Welkom

op de website van de TTV Papendrecht!

Op deze website vindt u informatie over onze vereniging,
zoals bestuurssamenstelling, speelavonden, onze geschiedenis en de locatie.
Enkele foto's geven een indruk van onze gezellige vereniging
Tevens is er actuele informatie over de competitie: uitslagen, standen en persoonlijke resultaten.
Tenslotte kunt u in de agenda lezen welke teams wanneer moeten spelen
en wanneer er toernooien en andere evenementen gepland staan.
Opzeggen lidmaatschap: zie rubriek Informatie - lid worden
Ongewenst gedrag ? Meld dit bij het vertrouwenspunt van het NOC/NSF

HomeNieuwsInformatieEn dan ditCompetitieAgendaFoto'sContactSponsors

Lieve Bettine
31 dec
2014

[Column gejat van de website van TTV VIOS]

“Stilstand is achteruitgang”, zeggen ze. Een goede reden om alles maar te blijven aanpassen: het onderwijs, de gemeentelijke indeling, ons belastingstelsel, de zorg voor ouderen en ga zo maar door. Nou, fijne vooruitgang is dat, maar niet heus! Onder de kerstboom zat ik eens even na te denken aan de veranderingen – en dus verbeteringen (?) – in de tafeltennissport. Ik ben in hetzelfde jaar geboren als jij, Bettine Vriesekoop, dus ik heb wel enig recht van spreken. Toen jij en ik onze eerste pasjes achter de tafel maakten, werd er nog tot eenentwintig geteld en bij de vijf gewisseld van service. Toen had je nog de gelegenheid om je terug te knokken, als je in het begin van de set meer dan twee of drie punten achter kwam. Dat werd na de invoering van de nieuwe telling een stuk lastiger. Voor je het wist, had de tegenstander de elf benodigde punten binnen en was het goed maken van enkele punten achterstand een stuk lastiger. En Bettine, jij en ik moesten zelf onze tafels opzetten. Die waren, op een paar scharnieren na, helemaal van hout! Ja ja, geen metalen onderstel, geen wieltjes, geen elektrische aandrijving met afstandbediening (table mover) zodat je de tafel zelfs niet meer hoeft aan te drukken bij het opruimen… Of bestaat zo’n ding nog niet? Anyway, het tafelblad was gewoon groen – en niet van dat kille blauw – en bij het opklappen kreeg je soms een splinter in je vinger. Dat waren nog eens tijden. Afzien, dat was het! Maar blijkbaar mag dat niet meer en moet alles anders, zoals ook de balletjes. Eerst waren ze te klein en dus te snel, daarom werd 40 mm de nieuwe standaard. Daarnaast werden er ook nog eens oranje ballen ingevoerd, omdat die zo lekker contrasteren met die lelijke blauwe tafels. Oranje, for crying out loud! Alsof je tegen een worteltje aan loopt te slaan! Bettine, wees maar blij dat je gestopt bent, meid! Echter, de “vooruitgang” is niet tegen te houden. In 2014 heeft de plastic bal zijn intrede gedaan. Deze zal de celluloid bal geleidelijk aan gaan vervangen, omdat… plastic milieuvriendelijker is! Ja echt, dat beweren die slimme marketing-jongens. Waarschijnlijk dezelfde gasten die ons in shirtjes laten spelen die worden gemaakt van gerecyclede PET-flessen. Want die ademen zo lekker… En ze willen ons wijs maken dat ze ook nog eens milieuvriendelijker zijn dan katoen! Lieve Bettine, ik hou nog te veel van het spelletje om mijn batje aan de kerstboom te hangen, maar voor mij hoeven al die veranderingen niet.
Zo, genoeg gemijmerd! Het is nu tijd voor een ouderwets lekker portie Chinees, of mag dat ook al niet meer?

En zo sta je dik achter....
16 dec
2014

bizar begin klaverjaspotje
Het kan verkeren bij het klaverjassen. Als je even niet oplet sta je dik achter...

Zie het bizarre verloop van deze vriendschappelijke partij in de bijlage.

En zo sta je dik achter.... (pdf, 109 KB)

speelschema bekerstrijd Gijs Ton Trofee
16 dec
2014

Het complete speelschema van het 1e bekertoernooi zie je in de bijlage.

speelschema bekerstrijd Gijs Ton Trofee (pdf, 225 KB)

Teamopstelling voorjaar 2015 naar NTTB-West
15 dec
2014

Vandaag kwam een bevestiging van de competitieleider TOP dat het verzoek van Seniorenteam 5 om een 2e klasse plek is gehonoreerd.
De belangrijkste mutaties bij de senioren t.o.v. afgelopen seizoen is de komst van Davey en Dennis den Boer van Top Spin '83 die komend seizoen, samen met Rian v.d. Tempel, op donderdag in de 3e klasse gaan spelen. Verder "promoveert" Annika Mars naar het 3e klasseteam van Niek, Adino en Drago. Bas Hardenberg keert terug uit Finland en gaat (weer) spelen met Gladys en Max en (nieuw) Ron.
Team 16 in de 6e klasse is nog niet definitief. Zodra er genoeg spelers zijn wordt ook dit donderdagteam aangemeld.
Bij de jeugd keren we terug van 5 naar 4 teams, Arne Spiering versterkt de jeugdselectie, verder is gevraagd of alle teams komend seizoen een trapje hoger mogen spelen.

Zie de bijlage voor het totale overzicht.

Teamopstelling voorjaar 2015 (pdf, 272 KB)

Commentaar: “Faillissement NTTB komt dichterbij!”
14 dec
2014

Voor het eerst sinds vele jaren loopt het aantal sporters dat bij NOC*NSF-sportbonden is aangesloten terug. Dat heeft te maken met de economische crisis in combinatie met de toenemende individualiteit. Steeds meer mensen kiezen voor sporten op momenten waarop het hen uitkomt. Denk hierbij vooral aan fitness, hardlopen/wandelen en fietsen/wielrennen.

De terugloop van het aantal leden is al jarenlang van toepassing op de NTTB. Als het gerucht klopt, dan is onze bond onder de 30.000 leden gezakt. Dat is geen verrassing voor de vaste volgers van deze laagdrempelige sport, die in de top van de individuele sporten zou kunnen staan. Aangezien herhaling de kracht van reclame is toch nog maar een keer dit keiharde feit: ooit hadden we tussen de 55.000 en 60.000 leden.

Bij de NTTB haken de leden af en lopen de kosten op. We betalen met zijn allen steeds meer contributie. Sommige werknemers behoren met hun salaris tot de top. Google hiervoor CAO Sport. Ik heb geen moeite met hoge salarissen in de private sector, maar wel als het geld moet worden opgehoest via subsidies, contributies en dergelijke.

Lees verder via de link

bekijk pagina

Totaaloverzicht klaverjassen 2014
10 dec
2014

Kijk en vergelijk, Hanno was de beste in 2014

klaverjassen in 2014 (pdf, 258 KB)