Welkom

op de website van de TTV Papendrecht!

Op deze website vindt u informatie over onze vereniging,
zoals bestuurssamenstelling, speelavonden, onze geschiedenis en de locatie.
Enkele foto's geven een indruk van onze gezellige vereniging
Tevens is er actuele informatie over de competitie: uitslagen, standen en persoonlijke resultaten.
Tenslotte kunt u in de agenda lezen welke teams wanneer moeten spelen
en wanneer er toernooien en andere evenementen gepland staan.
Opzeggen lidmaatschap: zie rubriek Informatie - lid worden
Ongewenst gedrag ? Meld dit bij het vertrouwenspunt van het NOC/NSF

HomeNieuwsInformatieEn dan ditCompetitieAgendaFoto'sContactSponsors

CK Dubbels 2013 : Last minute boekingen zijn meestal lonend…. niet altijd !
15 jan
2013

v.l.n.r.: Guido en Bas, Eddy en Frank, Jan en Richard
Op dinsdag 15 januari stond het eerste toernooi voor 2013 op de agenda: het clubkampioenschap voor dubbels. Vrij laat was de uitnodiging rondgemaild en opgehangen en de aanmeldingen kwamen wat traag op gang. Maar toen was er ook geen houden meer aan. De teller schoot via 16 naar 20, zelfs 22 koppels en organisator Piet verzuchtte dat dat aantal toch écht het maximum was wat de zaal kon herbergen. Totdat zich plotseling een oudgediende meldde in de zaal. Na een rondje voorstellen bleek het Frank van Wijngaarden en een nog steeds single-zijnde Eddy van Weelde had zijn dubbelmaat te pakken. En dat was koppel nummer 23, Piet voor een leuke puzzel stellend. De oplossing en ideale indeling werd desondanks gevonden, maar….toen sloegen de afmelders toe. Er vielen koppels af, er werden halve koppels samengevoegd en 3 uur voor aanvang van het festijn meldde zich ook nog een allerlaatste duo aan. Kortom, spanning genoeg nog voordat er één bal was geslagen.

Toen de rookwolken waren opgetrokken resteerden er 21 koppels, verdeeld over 3 poules van 5 en een poule van 6. Twee geplaatste koppels per poule, maar zo op het oog minstens 2 poules waar drie koppels kansrijk leken. De werkelijkheid was echter nog doller. Omdat in een paar poules favoriete koppels het lieten afweten werd het voorspellen van eindstanden wel heel lastig. Een paar onverwachte eindstanden waren het gevolg.

In poule A mochten titelverdedigers een zware strijd verwachten. Richard Steenhuisen en Jan Riske dienden af te rekenen met Winnie van Rooij / Gijs de Heer en Ruud Schoon die met Eric van der Cammen ook al een her-intreder aan zijn zijde had. Arie Nugteren / Rob van den Bos en de beide Van Lambaarts leken op voorhand kansloos voor een hoge klassering. Het moet gezegd: deze poule gaf géén verrassingen. Wel een zeer spannend verloop, ook in de wedstrijden. Arie / Rob wensten niets cadeau te doen en dwongen Ruud / Eric tot het uiterste (8-11 in de vijfde). Tegen Richard / Jan stond er snel een 2-0 voorsprong voor de kampioenen op papier, maar Arie en Rob gaven niet op en na 12-10 en 11-9 kwam het ook hier aan op een vijfde. En weer zegevierden de favorieten. Tegelijkertijd haalden gebroeders Van Lambaart alles uit de kast tegen Winnie / Gijs. Na 11-9, 8-11 en 7-11 ontsnapten de laatsten met 13-11 en 11-9. Pff, hard werken, en dat al tijdens de poule-wedstrijden ! De beslissing viel toch in de onderlinge potjes. Ruud / Eric verloren zeer nipt van Winnie / Gijs, maar herstelden zich tegen Richard / Jan. Na een duidelijke 3-1 wisten Ruud en Eric zich geplaatst, terwijl Richard en Jan moesten winnen met minstens 3-1 van Winnie en Gijs. Na één game was het toegestane tegenpunt al binnen, nu de 3 eigen game-winsten nog. Die kwamen er, en gezien de cijfers (6, 5 en 3) duidelijk genoeg. Ruud / Eric op onderling resultaat 1e, Jan / Richard 2e, Winnie / Gijs 3e. Arie en Rob beslisten de strijd om de 4e plaats.

