Welkom

op de website van de TTV Papendrecht!

Op deze website vindt u informatie over onze vereniging,
zoals bestuurssamenstelling, speelavonden, onze geschiedenis en de locatie.
Enkele foto's geven een indruk van onze gezellige vereniging
Tevens is er actuele informatie over de competitie: uitslagen, standen en persoonlijke resultaten.
Tenslotte kunt u in de agenda lezen welke teams wanneer moeten spelen
en wanneer er toernooien en andere evenementen gepland staan.
Opzeggen lidmaatschap: zie rubriek Informatie - lid worden
Ongewenst gedrag ? Meld dit bij het vertrouwenspunt van het NOC/NSF

HomeNieuwsInformatieEn dan ditCompetitieAgendaFoto'sContactSponsors

Nieuwe spelregel: Coaching tussen rally's toegestaan
27 jun
2016

(Bron: www.nttb.nl)

Goed nieuws voor alle coaches die hun pupil tijdens een duel vaker van handig advies willen voorzien: vanaf 1 september 2016 mag je ook tussen de rally's in je speler in woord en gebaar coachen.

Tijdens de rally's coachen mag nog steeds niet en het is óók geen extra mogelijkheid voor overleg zoals in een time out, dus hou het advies kort. Het is niet de bedoeling dat deze nieuwe regel leidt tot vertragingen en langere wedstrijden. Geef je coachingsadvies dus kort en bondig!

Deze regel gaat in Nederland in alle NTTB-competities en toernooien gelden. Op alle niveaus en voor alle leeftijden.

Vriendschap mix-toernooi 2016
10 jun
2016

sfeervol en gezellig

(veel toernooifoto's in de rubriek "foto's")

Zoals gebruikelijk is het Vriendschaptoernooi het laatste toernooi na het voorjaar. Elk juniorlid vraagt een senior om mee te dubbellen. De junioren die dit al vaker hebben meegemaakt richten hun pijlen direct op de gevestigde orde bij de senioren. Zo waren Colin Balde, Kevin Nugteren en Erwin Verhaert al snel onder de pannen bij respectievelijk Jeremy van der Stel, Ruben Singewald en Colin Lodder. 4 kinderen vroegen hun vader en 1 kind kwam met zijn opa, Jesse Hooglander met John Rosbeek. Bleven er nog 2 over om aan een senior te koppelen. Zoals gebruikelijk stonden de senioren in de rij om mee te doen. Zo werd Rob van den Bos gekoppeld aan Brian Baas en Thomas van Poelgeest aan Patrick van Vooren. Met 10 koppels in 1 poule zou het een vooral een gezellige, maar ook een spannende avond worden.

Om 19.30 uur stond iedereen klaar om te starten, helaas 1 sterspeler was er nog niet (Erwin Verhaert), Colin Lodder begon al zenuwachtig heen en weer te lopen en de eerste zweetdruppels verschenen al, zonder te spelen. Een telefoontje leerde dat Erwin onderweg was en om 19.50 uur konden we beginnen.

Lees meer...

Clubkampioenschappen dubbel jeugd 2016
26 mei
2016

Hoewel de inschrijflijst al 4-5 weken opging, stonden 2 dagen voor het kampioenschap nog slechts 3 teams ingeschreven. Een rondje in de zaal, waar de jeugd fanatiek aan het trainen was onder leiding van Bas Bisschop, leverde nog 3 teams op. Aan de toernooileider de eer om een 6-kamp samen te stellen.

Om 18.15 uur kwamen de eerst de spelers de zaal in, wel wat vroeg, want het toernooi startte pas om 19.00 uur. Maar om een dubbeltoernooi aan te vangen was een gedegen warming up en afspraken met je medespeler noodzakelijk om een goed resultaat neer te zetten. De 45 minuten werden dan ook gebruikt om in te slaan en om de tactiek te bespreken.

