Tevens is er actuele informatie over de competitie: uitslagen, standen en persoonlijke resultaten.
en wanneer er toernooien en andere evenementen gepland staan.
Opzeggen lidmaatschap: zie rubriek Informatie - lid worden

TTV Papendrecht bij Zuid-Hollandse Kampioenschappen 2013 Senioren
13 jan
2013

Adino (service) en Laurens
In de goede traditie van het tafeltennis werden voorafgaande aan het nieuwe tafeltennis seizoen de Zuid-Hollandse Kampioenschappen gehouden op 13-01-2013. Voor 1 van ondergetekenden is het zeer uitzonderlijk om mee gedaan te hebben. Ik (Adino Bosch) kan het me eigenlijk niet meer herinneren wanneer de voorlaatste keer was geweest. Mocht dit ergens in ons tafeltennis archief terug te vinden zijn? Ben benieuwd, maar denk zelf meer dan 20 jaar geleden.
Maar goed, als ik niet had mee gedaan was de spoeling nog dunner geweest. Het is dat Laurens Langeveld me gevraagd had om te dubbelen en zodoende kon ik dus ook enkelen. Er waren dus welgeteld 2 deelnemers (Senioren) op naam van Papendrecht ingeschreven. Lieron Viveen deed mee bij de jeugd, waarvoor het toernooi een dag eerder heeft plaatsgevonden.
We hadden welgeteld ook 2 supporters. Michelle en Jacqueline (moeder van Michelle v,d, Spek) waren ook meegekomen.
Omdat er niet veel deelnemers zijn is het wedstrijdverslag beperkt tot de 2 deelnemers. De poule fase begon om 9:30 uur. Op voorhand kon gesteld worden dat de vloercondities in de zaal niet geweldig waren. Daar had een ieder last van. Je moest uitkijken dat je niet uitgleed en de grip bij het slaan was ook niet altijd best (wat je dus ook punten kostte).

Pieter Frank van der Kamp (Phoenix)

Voor Adino is het spelen van wedstrijden altijd zwaar. Zoals menigeen weet zucht en zwoeg ik en ben ik na de 1e partij al moe. Het was dit keer niet anders. Mijn conditie wordt er met de jaren niet beter op.

De 1e wedstrijd was tegen Charles Callebout. Een speler met noppen op de backhand. De 1e set ging goed (6-11 voor mij), echter had ik op dat moment al het gevoel dat mijn tegenstander even aan het zoeken was hoe hij moest spelen. Dat bleek inderdaad het geval. In de overige 3 sets was inderdaad het materiaal van de tegenstander die de doorslag gaf. Ik had moeite met de return ballen vanuit zijn backhand en daar maakte mijn tegenstander goed gebruik van.
Uitslag:  6-11 / 11-5 / 11-8 / 11-7

De 2e wedstrijd was tegen Ruud de Vries. Op het oog een tegenstander die gelijkwaardig is. Zijn sterkste wapen was de backhand loop. De 1e set ging nipt naar mijn tegenstander (9-11). De 2e set was voor mij (11-8). De 3e set was weer voor mijn tegenstander. De 4e set zag er eigenlijk als verloren uit. Na een achterstand van 4 punten (5-9) werd het echter toch gelijk (10-10). Maar helaas moest ik weer mijn meerdere erkennen.
Uitslag: 9-11 / 11-8 / 8-11 / 10-12

De 3e wedstrijd was tegen Pieter Frank van der Kamp. Deze tegenstander was voor aanvang van de wedstrijd al door vanwege 2 overwinningen op de vorige tegenstanders en was dus al 1e in de poule. Dus ging het voor mij om de eer. Deze tegenstander kende ik nog van een aantal jaren terug in de competitie toen ik nog 2e klas speelde. Hij werd toen in die klasse kampioen en ik weet nog dat ik 2 keer van hem had verloren (dat soort zaken onthoud ik wel). De 1e set ging lekker. Mijn tegenstander kwam niet goed aan aanvallen toe en als dat wel lukte returnde ik een aantal keren de ballen zodanig dat hij daar geen antwoord op had. De set ging naar mij (7-11). In de 2e set verging het mijn tegenstander net iets beter (11-9). De 3e set was weer zoals de 1e set verging en won ik dit keer met 6-11. De 4e set ging uiteindelijk ook naar mij omdat zijn aanval niet echt liep. Hierbij had ik mijn revanche, al was het dit keer ook om de eer.
Uitslag: 7-11 /  11-9 / 6-11 / 8-11

Uiteindelijk gingen Pieter Frank van der Kamp en Charles Callebout door naar de volgende ronde.