De beide last-minute boekingen zaten bij elkaar ingedeeld en waren direct ook de beide favorieten om door te gaan in poule B. Eddy van Weelde / Frank van Wijngaarden en Lieron Viveen / Matthijs van Hoek dienden terdege rekening te houden met Adino Bosch / Laurens Langeveld, terwijl ook Jamie de Waardt / Kevin Nugteren gevaarlijke outsiders waren gezien hun fraaie 3e plaats in 2012. Het liep echter iets anders. Niet in de eerste ronden, Jan van Dalen / Johan Deumer waren kansloos tegen Eddy / Frank en Adino / Laurens. Eddy en Frank wonnen ook de 2e pot ruim, maar Lieron / Matthijs hadden hun handen vol aan Jamie / Kevin. Na 9-11 en 3-11 overleefden ze eerst een paar matchpoints om met 12-10, 11-6 en 11-4 toch te overleven. Het bleek een teken aan de wand, want in hun 2e wedstrijd ging het precies andersom. Jan en Johan werden op een 2-0 achterstand gezet, maar zorgden voor een stevige verrassing met 11-6, 11-7 en 11-5. Daarmee werden de jongelui gedwongen om van Adino / Laurens te winnen om nog kans te maken, maar ook hier wilde het allemaal net niet lukken. De laatste pot tegen Eddy en Frank was daarmee voor de statistieken, en exit voor één van de geplaatste koppels. Werden Eddy en Frank dan moeiteloos eerste in de poule ? Nee, Adino en Laurens waren echt op dreef, wonnen de onderlinge pot en werden dus 1e in de poule. Eddy / Frank ook door via plaats 2, Jamie / Kevin met een 50%-score 3e.  Jan en Johan bleven steken op 1 winstpartij, maar dat was wel goed voor de 4e plaats. Terwijl Lieron en Matthijs tamelijk roemloos laatste werden.

Organisatie weer bij Piet den Dikken
Poule C kende een paar ingespeelde duo’s, tegelijkertijd ook getipt om naar de volgende ronde door te gaan. Hanno en Patrick vormen al jaren een koppel, terwijl ook Joop Joosten / Dirk van Vugt hoog werden ingeschat door de organisatie en de kille cijfers. Of ze ook zo hoog werden ingeschaald door de overige koppels in de poule was nog maar zeer de vraag. Rin Visser / Henk van den Bosch mochten niet worden onderschat, terwijl van Robert Hilgeman / André Voskuijl werkelijk elk resultaat verwacht kon worden. Henk Vermeij en Eef Schouten leken niet veel kans te maken. Maar wél konden ze anderen de voet dwars zitten en dat deden ze dan ook. Joop / Dirk hadden in hun eerste partij al een fikse oorwassing gekregen van Robert / André (8, 6 en 3) en vochten tegen Henk / Eef al voor hun laatste kans. Met 11-3, 11-8, 10-12, 11-5 werd die meteen begraven. Niet dat hun rol daarmee was uitgespeeld, dat bleek later. Hanno en Patrick wonnen regelmatig hun eerste 3 potjes en waren daarmee allerminst zeker van een kwartfinaleplaats. Robert / André zowel als Rin / Henk stonden op 1x verlies. Snel rekenen leerde dat Hanno en Patrick zich een klein verlies tegen Robert en André konden veroorloven. Na een spannende strijd kwam dat kleine verlies er ook (10-12, 11-6, 10-12, 11-9, 11-13) en toen was het wachten totdat Henk / Rin ook op 3 winstpartijen zouden komen. In dat geval zouden Robert / André op onderling resultaat zijn uitgeschakeld, maar…Joop en Dirk richtten zich nog één keer op en wisten een 1-2 achterstand om te buigen naar winst. Einde oefening voor Henk en Rin (3e), terwijl daardoor Robert en André verrassend genoeg met de poulewinst aan de haal gingen. Ook hier eindigde een favoriet koppel (Dirk en Joop) smadelijk als laatste, nog onder Henk / Eef.

