Welkom

op de website van de TTV Papendrecht!

Op deze website vindt u informatie over onze vereniging,
zoals bestuurssamenstelling, speelavonden, onze geschiedenis en de locatie.
Enkele foto's geven een indruk van onze gezellige vereniging
Tevens is er actuele informatie over de competitie: uitslagen, standen en persoonlijke resultaten.
Tenslotte kunt u in de agenda lezen welke teams wanneer moeten spelen
en wanneer er toernooien en andere evenementen gepland staan.
Opzeggen lidmaatschap: zie rubriek Informatie - lid worden
Ongewenst gedrag ? Meld dit bij het vertrouwenspunt van het NOC/NSF

HomeNieuwsInformatieEn dan ditCompetitieAgendaFoto'sContactSponsors

Pupillenspeler jeugd wint met topspeler senioren mix-dubbel
21 jun
2013

Vanavond werd met het traditionele mixtoernooi tussen jeugd en senioren een lange termijn van tafeltenniscompetitie en -toernooien afgesloten. Qua evenementen is het even op adem komen, op individuele basis kan er natuurlijk nog steeds getraind worden.

Organisator Simon van Sintmaartensdijk kon voor dit dubbeltoernooi 2 poules samenstellen met een gevarieerd deelnemersveld. Er waren koppels van opa’s en kleinkinderen, jeugdspelers die met de vader kwamen opdraven en ook junioren die samen met senioren een gelegenheidsdubbel vormden.
Om het niet te laat te laten worden bepaalde Simon dat het in de poulewedstrijden om twee gewonnen games zou gaan.

Opa Philip en kleinzoon Ruben
Poule A
Derek den Dikken, na slechts één seizoen trainen nog onervaren, speelde met zijn vader Piet, die afgelopen seizoen 2e klasse speelde. Het feit dat de een rechtshandig is en de ander linkshandig leek niet zo’n probleem (of voordeel), maar het feit dat de andere kant van de tafel eveneens voor de winst kwam bleek doorslaggevend. De familie Den Dikken bleef met lege handen, maar beiden hadden wel met veel plezier gespeeld. De waarderende blikken van moeder en dochter bij de toeschouwers zijn hoopgevend voor enerzijds Derek, maar zeker ook voor Piet (volgens kritische seniorspelers).
Opa Philip Beker stond naast zijn kleinzoon Ruben Singewald het vuur uit de sloffen te spelen, maar ook hij kon niet voorkomen dat het nog op pupillenniveau spelende talent diverse keren flink moest slikken na elke nederlaag. Maar van Piet en Derek wisten ze samen wel te winnen en daarnaast waren zij het meest fotogenieke koppel deze avond.
Dat de hierboven genoemde twee koppels niet of nauwelijks wonnen kwam doordat de andere 3 dubbels het heel fanatiek tegen elkaar opnamen. Jeugdlid Robin de Korver, afgelopen seizoen kampioen in de 4e klasse, had de zeer ervaren senior Moos Markesteijn gevraagd als dubbelpartner. Naast winst op bovenstaande dubbels wonnen Moos en Robin alleen nog van Arne Spiering (1e jaars jeugd) die met de ervaren 4e klasser Kevin Nugteren speelde. Arne en Kevin op hun beurt wisten tamelijk verrassend te winnen van Michelle Spek (4e klasse jeugd) die natuurlijk met haar vriendje Laurens Langeveld (3e klasse senioren) een duo vormde. En om de cirkel rond te maken scoorden Michelle en Laurens de 3e winstpartij tegen Robin en Moos, ergo 3 koppels met 3 winstpartijen.
Dat werd dus games tellen voor Simon met als uitslag dat Moos en Robin blijkbaar het minste onderlinge resultaat hadden en dat er voor hen geen kruisfinale meer in zat.

