Welkom

op de website van de TTV Papendrecht!

Op deze website vindt u informatie over onze vereniging,
zoals bestuurssamenstelling, speelavonden, onze geschiedenis en de locatie.
Enkele foto's geven een indruk van onze gezellige vereniging
Tevens is er actuele informatie over de competitie: uitslagen, standen en persoonlijke resultaten.
Tenslotte kunt u in de agenda lezen welke teams wanneer moeten spelen
en wanneer er toernooien en andere evenementen gepland staan.
Opzeggen lidmaatschap: zie rubriek Informatie - lid worden
Ongewenst gedrag ? Meld dit bij het vertrouwenspunt van het NOC/NSF

HomeNieuwsInformatieEn dan ditCompetitieAgendaFoto'sContactSponsors

Riske en Steenhuisen dubbelkampioenen 2012
17 jan
2012

Haast traditioneel, op 1 uitstapje na, spelen we in de week voordat de voorjaarscompetitie begint als dubbels tegen elkaar. En dat in een officieel kampioenschap om de titel TTV Papendrecht Dubbelkampioen Senioren 2012. Ondanks deze hele mond vol, waren er toch meer dan genoeg liefhebbers om te strijden voor deze eretitel. Maar liefst 18 koppels hadden zich opgegeven bij organisator Piet. Sommige koppels oogden zeer vertrouwd, terwijl er ook andere, verrassende combinaties te bewonderen waren. Vanwege het aantal werd de boel verdeeld over 3 poules van 6 koppels, waarbij de nummers 1 en 2 en de 2 beste nummers 3 doorgingen naar de kwartfinale.

In poule A was het koppel Marcel Klunder / Simon van Sintmaartensdijk als laagste ingeschat. Dat bleek terecht, want ondanks een aantal handicap-punten voorsprong wisten ze in totaal maar 2 games te winnen en daarmee laatste te worden in deze poule. Heel wat beter deden Maarten Stehouwer / Jan van Dalen het, al was dat aan het eindresultaat niet echt te zien. Slechts 1 winstpartij voor hen, maar verlies in vijven van de 2 hoogstgeplaatste koppels is eervol. Hanno van Sintmaartensdijk / Andre Voskuijl leken zichzelf al in de eerste pot uit te schakelen. Tegen Kevin Nugteren / Jamie de Waardt werd een 2-0 voorsprong verspeeld en toen vervolgens ook het ingespeelde duo Joop Joosten / Dirk van Vugt te sterk was, leek hun rol uitgespeeld. Een daverende 3-0 tegen het favoriete koppel Bas van Oers / Ruud Schoon bracht Hanno en Andre toch op 3 punten. Bas en Ruud bleven heel verrassend ook op 3 steken, omdat youngsters Kevin en Jamie in een zinderende partij met 12-10, 12-14, 11-13 en 2x 11-9 aan het langste eind trokken. Daarmee was de eerste sensatie een feit, want op grond van onderling resultaat eindigden Bas en Ruud slechts als vierde. Hanno en Andre werden de lachende derde. Joop en Dirk wonnen, net als Kevin en Jamie, 4 potjes en werden resp. eerste en tweede.

Poule B was een stuk minder verrassend. Kitty / Hans Devilee bleven puntloos, maar gaven zich beslist niet zomaar gewonnen getuige hun 13-11, 11-13, 10-12, 8-11 tegen de nummers 2 van vorig jaar (Jan Riske / Richard Steenhuisen). Ook Adino Bosch / Niek van Westen moesten voluit (11-9, 11-9, 9-11, 13-11). Het zat De Biereco’s (voorheen Gebr. Van Lambaart) niet mee. Telkens gaven 2 of 3 puntjes de doorslag en jammer genoeg voor hen viel het ook iedere keer de verkeerde kant op. Wel mochten ze zich het enige koppel noemen die wist te winnen van Jan en Richard. Omdat van Rin Visser / Henk van den Bosch werd verloren, restte de vijfde plaats. Dezelfde Rin en Henk liepen maar nauwelijks een kwartfinaleplaats mis. Het onderlinge duel met Adino en Niek ging met 9-11, 11-8, 8-11, 11-9, 10-12 naar laatstgenoemden. En daarna bleek een 2-0 voorsprong tegen Harm Hoogendoorn / Moos Markesteijn ook niet voldoende, waarna de vierde plaats hun deel was. Adino en Niek verloren van beide koppels die wel doorgingen (Jan R / Richard en Harm / Moos) en moesten afwachten.