wat doen zij toch buiten in de kou, Ron ?
Poule D had, behalve 6 koppels, ook 3 koppels die voor de kwartfinale gingen. Guido Houwing en Bas van Oers leken de topfavoriet, terwijl Harm Hogendoorn met Moos Markesteijn het koppel Erwin Verhaert / Piet den Dikken achter zich moesten houden. Uiteraard mochten deze drie koppels zich niet laten verrassen door de drie andere koppels. Zo moesten Guido / Bas voluit tegen Rian van den Tempel / Richard Koekkoek die heerlijk vrijuit speelden. Dat ondervonden even later ook Erwin en Piet die na 11-7 in de vijfde opgelucht konden ademhalen. Kees van Blitterswijk en Kitty Devilee brachten op hun beurt Harm / Moos aan het wankelen, maar zij bleven ook overeind. Een 3-0 overwinning lijkt een eitje. Toch was het de beurt aan Guido / Bas om na hun partij tegen Jan Tillemans / Ron Keereweer een keer diep te zuchten. Met 20-18 (!), 11-9 en 11-8 liep het net goed af. Cruciaal bleek achteraf de partij tussen Erwin / Piet en Harm / Moos. Sterker nog, de beslissing in deze poule viel eigenlijk in één game, de eerste. Na een 9-4 voorsprong presteerden H & M het om alsnog met 14-12 te verliezen. Men had gewaarschuwd moeten zijn, 9-4 is voor Piet geen onoverkomelijke achterstand. Hoe belangrijk deze game was bleek uit het vervolg, de opstelling in game 2 en 4 was duidelijk voordelig voor Harm en Moos. Maar de winst ging in vijven naar Erwin / Piet. Omdat in dezelfde ronde Guido / Bas na een 2-1 voorsprong via 9-11, 9-11 het loodje legden tegen Kees / Kitty stonden Erwin en Piet er plotseling heel florissant voor. Rian en Richard waren inmiddels op het scorebord verschenen en doordat ze ook hun laatste pot wonnen tegen Kees en Kitty stonden ze mooi 4e in de eindstand, Kees / Kitty op onderling resultaat op plaats 5 achterlatend. Laatste en puntloos stonden Ron en Jan, maar van die nul wilden ze echt af. Erwin / Piet moesten zeer opletten, deden dat ook, maar gemakkelijk ging het niet. De pot tegen Guido / Bas konden ze zonder veel hartzeer verliezen.
Deze soms onverwachte eindstanden zorgden ervoor dat er maar liefst 3 nummers 2 hun kwartfinale wisten te winnen. Slechts één poule-winnaar overleefde deze schifting.

