Welkom

op de website van de TTV Papendrecht!

Op deze website vindt u informatie over onze vereniging,
zoals bestuurssamenstelling, speelavonden, onze geschiedenis en de locatie.
Enkele foto's geven een indruk van onze gezellige vereniging
Tevens is er actuele informatie over de competitie: uitslagen, standen en persoonlijke resultaten.
Tenslotte kunt u in de agenda lezen welke teams wanneer moeten spelen
en wanneer er toernooien en andere evenementen gepland staan.
Opzeggen lidmaatschap: zie rubriek Informatie - lid worden
Ongewenst gedrag ? Meld dit bij het vertrouwenspunt van het NOC/NSF

HomeNieuwsInformatieEn dan ditCompetitieAgendaFoto'sContactSponsors

Adino Bosch prolongeert zijn clubkampioenstitel
11 dec
2018

Voor de tweede achtereenvolgende keer is Adino Bosch clubkampioen bij de 3e/4e klassers geworden.

Organisator Niek van Westen had de deelnemers ingedeeld in twee poules van 6 tafeltennissers. Omdat hijzelf ook als deelnemer meespeelde nam Jan Tillemans de registratie van uitslagen en tussenstanden voor zijn rekening.

Poule A
Als kersverse kampioen van de 5e/6e klassers mocht Raymond van der Linden ook vanavond acte de présence geven. Maar helaas voor Raymond, het klassenverschil was steeds nét te groot. Toch wist Raymond redelijk te presteren en in 3 van de 5 wedstrijden een 4e game te forceren. Op de 5e plaats eindigde Max Kornet die alleen van Raymond wist te winnen (11-5, 12-10 en 11-8), misschien dat hij in de iets zwakkere poule B beter tot zijn recht was gekomen?
Bij de wedstrijden die Jan Riske en Rian van den Tempel speelden was het meeste wanklag te horen, beiden wisselden goed en minder goed geslagen ballen af, uiteraard werkte hun tegenstanders niet zoals gewenst mee. Beiden wonnen 3 partijen en omdat Rian Jan heel nipt aftroefde met 11-4, 11-7, 3-11, 9-11 en 9-11, werd Jan 4e en Rian 3e in deze poule.
Michelle van der Spek speelde gedreven en fanatiek. Alleen in haar 2e partij moest zij een 5e en beslissende game spelen die Adino Bosch uiteindelijk met 9-11 won en achteraf de enige verliespartij van Michelle bleek te zijn. Ook Adino won van 4 tegenstanders en nog ongeslagen kwam het in de wedstrijd tegen Jan opnieuw tot een 5e game, ditmaal pakte Jan die partij met 11-9.
Op onderling resultaat met Michelle werd Adino derhalve 1e in poule A en Michelle 2e, beiden gingen door naar de kruisfinale.

Poule B
Zoals al geschreven: deze poule was zwakker dan poule A…. Althans, dat zal organisator Niek van Westen gedacht hebben, want hij deelde zichzelf in in deze poule.
Maar we beginnen met André Voskuijl, de enige die graag alle 5 partijen achter elkaar had gespeeld, maar zo werkt dat niet in een 6-kamp. Uiteindelijk moest André na al zijn partijen zijn tegenstander feliciteren. En op die ene zege op André na deed Colin Lodder het niet veel beter. De beste tegenstand bood Colin eigenlijk in zijn partij tegen zijn teamgenoot Piet den Dikken, maar na 11-6, 7-11, 9-11 en 11-6 trok Piet toch aan het langste eindje door die pot met 5-11 te winnen. “De revanche op vorig jaar”, aldus Piet. Op een heel verdienstelijke 4e plaats eindigde Dennis Dingemans, die toch menigmaal een positief gemompel van de toeschouwers uitlokte. Van Piet verloor hij in een 5e game met 8-11 en André en Colin tikte Dennis toch maar mooi in 3 games weg. Piet hield het op de 3 zeges tegen de hiervoor genoemde tegenstanders en werd 3e, net niet genoeg voor de kruisfinale.
En dan was er de stille en bescheiden Ben Jacobis. Alleen tegen André kon hij volstaan met 3 (gewonnen) games, tegen Colin kwam er een 4e game bij, maar tegen zowel Dennis als tegen Piet als tegen Niek moest er een beslissende game aan te pas komen. Van Piet (11-7) en Dennis (11-2) won Ben, maar van Niek (10-12) verloor hij nipt. En in die laatste partij trof Niek toch zijn zwaarste tegenstander. Al zijn andere partijen won hij in een minder aantal games. Was het dan toch een zwakke indeling? Enfin: Ben 2e en Niek 1e in poule B, op naar de kruisfinale.

Kruisfinale
Adino, die al 21 games speelde, trof Ben die er al 22 achter de kiezen had. Maar beiden wilden niet capituleren, na 9-11 en 11-5 kwam 7-11 en 11-9… In de 5e game won de nog “jeugdige” Adino het van zijn toch iets oudere opponent, het werd 11-5 voor Adino.
Op de andere tafel kruisten de teamgenoten Niek en Michelle de degens. Wordt dit Niek zijn Waterloo ? De eerst game wordt een nipte 9-11 voor Michelle. Niek reageert met 11-5, maar Michelle speelt vervolgens gedecideerd 8-11 en 6-11 en zit in de finale.

3e/4e plaats
Niek tegen Ben. Na een ruime 11-3 komt Ben terug met 8-11. Maar dan houdt het op voor Ben, hij verliest en Niek wint met 11-7 en 14-12. Ben speelde een heel goed toernooi maar valt nét buiten de prijzen, die zijn dit jaar voor de teamgenoten van Papendrecht 5.

Finale
Michelle – Adino werd 9-11, 5-11, 11-6 en 4-11. Michelle nam opnieuw een beker mee naar huis, na haar 3e plaats in 2017 kreeg ze nu geheel verdiend de 2e plaats uitgereikt.
De grote eer kwam dit jaar opnieuw Adino Bosch toe, opnieuw ging Adino met de kampioenstitel aan de haal.

Eindstand
3e Niek van Westen
2e Michelle van der Spek
1e Adino Bosch, clubkampioen 3e/4e klassers