hogendoorn

€ 9,60

Kevin Nugteren

€ 5,40

Martin Heijkamp

€ 3,60

Dennis den Boer

€ 2,40

Michelle Nugteren

€ 2,40

Niek van Westen

€ 1,80

Lennart Heijkamp

€ 1,20

Rin Visser

€ 1,20

Jan Tillemans

€ 0,60

Rian van den Tempel

€ 0,60

Davey den Boer

€ 0,00

Piet den Dikken

€ 0,00

Als Corona (in welke variant dan ook) niet al teveel roet in het eten gooit, hervatten we de competitie tegelijkertijd met de voetballers (da’s wel zo gemakkelijk) op 14 januari.


Ronde 18

Nou, voetbal bleek eindelijk eens een beetje voorspelbaar. En dat was te zien aan de punten die we vrijwel allemaal gehaald hebben. Een gemiddelde van ruim 19 punten (dus dik boven de 50%) brengt iedereen vast wel in de juiste feeststemming.

We hebben wederom een nieuwe winnaar, zij het gedeeld. Niek is ein-de-lijk van de nul af, terwijl Martin zijn opmars voort blijft zetten met alweer zijn 4e winst. Davey blijft daardoor als enige nog met lege handen. Door Martin's goede resultaat heeft hij ook de koppositie in de 2e periode overgenomen van Kevin, op de voet gevolgd door Lennart. En in de totaalstand is hij inmiddels opgerukt naar plaats 3.

Rest mij nog iedereen, voor zover mogelijk, fijne kerstdagen toe te wensen en alvast een heel goed 2022!

Met sportieve groet,
Piet den Dikken


Ronde 17

De afgelopen ronde zag Dennis voor de tweede maal de weekwinst pakken. Lennart was nog net op tijd met de prognoses voor de laatste 2 wedstrijden en dat hielp hem BIJNA op kop van de periodestand. Kevin verloor veel punten en hoort nu de Heijkampjes in z'n nek hijgen. In de totaalstand liep Piet flink uit op Kevin en Harm.

Ronde 16
Gekker kan het niet worden : Kevin die als Feyenoord het resultaat van Ajax goed voorspelt en ondergetekende (Ajax-fan van jongs af) die met Feyenoord 4 punten haalt.... Ik ben benieuwd naar onze voorspellingen voor komend weekend !
Hoe dan ook, onze Koning Toto-weekend had véél weg van Formule 1. Lennart leek zaterdag dik op weg naar zijn eerste weekwinst. Maar zijn voorspelling van 3-3 bij Vitesse-Heracles zat er helemaal naast, terwijl Kevin als enige 4 punten haalde voor Ajax-AZ. De allerlaatste minuut van de laatste wedstrijd bracht Lennart toch nog op gelijke hoogte met Kevin. Gefeliciteerd, eindelijk op de lijst met winnaars. Nu de eeuwige donateurs Davey en Niek nog....
Met zijn (gedeelde) weekwinst nam Kevin wel de 1e plaats in de periode en de 2e in de totaalstand over. De koppositie ligt op de loer, maar dat dachten ze in De Kuip ook 😁!

Ronde 15

Dag Sinterklaasje, dahaag dahaag Zwarte Piet,
Ja, jullie dachten natuurlijk dat deze Piet gisteravond spoorslags was afgereisd met zijn baas richting het warme zuiden. Helaas, de grauwe werkelijkheid is anders, het was gewoon idioot druk vanmorgen vroeg.
Een spannende speelronde deze keer, er was na zaterdagavond nog geen peil op te trekken. Ook de uitslag van sommige wedstrijden veranderden op het laatste moment, zoals bij RKC-NEC en Go Ahead-Twente.
Michelle bleek wakker geschud door het stukje op de site en kwam voor de 2e maal als weekwinnaar uit de bus. Volgende keer wel even goed opletten waar je de uitslagen naar toe stuurt.....😉

Ronde 14

Martin heeft de smaak van het winnen nu toch écht te pakken. En hij is daarmee gelijk de 1e koploper voor de 2e periode van onze Koning Toto-competitie. Er vielen overigens zó weinig doelpunten dat je beter je prognoses NIET had doorgegeven. Met 9x een plaatsvervangende 0-0 had je alsnog 17 punten gescoord.....

Maar...wél meedoen is toch veel leuker ??!!