Wedstrijd verloop Laurens

Laurens was ingedeeld in Licentie F.
Cor Slotboom (Dordrecht en opa)
René Jungslager (Tog)
Jasper Zoet (de Treffers)

Mijn eerste wedstrijd begon ik tegen opa. Ik hoefde me niet moe te maken want het liep toch voor geen meter maar ik won wel mijn 1e partij met 3-0.

Mijn 2e wedstrijd was tegen René Jungslager van TOG. Dit bleek op zijn zachts gezegd een wedstrijd om HEEL snel te vergeten. Ik verloor deze partij kansloos met 3-0 maar dat had ook zo zijn redenen. Adino gaf al aan dat de grond heel erg glad en waardeloos was. Dit had dusdanig invloed op mijn spel dat ik totaal mijn balans niet kon vinden. Anders gleed ik letterlijk op me mond. Ergo dit gebeurde ook een paar keer, omdat ik weg gleed en knalde tegen een tegenstander van de andere tafel. Dus vandaar deze pestpartij en een scheldkaravaan over de grond als toetje.

Ergo na 1 winst en verlies partij had ik nog alle kans op de 2e plek in mijn poule maar daar moest ik wel afrekenen met Jasper Zoet. De wedstrijd tegen Jasper Zoet was net zo slecht als mijn 2e wedstrijd. Net niet mee, dus geen geluk. Ze zeggen geluk dwing je af, maar dat heb ik ook gezien in de dubbel met Adino waarbij wij totaal maar 1 geluksballetje mee hadden en de rest veel meer. Deze wedstrijd liep uit op een fiasco en daarmee eindigde ik als 3e in de poule en kon ik me helemaal focussen op het dubbelspel met Adino. Of te wel de poulefase was een feest (niet dus ).

Dubbels Adino-Laurens
Door Adino’s E-licentie zijn we als koppel ingedeeld bij de E’s.
In de poule fase die om 11:30 begon waren dit onze tegenstanders:
a) Kerver-Van Vreede (TOGB)
b) Hofland-Thijssen (Alexandria)

We moesten beginnen tegen koppel a). Op het oog voor ons lastige tegenstanders, want het waren beide E-licentie spelers. We begonnen de 1e set met enige achterstand, maar kwamen terug tot 10-10. Helaas ging de 1e set toch naar onze tegenstanders (13-11). Als Adino een paar cruciale ballen niet had gemist was het misschien anders gelopen. Ook de 2e set was nipt niet aan ons besteed (11-9). De 3e set liep bij Laurens lekker. Zijn backhand kwam een aantal keren door en de uitslag kwam in ons voordeel (5-11). De 4e set was dus de cruciale. Als we deze verloren zag het er slecht uit om door deze poulefase te komen. De punten verliepen om en om en uiteindelijk kwamen we op 10-10 uit. Maar zoals ik altijd zeg, net niet is niet, was ook dit keer het geval. We verloren (12-10) en daarmee hadden we het niet meer in eigen hand.
Uitslag:  13-11 / 11-9 / 5-11 / 12-10

Na deze nederlaag moesten we direct tegen koppel b). Hiervan kende ik tegenstander Hofland van de competitie (2e klas), een verdediger op respectabele leeftijd (75+).
We begonnen goed en dat had met de opstelling te maken. Hofland speelde op mij. De 1e set ging naar ons (5-11). De 2e set speelde Hofland op Laurens en dat ging hem niet zo lekker af. Ook Adino returnde een aantal keren verkeerd en de set ging daarmee ruim naar onze tegenstanders (11-4). De 3e set stonden we weer “goed” en ging naar ons (wederom 5-11). De 4e set verliep in eerste instantie zoals de 2e set, maar uiteindelijk pakten we een voorsprong die we niet meer weg gaven (7-11).
Uitslag: 5-11 / 11-4 / 5-11 /  7-11

We stonden nu gelijk met koppel a) maar ons gevoel zei dat koppel b) wel alles mee moest hebben om koppel a) te kunnen verslaan. Ons gevoel klopte helaas. Koppel a) won met 3-1 van koppel b) en daarmee was de beslissing een feit en waren we beiden klaar met het toernooi.
Helaas zat er voor ons niet meer in. Volgend jaar zijn er weer nieuwe kansen. Wellicht ook leuk als er iets meer inschrijvingen zijn vanuit onze vereniging. Bij andere verenigingen lag het gemiddelde rond de 10 deelnemers. Dus wie weet volgend jaar meer deelnemers vanuit onze vereniging?

Dank aan onze supporters Michelle en Jacqueline.