Welkom

op de website van de TTV Papendrecht!

Op deze website vindt u informatie over onze vereniging,
zoals bestuurssamenstelling, speelavonden, onze geschiedenis en de locatie.
Enkele foto's geven een indruk van onze gezellige vereniging
Tevens is er actuele informatie over de competitie: uitslagen, standen en persoonlijke resultaten.
Tenslotte kunt u in de agenda lezen welke teams wanneer moeten spelen
en wanneer er toernooien en andere evenementen gepland staan.
Opzeggen lidmaatschap: zie rubriek Informatie - lid worden
Ongewenst gedrag ? Meld dit bij het vertrouwenspunt van het NOC/NSF

HomeNieuwsInformatieEn dan ditCompetitieAgendaFoto'sContactSponsors

Roberto den Hertog clubkampioen senioren
30 jun
2022

Twee jaar gooide de corona-epidemie roet in het eten, maar dit jaar kon Niek van Westen eindelijk weer de clubkampioenschappen organiseren. En voordat Covid-19 mogelijk weer zou gaan opspelen, werd gekozen voor 3 speeldagen eind juni.

Waar de jeugd hopelijk later dit jaar de degens zal kruisen, begonnen eind juni de senioren al met het over het algemeen zware toernooi met tegenstanders op vergelijkbaar niveau. Niek koos niet voor een logische volgorde, op dinsdag begon de groep die te klein is voor het servet en te groot voor het tafellaken.

2e/3e klassers
Hier gaven 12 spelers acte de présence, een ideaal aantal voor twee poules van 6, twee 5-kampen dus. Rekening houdend met de actuele ratings werd de sterkte over beide poules verdeeld. De no’s 1 en 2 zouden via kruisfinales het ereschavot bepalen.
Poule A
Favoriet in deze poule was Niek zelf, die achtereenvolgens Ben Jacobis (3-1), Rian van den Tempel (3-1), André Voskuijl (3-0), Colin Lodder (3-2) en Jan Riske (3-1) het nakijken gaf. Voor de rest was het spelen om de 2e plaats, die Colin veroverde door zijn andere 4 partijen te winnen. 3e werd Jan met 3 overwinningen, 4e Rian 2 x, 5e Ben met 1 zege en 6e André die met lege handen bleef.
Poule B
Ook hier werd de speler met de hoogste rating, Dirk van Vugt, ongeslagen poulewinnaar, alleen tegen de beide Nugterens diende hij een beslissende 5e game te spelen. Tweede werd verrassend Adino Bosch, net zoals Kevin Nugteren 3 x winst, maar op onderling resultaat (3-2) naar de kruisfinales. Robin Dahlhaus werd 4e door twee overwinningen op Piet den Dikken en Michelle Nugteren. Michelle werd met 1 zege vijfde op onderling resultaat op Piet, die in zijn slotpartij Adino met 3-1 overwon.

Kruisfinales
Adino perste er nog een 5e game uit tegen zijn teamgenoot Niek, maar moest uiteindelijk in hem zijn meerdere erkennen. Op de tafel er naast had Dirk minder moeite met Colin, getuige de 11-6, 11-7 en 117.

Om de 3e plaats
Ondanks dat Adino aangaf een ‘beetje moe’ te zijn, weerhield het hem er niet van alle mogelijke tegenstand te bieden aan Colin, die eveneens aan het eind van zijn latijn na 12-10 in de 5e game zich kon laten feliciteren.

Finale
Een beetje een anticlimax zo gemakkelijk Dirk zich van Niek ontdeed.  Ook de toeschouwers hadden meer interesse in de triller om de 3e plaats. Resteert uiteraard dat de beste speler Dirk van Vugt zich dan ook een jaar lang clubkampioen van de 2e/3e klasse mag noemen.
Einduitslag
1e Dirk van Vugt
2e Niek van Westen
3e Colin Lodder