Enkele minuten voor aanvang van het toernooi kwam een vader met de mededeling dat zijn zoon niet mee mocht doen, omdat hij zijn huiswerk nog niet af had. Een terechte beslissing van de vader, maar wel een probleem voor zijn medespeler, er moest met spoed iets op verzonnen worden. Gelukkig had Annika, de trainster van de jeugd, haar spullen bij zich en was bereid om de opengevallen plek in te nemen. Ze zou linkshandig spelen om het klasseverschil niet te hoog te maken.Lees meer...

Colin Lodder opnieuw clubkampioen bij de jeugd
12 mei
2016

Daan Krijgsman winnaar van de groep niet-competitiespelers.

Traditiegetrouw wordt 2 weken na de voorjaarscompetitie de clubkampioenschappen enkelspel voor de jeugd gehouden. Dit jaar werd er voor het eerst gespeeld in 2 groepen, competitiespelers en de NIET competitiespelers.

Bij de niet competitiespelers hadden zich 4 deelnemers ingeschreven. Tijdens het opzetten van de tafels deelde Annika Mars al dat er nog wel een paar bij zouden komen. Inderdaad, net voor aanvang kwamen er nog 2 bij. De wedstrijdleider had hierop al ingespeeld en haalde een blanco schema van een 6 mans poel uit de tas. Het duurde even voordat alle wedstrijdblaadjes ingevuld waren, maar met een vertraging van ca 10 minuten werd een aanvang gemaakt met de wedstrijden.

Er werd gespeeld om 2 gewonnen sets per wedstrijd en met handicap. De wat mindere spelers kregen punten voor tegen de wat sterkere speler.

Nanoek (het enige meisje in ons midden), Daan, Luuk, Mart-Jan, Arfan en Thomas startten vol goede moed en met toch wel een beetje spanning met hun wedstrijden. Nanoek weerde zich kranig en wist Arfan tot het uiterste te dwingen. Ze verloor echter nipt in 2 maal 11-13.
Lees meer...

Richard Steenhuisen en Jan Riske prolongeren dubbelkampioenschap
10 mei
2016

Zo, dat was ‘m dan. Het eerste toernooi onder leiding van ondergetekende: het senioren dubbeltoernooi 2016.

Ik begin mijn verhaal met de opmerking dat het toernooi naar mijn mening op een sportieve, en nog wel belangrijker: op een gezellige manier verlopen is. Wat dat betreft viel het me toch niet tegen. Voor zover even die spreekwoordelijke veer die ik mezelf dan toch even heb willen toekennen :-) Daarnaast voeg ik hier graag aan toe dat ik open sta voor (opbouwende) kritiek, ik moet het immers ook nog leren..

Dan over het toernooi. Na een tweetal mails en het persoonlijk aanspreken van leden kende het dubbeltoernooi een deelnemersveld van 32 personen. Een mooi aantal dacht ik zo. Ook viel het me meteen op dat er ook veel “onverwachte” teams aan het toernooi deelnamen zoals Colin Baldé & Frank van Wijngaarden of Lieron Viveen & André Voskuijl. Dat maakt het toernooi natuurlijk een stuk gevarieerder. Daarnaast waren natuurlijk ook de bekende dubbels van de partij, zoals Richard Steenhuizen & Jan Riske of Moos Markesteijn & Harm Hogendoorn, waarbij het eerste koppel gebrand was op het verdedigen van de eerste plaats.


Het toernooi ging van start met de poulefases.....

Lees meer...

Jeugdselectie kampioen
24 apr
2016

De jeugdselectie van de TTV Papendrecht heeft zaterdagmiddag, thuis in de Kooy, het kampioenschap in de 2e klasse A veroverd.

Papendrecht 1 met Ruben Singewald, Colin Lodder en Robin de Korver, walste met maar liefst een score van 9-1 over Salamanders 3 heen. Voor de coaching tekende vandaag Ron Keereweer. Voor Robin betekent dit een mooi slot van zijn tafeltenniscarrière bij de jeugd, in het najaar volgt de uitdaging bij de senioren.

Het voorjaarsseizoen kan nog met een derde kampioenschap bekroond worden als jeugdteam Papendrecht 3 a.s. zaterdagmiddag, wederom thuis in de Kooy, een goed resultaat neerlegt, in ieder geval beter dan de elders spelende concurrentie.