Welkom

op de website van de TTV Papendrecht!

Op deze website vindt u informatie over onze vereniging,
zoals bestuurssamenstelling, speelavonden, onze geschiedenis en de locatie.
Enkele foto's geven een indruk van onze gezellige vereniging
Tevens is er actuele informatie over de competitie: uitslagen, standen en persoonlijke resultaten.
Tenslotte kunt u in de agenda lezen welke teams wanneer moeten spelen
en wanneer er toernooien en andere evenementen gepland staan.
Opzeggen lidmaatschap: zie rubriek Informatie - lid worden
Ongewenst gedrag ? Meld dit bij het vertrouwenspunt van het NOC/NSF

HomeNieuwsInformatieEn dan ditCompetitieAgendaFoto'sContactSponsors

Senioren Papendrecht 6 kampioen 4e klasse B
10 apr
2011

Terwijl de senioren van Papendrecht 6 dinsdagavond gedecideerd de ene concurrent, Top Spin '83 1, in Oud Alblas met 3-7 elimineerden, kwam de andere concurrent, Shot '65 6, donderdagavond tegen Dordrecht 6 eveneens tot een 7-3 zege, maar zagen de Zwijndrechtenaren tevens dat Papendrecht 6 door deze uitslagen niet meer in te halen was. Henk van den Bosch (3x), Jan Riske (2x) en Rin Visser (1x) kijken dan ook nu al terug op een goed seizoen in de 4e klasse B. Acht maal werd een partij gewonnen, alleen bij Shot uit bleef het bij een gelijkspel. Aanstaande dinsdag ontvangt team 6 het nu uitgeschakelde Shot voor de return. Ongeacht de uitslag zal ook 4e teamspeler Piet den Dikken, die met een 61% score dit seizoen flink bijdroeg aan het kampioenschap, bij de bloemenhulde betrokken worden.

De seniorenselectie van de TTV Papendrecht speelde vrijdagavond in Roelofarendsveen een alleszins aanvaardbaar gelijkspel tegen De Treffers 2. Terwijl de gastheren met dit resultaat het kampioenschap in de Hoofdklasse D konden vieren, pakten Richard Steenhuisen (1x), Winnie van Rooij (1x) en Eddie van Weelde (hattrick) met dit gelijkspel de laatste strohalm voor een langer verblijf in de hoofdklasse. Papendrecht 1 heeft nu 2 punten meer dan de degradatiekandidaten Taverzo 2 en Scyedam 7. Wanneer de Papendrechters vrijdagavond thuis in De Kooy Taverzo minimaal op een gelijkspel kan houden, dan is het nog afhankelijk van het Zwijndrechtse Shot dat dan opnieuw van Scyedam 7 zou moeten winnen. Ergo: spanning alom !

Papendrecht 2 zal het verblijf in de 1e klasse vooralsnog beperken tot deze lentecompetitie. Donderdagavond werd de inhaalwedstrijd tegen HBM-Taveri 2 met 3-7 verloren doordat Erik van Holten met lege handen bleef, Guido Houwing eenmaal won en Jeffrey de Bosscher zich tweemaal mocht laten feliciteren. Erik en Guido verloren het dubbel. Vrijdagavond, wederom in De Kooy, werd weliswaar met 7-3 gewonnen van Xerxes 1, maar voor beide partijen zal het behaalde puntentotaal normaliter niet toereikend genoeg zijn.

Ook de heren van Papendrecht 3 keren terug naar de 2e klasse. Met slechts één gelijkspel en verder zonder enige overwinning op het conto bleek de 1e klasse te hoog gegrepen. De 7-3 nederlaag vrijdagavond bij Overschie 1 onderstreepte de ellende. Patrick van Vooren en Hanno van Sintmaartensdijk claimen verdienstelijk gespeeld te hebben, maar er prijkte bij beiden toch een nul op het wedstrijdformulier. Hanno won wel samen met Bas van Oers het dubbel en Bas kan ook nog bogen op 2 persoonlijke overwinningen.

Papendrecht 4 zal maximaal als 2e eindigen in de 3e klasse B. Naast een uitglijer in Hoornaar werd alleen verloren van kampioen Shot ’65 5. Zo ook vrijdagavond toen wonderwel Dirk van Vugt puntloos bleef en Moos Markesteijn en Joop Joosten beiden een schamel puntje scoorden.  Het verloren dubbel van Joop en Dirk impliceerde een 2-8 nederlaag.

