Welkom

op de website van de TTV Papendrecht!

Op deze website vindt u informatie over onze vereniging,
zoals bestuurssamenstelling, speelavonden, onze geschiedenis en de locatie.
Enkele foto's geven een indruk van onze gezellige vereniging
Tevens is er actuele informatie over de competitie: uitslagen, standen en persoonlijke resultaten.
Tenslotte kunt u in de agenda lezen welke teams wanneer moeten spelen
en wanneer er toernooien en andere evenementen gepland staan.
Opzeggen lidmaatschap: zie rubriek Informatie - lid worden
Ongewenst gedrag ? Meld dit bij het vertrouwenspunt van het NOC/NSF

HomeNieuwsInformatieEn dan ditCompetitieAgendaFoto'sContactSponsors

Hectische slotpartijen leveren toch nog een kampioen op
29 nov
2009

Afgelopen week speelden de teams van de TTV Papendrecht de slotwedstrijden van de najaarscompetitie. Voor vele teams stonden er nog belangen op het spel, hierbij een overzicht van een hectische week.

Dinsdagavond trachtten de senioren van Papendrecht 4 zich in een directe confrontatie met een mede degradatiekandidaat nog te handhaven in de 3e klasse. Bezoekers Lekpongers 1 uit Ameide diende met 6-4 te worden verslagen en in het begin van de wedstrijd ging het nog niet eens onaardig, Niek van Westen verloor eerst nipt in 5 games, maar herstelde dit daarna door zijn tweede partij nipt in hetzelfde aantal games te winnen. André Voskuijl daarentegen begon met een winstpartij maar verloor daarna dik van angst-gegner Henk de Gans. Ook Moos Markesteijn opende met een verliespartij in 5 games maar zag zijn teammaten het dubbel winnen, na 6 partijen was de tussenstand 3-3. Maar het venijn zat ‘m in de slotpartijen waar alleen Niek nog een schamel puntje wist toe te voegen en degradatie naar de 4e klasse een feit werd.

Woensdagavond speelde de jeugdselectie een inhaalwedstrijd in Hendrik Ido Ambacht tegen de selectie van Serve. Theoretisch was het kampioenschap in hun hoofdklasse nog haalbaar, maar dan zou er met dikke cijfers gewonnen moeten worden. En juist deze avond stond Maarten Lagendijk met een flinke griep en hoge koorts achter de tafel. De beide Matthijssen openden beiden met zeer moeizame overwinningen, 7-11 resp. 9-11 in een 5e game. Maarten verloor in 3 games en het dubbel van Van Hoek en Rietveld was niet om aan te zien (2-2). Na een nipte verliespartij in 5 games van M. Rietveld presteerde Maarten het om al zwetend en bibberend toch een tegenstander op de knieën te dwingen al waren er hier wederom 5 games voor nodig (3-3). Matthijs van Hoek won zijn tweede partij waarna voor Maarten in zijn slotpartij toch echt het doek viel (4-4). De slotpartijen van beide Matthijssen werden winnend afgesloten waardoor en toch nog een kleine 4-6 als einduitslag genoteerd kon worden.

Donderdagavond was er voor de senioren van Papendrecht 8 nog een kleine mogelijkheid om kampioen te worden in de 5e klasse. Eerst werd thuis in de Kooy hekkensluiter MTTV 4 met 8-2 vernederd door hattricks van Jan van Dalen en Henk Vermeij en door Arie Nugteren die tweemaal scoorde en samen met Henk het dubbel verloor. Daarna was het wachten op de uitslag van Alblasserdam 3 – Tavernie 1 die beide ook nog kampioen konden worden. De laatste balwisselingen werden telefonisch meebeleefd. TTVA 3 stond met 4-5 achter, een verlies betekende promotie voor Papendrecht 8 en met een gelijkspel mocht TTVA 3 het kampioenschap vieren. De slotpartij moest in een vijfde game beslist worden, na 9-10 was Papendrecht 8 nog slechts één puntje verwijderd van promotie, maar het werd 13-11 waarna het gejuich uit Alblasserdam in Papendrecht te horen was.

Vrijdagavond speelden zowel Papendrecht 2 als Papendrecht 3 een thuiswedstrijd en beide teams hadden nog 3 punten nodig om zich te handhaven. De tegenstander van team 2, FRM 1, kon zich theoretisch nog handhaven met een 2-8 overwinning. Al snel was de tussenstand 1-4 voor de bezoekers, doordat alleen Erik van Holten gescoord had. Het dubbel van Erik met Joop Joosten ging naar FRM. Eerst nadat zowel Joop als Erik de 3 punten veilig hadden gespeeld deed Guido Houwing in zijn slotpartij ook nog een positieve bijdrage waardoor een langer verblijf in de 2e klasse gewaarborgd werd.
Op de tafel ernaast maakten Hanno van Sintmaartensdijk (hattrick), Bas van Oers (1x) en Patrick van Vooren (0x maar verdienstelijk scheidsrechter) het minder spannend. Al snel was een voor Papendrecht 3 veilige 3-1 tussenstand bereikt, waarna onspannen verder gespeeld kon worden. Het uiteindelijke gelijkspel was voor het bezoekende Taverzo 5 voldoende voor promotie naar de 1e klasse.

Zaterdagmiddag speelde de jeugdselectie de slotpartij van het najaarsseizoen en voor de tweede maal binnen één week was Serve 1 de tegenstander. Voor aanvang van deze match was al bekend dat Shot 2 uit Zwijndrecht onverwacht met 7-3 had gewonnen van Vriendenschaar 1 uit Gouda en nu waren er weer drie kampioenskandidaten. Papendrecht 1 diende echter wel met 8-2 te winnen, elke lagere uitslag was in het voordeel van Shot 2. De spelers van de Papendrechtse jeugdselectie waren zaterdag meer gemotiveerd dan een paar dagen geleden en wilden er nu volledig voor gaan, maar hoe gedreven dan ook, soms valt het balletje anders dan gewenst. Matthijs Rietveld begon met een nederlaag in 4 games, Matthijs van Hoek presteerde het om hetzelfde resultaat in 5 games te halen. 0-2 achterstand en nog een schier onmogelijke opgave om alle resterende partijen te winnen. Maarten Lagendijk, inmiddels redelijk hersteld van zijn griep, won resoluut zijn openingspartij tegen Jan Slingerland met 12-10, 11-8 en 11-9, waarna beide Matthijssen het dubbel in 4 games veroverden (2-2). De Papendrechters wonnen daarna allen hun tweede persoonlijk duel en met 5-2 demonstreerde Jan Slingerland dat Serve wel degelijk zijn sportieve plicht wilde doen. Gelukkig wist M. van Hoek de beslissende 5e game positief af te sluiten (6-2). Ook Maarten maakte het nog spannend tegen Gerard Buitendijk en na 8-11, 9-11, 11-7 en 11-6 speelt hij juist in deze essentiële wedstrijd zijn enige hattrick van dit seizoen (7-2). Aan Matthijs Rietveld de zware taak om de slotpartij tegen Niels Slingerland rustig winnend af te sluiten, maar hoe rustig speel je met alle ogen op je gericht ? Na het laatste winnende balletje van Matthijs steeg er een enorm gejuich op in de Kooy, want wat niemand meer voor mogelijk had gehouden was toch nog gepresteerd: promotie van Papendrecht 1 naar de Landelijke C-klasse !.