Welkom

op de website van de TTV Papendrecht!

Op deze website vindt u informatie over onze vereniging,
zoals bestuurssamenstelling, speelavonden, onze geschiedenis en de locatie.
Enkele foto's geven een indruk van onze gezellige vereniging
Tevens is er actuele informatie over de competitie: uitslagen, standen en persoonlijke resultaten.
Tenslotte kunt u in de agenda lezen welke teams wanneer moeten spelen
en wanneer er toernooien en andere evenementen gepland staan.
Opzeggen lidmaatschap: zie rubriek Informatie - lid worden
Ongewenst gedrag ? Meld dit bij het vertrouwenspunt van het NOC/NSF

HomeNieuwsInformatieEn dan ditCompetitieAgendaFoto'sContactSponsors

Dubbelkampioenen 2013 prolongeren titel
14 jan
2014

Het is de regerende dubbelkampioenen van vorig jaar gelukt om hun namen opnieuw op de wisselbeker te krijgen.

Selectiespeler Eddy van Weelde wilde het dit kampioenschap opnieuw proberen met de weliswaar getalenteerde, maar volkomen ongetrainde Frank van Wijngaarde aan zijn zijde. En hoewel de tegenstand nu opnieuw groot was lukte het Frank en Eddy om uiteindelijk de finale tegen het duo Guido Houwing en Bas van Oers winnend af te sluiten.

De strijd om de 3e plaats ging tussen Richard Steenhuisen en Jan Riske die zich konden laten feliciteren door het koppel Dirk van Vugt en Joop Joosten.

Organisator Piet den Dikken is achter zijn toetsenbord gekropen voor een uitgebreid verslag van het dubbeltoernooi, lees hieronder. Maar kijk ook naar de 171 foto's even verderop de site, rubriek "foto's".

CK Dubbels 2014 : Te vroeg pieken is geen kunst, titel prolongeren wél !

Negentien koppels stonden reeds op het inschrijfformulier, toen titelhouder Eddy van Weelde aan organisator Piet vroeg of hij eventueel nog mee kon doen. Als-ie tenminste een dubbelpartner kon vinden….. Mede-winnaar Frank van Wijngaarden werd gebeld en die kon zowaar meedoen. Eddy blij en Piet ook, want dat betekende een heerlijk aantal van 20 duo’s. Echter….er bleek één koppel twee keer op de lijst te staan. En zoals altijd zijn er de afmeldingen op het laatste moment, waardoor twee resterende halve koppels werden samengevoegd tot het vrolijke duo Rin & Ron.

Jan van Dalen en Johan Deumer
Behalve de paar mensen die hadden aangegeven laat te zijn en dus niet direct hoefden te spelen, was iedereen lekker op tijd en kon er om 19.50 werkelijk gespeeld worden. Dan blijkt weer dat dubbelwedstrijden zo hun eigen mores hebben. Rekent Piet bij alle andere toernooien gemiddeld 20 minuten voor een wedstrijd, op één of andere manier volstaat dat niet bij dubbels. Hoewel er, gezien het niveauverschil, toch ook best snelle potjes verwacht mogen worden, wordt het altijd een stuk later dan gepland.

Poule A kende een paar verrassingen. De geplaatste koppels plaatsten zich dan wel, maar de volgorde en de manier waarop waren toch wat apart. Het illustere duo Jan van Dalen / Johan Deumer had niets in de melk te brokkelen tegen gelegenheidskoppel Rin (Visser) & Ron (Keereweer) en ook niet tegen Kitty Devilee / Kees van Blitterswijk. Maar tegen de geplaatste koppels haalden Jan en Johan alles uit de kast. Eddy en Frank, titelhouders toch, werden met 2x 11-9 voor het blok gezet. Maar met ook 2x 11-9 en 11-8 haalden Eddy en Frank het punt ternauwernood binnen. Erwin Verhaert en Piet den Dikken waren echter de pineut. Het leek hun zo makkelijk af te gaan in de eerste (11-4), maar na 9-11, 11-9 en 9-11 wachtte ook hen een vijfde game. Wisten ze tegen Rin & Ron een 10-6 achterstand weg te werken, ditmaal ging het andersom en werd een 10-6 voorsprong in de vijfde weggegeven. De 2J’s konden zeer terecht juichend aan het bier. Tot hun opluchting zagen Erwin en Piet dat Rin & Ron hadden verloren van de titelhouders, en dus konden die slechts op gelijke hoogte komen. Maar tegen Eddy en Frank hadden ze iets goed te maken, kwamen weliswaar met 2-0 achter, maar na 3x 11-9 was de winst in de partij én in de poule daar.


