Welkom

op de website van de TTV Papendrecht!

Op deze website vindt u informatie over onze vereniging,
zoals bestuurssamenstelling, speelavonden, onze geschiedenis en de locatie.
Enkele foto's geven een indruk van onze gezellige vereniging
Tevens is er actuele informatie over de competitie: uitslagen, standen en persoonlijke resultaten.
Tenslotte kunt u in de agenda lezen welke teams wanneer moeten spelen
en wanneer er toernooien en andere evenementen gepland staan.
Opzeggen lidmaatschap: zie rubriek Informatie - lid worden
Ongewenst gedrag ? Meld dit bij het vertrouwenspunt van het NOC/NSF

HomeNieuwsInformatieEn dan ditCompetitieAgendaFoto'sContactSponsors

ALV: héél veel onderwerpen behandeld binnen één uur
13 apr
2016

Mede dankzij een goede voorbereiding is het gelukt om afgelopen woensdagavond een overvolle agenda in slechts één uurtje te be- en ook af te handelen. Een volledig bezette kantine had daar wel waardering voor.

Vooruitlopend op de notulen die ditmaal door Annika Mars worden verzorgd, hierbij een kort overzicht van alle items die aan de orde zijn geweest:
- De notulen van de ALV 2014 en van de ALV begroting 2016 werden zonder commentaar goedgekeurd en ook het verslag over het verenigingsjaar, zorgvuldig samengesteld door secretaris Moos Markesteijn, werd zonder slag of stoot aangenomen.
- Vervolgens was er de aandacht voor liefst 5 jubilarissen: Erik Koele (25 jaar) en Gerda Riet (40 jaar) waren verhinderd en krijgen later de bloemen met attentie. Wel aanwezig waren bestuurslid Nico van Meeteren (40 jaar), en de veteranen Gijs Ton en Jan Schoon voor hun 50-jarig jubileum


Lees meer...

TTV Papendrecht opnieuw in actie voor het landelijke project “Kies voor hart en sport”
12 apr
2016

Scholieren van de basisscholen komen vijf weken achtereen kennismaken met de tafeltennissport.

Kies voor Hart en Sport is een landelijk project dat lokaal door de gemeenten Alblasserdam en Papendrecht wordt georganiseerd. Dit jeugdsportstimuleringsproject voor kinderen van groep 6, 7 en 8 van de basisschool (9 t/m 12 jaar) wordt dit schooljaar voor de 9e keer georganiseerd, de laatste jaren verzorgt de TTV Papendrecht het onderdeel tafeltennis voor beide gemeenten. Het project beoogt een samenwerking tussen basisscholen en sportverenigingen.

Doel van het project ‘Kies voor hart en sport’:
Jongeren stimuleren een zodanige leefstijl te kiezen dat de kans op het optreden van gezondheidsrisico’s op latere leeftijd afneemt. Een gezonde leefstijl houdt concreet in:
•    Een evenwichtig, gevarieerd en vetarm voedingspatroon;
•    Voldoende lichaamsbeweging in verhouding tot de voedselopname.

Onder leiding van diverse ervaren spelers én de beide jeugdtrainers worden de ca. 30 kinderen in twee groepen, vijf weken achtereen, op woensdagmiddag gestimuleerd om de sport te gaan beoefenen. Ook de eigen jeugdleden assisteren hierbij. De foto’s geven een indruk van een van de bijeenkomsten toen trainer Annika Mars het programma voor die middag verzorgde. Klik op deze link voor de foto's.

Senioren 2 eerste lentekampioen TTV Papendrecht
09 apr
2016

Met nog 2 wedstrijden voor de boeg heeft Papendrecht 2 nu al het kampioenschap in de 1e klasse B veroverd.

Zes van de 8 wedstrijden wonnen Winnie van Rooij en Harm Hogendoorn met de maximale 5-0 score, alleen de directe concurrent Dordrecht 3 wist het duoteam punten af te troggelen.
Eerder in Dordt werd nog met 1-4 gewonnen en de return thuis eindigde in een onverwachte 2-3 nederlaag, maar daarna werden weer steeds de optimale uitslagen behaald. Omdat Dordrecht vrijdagavond een puntje liet liggen, was nu al het moment voor de huldiging, dus de bloemen van Bamboe en het fotootje voor het nageslacht. Gefeliciteerd heren !

Papendrecht 1 ontloopt degradatie play-offs na bizarre wedstrijd tegen Taverzo 3
03 apr
2016

De seniorenselectie van de TTV Papendrecht met Colin Balde, Nick van Leeuwarden, Bas van Oers en Lieron Viveen, begon de laatste reguliere poulewedstrijd in de hoofdklasse C met de wetenschap dat er punten gescoord moesten worden, vooral véél punten. Dan zou de degradatiepoule ontlopen worden en zou Papendrecht 1 meespelen in de promotiepoule, een wereld van verschil.

