Welkom

op de website van de TTV Papendrecht!

Op deze website vindt u informatie over onze vereniging,
zoals bestuurssamenstelling, speelavonden, onze geschiedenis en de locatie.
Enkele foto's geven een indruk van onze gezellige vereniging
Tevens is er actuele informatie over de competitie: uitslagen, standen en persoonlijke resultaten.
Tenslotte kunt u in de agenda lezen welke teams wanneer moeten spelen
en wanneer er toernooien en andere evenementen gepland staan.
Opzeggen lidmaatschap: zie rubriek Informatie - lid worden
Ongewenst gedrag ? Meld dit bij het vertrouwenspunt van het NOC/NSF

HomeNieuwsInformatieEn dan ditCompetitieAgendaFoto'sContactSponsors

Slotwedstrijden senioren met een lach en een traan
25 nov
2012

De seniorenselectie was al gedegradeerd toen het vertrok naar Heerlen voor de return tegen middenmoter FÜRST/LYBRAE 1. Het resultaat van de eerder met 6-4 gewonnen thuiswedstrijd  werd herhaald, al kwamen er voor Papendrecht andere spelers achter de tafel. Voor Harm Hogendoorn, thuis 1 zege, speelde nu Eddie van Weelde die 2 zeges noteerde. Ook Colin Baldé scoorde tweemaal, Eddie en Colin wonnen het dubbel. Voor het zesde punt zorgde Winnie van Rooij. Ondanks de overwinning keert Papendrecht 1 terug naar de Hoofdklasse van de NTTB-West.

Ook de reserves degraderen dit seizoen. Na een zwakke start demonstreerde Erik van Holten (60%) dat hij het niveau van de 1e klasse wel aankan, maar omdat zijn teammaten Dinh Dao (41%) en Johan Snoep (30%) wat bij hem achterbleven werd de doelstelling handhaving net niet gehaald. Het ziet er naar uit dat Papendrecht 2 het volgend seizoen versterking gaat krijgen.

Papendrecht 3 speelde vrijdagavond de meest uitzinnige wedstrijd ooit. Er was nog uitzicht op het kampioenschap in de 2e klasse H, maar dan alleen indien met de maximale score van 10-0 gewonnen zou worden. Voorwaar een schier onmogelijke opgave, mede omdat de bezoekers van Nationale Nederlanden 1 uit Rotterdam geenszins wensten mee te werken. Hoewel, uit werd met 2-8 gewonnen….

Achtereenvolgens wonnen Hanno van Sintmaartensdijk (4 games), Willem-Jan Lindhout en Bas van Oers (beiden in 3 games) hun eerste partij en noteerden de laatste 2 het dubbelpunt voor team 3. Tussenstand 4-0. Daarna haperde het héél even bij Willem-Jan die na een 8-11 openingsgame tegen Emie van Bodegom de toeschouwers weer geruststelde door achtereenvolgens 12-10, 11-2 en 11-8 te spelen. (5-0). Hanno liet 6-0 op het wedstrijdformulier noteren nadat hij overtuigend in 3 games Theo Vliegenthart opzij had gezet. Ook bij Bas haperde het daarna even in zijn partij tegen Hans Mol, na 11-7 volgde een nipt verloren 11-13 game, een dik gewonnen 11-3 game en als climax 15-13 in de 4e game. Intussen was het wél 7-0 geworden en nam de spanning zowel bij de spelers als bij de toeschouwers toe. De dit seizoen nauwelijks aan spelen toegekomen 4e teamspeler Patrick van Vooren kon alleen maar met adviezen zijn teamspelers ondersteunen. De slotpartijen van de Papendrechters waren zinderend van spanning. Willem-Jan tegen Theo begon met 11-13 en 13-11 waarna gelukkig 11-8 en 11-6 volgde. Ergo: 8-0. Bas tegen Emie werd 12-10, 11-6 en opnieuw 12-10. Niks cadeau, alleen maar spanning. Aan Hanno de eer om in de laatste wedstrijd Hans te verslaan en hij begon gedecideerd: 11-2. Wellicht nam hij het daarna wat licht op want voor hij het zich realiseerde kwam er een 11-13 game. Een hartig woordje aan de zijlijn, het betere coachwerk dus alsmede een weer goed spelende Hanno was goed voor 11-8 (in de euforie verkeerd genoteerd op het formulier) en 11-5 waarna in de gehele zaal (Papendrechtse kant dan) een bevrijdend gejuich los barste. Missie geslaagd en een 1e klasse-plaats voor de TTV Papendrecht veilig gesteld. Papendrecht 3 dus op het allerlaatste nippertje kampioen in de 2e klasse H.

