Welkom

op de website van de TTV Papendrecht!

Op deze website vindt u informatie over onze vereniging,
zoals bestuurssamenstelling, speelavonden, onze geschiedenis en de locatie.
Enkele foto's geven een indruk van onze gezellige vereniging
Tevens is er actuele informatie over de competitie: uitslagen, standen en persoonlijke resultaten.
Tenslotte kunt u in de agenda lezen welke teams wanneer moeten spelen
en wanneer er toernooien en andere evenementen gepland staan.
Opzeggen lidmaatschap: zie rubriek Informatie - lid worden
Ongewenst gedrag ? Meld dit bij het vertrouwenspunt van het NOC/NSF

HomeNieuwsInformatieEn dan ditCompetitieAgendaFoto'sContactSponsors

Kilian van Rooijen en Luc Korteland winnen tafeltennistoernooi voor basisscholen
23 okt
2019

Zoals gebruikelijk organiseert de tafeltennisvereniging TTV Papendrecht in de herfstvakantie een toernooi voor basisscholieren uit de hoogste groepen.

Dit jaar werd er een 6-kamp gespeeld voor de jeugd uit groep 7/8 en de overige deelnemers werden in 2 andere poules verdeeld.
Genoeg partijtjes voor alle deelnemers en door hun enthousiasme verliep het toernooi uiterst soepel.

De 6-kamp (6 spelers spelen allemaal tegen elkaar) werd dik verdiend gewonnen door Kilian van Rooijen (Oranje Nassau) die alle partijen ongeslagen bleef. Cas v.d. Wens (Prins Floris) moest alleen het onderspit delven tegen Kilian en werd derhalve 2e. Dean Beishuizen (Prins Constantijn) won 3 partijen. Hij verloor nipt met 11-8 in de 5e game van Cas, maar moest Kilian al na 3 games feliciteren, toch genoeg gescoord voor de 3e plaats. De andere spelers in deze poule noteerden minder zeges, maar men legde zich niet zo maar neer bij een nederlaag, gezien de vele keren dat er een beslissende 5e game gespeeld moest worden.

De overige deelnemers speelden allen een 5-kamp in 2 poules en de kruisfinales daarna dienden de winnaar op te leveren. In deze poules werden de partijen beperkt tot 2 games.

In poule A werd Jelmer Korteland (Viermaster) winnaar zonder maar één verliespartij. Milayno v.d. Tak (Prins Floris) verloor slechts een partij, uiteraard van Jelmer, en beiden gingen door naar de kruisfinale.

In poule B liet Luc Korteland (Viermaster) slechts één puntje liggen in zijn gelijkspel tegen Dave Schaap (Prins Floris), maar werd toch poulewinnaar omdat Dave in een andere partij nog een puntje verspeelde. Ondanks dat slippertje werd Dave toch 2e in de poule en ook hier werd vervolgd met een kruisfinale.

(kruis-)finales
Luc Korteland tegen Milayno v.d. Tak werd 2-0 voor Luc en Dave Schaap tegen Jelmer Korteland werd 0-2 voor Jelmer. Dus de gebroeders Korteland zouden elkaar in de finale tegenkomen en de strijd om de 3e plaats diende gespeeld te worden door Milayno en Dave. Dave won deze partij met 7-11 en 4-11 en hij werd 3e.
Luc en Jelmer Korteland maakten het spannend, na een nipte 11-9 volgde 11-5 zodat Luc winnaar werd van de vijfkampgroep.

Einduitslag groep 7/8
1e Kilian van Rooijen (Oranje Nassau)
2e Cas van de Wens (Prins Floris)
3e Dean Beishuizen (Prins Constantijn)

v.l.n.r. Cas, Kilian en Dean
Het gaat hieronder verder

v.l.n.r.: Jelmer, Luc en Dave
Einduitslag 5-kamp spelers:
1e Luc Korteland (Viermaster)
2e Jelmer Korteland (Viermaster)
3e Dave Schaap (Prins Floris)

De organisatoren Moos Markesteijn en Niek van Westen hebben een prima toernooi in elkaar gezet en beiden danken de assistentie van oud-jeugdselectiespeler Roberto den Hertog.