Welkom

op de website van de TTV Papendrecht!

Op deze website vindt u informatie over onze vereniging,
zoals bestuurssamenstelling, speelavonden, onze geschiedenis en de locatie.
Enkele foto's geven een indruk van onze gezellige vereniging
Tevens is er actuele informatie over de competitie: uitslagen, standen en persoonlijke resultaten.
Tenslotte kunt u in de agenda lezen welke teams wanneer moeten spelen
en wanneer er toernooien en andere evenementen gepland staan.
Opzeggen lidmaatschap: zie rubriek Informatie - lid worden
Ongewenst gedrag ? Meld dit bij het vertrouwenspunt van het NOC/NSF

HomeNieuwsInformatieEn dan ditCompetitieAgendaFoto'sContactSponsors

Erwin Verhaert en Matthijs van Hoek Nederlands dubbelkampioen
10 sep
2023

Een bericht van de hoofdpersonen

Zaterdag was het weer zover, de NK tafeltennis in Schiedam. Op het moment van inschrijven hadden we ons niet kunnen voorstellen dat het een van de warmste dagen van het jaar zou worden.

Maar als je A zegt moet je ook B zeggen. Ik had het idee dat er veel afzeggingen zouden zijn maar het was opvallend druk, allemaal bikkels dus.

De zaterdag was gereserveerd voor de D,E,F licenties. Zondag de A,B,C licenties.

Papendrecht werd vertegenwoordigd door Matthijs, Marlon en Erwin. En natuurlijk een klein beetje Roberto al had hij wel een vreemd club shirt aan. Maar hij blijft toch een groot deel van Papendrecht.

Roberto heeft overigens wel de halve finale bij de D gehaald en helaas verloren, ook hij was helemaal leeg, prachtige partij.

Na de voorronde enkel spelen was het om 13.30 uur tijd voor de eerste wedstrijd.

We zaten in een poule van 3 teams en alleen de 1e geplaatste zou doorgaan. De eerste wedstijd was tegen een jong duo, Daan en Daniël van vereniging Westa uit Wessem ( Limburg ). De wedstrijd verliep soepel, de jonge mannen snapte niet veel van de noppen die Erwin hanteerde. Games van 11-4/11-9/11-5.

Het 2e duo was een stuk sterker, Patrick en Robert van de vereniging Goes. Dit werd een ware thriller, een partij die lang duurde en alle kanten kon opgaan. Matthijs en ik bleven kalm op de beslissende momenten en trokken met goed overleg en afspraken de partij naar ons toe. De jongens vertelden dat ze het lastig vonden door de snelle tempoballen van Matthijs en door de trage ballen van Erwin om in hun ritme te komen. Er zaten heerlijke rally’s tussen, allemaal lekker gespeeld. Game standen 7-11/11-9/17-15/15-17/11-7. Dus wij door naar de kwart finale.

Ook dit was een prima duo, Stijn en Tim van de vereniging Belcrum uit Breda. Deze partij ging ook weer niet vanzelf, bij ondergetekende liep de energie er snel uit, bij Matthijs ook, hij had de avond ervoor ook nog een competitie wedstrijd gespeeld. Maar na een Red Bull kregen we weer vleugeltjes en wonnen de partij wederom in 5 games, 12-10/11-7/4-11/11-13/11-8. Dus op naar de halve finale.

Daar troffen we Jannick en Jomar van de vereniging Kampenion uit Kampen. Ondanks dat we goed moe waren ging dit redelijk makkelijk, 3 games 11-9/11-9/11-9.

Dus moesten we nog 1 keer vlammen, dit konden we onze neus niet voorbij laten gaan. Weer een Red Bulletje erin en op naar tafel 26. Daar troffen we een heel jeugdig duo, David en Jelle van de vereniging Nieuwegein. Het leuke van de jeugdspelers is dat ze meestal niet goed tegen materiaal kunnen en dat was ook weer in deze partij. Matthijs was on fire met z’n fantastische backhand, ook deze partij ging relatief makkelijk waardoor we opeens Nederlands kampioen waren!!!.

Vorig jaar al ZHK kampioen dus dit was echt een verrassing dat we zover gekomen zijn. Na de prijsuitreiking waren we Total los maar met een heerlijk gevoel zijn we naar huis gereden.

Als het goed is zal het volgende NK ergens begin van het volgend jaar gespeeld worden, met deze temperaturen is het geen pretje.

We hebben genoten, alleen hoop ik dat we volgend jaar met meer spelers kunnen afreizen naar het toernooi, dus bij deze een oproep, ga gezellig mee. Tot volgend jaar!!!!

Erwin & Matthijs.