Welkom

op de website van de TTV Papendrecht!

Op deze website vindt u informatie over onze vereniging,
zoals bestuurssamenstelling, speelavonden, onze geschiedenis en de locatie.
Enkele foto's geven een indruk van onze gezellige vereniging
Tevens is er actuele informatie over de competitie: uitslagen, standen en persoonlijke resultaten.
Tenslotte kunt u in de agenda lezen welke teams wanneer moeten spelen
en wanneer er toernooien en andere evenementen gepland staan.
Opzeggen lidmaatschap: zie rubriek Informatie - lid worden
Ongewenst gedrag ? Meld dit bij het vertrouwenspunt van het NOC/NSF

HomeNieuwsInformatieEn dan ditCompetitieAgendaFoto'sContactSponsors

Dennis den Boer kampioen 3e/4e klasse
16 dec
2016

Dennis den Boer is bij de TTV Papendrecht de clubkampioen van de 3e en 4e klassers geworden.

(Een uitgebreid verslag door toernooiaorganisator Bas Hardenberg.)

Tweede keer clubkampioenschappen, eerste keer een verslag van mij. Dit keer de derde en vierde klasse. Met enkele af- en ziekmeldingen (en natuurlijk de wildcard Kees van Blitterswijk) kwamen we deze keer op een deelnemersveld van zestien man; een mooi aantal voor een leuk toernooitje dus.

Met zestien man heb ik ervoor gekozen om vier poules te maken van vier spelers, waarbij de eerste twee door gaan. In poule A is Gladys Jacobson helaas 4e geworden, Max Kornet met een winst op Gladys derde, Niek van Westen tweede en Kevin Nugteren eerste. In Poule B is Piet den Dikken laatste geworden, Collin Lodder (die zijn primeur maakte in een seniorentoernooi) derde, Adino Bosch tweede en ondergetekende eerste. In poule C is Drago Bikarevic laatste geworden (zelf zei die dat hij de winst een keer aan een ander gunde; mooie kerstgedachte), Michelle Langeveld derde, Ruud Schoon tweede en Annika Mars eerste. In poule D is Kees, winnaar van de vorige clubkampioenschappen, vierde geworden, Rin Visser derde, Dennis den Boer tweede en Rian van den Tempel werd ongeslagen eerste.

Vervolgens moesten de nummers één en twee het via een kruissysteem in de kwartfinales tegen elkaar opnemen. Dit leverde de volgende wedstrijden op.

Kevin, nummer één van poule A, moest het opnemen tegen nummer twee van poule B: Adino. In drie games werd deze wedstrijd duidelijk door Kevin gewonnen, hij plaatste zich voor de halve finale. De tweede kwartfinale was tussen Niek en mij. Zelf had ik nog nooit tegen Niek gespeeld en ik was dan ook benieuwd naar dat vreemde “rubber” op z’n backhand. Erg lang duurde de partij uiteindelijk niet. Met drie games heb ik Niek verslagen en plaatste ook ik mezelf voor de halve finale. De derde kwartfinale was tussen Annika en Dennis. Na een 1-0 voorsprong van Annika wist Dennis zich terug te vechten om zo met 1-3 te winnen. Ook Dennis plaatste zich dus voor de halve finale. Ten slotte was de laatste kwartfinale tussen Rian en Ruud. Gedurende de poulefase had Rian geen pot verloren, maar Ruud bleek toch een stuk lastiger. In een lange partj van vijf games trok Ruud toch aan het laatste eind en plaatste zich als laatste voor de halve finales.

Toen was het tijd voor twee halve finales. De eerste was tussen Kevin en mij. Na een aantal spannende games, waarbij ik op voorsprong kwam heb ik, als toernooileiding zijnde, besloten om Kevin te laten winnen. Het zou ten slotte niet geloofwaardig zijn als ik in mijn eigen toernooi in de finale zou staan. Daarnaast speelde Kevin die avond misschien net iets beter dan ik…

De tweede halve finale was tussen Dennis en Ruud. Hoewel allebei de halve finales in 5 games waren duurde deze toch een stuk langer. Waar de eerste set naar Dennis ging, pakte Ruud de tweede. Dennis weer de derde en Ruud de vierde. Ten slotte wist Dennis de vijfde game met 11-9 naar zich toe te trekken. Zo zou de finale dus tussen Kevin en Dennis worden uitgevochten.

De troostfinale tussen Ruud en mijzelf was niet per se om over naar huis te schrijven. Met 3-0 wist Ruud mij van tafel te slaan. Hierdoor pakte Ruud de derde prijs en viel ik dus net buiten het spreekwoordelijke podium.

De finale tussen Kevin en Dennis werd gelukkig een stuk spannender. Na een eerste en een tweede game voor Dennis pakte Kevin de derde game. Uiteindelijk bleek Dennis toch te sterk voor Kevin door de vierde game met 11-7 binnen te halen. Zo werd Dennis den Boer dus de clubkampioen van de derde en vierde klasse!

Naar goed gebruik krijgt de kampioen een wildcard voor de clubkampioenschappen van een niveau hoger. In dit geval is dat de clubkampioenschappen voor de TOP-klasse (2e klasse en hoger). Dit toernooi zal plaatsvinden op vrijdag 6 januari 2017.

Met sportieve groet,
Bas Hardenberg