Poule C begon buitengewoon verrassend. Jan Tillemans / Kees van Blitterswijk veegden Willem-Jan Lindhout / Lieron Viveen, terwijl Ina Wiekart / Kees Jongkind met 3-1 wonnen van Winny van Rooij / Laurens Langeveld. Na deze fraaie opening kon het in deze poule echt alle kanten op. Het kruit van beide winnende duo’s was daarmee echter op en alleen de onderlinge pot leverden Jan en Kees nog een winstpunt op. Het duo Ina en Kees J dus als zesde en Jan met Kees van B als vijfde. Bijzonder zuur waren de druiven voor de verrassing van 2011, Erwin Verhaert / Piet den Dikken. Zowel tegen Willem-Jan / Lieron als tegen Winny / Laurens werd met 12-10 in de vijfde verloren, waar slechts 1 keer winnen genoeg was geweest om zich te plaatsen. Kansen genoeg, want in beide wedstrijden kregen Erwin en Piet ook nog matchpoints. Omdat het ‘gouwe ouwe’-duo Gijs de Heer / Jan Schoon zich niet lieten verrassen en alleen verloren van Willem-Jan en Lieron was de eerste plaats hun verdiende loon. Winny en Laurens dienden in hun laatste pot te winnen van Willem-Jan en Lieron om zich te plaatsen en voldeden in die eis.

Alle nummers 3 hadden drie winstpartijen, en dus moest het saldo bepalen wie er afviel. Hanno en Andre stonden op 12-7, Adino en Niek op 9-9, terwijl Willem-Jan en Lieron het nipt haalden met hun 10-9.

Gijs de Heer en Jan Schoon kwamen in de eerste kwartfinale net tekort tegen Harm en Moos. De eerste game werd nog gepakt met 13-11, maar daarna viel het kwartje 3x op rij naar de andere kant (7-11, 9-11, 10-12).

Dat Richard Steenhuisen samen met dubbelmakker Jan Riske snode plannen hadden na hun tweede plaats in 2011 lieten ze in hun kwartfinale tegen Hanno en Andre even merken. De 11-7, 12-10, 11-3 was duidelijk.

Willem-Jan en Lieron hadden de schone taak om door de solide verdediging van Joop Joosten / Dirk van Vugt heen te breken. In de eerste game lukte dat nog (11-7), daarna zetten Joop en Dirk zich schrap en werd de winst gepakt met 11-6, 11-8 en 11-7. De jonkies Kevin en Jamie waren niet van plan om de kwartfinale als eindstation te beschouwen. Maar met Winny en Laurens hadden ze tegenstanders van formaat, waarbij de aanwezigheid van Winny dit duo favoriet maakte. Het ging gelijk op met 12-10, 8-11, 11-7 en 9-11, maar in de laatste game sloegen Kevin en Jamie ongenadig hard toe : 11-2.

Joop en Dirk mochten nogmaals de verdedigende stelling betrekken tegen Harm en Moos. Maar ditmaal werd hun bolwerk vakkundig gesloopt : 11-9, 12-10 en 11-4. Heel even dachten Kevin en Jamie aan een stunt tegen Richard en Jan. De eerste game werd verloren, maar na 11-6 stond er een 1-1 tussenstand op het bord. Daarna gaven Ries en Ris gas en was de spanning snel verdwenen : 11-3 en 11-6.

Toch wensten beide jongelui niet met lege handen naar huis te gaan. Ook tegen Joop en Dirk gingen ze er voluit tegenaan, en hun beloning kregen na een spannende wedstrijd in de vijfde : 11-7 en een fraaie derde plaats.

In de finale bekroonden Richard en Jan hun solide spel. Harm en Moos boden prima tegenstand, maar het was te wisselvallig om hun tegenstanders te verontrusten. Telkens wisten Richard en Jan een gaatje te slaan, en slechts 1 x kon dat gedicht worden. Met 11-5, 7-11, 11-6 en 11-9 konden Richard en Jan de hoogste trede van het podium op, terwijl voor Harm en Moos de tweede plaats restte.

Fraaie foto's zie u op onze fotopagina