Rob en Ewout van Lambaart
Poule B leek op voorhand een spannende. Maar door de afzeggingen werd het duo Kevin Nugteren en Jamie de Waardt in een andere poule gezet. Het zal altijd de vraag blijven of ze het Guido & Bas en Lieron & Jeremy moeilijk hadden kunnen maken. Gezien hun vertoonde spel in poule D moet dat worden betwijfeld. De Van Lambaarts zijn, als ze willen, een lastige tegenstander voor iedereen. Lieron en Jeremy hadden er in hun eerste partij de handen aan vol en tegen Guido / Bas werd het weliswaar 0-3, maar de gamestanden waren spannend genoeg. Het nieuwbakken koppel Drago Bikarevic en Rian van den Tempel kenden ongeveer hetzelfde verhaal tegen beide geplaatste koppels, maar hadden na 14-12 in game 1 verrassend weinig in te brengen tegen senior en junior. De poulewinst ging behoorlijk eenvoudig naar Lieron en Jeremy.

Richard Koekkoek en John Stehouwer
Poule C werd, vooral door de hoger ingeschatte koppels, aangeduid als “de poule des doods”. Nou, dat viel in de praktijk nogal mee….de onderlinge wedstrijden tussen de 3 koppels “waar het om zou gaan” werden de grootste veegpotten uit de hele poule ! Slechts 1 wedstrijd in vijven en de helft van alle potjes in slechts 3 games. Richard Koekkoek speelde samen met zijn teamgenoot John Stehouwer en zij deden dat lang niet slecht. In elke wedstrijd wisten ze minstens 1 game te winnen, en tegen het gerenommeerde en zéér ervaren koppel Jan Riske / Richard Steenhuisen zelfs twee ! Die beide podiumtijgers moesten na 2-1 achter diep zuchten toen game 4 met 11-9 werd gewonnen. Met 11-7 werd de enige wedstrijd-in-vijven alsnog gewonnen. Bas Hardenberg had samen met Max Kornet geen fijne start. Tegen Harm en Moos werd het 3x 9-11, en eventuele kansen waren meteen verkeken. Moos en Harm zagen hun kansen drastisch slinken door met 11-9, 11-5 en 11-4 ten onder te gaan tegen Richard / Jan. Die op hun beurt met ongeveer gelijke cijfers van tafel werden gemept door een zeer goed spelende Hanno & Patrick. Slechts één game hoefde dit koppel in de poulewedstrijden af te staan. De minieme kans die Harm & Moos nog hadden (winnen in 3) was na 5-11 weg.

Kevin Nugteren en Jamie de Waardt
Ook poule D bestond uit 4 koppels. Na het wegvallen van Niek van Westen werden Kevin en Jamie toegevoegd. Licht gemopper van beide jongelui, die liever in poule B waren gebleven. Maar als je in je eerste wedstrijd prima staat te spelen tegen het gevaarlijke duo Ruud Schoon / Eric van der Cammen en je komt met 16-14, 9-11, 11-8 en 7-3 vóór….dan mag je toch alleen op jezelf mopperen als de laatste games met 8-11 en 7-11 naar de tegenstanders gaan. Laurens en Michelle speelden bij vlagen indrukwekkend tegen Dirk van Vugt die good-old Joop Joosten aan zijn zijde wist. Maar dat dat mannen van de lange adem zijn, daar kwamen Laurens in Michelle na hun overtuigende 11-4 in de 4e game wel achter. Toen daarna ook nipt werd verloren van Ruud & Eric kon er alleen nog voor de eer gespeeld worden. Tegen Kevin & Jamie, want ook zij legden het af tegen Dirk & Joop. De strijd tussen de jonge duo’s werd een prooi voor Kevin en Jamie, terwijl de pot om de eerste plaats een heus gevecht werd. Ondanks dat beide koppels al waren geplaatst, wensten ze géén energie te sparen. Na dik 100 punten en 5 games pakten Ruud en Eric de laatste (en de poulewinst) met 11-9.