Moos, waar blijft die hamburger ?
Poule-winnaars Adino en Laurens waren niet gelukkig dat ze Richard en Jan Riske tegenover zich kregen. Deze toernooitijgers zouden weleens te machtig kunnen zijn. En inderdaad, maar pas na een bloedstollend spannend gevecht, want Adino / Laurens wensten (terecht) zich niet op voorhand gewonnen te geven. Na 11-9 en 10-12 was de stand volledig in evenwicht, waarna 14-12 en 11-9 voor de titelverdedigers volgden.
Eddy en Frank wisten (als nrs. 2) toch de eer van poule B hoog te houden. Maar ook zij speelden bepaald geen gemakkelijke wedstrijd. Ruud en Eric wilden best nog een rondje spelen en ook hier was na 2 games de stand gelijk (9-11 en 11-8). En ook in deze pot bedroeg het totale verschil op het eind slechts een paar puntjes, maar met 2x 11-9 gingen Eddy en Frank verder.
Dan moesten wij als nummer 2 ook maar winnen, dachten Hanno en Patrick. Brutaal namen ze met 11-9 de leiding tegen Guido en Bas, maar die deden hetzelfde terug. Voor de derde maal een 1-1 tussenstand. De leiding werd weer gepakt door Hanno en Patrick (11-7) maar in tegenstelling tot de eerste 2 kwartfinales was dat hier geen definitieve beslissing. Guido en Bas pakten de 4e met 11-6 en sloegen daarna met 11-9 de illusies van Hanno en Patrick aan diggelen.
Dankbaar keken Erwin en Piet naar de eindstand van poule C. Door hun poule-winst werden Robert en André hun tegenstanders. Twee keer 11-9 en jawel, ook hier een gelijke stand. Alsof het afgesproken was dat de nummers 2 in vieren zouden winnen : twee keer 11-7 voor Erwin en Piet volgde.

dubbelkampioenen 2013
Beide heren beleefden een herhaling van zetten in de halve finale. Net als 2 jaar geleden stonden Richard en Jan aan de overzijde. Zelfs het scoreverloop van toen werd vlekkeloos gekopieerd. Profiteerden Erwin en Piet in de eerste game nog van de vele fouten van Jan en Richard, daarna was de beer los en was er geen houden meer aan. Het maakte weinig uit wat Erwin en Piet probeerden : ze zagen alle hoeken van de zaal (en dat zijn er heel wat…). Na 6-11 werd het afgetekend 11-3, 11-5 en nogmaals 11-3.
De andere halve finale leek al meteen die kant op te gaan, want in no-time stond het 2-0 voor Eddy en Frank (11-5 en 11-4). Guido en Bas gaven niet op, kwamen terug in de wedstrijd met 14-12 en ook in de vierde was alles mogelijk. Het viel met 11-9 in hun nadeel uit. Toch gingen zij niet prijsloos naar huis. Erwin en Piet waren opnieuw hun tegenstanders in de kleine finale. En waar deze de poule-wedstrijd nog mochten verliezen, nu het om het echie ging, bleken ze opnieuw de mindere. De eerste game ging nog gelijk op, een paar kansjes waren aan Erwin en Piet niet besteed en na 11-9 ging hun kaarsje uit. Opnieuw vierde en een Nuts voor de moeite, terwijl Guido en Bas de kleinste trofeeën mochten meenemen.
Richard en Jan maakten serieus werk van het verdedigen van hun titel. Hun 12-10 winst in de eerste game viel Eddy en Frank wellicht wat tegen. Beide heren gaven nog wat gas bij, en dat was te merken aan de gamestanden. Na 6-11 en 5-11 leek het pleit beslecht. Titels winnen doe je echter niet zomaar, titels afstaan ook niet ! En dus werden de mouwen nog eenmaal opgestroopt door Jan en Richard en er zat werkelijk een vijfde in. Maar op het laatste moment vielen de puntjes net anders en met 14-12 pakten Eddy en Frank de dubbeltitel 2013.
Conclusie : Voor Frank was het de eerste dubbeltitel en wellicht een behoorlijk onverwachte. Maar Eddy heeft een record van zijn teammaat Winnie afgepakt. Was deze een paar jaar geleden weer eens dubbelkampioen na 16 jaar, bij Eddy zit er maar liefst 19 (!) jaar tussen zijn vorige dubbeltitel en deze.
Nog een conclusie : het is voor Richard en Jan niet goed om van Erwin en Piet te winnen. Twee jaar geleden deden ze dat ook, om daarna 2e te worden. Vorig jaar wonnen ze, en kwamen ze Erwin / Piet niet tegen. Dit jaar echter….!

Nog eenmaal het ereschavot:
1e    Eddy van Weelde & Frank van Wijngaarden
2e    Richard Steenhuisen & Jan Riske
3e     Guido Houwing & Bas van Oers