Welkom

op de website van de TTV Papendrecht!

Op deze website vindt u informatie over onze vereniging,
zoals bestuurssamenstelling, speelavonden, onze geschiedenis en de locatie.
Enkele foto's geven een indruk van onze gezellige vereniging
Tevens is er actuele informatie over de competitie: uitslagen, standen en persoonlijke resultaten.
Tenslotte kunt u in de agenda lezen welke teams wanneer moeten spelen
en wanneer er toernooien en andere evenementen gepland staan.
Opzeggen lidmaatschap: zie rubriek Informatie - lid worden
Ongewenst gedrag ? Meld dit bij het vertrouwenspunt van het NOC/NSF

HomeNieuwsInformatieEn dan ditCompetitieAgendaFoto'sContactSponsors

Kevin Nugteren overheerst in 3e/4e kl. clubkampioenschap
15 mei
2015

Kevin pakt de draad op waar hij hem had laten liggen.

Voor het clubkampioenschap van de 4e klassers, gecombineerd met de onderste helft van de derdeklassers, wist organisator warempel 10 personen te strikken. Hoe hoger men speelt, hoe meer animo om de krachten met anderen te meten, zo lijkt het wel. Niet dat er nu 10 deelnemers kwamen opdagen, dat bleek al gauw een illusie. Bas Hardenberg had tegen de halve wereld gezegd dat-ie op het laatste moment naar het buitenland zou gaan, behalve.... Inderdaad, Piet wist van niks en deze stond plotseling met een iets kleiner deelnemersveld dan gepland. Gelukkig was daar de altijd aanwezige en onvervangbare Moos Markesteijn...!!

Poule A zag er spannender uit dan de werkelijkheid was. Kevin Nugteren, voor het eerst serieus spelend na zijn rugoperatie en revalidatie, moest maar afwachten op welk niveau hij na een jaar stilstand zou staan. Drago Bikarevic mocht op grond van zijn resultaten ook tot de favorieten worden gerekend en Max Kornet is altijd goed voor één of meer verrassingen. Tel daarbij op dat Kees van Blitterswijk vooral voor jeugdige aanvallers een bar lastige tegenstander is en dat Michelle van der Spek in de winning mood zat na haar kampioenschap en het leek een mooie strijd te gaan worden. Mooi was het soms, spannend niet. Hoewel sommige partijen wel tot het gaatje gingen.
Michelle had weinig in te brengen tegen Kevin en Kees kon het aanvalsgeweld van Drago niet afstoppen. Daarna bleek al dat Max niet echt in goeden doen was. Tegen Michelle werd het (na 1-2) met 13-11 in de vijfde nog nét een overwinning, maar toen was de koek op en zijn knieën ook. Kevin maakte (zeer) korte metten met Kees en Max, Drago deed hetzelfde met Kees en Max. En daarmee waren de beide halvefinalisten bekend en mochten ze in hun onderlinge wedstrijd strijden voor plaatsing en prestige.

Kees vijzelde zijn prestige nog op door Max en Michelle aan zijn zegekar te binden en zodoende derde te worden in de poule. Het bleek dat Kevin en Drago er een zeer serieuze strijd van wilden maken, waarbij Kevin het voortouw nam met 11-9 en 11-6. Drago knokte zich terug met 11-8 en na 16-14 in de vierde voelde Kevin het gebrek aan conditie. Drago denderde door, maar op 2 puntjes van de winst (bij 9-5) stokte het als zo vaak bij hem. Punt voor punt kroop Kevin dichterbij en met 12-10 was de (poule)winst voor hem.

