Welkom

op de website van de TTV Papendrecht!

Op deze website vindt u informatie over onze vereniging,
zoals bestuurssamenstelling, speelavonden, onze geschiedenis en de locatie.
Enkele foto's geven een indruk van onze gezellige vereniging
Tevens is er actuele informatie over de competitie: uitslagen, standen en persoonlijke resultaten.
Tenslotte kunt u in de agenda lezen welke teams wanneer moeten spelen
en wanneer er toernooien en andere evenementen gepland staan.
Opzeggen lidmaatschap: zie rubriek Informatie - lid worden
Ongewenst gedrag ? Meld dit bij het vertrouwenspunt van het NOC/NSF

HomeNieuwsInformatieEn dan ditCompetitieAgendaFoto'sContactSponsors

Hogendoorn schrijft oubollig tafeltennisboek maar ontdekt Adele
15 dec
2015

Door Richard Koekkoek

Mijn vrouw duwde me een paar weken terug een geopend boek in handen dat geheel aan tafeltennis is gewijd. Geschreven door niemand minder dan de ene meneer Hogendoorn. “Wat een verrassing!” dacht ik. Zo vaak komt er nu ook geen boek over onze geliefde sport in mijn vizier dat, zoals jullie weten, meerdere avonden per week op pingpong en de kantine is gericht.

Vol goede moed begin ik te lezen in het door Hogendoorn geschreven boek. Want we kennen Hogendoorn immers als een verdienstelijke speler binnen onze vereniging. Een jonge man met moderne opvattingen, daar ging ik tenminste vanuit.

Maar tot mijn verbazing spreekt Hogendoorn over dames die spelen in japon en heren die het doen in lange broek met overhemd. Ik citeer: “En vanzelfsprekend draagt U tennisschoenen”. En in het hoofdstuk ‘Tafeltennis voor de gevorderde en de topspeler’ merkt hij op over het serveren; “Bij een foute service mag U geen tweede geven, zoals bij het lawn-tennis. Een foute service kost u een punt.”  Dat is nog eens ferme taal van ons Hogendoorn denk ik verbaasd.

Een paar fronsen en zuchten verder besluit ik dit boek maar niet helemaal te gaan lezen maar dat een beetje bladeren moet volstaan. Het is dat het over tafeltennis gaat. Verderop in het boek begint hij weer over het feit dat we allen nog weten dat dames tennisten in zeer lange jurken met hoge hoeden op. Gekker moet het nu toch niet worden. Eerlijk gezegd weet ik hier niets van terwijl ik toch heel wat ouder ben dan Hogendoorn, let wel hij noemt ons Winnie al spottend opa. Maar goed, fanatieke pingponger als ik ben lees ik maar weer verder.

In dit sobere maar informatieve boek legt Hogendoorn uit waarom vrouwen nooit zo kunnen worden als mannen in onze geliefde sport. Nu ben ik toch wel heel benieuwd wat er gaat komen. Er volgt een flink betoog in oubollig Nederlands wat ik het beste kan samenvatten door Hogendoorns conclusie te citeren. Hij haalt ijskoud onderstaande drie punten aan:

1) De vrouw is door haar lichamelijke “kwetsbaarheid” niet in staat zich zo volledig te geven als de man;
2) Het leven van de vrouw staat in het teken van het (aanstaande) moederschap, waardoor haar interesse in andere, niet direct met dit moederschap in verband staande, zaken minder intens is (kan zijn);   
3) De huidige cultuur veronderstelt een overheersing van de man, waaraan de vrouw zich onderwerpt. Zij leeft in de overtuiging psychisch, zowel als lichamelijk, de mindere van de man te zijn, hetgeen haar prestaties ook – en juist! – op sportgebied beïnvloed.

Ik moet zeggen dat ik nu wel een beetje geschrokken ben van Hogendoorns kijk op vrouwen, dit had ik echt niet verwacht. Dit is niet leuk voor onze vrouwelijke clubleden en vergeet niet dat andere verenigingen ook regelmatig op onze clubsite kijken. Maar er is een lichtpuntje verderop in het boek. Als eerste heeft hij niemand minder dan de ster Adele ontdekt. Je weet wel Adele!  De Adele! Die verkoopt op dit moment het best. Servers raken in de voorverkoop al overbelast, prijzen gaan tien keer over de kop. Door een flitsende livefoto van haar in zijn boek op te nemen die toch wel rocking is maakt hij toch nog een beetje goed. Gelukkig maar.

Zonder dollen: dit antieke boek uit 1951 met als titel TAFELTENNIS als ondertitel ‘een sport voor iedereen’ geschreven door N. Hogendoorn deed mij lekker wegdromen in het tafeltennisland Cor du Buy. Mijn conclusie is dan ook: “This old book about table tennis will harm nobody.”

Totaaloverzicht klaverjassen 2015
09 dec
2015

Overall winnaar 2015: Adrie Kraaijeveld
winnaar 09-12-2015: Gijs Ton
winnaar 18-11-2015: Simone Wolf
winnaar 14-10-2015: Hanno van Sintmaartensdijk
winnaar 16-09-2015: Henk Wolf
winnaar 12-08-2015: Gijs Ton
winnaar 08-07-2015: Adrie Kraaijeveld
winnaar 10-06-2015: Ed Bijvank
winnaar 13-05-2015: Ed Bijvank
winnaar 15-04-2015: Loek Coenraads
winnaar 04-03-2015: Nico van Meeteren
winnaar 11-02-2015: Simon van Sintmaartensdijk
winnaar 14-01-2015: Hanno van Sintmaartensdijk

voor de anderen: zie de bijlage

Totaaloverzicht klaverjassen 2015 (pdf, 268 KB)

Topscores najaar 2015 - senioren
07 dec
2015

zie de bijlage

Topscores najaar 2015 - senioren (pdf, 49 KB)

Topscores najaar 2015 - jeugd
07 dec
2015

zie de bijlage

Topscores najaar 2015 - jeugd (pdf, 191 KB)

Simone Wolf toch nog winnares 11e klaverjasdrive
18 nov
2015

En opnieuw wist organisator Gijs Ton het maximale aantal van 32 klaverjassers in onze kantine te proppen, ondanks het feit dat enkele prominente spelers deze avond competitieverplichtingen hadden. Deze bezetting  betekende weer “boeren aan de bar” en de 28 andere kaarters meer geriefelijk aan de tafeltjes. Lees hieronder dat het een wel heel opmerkelijke avond werd voor de familie Wolf.

