Welkom

op de website van de TTV Papendrecht!

Op deze website vindt u informatie over onze vereniging,
zoals bestuurssamenstelling, speelavonden, onze geschiedenis en de locatie.
Enkele foto's geven een indruk van onze gezellige vereniging
Tevens is er actuele informatie over de competitie: uitslagen, standen en persoonlijke resultaten.
Tenslotte kunt u in de agenda lezen welke teams wanneer moeten spelen
en wanneer er toernooien en andere evenementen gepland staan.
Opzeggen lidmaatschap: zie rubriek Informatie - lid worden
Ongewenst gedrag ? Meld dit bij het vertrouwenspunt van het NOC/NSF

HomeNieuwsInformatieEn dan ditCompetitieAgendaFoto'sContactSponsors

Tourspel: Rian van den Tempel winnaar Tourspel 2018
29 jul
2018

Met het zeer nipte verschil van 8 punten op de eindstreep wist Rian van den Tempel voor te blijven op beoogd eindwinnaar Davey den Boer.

Het Tourspel dat Eef Schouten dit jaar weer organiseerde kende steeds verschillende dagwinnaars.

De etappe-uitslagen, gepast commentaar en het algemeen klassement vindt u elders op deze website in de rubriek "En dan dit", maar je kunt ook op hier klikken.

Vriendschapstoernooi 2018
22 jun
2018

Om te beginnen met het verslag van dit toernooi is het misschien wel leuk om even stil te staan bij hoe het toernooi is ontstaan en wat eigenlijk de reden is van de naam van dit toernooi.

(Een verslag van organisator Michelle van der Spek)
Een hele tijd geleden toen Kees Jongkind, Ina Wiekart en Herman Erkelens van ons 10e team nog bij TTV de Vriendschap speelden, konden ze deze club niet voortzetten, ze hebben zich toen bij ons (TTV Papendrecht) gevoegd en met het budget wat ze nog over hadden van TTV de Vriendschap hebben ze ons toen de bokaal geschonken voor het toernooi, wat we het Vriendschapstoernooi noemden. Het toernooi staat centraal om jeugd en senioren dichter bij elkaar te brengen en zo de drempel van o.a. de jeugd naar de senioren toegankelijker te maken.

Dan komen we aan bij het toernooi, na de nodige aanpassingen in de poule-indelingen konden we van start gaan. Met 2 poules van 5 en 1 poule van 4 hadden we een mooi aantal met koppels, namelijk 14 koppels!

In poule 1 zaten Dennis & Albert van Beek, Colin Lodder & Ruben Singewald, Jesse Hooglander met zijn vader en Henri Kamerling & Erwin Verhaert. Colin & Ruben maakten een flitsende start door in de poulefase alle 3 de wedstrijden te winnen.
Dennis & Albert hadden verloren van Ruben & Colin waardoor zij 2e in de poule zijn geworden.
Toen ging het tussen Jesse met zijn vader en Henri & Erwin, in een spannende 3-pitter en op het eind een bloedstollende 16-14 voor Jesse en zijn vader was dit koppel 3e geworden en Henri en Erwin 4e.

In poule 2 zaten Mees Boer & Max Kornet, Mischa Roukhadze & Dennis Dingemans, Lisanna Borsje & Kevin Nugteren, Jonathan & Stefan Kamerling en Joas de Keizer met zijn vader.
Lisanna en Kevin waren op dreef, met de nodige sprongen die Lisanna maakten, kon ze ruimte maken zodat Kevin terug kon slaan en als dit gebeurde sprong Lisanna weer op om zo de bal terug te slaan, een erg leuk gezicht en ook nog heel effectief! Want na 3 wedstrijden stonden ze nog 3 uit 3. Mees en Max gingen ook goed want ook zij hadden na 3 wedstrijden 3 gewonnen, een effectief koppel wat ze eerder ook al hadden bewezen.
Na een 2-0 overwinning van Mees en Max op Lisanna en Kevin (zat overigens nog best dicht bij elkaar, 11-9 en 11-8, waren Mees en Max 1e in de poule en Lisanna en Kevin 2e. Mischa en Dennis wisten er 2 te winnen en ondanks dat ze elkaars spel nog niet echt kenden, waren ze dus wel een goed duo! Hierdoor werden ze 3e in de poule.
Toen ging het nog tussen Joas en zijn vader tegen Jonathan & Stefan, na 3 spannende 3 games, 8-11, 11-7 en 11-7, waren Joas en zijn vader 4e geworden en Jonathan & Stefan 5e.

