Welkom

op de website van de TTV Papendrecht!

Op deze website vindt u informatie over onze vereniging,
zoals bestuurssamenstelling, speelavonden, onze geschiedenis en de locatie.
Enkele foto's geven een indruk van onze gezellige vereniging
Tevens is er actuele informatie over de competitie: uitslagen, standen en persoonlijke resultaten.
Tenslotte kunt u in de agenda lezen welke teams wanneer moeten spelen
en wanneer er toernooien en andere evenementen gepland staan.
Opzeggen lidmaatschap: zie rubriek Informatie - lid worden
Ongewenst gedrag ? Meld dit bij het vertrouwenspunt van het NOC/NSF

HomeNieuwsInformatieEn dan ditCompetitieAgendaFoto'sContactSponsors

11e klaverjasdrive voor Kees van Blitterswijk
05 okt
2022

Het was weer volle bak met “boeren aan de bar”, omdat het maximale aantal kaarters weer was bereikt. Vanwege de drukte was het weer gezellig rumoerig.

1e ronde

Jan Boon lootte weliswaar drie keer een aas en hij kon zijn eigen stoel dus warm houden, maar de aardstralen op die plek gunden hem bij alle ronden niet of nauwelijks azen. In de 1e ronde sleepte Eef Schouten Jan er door en hij wist, ondanks slechts 100 roem, 0 pitjes en 2 natjes toch nog exact 1500 punten te scoren. Jan Riske en Adrie Kraaijeveld noteerden te weinig “pootjes”, slechts 20 roem (!) en mede door hun 4 natjes bleef het bij hen bij 1212 punten.
In de 112 potjes van deze ronde werden in totaal slechts 8 pitten geschreven, 2 daarvan kwamen van de hand van Jan Bonneveld (pittenkoning in de tussenstand van 2022) en Adrie van Doveren. Maar ze gingen ook 2 x nat en ze bleven steken op 1606 punten, nét 10 punten meer dan hun opponenten Patrick van Vooren en Ron “Kiwi” Keereweer.

Lees verder elder op deze website in de rubriek "EnDanDit" of klik hier.

Matthijs van Hoek en Roberto den Hertog dubbelkampioenen
23 aug
2022

In een wederom drukkend warme De Kooy heeft de handicapregel bij het dubbeltoernooi senioren van de TTV Papendrecht een belangrijke rol gespeeld.

De meeste geroutineerde tafeltennissers kiezen een sterke speler als dubbelpartner, sommige kiezen juist een minder getalenteerde speler aan zijn zijde en ook zwakkere spelers kiezen juist voor elkaar. De reden is dat gespeeld wordt met handicap punten, al naar gelang het verschil in rating tussen de duo’s.
Organisator Niek van Westen had 3 poules van 4 teams samengesteld, elk koppel speelde dus 3 poulewedstrijden.

Poule A
Matthijs en Roberto, als hoofdklassespeler de hoogste rating in hun poule, speelden hun 0-7 achterstand tegen Wildred Coljee en Marco den Hertog gedecideerd weg en noteerden 11-8, 11-9 en 1-9. Ook van Kevin Nugteren en Colin Lodder (0-2) werd simpel in 3 games gewonnen en de op papier sterkste tegenstanders, Patrick van Vooren en Hanno van Sintmaartensdijk (0-1) dienden uiteindelijk Matthijs en Roberto te feliciteren. Als 1e in de poule waren zij verzekerd van een beker.
Met 2 overwinningen werden Patrick en Hanno 2e, Kevin en Colin met 1 punt 3e en Marco en Wilfred bleven met lege handen.

Lees meer...

Programma nacompetitie bekend
05 aug
2022

Voor de senioren is vandaag het programma van de najaarscompetitie bekend gemaakt.

Uiteraard is e.e.a. nu al overgenomen op onze website.
Zie de rubriek "Competitie" of klik hier.

Najaarscompetitie in nieuwe clubshirts
20 jul
2022

Vanaf de nieuwe competitie spelen we in nieuwe clubshirts dankzij de toekenning van een Microbudget door NOC*NSF.

En natuurlijk dankzij de inzet van onze voorzitter Niek van Westen die met een nieuwe actie weer punten vergaart voor de door hem zo verlangde ere-titel.

Niek boorde zijn connecties in de vakkledingbranche aan om, mede dankzij de bijdrage van NOC*NSF, de aanmaak van nieuwe clubshirts te kunnen bekostigen.

Op de foto Niek die samen met de langzaam herstellende secretaris Moos Markesteijn het nieuwe shirt demonstreert.

Tourspel 2022
01 jul
2022

We starten het Tourspel dit jaar met een nieuw record van 28 Pedaalridders met allemaal unieke voornamen en waarvan 25% dames, een unicum.

Lees dagelijks alles over het Tourspel elders op deze website in de rubriek 'Endandit', of klik hier.

Roberto den Hertog clubkampioen senioren
30 jun
2022

Twee jaar gooide de corona-epidemie roet in het eten, maar dit jaar kon Niek van Westen eindelijk weer de clubkampioenschappen organiseren. En voordat Covid-19 mogelijk weer zou gaan opspelen, werd gekozen voor 3 speeldagen eind juni.

Waar de jeugd hopelijk later dit jaar de degens zal kruisen, begonnen eind juni de senioren al met het over het algemeen zware toernooi met tegenstanders op vergelijkbaar niveau. Niek koos niet voor een logische volgorde, op dinsdag begon de groep die te klein is voor het servet en te groot voor het tafellaken.

2e/3e klassers
Hier gaven 12 spelers acte de présence, een ideaal aantal voor twee poules van 6, twee 5-kampen dus. Rekening houdend met de actuele ratings werd de sterkte over beide poules verdeeld. De no’s 1 en 2 zouden via kruisfinales het ereschavot bepalen.
Poule A
Favoriet in deze poule was Niek zelf, die achtereenvolgens Ben Jacobis (3-1), Rian van den Tempel (3-1), André Voskuijl (3-0), Colin Lodder (3-2) en Jan Riske (3-1) het nakijken gaf. Voor de rest was het spelen om de 2e plaats, die Colin veroverde door zijn andere 4 partijen te winnen. 3e werd Jan met 3 overwinningen, 4e Rian 2 x, 5e Ben met 1 zege en 6e André die met lege handen bleef.
Poule B
Ook hier werd de speler met de hoogste rating, Dirk van Vugt, ongeslagen poulewinnaar, alleen tegen de beide Nugterens diende hij een beslissende 5e game te spelen. Tweede werd verrassend Adino Bosch, net zoals Kevin Nugteren 3 x winst, maar op onderling resultaat (3-2) naar de kruisfinales. Robin Dahlhaus werd 4e door twee overwinningen op Piet den Dikken en Michelle Nugteren. Michelle werd met 1 zege vijfde op onderling resultaat op Piet, die in zijn slotpartij Adino met 3-1 overwon.

Lees meer...