Piet den Dikken en Erwin Verhaert
Vorig jaar gaven de kwartfinales al het vreemde beeld dat er maar één poulewinnaar deze schifting overleefde. Dat het nog gekker kan, bewees 2014. Poulewinnaars Erwin & Piet kwamen voor de 3e keer in 4 jaar hun angstgegners tegen : Richard en Jan. Het werd een ander soort wedstrijd als vorig jaar. Toen profiteerden ze in game 1 van de fouten van Richard / Jan, waarna ze vervolgens werden geveegd. Nu ging de 1e game heel dik naar Richard en Jan en knokten Erwin & Piet zich terug in de wedstrijd. Game 3 was cruciaal, ging met 11-9 naar Richard & Jan, en gespeeld was de wedstrijd.
Lieron en Jeremy mochten proberen of ze de muur Dirk / Joop konden slopen. Na 14-16, 10-12 en 11-7 stond het in punten gelijk, maar was het mentaal overwicht voor de beide oude rotten. En die konden die voorsprong in games wel uitbuiten en na 7-11 gingen daar de winnaars van poule B richting douche.
Hanno & Patrick waren werkelijk ongenaakbaar in hun “moeilijke” poule. Slechts 1 game verloren, en daar begonnen ze de kwartfinale tegen Eddy en Frank ook mee. De stand werd rechtgetrokken, maar méér zat er niet in. En hoewel de vierde game nog wel spannend was, ging die toch naar Eddy en Frank. En dat was exit voor poulewinnaar nummer 3.
Ruud en Eric betaalden wellicht de tol voor hun uitbundige inspanning om poulewinnaar te worden. In hun kwartfinale tegen Guido / Bas van Oers kwamen ze er totaal niet aan te pas.

om de 3e plaats
Geen enkele poulewinnaar door naar de halve finale, waarmee (ook na vorig jaar) maar weer eens werd bewezen dat je vooral in het dubbeltoernooi moet doseren. Pieken op het juiste moment is een kunst die zich moeilijk laat leren en te vroeg pieken deden dan ook vele koppels.
Wellicht toch ook Richard en Jan Riske. Euforisch na hun zoveelste winst op Erwin & Piet vergaten ze één ding : dat ze na winst op Erwin/Piet altijd de pot daarna verliezen. Die ene keer in de laatste jaren dat ze daar een uitzondering op maakten, werden ze toernooiwinnaar ! Het moet gezegd : ze slaagden er bijna in om dat patroon te doorbreken tegen Guido en Bas. De kansen wisselden voortdurend, geen game ging eenvoudig, maar uiteindelijk trokken beide laatsten nipt aan het langste eind.
Eddy en Frank werden in hun halve finale tegen Dirk en Joop hardhandig wakker geschud. Met 11-3 ging de game naar de oudsten van de vier. Waarna de twee jongsten er een tandje bij deden en alsnog met 3-1 wonnen. Het bleef nog steeds mogelijk om het eerste koppel in 8 jaar te worden wat zijn titel met succes kon prolongeren.
Richard en Jan, podiumtijgers van beroep, gingen voor plaats 3 en leken een makkie te hebben tegen Dirk en Joop (11-5). Maar die stroopten na alle vermoeienissen de mouwen nog eens op, trokken met 11-8 de stand recht en denderden met 11-3 heel hard door. Richard en Jan waren op tijd weer bij de les en na 11-6 en 11-5 kwamen ze ook dit jaar weer op het podium en de foto.

Guido en Bas konden in de finale proberen om Eddy en Frank tegen te houden. Een leuk extra gegeven was dat Bas de laatste was die zijn dubbeltitel wist te behouden, indertijd samen met Ruud Schoon. De eerste game beloofde een spannende pot (11-8 voor Eddy / Frank), de tweede echter totaal niet (11-2). Guido en Bas rechtten de ruggen, namen een voorsprong van een paar punten in de derde, maar konden die net niet vasthouden. En na 12-10 konden Eddy en Frank tevreden de felicitaties in ontvangst nemen : dubbelkampioen 2014.

Pas bij het bekijken van de finishfoto vielen de zeer geringe verschillen met 2013 op. Dat verschil zit ‘m namelijk alleen in de achtergrond ! Want de zes personen die erop staan zijn dezelfden als vorig jaar, je kunt aan de foto niet zien wie er 2e en 3e zijn geworden. De winnaars in het midden, zoals het hoort. Waar blijft de aanstormende jeugd om verandering in het plaatje te krijgen ?
We zullen zien hoever ze volgend jaar zijn gevorderd in hun klim naar de top.