De 1e 13 wedstrijden
Hoe dan ook, 12 dapperen gingen de strijd met elkaar aan. Na 3 oefenrondjes (om aan de puntentelling te wennen), was speelronde 4 de eerste die meetelde voor onze Koning Toto. Michelle, op het allerlaatste moment aangemeld, schoot als een raket uit de startblokken. De voorsprong die ze nam, was ze ook al snel weer kwijt. Nog niet in ronde 2, want daar werd idioot laag gescoord. Een gemiddelde van 10 punten per deelnemers (op een maximum van 36) is ongekend. Met 14 punten weekwinnaar worden ook, al gebeurde dat in de zesde ronde nogmaals. Geheel het tegenovergestelde gebeurde een week later, waar Piet liefst 27 punten kon bijschrijven en de koppositie in de periodestand overnam. Ook in ronde 4 had winnaar Dennis veel punten (24), maar hij was die week de enige met een mooie score. Een nieuwe weekwinnaar diende zich aan in ronde 5: Rin, tot dan toe nog niet hoog scorend, pakte uit. Waarna zoals gezegd in de volgende ronde weer slechts 14 puntjes genoeg waren voor de winst. Wel een primeur die week, want deze winst moest worden verdeeld over 3 deelnemers. Daarna hadden we in 1 week tijd maar liefst 3 nieuwe winnaars. Kevin eindigde de midweekse ronde als eerste, terwijl Martin en Harm de buit in het weekend verdeelden. Daarmee kwam Harm sluipenderwijs in de buurt van koploper Piet en dat gat werd nog eens verkleind in de voorlaatste ronde van de 1e periode. Harm bleek de smaak van het winnen goed te pakken te hebben. Datzelfde gold ook voor Martin, die de ronde 10 op zijn naam schreef. Een echte Heijkamp-ronde, want Lennart eindigde als tweede met 1 punt achterstand. In deze afsluitende ronde voor periode 1 was het de vraag of Harm de ultieme sprong naar periodewinst kon maken. Doch Piet hield qua scores gelijke tred met hem. Alleen Kevin kwam iets dichterbij, maar bleef derde.

De deelnemers aan deze Koning Toto worden hieronder toegelicht.

Lennart Heijkamp was een paar keer niet wakker en vergat prognoses in te sturen. Dan krijg je 9x een 0-0 als vervangende uitslag en dat was alleen afgelopen weekend leuk geweest. De laatste ronde beloofde veel goeds.
Davey den Boer heeft nog niet één keer kunnen aantonen dat hij veel meer voetbalverstand heeft dan de scores laten zien.
Michelle Nugteren is samen met Davey gedeeld 10e in de stand, maar heeft al wél een keer een uitschieter gehad. Ze kan het dus wel....!
Jan Tillemans houdt wel van een gokje, zeker wanneer hij Ajax punten laat verspelen. Tot nu verspeelt hij er alleen zelf punten mee.
Rin Visser de stille kracht, ook hier. Loopt vrij geruisloos onderaan de middenmoot mee, met één mooie uitschieter.
Rian van den Tempel datzelfde kan worden gezegd van Rian. Niet slecht, maar ook weinig echt hoge scores. Eén keer gedeeld weekwinnaar.
Dennis den Boer geeft soms zijn dochters inspraak voor de voorspellingen. Dat kán heel goed uitpakken, getuige zijn weekwinst met 24 punten.
Niek van Westen scoorde fenomenaal in de 3 oefenrondjes. Maar voor het echie nog helemaal niks. Wel constant hoog scorend, wie weet betaalt zich dat nog eens uit.
Martin Heijkamp begon zwak met als dramatisch dieptepunt slechts 4 puntjes in ronde 7. Daarna volgde zeer sterk herstel met 2x weekwinst. Die lijn trekt hij inmiddels in periode 2 gewoon door.
Kevin Nugteren zit geregeld in de hoge scores, resulterend in 1x weekwinst en een mooie derde plaats in de eindstand van periode 1.
Harm Hogendoorn leek ook heel lang een grijze middenmoter, maar toen de ban eenmaal gebroken was, volgde nogmaals weekwinst en kwam zowaar periodewinst nog in zicht.
Piet den Dikken scoorde heel constant en had één geweldige uitschieter die hem aan kop van de pe
riodestand bracht. Verrassend genoeg hield hij die 1e plaats daarna ook vast.

Voor de actuele tussenstand, bekijk de bijlage.

Uitslagen en tussenstanden koning toto (pdf, 219 KB)