De lach en de traan liggen ook in de tafeltennissport vaak dicht bij elkaar, dat kunnen de spelers van Papendrecht 4 beamen. In een directe wedstrijd tegen mede kampioenskandidaat NSR 1 moest team 4 minimaal gelijk spelen en NSR moest zien te winnen voor het kampioenschap in de 2e klasse B. De uitwedstrijd werd destijds met 3-7 gewonnen, het team had er wel vertrouwen in, en liet daarom nestor Joop Joosten wederom tegen NSR aan de kant. De wedstrijd begon desastreus doordat zowel Guido Houwing als Dirk van Vugt in 5 games en Richard Steenhuisen hun openingspartij verloor. Voor Richard kwam dit extra hard aan, want met 10-12, 15-13, 10-12 en 9-11 ontnam Glenn Boedhran Richard zijn ongeslagen seizoenstatus. Guido en Richard wisten daarna wel het dubbelpunt op naam van Papendrecht 4 te brengen waarna Richard in 4 games over Rien Mak zegevierde. Tussenstand 2-3. Guido Houwing trad daarna aan tegen Peter van Alten, wetende dat in de eerdere onderlinge strijd hij in 4 games wist te zegevieren. Na 11-6 en een nipte 12-10 kwam Peter terug met 7-11 en 6-11. De beslissende game viel uiteindelijk met 14-12 opnieuw in het voordeel van Guido, ergo 3-3. Dirk begon daarna met 11-9 goed tegen Glenn, maar met 4, 7 en 9-11 kwam de tussenstand op 3-4. Gelukkig had Richard het in de slotpartij tegen Peter relatief makkelijk, althans, het was de enige partij die in 3 games beslist werd, tussenstand 4-4. Ook nu werd weer bewezen dat in het geval de wedstrijd niet tijdig wordt begonnen, beide teams aan het eind van de avond in tijdproblemen komen. De laatste 2 wedstrijden dienden tegelijkertijd op twee tafels afgewerkt te worden. Dirk deed zijn stinkende best en dwong Rien na 11-7, 9-11, 6-11 en 14-12 een vijfde game af, maar met een gedecideerde 4-11 bracht de Rotterdammer de stand op 4-5. Guido moest dus winnen van Glenn en ook hier werd het reuze spannend: 11-9, 9-11, 11-6 en 10-12. Niemand stond graag in Guido’s schoenen toen de laatste game met 8-11 in het voordeel van NSR eindigde. Een flinke teleurstelling, maar de spelers van Papendrecht 4 waren wel zo sportief om de bloemen die klaar stonden voor hun eigen feestje, nu met een welgemeende felicitatie aan de bezoekers te overhandigen. Volgend seizoen beter !

Het vorig seizoen naar de 2e klasse gepromoveerde Papendrecht 5 heeft het niet kunnen bolwerken. Aan Lieron Viveen (73%) en Matthijs van Hoek (52%) lag het niet, Piet den Dikken en Erwin Verhaert bleven met hun percentages beduidend achter. Overigens is het verschil tussen deze degradant en de kampioen slechts 11 punten.

In de 3e klasse A misten Adino Bosch en Laurens Langeveld al na 4 wedstrijden de met een hamstringblessure uitgevallen Niek van Westen. Maar de diverse invallers lieten Papendrecht 6 niet in de steek, het team handhaafde zich gemakkelijk en eindigde op de 2e plaats.

Papendrecht 7 deed wederom een vergeefse gooi naar het kampioenschap in de 4e klasse. Ditmaal was het Lekpongers 1 dat het team van André Voskuijl, Rin Visser, Jan Riske en Henk v.d. Bosch de das om deed. Ondanks de hoge persoonlijke resultaten (tussen de 88% en 71%) eindigde het team wederom op de tweede plaats.

De senioren Ron Keereweer en Arie Nugteren bleven afgelopen seizoen duidelijk achter bij de jeugdige Jamie de Waardt en Kevin Nugteren, maar desondanks handhaaft Papendrecht 8 zich in de 4e klasse, dit in tegenstelling tot hun collega’s van team 9, die ondanks de winst op Talani 2 afgelopen week degraderen. Raymond v.d. Linden (sterke seizoenstart), Max Kornet (slechte start, goed einde), Bas Hardenberg en Gladys Jacobson zullen zich wel achter de oren krabben nu ze zich realiseren dat hun team slechts 2 punten tekort kwam.

Over Papendrecht 10 en hun kampioenschap in de 5e klasse C kunt u alles lezen op deze site in het artikel van 13 november jl.

Papendrecht 11 heeft het voornamelijk aan voorzitter Jan van Dalen (76%) te danken dat het team zich op het nippertje handhaaft in de 5e klasse B. Het zou niet te bevatten zijn als Henk Vermeij, Johan Deumer en Rob van den Bos 6e klasse zouden moeten spelen ?

Papendrecht 12 achtte zich een kans in de 5e klasse D. Rian v.d. Tempel, Eef Schouten en vader en zoon Van Lambaart speelden ook zeker niet slecht, maar dienden Nileta 1 boven zich te dulden. Na een gelijkspel en een 3-7 nederlaag in de onderlinge partijen moest team 12 zich tevreden stellen met de 2e plaats.

Papendrecht 13 genoot van een voorkeursplaats in de 5e klasse, maar helaas, in 10 wedstrijden werd slechts één maal gewonnen. Wellicht dat Ien Wiekart, Herman Erkelens, Kees Jongkind en Gerda Deumer het nog eens willen proberen in deze klasse, maar dan pas na een kampioenschap in de 6e klasse, wellicht volgend seizoen.

Ook Papendrecht 14 mocht het in de 5e klasse proberen, maar Simon van Sintmaartensdijk, Marcel Klunder, Nico van Meeteren en Eduard Burger werden ingedeeld in dezelfde poule als team 12. De eerste ontmoeting tegen Tavernie 5 werd de beste seizoenprestatie: een 3-7 nederlaag. Volgend seizoen veel meer speelvreugde in de 6e klasse !

De spelers van Papendrecht 15 hadden het best naar de zin in hun vertrouwde 6e klasse. De aanvulling met het voormalige jeugdlid Randy Leimena dreef het team tot grote hoogten. Randy werd de ongeslagen topscorer van het seizoen, Han Theunisse, Joop Smit en Erik Koele deden qua percentage niet veel voor elkaar onder. Het team eindigde op een dik verdiende 2e plaats.