Poule B was een flink stuk spannender met maar liefst 6 vijfpitters op 10 wedstrijden. Bovendien vielen de liefhebbers van surprises hier met hun neus in de boter. Het begon al meteen goed, toen Maarten Stehouwer rechtstreeks vanuit zijn camper Rian van den Tempel er in drieën af sloeg. Moos bleek een bijzonder waardige vervanger voor Bas Hardenberg en pakte tegen Gladys Jacobson minder punten, maar méér games : 3 om 2. Maarten leek ook in zijn tweede partij de overhand te hebben, nam een 2-1 voorsprong tegen Annika Mars, maar kon dat hoge niveau niet vasthouden en verloor alsnog. Drie van de vier partijen die niet in vijven gingen kwamen op naam van de verliezende Rian, die ook Gladys niet kon afstoppen. Maarten's derde partij bracht hem weer op koers voor de halve finale en Moos weer terug op aarde, uiteraard in vijven. Verrassend genoeg richtte Rian zich juist tegen Annika op om er een bijzonder spannende vijfpitter uit te gooien. Na 1-1 werd het 11-9, 12-14 en 12-10 voor Annika, die in haar volgende pot met 3-0 tegen Moos haar plekje in de halve finale afdwong. Maarten was daar ondertussen ook hard naar op weg, pakte tegen Gladys met 11-8, 3-11 en 11-6 de voorsprong. Gladys sputterde met 15-13 maximaal tegen, maar Maarten ging volgas door in de vijfde. Bij 9-3 leek hem niets meer te kunnen gebeuren, maar Gladys dacht daar anders over. Acht punten later stond er heus 11-9 voor haar en daarmee was Maarten plotseling volkomen afhankelijk van Moos én Gladys. Gladys en Maarten stonden op 2, Moos kon daar ook op komen. Hij had geen greintje medelijden met Rian en moest, net als Maarten, afwachten wat beide dames zouden doen. Piet had al vooruit gekeken en gezien dat Gladys, Maarten en Moos allemaal met 3-2 van elkaar hadden gewonnen en dat het wellicht "puntjes tellen" zou worden. Gladys was zo vriendelijk voor Piet om dat (met 12-10 in de vijfde) te voorkomen. Daarmee plaatsten beide dames zich, maar het zorgde er wel voor dat Annika al in de halve finale de tegenstander kreeg die ze het meest vreesde (Kevin dus...)
Rian wist zijn smadelijke resultaten van de avond nog een beetje glans te geven door toch tenminste één keer te winnen. Het ging tegen Michelle met de nodigde moeite, maar met 11-9, 7-11, 11-8, 7-11 en 11-6 was de negende plek voor hem en de rode lantaarn voor Michelle. Om plaats 7 werd niet meer gespeeld. Max was zuinig op zichzelf en besloot dat het geen zin om zijn knieën te vernielen voor een 7e plaats. Die kreeg Moos daarmee in de schoot geworpen. Voor plek 5 werden géén kadootjes gegeven. Oudgedienden Maarten en Kees maakten er een echte wedstrijd van die Maarten (uiteraard in vijven) wist te winnen.

Kruisfinales
Annika vreesde tegenstander Kevin niet voor niets. Kevin had even uit kunnen blazen, had inmiddels al potjes kunnen oefenen op tafelvastheid en was duidelijk de betere in de eerste 2 games. In game 3 stokte het even, maar na 11-8 bleek Annika's vrees bewaarheid. Gladys had eigenlijk nog veel meer redenen om haar tegenstander te vrezen, maar was allang blij met een plaats in de halve finale. Drago was in no-time klaar met 2, 8 en 5 en daarmee werden beiden niet echt moe. Zowel de kleine als de grote finale was dus een herhaling van zetten en gaf alle kans om revanche-gevoelens te uiten. Annika bleek enigzins gedesillusioneerd na haar verlies tegen Kevin en Gladys had tot haar eigen verrassing ditmaal weinig moeite om te winnen. En blij verrast mocht ze de zoenen van de organisatie samen met de kleinste beker in ontvangst nemen.

De finale was een echte finale met wisselende kansen, prima spel en een spannend scoreverloop. Kevin opende met 11-7, Drago trok de zaak in evenwicht met 11-8. Hij kreeg steeds meer vat op het spel van Kevin en had met 10-6 alle kans om op voorsprong te komen. Hij deed zichzelf, bepaald niet voor het eerst, véél te kort door 6 punten achter elkaar aan Kevin te laten die na 12-10 met moeite een dikke grijns kon onderdrukken. De wedstrijd was immers nog niet gespeeld en Kevin kreeg in de vierde eigenlijk een koekje van eigen deeg. Nu was hij het die game- en matchpoints kreeg en Drago die er met de gamewinst vandoor ging (13-11). Doorlopend stond Kevin in de beslisser op voorsprong en pas bij 10-10 kon Drago hem achterhalen. Het bleek niet genoeg, want net als in de poulewedstrijd sloeg Kevin ongenadig toe met 12-10. Een illusie minder voor Drago, een kampioenschap erbij voor Kevin. Vorig jaar nog één klasse hoger, maar onder de prestatie van dit jaar mag een bijzonder dikke streep.
Clubkampioen 2015 bij de 3e/4e klasse : Kevin Nugteren.

Van deze avond heeft Gladys Jacobson een video-impressie gemaakt. Benieuwd ? Klik hier maar eens op.