1e ronde

Simone Wolf lootte Piet den Dikken als kaartpartner en als tegenstanders kwam haar échte partner Henk vergezeld van Redouane el Haddad. Het eerste kwadrant ging nog redelijk normaal: 351 zonder roem tegen 297 met ook maar 60 roem, maar daarna gebeurde iets geks: Simone en Piet gingen nat, Henk en Redouane speelden een pit, Simone en Piet gingen wéér nat en Henk en Redouane speelden opnieuw een pitje. Nieuwe tussenstand: nog steeds 351 (dus nog zonder roem) tegen 1325 punten incl. roem. Het derde kwadrant was ook schrikbarend, Simone en Piet scoorden achtereenvolgens 21, het 3e natje, 31 en 48 punten en zowaar 40 roem. Tussenstand 491 – 1953. Een herhaling in het vierde kwadrant: 43, 122 (!),  56 en tenslotte het 4e natje. Qua roem inmiddels 60 punten en een abnormale lage 732 eindstand. Aan de andere zijden toonden de heren brede glimlachen en noteerden zij exact 2400 punten.
Elders in de kantine noteerden Gerda Deumer en Kees Kroon met 1963 punten de een na de hoogste score en schreven Niek van Westen met Piet van Sintmaartensdijk met 1307 de een na de laagste score, toch altijd nog 575 punten meer dan Simone en Piet !

2e ronde

Dezelfde Niek mocht nu, samen met Jan Riske, tegen Simone uitmaken wie de nieuwe hekkensluiter zou worden. Simone kreeg Jan Boon als kaartmaat toegewezen, je kan het slechter treffen. In de eerste 4 potjes ging het redelijk gelijk op: 458 – 320 in het voordeel van Simone en Jan B., maar halverwege was het 1046 – 440, bij Niek en Jan R. hield het ineens op. Na 12 potjes werd het 1385 – 879 en de eindstand kwam op 1965 – 857 punten, weer een tafel met een bijzondere lage score.
Bij de boeren aan de bar klikte het tussen Adrie Kraaijeveld en Rob van den Bos, samen speelden ze met 1995 tegen 1080 Miranda van Leeuwarden en Peter Kloos van de tafel, ehh… bar.

3e ronde

Dezelfde Rob was nu het kaartmaatje van Henk Wolf, aan de andere zijden Nico van Meeteren met Simone, de laatste zinde uiteraard op wraak tegen de eerdere nederlaag die Henk haar toebracht. En het ultieme geschiedde, Simone kreeg haar revanche! Nadat Rob en Henk al driemaal natgingen werden ze zo wanhopig dat er ook nog eens verzaakt werd, gevolgd door opnieuw een natje in de zestiende pot. Hun absurde eindstand: slechts 604 punten.  Met maar liefst 630 roem (!) noteerden Nico en Simone een extreme 2698 punten.
Tot veler verbazing, niet in het minst van haarzelf, werd Simone Wolf even later ook nog eens uitgeroepen tot winnares van deze klaverjasdrive. De avond zal nog vaak de revue gepasseerd zijn in huize Wolf !
Voor de rest van de uitslagen en het tussenklassement zie het artikel “Totaaloverzicht klaverjassen 2015”.
De laatste klaverjasavond wordt gehouden op woensdag 9 december a.s., onmiddellijk na de ALV over de begroting 2016. Als vanouds opgeven bij Gijs Ton.


Rin Visser wint tourspel
09 aug
2015

Met een béétje vertraging komt er van organisator Eef Schouten nog een berichtje over het Tourspel 2015 door... Waarschijnlijk was Eef de rode lantaardrager, is hij met groooote achterstand binnengekomen en moest hij daarna nog helemaal naar Papendrecht fietsen ?

Zo, de Tour de France ligt al weer enige weken achter ons en er is hard gestreden voor de wisselbeker. Helaas waren er maar 6 deelnemers, maar de strijd was er niet minder om. Steeds weer wisselende gele trui dragers o.a. Piet den Dikken, Dennis den Boer, Ben Huurman en Rin Visser. Na de dagenlange strijd en op het laatst de score van het eindklassement erbij, kwam Rin Visser als 1e over de streep en mag hij dus voor 1 jaar de wisselbeker houden (komt eraan Rin ).

De totaal uitslag is:
1 met 1498 punten Rin Visser
2 met 1459 punten Piet den Dikken
3 met 1383 punten Ben Huurman
4 met 1209 punten Eef Schouten
5 met 1069 punten Dennis den Boer
6 met 583 punten Michelle van der Spek

Zoals te zien was het vrij nipt tussen Rin en Piet en wist Michelle vanaf het begin beslag te leggen op de rode lantaarn. Toch klasse dat ze meedeed.
Hopelijk volgend jaar meer deelnemers. Als je op vakantie gaat geen probleem, alles wordt bijgehouden. Dus mobiliseer vrienden, bekenden, tegenstanders etc etc etc om volgend jaar mee te doen.

Eef Schouten