Lees meer...

Lieron Viveen winnaar Gijs Ton Trofee
12 jun
2018

Na de clubkampioenschappen rond de jaarwisseling in 2017 was het weer hoog tijd voor een toernooit binnen de TTV. Om deze reden hebben we ervoor gekozen om de Gijs Ton Trofee weer te organiseren, vorig jaar zat dit bekertoernooi voor senioren er een keertje niet bij.

(Verslag van organisator Bas Hardenberg)

Na het sturen van een e-mail, het ophangen van een lijst in de kantine en het whatsappen van leden kwamen we uiteindelijk uit op een deelnemersveld van 25 zeer gemotiveerde tafeltennissers. De Gijs Ton Trofee wordt gespeeld via het afvalsysteem; de winnaar is door en de verliezer is uitgeschakeld. Hierbij wordt het toernooi uitgesmeerd over twee dinsdagavonden. De eerste avond op 5 juni stond in het teken van de voorronde en de eerste ronde. De tweede avond op 12 juni hebben we vervolgens de kwartfinale, de halve finale en ten slotte de finale gespeeld.

Op de eerste avond hebben we de volgende opmerkelijke uitslagen gezien:
- Ondergetekende is direct door Hanno van Sintmaartensdijk uitgeschakeld. Hierbij heb ik nog wel één setje kunnen pakken.
- Ex Jeugdselectiespeler Colin Lodder wist het toch niet te winnen van de oude rot Rin Visser. Met een partij in 4 games bleek Rin toch te sterk (of gewoon te lastig) voor Colin.
- Kampioen uit 2014 Rian van der Tempel heeft niet kunnen winnen van Patrick van Vooren. Onze penningmeester versloeg Rian in 4 games.
- In de eerste ronde stonden Rin Visser en Dirk Imanse tegenover elkaar. Anders dan Colin bewaarde Dirk wél zijn geduld en wist hij zo van Rin te winnen. Zo plaatste Dirk zich voor de halve finale.

Lees meer...

Jeugd dubbelkampioenschappen 2018
31 mei
2018

(Verslag van organisator Michelle van der Spek)

Donderdag 31 mei was het zover, de dubbelkampioenschappen van de jeugd. Met een inschrijvingsaantal van 9 koppels heb ik besloten om 3 poules van 3 koppels te maken. Iedereen begon in de poulefases met the best of 3, dus 2 gewonnen games.

In de eerste poule waren Colin Lodder en Dirk Imanse ongeslagen gebleven. Yannick Peters en Arfan Mahmud tegen Ruben Helder en Jesse Hooglander werd een spannende pot, na 11-3 voor Yannick en Arfan kwamen Ruben en Jesse terug met 9-11 en 3-11. Hierdoor werden Ruben en Jesse 2e in de poule en Yannick en Arfan 3e.

In de 2e poule waren Ruben Singewald en Dennis van Beek ongeslagen gebleven. Nanoek Heijkamp en Bram Korevaar wonnen in een hele spannende pot net met 2-1 van Lisanna Borsje en Joas de Keizer. Lisanna en Joas wonnen de eerste game met 11-8, hieropvolgend reageerden Nanoek en Bram door met 10-12 en 3-11 te winnen.
Lees meer...

De vriendschappelijke strijd
19 mei
2018

19 mei stond voor de 1e keer het evenement de vriendschappelijke strijd Nieuw-Vennep vs. TTV Papendrecht op de planning. Ditmaal werd het bij TTV Nieuw-Vennep georganiseerd en volgend jaar bij TTV Papendrecht.