4e/5e klasse
Voor the best of the rest meldden zich 8 spelers, door Niek ook naar rating gerangschikt. Op deze zeer warme donderdagavond liet Niek de regie aan Jan Tillemans, die zich zag geplaatst in poule B met Kitty Devilee, Marco den Hertog en Wim Tromp. Poule A werd gevormd door Kees van Blitterswijk, Eef Schouten, Herman Erkelens en Jan de Hoog. Saignant detail was verder dat er deze avond geen enkele toeschouwer aanwezig was….
Poule A
Kees won zijn 3 partijen tegen Jan (3-2), Herman (3-0) en Eef (3-1). Zijn teamgenoot Eef won 2 partijen en Herman zegevierde over de enige niet-competitiespeler.
Poule B
Evenredig aan de andere poule won Jan van Wim (3-0), van Marco (3-2) en van Kitty (3-1). Kitty won haar twee andere partijen in 12 games, Marco won met 3-1 van Wim en laatstgenoemde bleef met lege handen.
Ter plekke werd overeengekomen dat er om de overige ereplaatsen werd gestreden met als uitslag:
7e-8e Wim Tromp – Jan de Hooge 3-2
5e-6e Marco den Hertog – Herman Erkelens 3-2
Kruisfinales
De 4 competitiespelers van team 8 streden als volgt om de bekers:
Kees – Kitty werd spannend: na 2-11 en 11-6 volgden 2 nipte 15-17 en 11-9 games waarna Kitty met 11-3 Kees de hand moest schudden. Jan deed het tegen Eef in 1 game minder: 11-7, 11-9, 4-11 en 11-9.

Om de 3e plaats
Na een eerste verloren game van 11-9, herpakte Kitty zich met 3-11, 5-11 en 9-11.

Finale
De eerste game van 12-14 maakte Kees uit met 2 achtereenvolgende kantballen, that’s all-in the game, maar Jan deed daar niet onder door de 2e game van 13-11 eveneens met een kantbal te winnen. De 11-8 en 11-7 daarna betekende voor Jan Tillemans het clubkampioenschap in de 4e/5e klasse.
Einduitslag
1e Jan Tillemans
2e Kees van Blitterswijk
3e Kitty Devilee

Topklasse
De spelers van de hoogste ratings traden aan op vrijdagavond. De planning van 2 poules van 6 werd verstoord doordat zich op het laatst nog een 13e speler meldde. Omdat Niek brak met de traditie dat de winnaar van de 2e/3e klasse zich normaliter ook zou mogen meten met de grote jongens, bleef dit aantal oneven. Niek switchte naar 1 poule van 5 en 2 poules van 4, wederom over de poules verdeeld naar rating.
Poule A
De als no. 1 geplaatste Lieron Viveen verslikte zich in zijn laatste poulewedstrijd tegen Bas van Oers (2-3) en werd 2e in de poule. Bas won al zijn partijen, alleen tegen Erwin Verhaert speelde hij een nog een 4e game. Erwin, Patrick van Vooren en Hanno van Sintmaartensdijk wonnen elk een partij, ook onderling. Op game-resultaat werd Erwin 3e, Patrick 4e en Hanno 5e, einde toernooi voor hen.
Poule B
Slechts 3 partijtjes voor Harm Hogendoorn, Roberto den Hertog, Dennis den Boer en Guido Houwing.
Guido begon uitstekend door een 3-2 zege op Harm. Roberto was een maatje te groot en Dennis weigerde zich na 2-2 over te geven en won zodoende, net als Guido, zijn enige partij. Harm won van Dennis (3-1) en Roberto leed geen enkele nederlaag. Alleen de poulewinnaar ging naar de kruisfinale.
Poule C
Ook hier was er slechts één finaleplaats te veroveren. Een poule met Winnie van Rooij, Dinh Duc Dao, Matthijs van Hoek en Peter van Alten. Winnie won al zijn partijen, maar had daar wel 13 games voor nodig, vooral Matthijs werd een zware klus, hoewel deze uiteindelijk ook zijn andere 2 partijen verloor. Dao werd verdienstelijk 2e door ook Peter te verslaan.
Kruisfinales.
Bas en Roberto kregen een bye. De strijd tussen Guido en Dao werd een resolute 0-3, Lieron won minder overtuigend van Winnie met 3-2.
3e/4e plaats
Lieron zegevierde over Bas in 4 games: 11-7, 11-9, 9-11 en 11-3.

Finale
Dao had werkelijk niets in te brengen tegen Roberto den Hertog, die zich zeer overtuigend met 11-8, 11-4 en 11-5 een jaar lang Clubkampioen senioren mag noemen.
Eindstand
1e Roberto den Hertog
2e Dinh Duc Dao
3e Lieron Viveen