kleinzoon Nander en opa Rob
Poule B
Hier had Mees Boer zijn vader Hans en Justin Buijs zijn vader Willem meegenomen. Van beide vaders wordt aangenomen dat zij niet vaak eerder een pingpongballetje en een batje hadden vastgehouden, maar gezegd moet worden dat zij geen gek figuur sloegen, althans voor de toeschouwers. Hoe zoonlief daar over dacht is niet medegedeeld, feit is dat de Boertjes met lege handen bleven en dat de familie Buijs alleen van Mees en Hans wisten te winnen.
Nander Kroon had zijn opa Rob van Lambaart opgetrommeld en het was waarschijnlijk het fameuze loopwerk van opa die de twee overwinningen op hun naam brachten, Nander en Rob werden 3e in de poule, net niet genoeg voor de kruisfinale.
Menno Nugteren had de keus tussen zijn vader Arie of zijn seniorenbroer Kevin als duopartner. Hij koos voor Arie, die speelde net als hij afgelopen seizoen ook 4e klasse, maar dan weer niet op de zaterdagen. Menno en Arie wonnen driemaal, maar beiden waren niet opgewassen tegen de kwaliteiten van het koppel dat ongeslagen uit deze voorronde kwam. De in de pupillenklasse spelende Jesse Spiering liet zich vanavond assisteren door een van de selectiespelers bij de senioren, hoofdklasser Harm Hogendoorn, ook nog eens jeugdtrainer op de dinsdagavond.

Micelle en haar Laurens
Kruisfinales
In de kruisfinales ging het om the best of five, of wel om 3 gewonnen games en zoals altijd spelen de no’s 1 van de ene poule tegen de no’s 2 van de andere poule.
Arne en Kevin moesten het opnemen tegen Menno en Arie. Voor moeder als toeschouwer enerzijds de zekerheid dat er minimaal een beker mee naar huis zou gaan, anderzijds zal de stemming later thuis niet op alle fronten optimaal zijn. De dubbels lieten haar lang in spanning, na 7-11, 11-5, 4-11 en 11-6 moest er nog een beslissende game gespeeld worden die uiteindelijk door Arne en Kevin “ruim” met 11-9 werd gewonnen.
Op de tafel er naast speelden Michelle met haar Laurens tegen Jesse en Harm. De eerste 2 games gingen naar het mannenduo (4-11 en 8-11), de derde game bracht de stand met 11-9 op 1-2, maar Harm en Jesse wonnen de 4e game met 7-11.

spanning ook bij de toeschouwers
Om de 3e plaats
Met voorzitter Jan van Dalen als onpartijdige scheidsrechter gingen Michelle en Laurens een intensieve partij aan tegen vader en zoon Nugteren. Michelle met rode konen van de (in)spanning en Laurens steeds dieper buigend bij de service-opvang, kwamen met 11-4 en 12-10 op een 2-0 voorsprong. Menno en Arie brachten met 7-11 de 3e game op hun naam, maar ook nu werd het lot beslecht in de 4e game. Met 11-9 wonnen Laurens en Michelle de partij en de 3e plaats van dit toernooi.

Finale
Voor de finale was internationale scheidsrechter Ina Wiekart aangetrokken. En dat was maar goed ook, want het werd een zenuwslopende wedstrijd. Jesse zag aan de overkant van de tafel zijn oudere broer, Kevin vreesde meedogenloze smashes van selectiespeler Harm. De eerste games van 8-11 en 11-9 tonen al spanning, dat er daarna 11-9 en 9-11 gespeeld werd had niemand kunnen bevroeden. Ook Harm niet, verwacht werd dat hij de partij wel naar zijn hand zou zetten, maar juist op dit soort momenten slaat een hoofklassespeler ook wel eens mis. Ook de 5e game eindigde in een minimaal verschil, maar na 14-12 mochten Jesse en Harm onder luid applaus van de toeschouwers de handen in de lucht steken.

kampioenen Jesse Spiering en Harm Hogendoorn
Door een van de voormalige leden van de opgeheven tafeltennisvereniging De Vriendschap werden de prijzen uitgereikt aan de winnende koppels. De gelijknamige wisselbeker mocht Jesse mee naar huis nemen, hopelijk is zijn nachtkastje groot genoeg.
Voor een jaar lang zijn Jesse Spiering en Harm Hogendoorn Mix-dubbelkampioen.


Van dit toernooi zijn veel foto’s gemaakt. In de fotorubriek elders op deze site zijn ze te bewonderen. (klik hier)
Foto’s in de originele kwaliteit zijn bij te bestellen via het vertrouwde e-mailadres.