In de 3e klasse A kent Papendrecht 5 een wisselvallig seizoen met weinig positieve uitschieters. Vaak werd een 4-6, 5-5 of 6-4 uitslag gespeeld. Zo ook donderdagavond toen Sliedrecht Sport 2 met 6-4 van het kampioenschap werd afgehouden door een hattrick van Adino Bosch, twee zeges van Matthijs van Hoek en een hoogtepuntje van Niek van Westen. Het dubbel van Niek en Adino was voor de bezoekers.

Henk Vermeij team 8
Ze hebben zich even kunnen handhaven in de 4e klasse, maar dit seizoen zijn alle tegenstanders voor Papendrecht 7 te sterk. Slechts één zege en twee gelijke spellen waren niet genoeg voor het 7e dat dinsdag toch nog verdienstelijk 5-5 speelde tegen VCS 2. Dat resultaat komt voor het overgrote deel natuurlijk op naam van Erwin Verhaert die tot nu toe een percentage van 78 speelde. Dinsdag was er zijn tweede hattrick, Kees van Blitterswijk voegde er in zijn enkelspel een puntje aan toe en hij won samen met 4e teamspeler Jan Tillemans het dubbel. Kitty Devilee kon geen duel winnen.

Papendrecht 8 kan nog steeds de komende week het seizoen bekronen met het kampioenschap in de 5e klasse D. Het gehele seizoen is het een nek-aan-nek race met Dordrecht 9 dat één puntje meer heeft. Dinsdag troffen beide concurrenten elkaar in Dordt waar Arie Nugteren en Jan van Dalen alleen in Brian Valkestijn hun meerdere moesten erkennen. Het dubbel van Arie met Henk Vermeij ging naar de gastheren, Henk wist met zijn ene persoonlijke zege de eindstand op 5-5 te bepalen waar beide teams weinig mee opschoten. In de komende laatste speelweek speelt Dordrecht 9 op dinsdag tegen het praktisch gedegradeerde Tavernie 4, Papendrecht komt donderdagavond aan de bak wanneer het thuis de rode lantaarndrager van deze klasse, DFC 3 ontvangt. De situatie is dus niet ongunstig en dus hoopgevend.

Papendrecht 9 kwam vrijdagavond terug van Hardinxveld-Giessendam met een 1-9 overwinning op zak. Tegen Drivers 4 liet alleen Nazim Gündem een steekje vallen, vader en zoon Van Lambaart speelden beiden zowel een hattrick als het gewonnen dubbel. Team 9 staat nu 2e in de 5e klasse E met helaas 6 punten achterstand op TTVA 4, de directe tegenstander vrijdagavond in de slotwedstrijd van het seizoen. Papendrecht 9 zal thuis in De Kooy met liefst 8-2 moeten winnen voor een kampioenschap, een schier onmogelijke opgave.

De jeugdige spelers van Papendrecht 10 speelden allen een goed debuut bij de senioren en zullen als middenmoter eindigen in de 5e klasse A.  Vrijdagavond werd hekkensluiter MTTV 4 in Meerkerk met 1-9 verslagen door hattricks van Kevin Nugteren en Laurens Langeveld. Het ene puntje voor de eer liet Jamie de Waardt aan R. de Jong. Jamie en Kevin tekenden voor het gewonnen dubbel.

Ondanks een 2-8 overwinning afgelopen week, ondanks hattricks van Ina Wiekart en Eef Schouten, ondanks het gewonnen dubbel van Kees Jongkind en Eef en ondanks dat Kees persoonlijk nog een punt aan het totaal toevoegde, toch liep de concurrent  dankzij een 10-0 zege twee punten uit op Papendrecht 11.  De slotwedstrijd  a.s. dinsdag bij en tegen de directe concurrent Merwestad 2 gaat om het kampioenschap in de 6e klasse B. Het verschil is nu 3 punten in het voordeel van de gastheren en omdat eerder thuis met 4-6 werd verloren dient team 11 nu met minimaal 3-7 te winnen. Uiteraard zal het team met de op papier sterkste spelers aantreden.

In de 6e klasse A staat Papendrecht 12 vijf punten achter koploper MTTV 6 en het moet wel heel raar lopen als MTTV het kampioenschap alsnog uit handen geeft. Afgelopen week speelde Simon van Sintmaartensdijk opnieuw tegen Talani 4 een hattrick en won hij samen met Peter Ruts het dubbel. In zijn eentje won Peter tweemaal. Marcel Klunder bepaalde de einduitslag op een 7-3 overwinning.

Het naar de 6e klasse C gepromoveerde Papendrecht 13 fungeert aan het eind van de voorjaarscompetitie als middenmoter. Bij hekkensluiter Merwestad 6 werd dinsdag een schamele 6-4 nederlaag geleden . Kees Kleijn (2x) en Joop Smit (1x) wonnen het dubbel, het vierde punt was van Erik Koele.