(Een verslag van Annika Mars)
Het onderlinge toernooitje is ontstaan omdat de jeugdleden van deze twee clubs erg goed met elkaar omgaan tijdens toernooien.

Het gebeurt helaas steeds vaker dat er tussen de jeugd een onderlinge strijd is en dat ze vooral alleen met hun eigen clubgenoten omgaan. Ook na de jeugdwedstrijd gaan de teams vaak direct naar huis.

Wat wilde wij hier mee bereiken?
We hopen dat meer clubs dit soort toernooitjes gaan organiseren en een goede band met elkaar gaan krijgen en samen gaan werken aan een beter onderling contact tussen de jeugdleden van verschillende clubs.

Het toernooi:
Dit maal werd het toernooi gehouden bij TTV Nieuw-Vennep. Het was dus wel een stukje rijden voor Papendrecht, maar dat vonden de jeugdleden niet zo erg, want ze hadden er heel veel zin in. Er deden totaal 10 jeugdleden van TTV Papendrecht mee en 13 leden van TTV Nieuw-Vennep. Omdat het niveau niet helemaal gelijk lag hadden Alicia en ik (Annika) besloten om 2 poules te maken. Een poule A, klasse landelijk c t/m 3e klasse en een poule B, klasse 5e klasse t/m niet competitie spelende jeugd. Zo speelden de jeugdleden dus ook tegen hun clubgenoten. Alle punten bij elkaar opgeteld kwam je tot een 1e/2e/3e prijs per poule. Maar er was ook een wisselbeker te winnen, hierbij telden alleen de punten van de wedstrijden Nieuw-Vennep tegen Papendrecht, de rest van de wedstrijden werd weggestreept. De club met de meeste gewonnen sets won dan de wisselbeker en mag hem het jaar erna weer verdedigen.

De dag zelf:
Bij aankomst werd iedereen vriendelijk ontvangen door Alicia, Ka Chun en de jeugdleden van Nieuw-Vennep die al aanwezig waren. Na het inspelen ging het toernooi van start.

In de ochtend werden de eerste poule wedstrijdjes gespeeld, om half 1 werden alle tafels aan elkaar geschoven, zo ontstond er één lange tafel waar iedereen gezamenlijk aan zou gaan lunchen. Na de gezellige gezamenlijke lunch ging het toernooi weer door.

Uiteindelijke winnaars
poule A
1e Bart (Nieuw-Vennep)
2e Dennis (Papendrecht)
3e Nils (Nieuw-Vennep)

Lees meer...

Dirk Imanse clubkampioen 2018 jeugd
17 mei
2018

Het stokje voor de organisatie van de jeugdtoernooien is overgedragen van Simon van Sintmaartensdijk naar Michelle van der Spek en daarom was er niet alleen bij de jeugdleden eventuele spanning voor het toernooi, maar deze keer toch ook een beetje bij de toernooileiding.

Na een inschrijftijd van circa 3 weken probeerde Michelle alvast alles voor te bereiden, met de nodige berichtjes naar Simon over van alles en nog wat voor het toernooi, over wat er allemaal bij kwam kijken etc.
Hopelijk goed voorbereid kwam Michelle om 18.30 uur op de club aan om de tafels vast op te zetten, de wedstrijdbriefjes te knippen en iedereen aan te vinken die al aanwezig was met de nodige hulp van Annika Mars.

Na een verandering van de poule indeling (er kwam iemand op het laatste moment bij) konden rond 19.10 uur de eerste wedstrijdjes beginnen, de hogere jeugd die competitie speelt zat bij elkaar in een zeskamp en er was 1 poule van 4 en 1 poule van 5 voor de lager spelende jeugd zoals de pupillen en de niet competitie spelende leden.
De eindstand van de zeskamp van de hoger spelende jeugd zou ook gelijk de eindplaatsen betekenen, dus ze moesten gelijk aan de bak en alles geven.

De nummers 1 en 2 van de poules van de pupillen en niet spelende jeugd gingen door en hierna kwam een halve finale en finale.
Lees meer...