Al met al een moeilijke opdracht, want clubkampioen Lieron Viveen kon geblesseerd slechts noodgedwongen vanaf de kant supporteren en zijn teammaten coachen.
Het werd een bizarre wedstrijd met maar liefst 6 partijen waarbij een beslissende 5e game nodig was, met 2 sets in 4 games én met slechts 2 duels die in 3 games werden beslist. Wonder boven wonder vielen de beslissende punten in alle persoonlijke duels uiteindelijk steeds in het voordeel van de Papendrechters, in heel veel gevallen met het minimale verschil in cijfers. Alleen de dubbelpartij van Colin en Nick ging naar de bezoekers uit Zoetermeer, ook nu weer na een zinderende 11-8, 8-11, 11-9, 10-12 en 10-12.

Man of the match werd Bas van Oers van wie niemand had voorspeld dat ook hij onder de druk van deze avond een hattrick kon laten noteren.

Het wedstrijdschema voor de promotiepoule staat inmiddels op de competitiesite van team 1 en op de agenda.

Goed en realistisch jeugdbeleid is al jaren de grote kracht van tafeltennisvereniging Papendrecht.
03 feb
2016

Al vele jaren wordt er door het bestuur van tafeltennisvereniging TTV Papendrecht een goed en gedegen jeugdbeleid binnen de vereniging gevoerd. Een beleid waarbij  jeugdleden op een veilige en goede manier kunnen sporten. Naast de sportieve ontwikkeling van de jeugdspeler neemt het sociale aspect een bijzondere plaats in binnen de vereniging.

Ons motto is dan ook al jaren: iedereen is welkom op de vereniging,  een ieder op zijn of haar spelniveau waarbij iedereen normale en fatsoenlijke sociale gedragsnormen in acht neemt.

Sinds de zomer van 2012 is jeugdtrainer Bas Bisschop uit Sliedrecht opnieuw verbonden aan tafeltennisvereniging Papendrecht als jeugdtrainer. Eerder was hij al actief binnen de vereniging als jeugdtrainer gedurende de periode 1997 tot en met 2002.  Bas verzorgt de training voor de jeugdleden op dinsdagavond tussen 18.45 en 19.45 uur. Naast het verzorgen van jeugdtraining houdt Bas zich tevens bezig met het verder meehelpen en ontwikkelen van verschillende activiteiten ten behoeve van de jeugdafdeling. Een van zijn taken is o.a.  het organiseren van de clinics “Hart voor Sport” voor kinderen van de basisscholen in Papendrecht. Op de woensdagmiddagen 16 maart, 23 maart, 30 maart, 6 april en 13 april 2016 zijn scholieren tussen 13.00 en 15.00 uur welkom in sportzaal  “De Kooij”  Pieter Zeemanlaan 39 te Papendrecht om  kennis te komen maken met de tafeltennissport. De leerlingen kunnen zich opgeven via hun school.

Vanaf januari 2016 is jeugdtrainster Annika Mars uit Ridderkerk ook actief binnen de jeugdafdeling van tafeltennisvereniging TTV Papendrecht.  Annika verzorgt de jeugdtraining op donderdagavond tussen 18.45 en 19.45 uur. Daarnaast zorgt Annika voor een stuk begeleiding van jeugdspelers bij competitiewedstrijden en toernooien.

Naast het trainen op dinsdag en donderdag, het spelen van diverse toernooien, zijn de Papendrechtse jeugdleden ook actief in de jeugdcompetitie van afdeling West van de NTTB. Met vier teams is de vereniging vertegenwoordigd, het eerste team jeugdteam komt uit in de tweede klasse. De thuiswedstrijden worden altijd op zaterdagmiddag gespeeld, eveneens in sportzaal “De Kooij”.

Nu al zin om eens een kijkje te komen nemen en een balletje te komen slaan tijdens de jeugdtraining? Kom dan gezellig langs op de trainingsavonden. Je bent welkom. Graag tot ziens.

Roberto den Hertog speelt hattrick bij debuut
30 jan
2016

Net als de senioren speelden ook de jeugdteams van de TTV Papendrecht deze week de eerste wedstrijden van de voorjaarscompetitie.

De jeugdselectie reisde vanmiddag naar Schiedam voor een uitwedstrijd tegen de jeugdselectie van Scyedam en kwam terug met een 4-6 overwinning in de zak. Makkelijk ging het echt niet, in de persoonlijke duels moest er maar liefst 4 x een 5e en dus beslissende game gespeeld worden, de punten daarvan werden onderling verdeeld.
Ook het dubbel moest in een 5e game beslecht worden, de uiteindelijke 8-11 betekende een winstpunt voor Papendrecht 1. Colin Lodder en Robin de Korver wonnen 2 partijen, Ruben Singewald wist eenmaal te zegevieren.


Lees meer...