Welkom

op de website van de TTV Papendrecht!

Op deze website vindt u informatie over onze vereniging,
zoals bestuurssamenstelling, speelavonden, onze geschiedenis en de locatie.
Enkele foto's geven een indruk van onze gezellige vereniging
Tevens is er actuele informatie over de competitie: uitslagen, standen en persoonlijke resultaten.
Tenslotte kunt u in de agenda lezen welke teams wanneer moeten spelen
en wanneer er toernooien en andere evenementen gepland staan.
Opzeggen lidmaatschap: zie rubriek Informatie - lid worden
Ongewenst gedrag ? Meld dit bij het vertrouwenspunt van het NOC/NSF

HomeNieuwsInformatieEn dan ditCompetitieAgendaFoto'sContactSponsors

Jeugdselectie genomineerd bij Sportgala
07 mrt
2018

Het eerste jeugdteam was op woensdag 7 maart aanwezig bij het Sportgala in Papendrecht. Die aanwezigheid was belangrijk, het trotse team was namelijk genomineerd als Sporttalentploeg 2017.

Verslag: Rob van den Bos, foto's: Annika Mars

Die nominatie hadden de drie heren dik verdiend door in de voorjaarscompetitie van 2017 als kampioen te eindigen. Weliswaar met maar 1 punt verschil op de directe tegenstander, maar toch.

De twee jeugdtrainers, twee bestuursleden en een van de familieleden hebben voor ondersteuning van het team gezorgd.

De avond begon met de verkiezing van het sporttalent, gevolgd door het huldigen van sportvrijwilligers van het jaar 2017. Daarna volgden demonstraties van de dansgroep Bounce en van Glenn Nugteren om nog voor de pauze de prijs voor sportvrouw van het jaar 2017 uit te kunnen reiken.

Na de pauze dan eindelijk de verkiezing van sporttalentploeg.

Lees meer...

Tafeltennis een vreemde sport
25 feb
2018

Of te wel een opzienbarende 3 punten van Jan Tillemans

De wedstrijd Papendrecht 9 – Merwestad was er een met een zeer grote verrassing verzorgd door een zeer verrassend goed spelende Jan.

Jan stond voor deze wedstrijd op 6 gespeeld en 0 gewonnen en wilde deze avond toch wel van die hatelijke 0 af. Nu dat hebben ze van Merwestad geweten, Jan was uiterst geconcentreerd en zijn backhand aanval liep als een trein. Aan het eind van de avond hadden Gerrit en Lenny 1 game van Jan kunnen pakken en Hans geen een.

Lees verder op de competitiesite van team 9 of klik hier

Meer stabiliteit nodig
04 feb
2018

Vrijdagavond 2 februari ’18: de reguliere competitiewedstrijd tegen Tavernie 2 met de volgende opstelling: Drago Bikarevic, Michelle van der Spek en Niek van Westen.

Zoals bekend moeten de eerste 2 spelers van deze opstelling het hebben van hun noeste arbeid en werktafeltennis en Niek van zijn natuurlijke aanleg ;-). En dat werd al direct duidelijk bij de eerste partij van de avond. Deze werd gespeeld door Drago en zoals wel meer het geval; de training van het trainingsbeest Drago had weer duidelijk zijn vruchten afgeworpen; Drago veranderde gaandeweg de partij steeds meer in het beest genaamd “de vliegende draak”, de ballen vlogen om zijn oren en hij ging er dus kansloos van af. Wanneer leert hij nu eens tijdens de training dat ie niet in een beest moet veranderen maar in een tafeltennisser

Lees dit wedstrijdverslag verder op de competitiepagina van Papendrecht 4 of klik hier

Eef Schouten verbaast !
25 jan
2018

Toch wel een aparte competitiestart met Moos Markesteijn uitgeleend aan team 8 en Eef Schouten wel of niet herstellend van een flinke ziekte.

Papendrecht 9 had afgesproken om de eerste thuiswedstrijd tegen TaLaNi 5 te spelen met Eef, Jan Tillemans en Kees van Blitterswijk, mede omdat Raymond van der Linden verhinderd was en Moos tijdelijk was ingelijfd door Maarten Stehouwer, wiens team eveneens thuis speelde tegen de selectie van HTV. We wisten dat Eef flink ziek was geweest, maar normaliter zou hij bij de competitiestart toch wel hersteld zijn? Maar ’s morgens op de speeldag kwam een app-je van Eef dat hij toch nog te slap was. Wat nu? Zelf geen spelers meer en op team 10 kon nota bene ook geen beroep gedaan worden omdat daar Kees Jongkind (langdurig?) in de lappenmand zit. Dan toch maar weer een beroep gedaan op Eef met het voorstel om tóch mee te doen, wel rustig aan en zonder verwachtingen. Gelukkig gaf Eef aan te zullen komen.

En wat schetst onze verbazing? In zijn eerste partij tegen Marianne Westhoek komt Eef eerst met 7 en 8 tegenpunten op 0-2, wint daarna tweemaal nipt met 12-10 om tot slot toch nog met 8-11 de boot in de gaan. Dat is niet rustig aan doen Eef, 5 lange games houd je niet 3 x vol.

Lees dit wedstrijdverslag verder op de teampagina van Papendrecht 9 of klik hier


Den Boertjes dubbelkampioenen 2018
16 jan
2018

Dinsdag 16 januari was het weer zover: het dubbeltoernooi. Naar goed gebruik het eerste toernooi na de jaarwisseling.

De inschrijvingen kwamen dit jaar wat moeizaam op gang, maar na een mailtje van de organisatie (ondergetekende) zijn we uiteindelijk toch uitgekomen op een aantal van veertien koppels. Net als bij de clubkampioenschappen gold dat we in ieder geval een nieuwe kampioen zouden krijgen, gezien het feit dat de regerende kampioenen Richard Steenhuisen en Jan Riske niet meer met elkaar speelden deze editie. Hierover later meer.

De veertien koppels zijn ingedeeld in twee 5-mans poules en één 4-mans poule. De uitslagen in de poules waren hierbij als volgt:

In poule A hadden alle koppels twee punten gehaald (!), zodat er geteld moest worden om de uitslag te bepalen. Nadat Harm Hogendoorn alle punten van de koppels geteld had kwamen de volgende uitslagen uit de bus. Op de vijfde plaats eindigdenn Harm Hogendoorn & Moos Markesteijn, opmerkelijk gezien het feit dat Harm zelf de punten geteld heeft J. Op een gedeelde derde plaats eindigden Jan Tillemans & Kees van Blitterswijk. Alsmede Ruud Schoon & Eddy van Weelde, beide koppels plaatsten zich zodoende voor de tussenronde. Kevin Nugteren & Drago Bikarevic plaatsten zich als tweede en zodoende werd het jeugd-duo Colin Lodder & Dirk Imanse eerste in poule A.
Lees meer...

Veel winnaars bij Z-H Kampioenschappen jeugd
13 jan
2018

Deelnemers: Colin, Dirk, Mees, Daan, Roberto, Luuk, Thomas A, Leon, Mart-Jan, Jesse, Ruben H, Arfan, Yannick.

Zaterdag was het dan zo ver, de jeugd keek er heel de week al naar uit. Het was het eerste echte grote toernooi voor Yannick, Jesse, Arfan, Ruben. We verzamelde om 8:00 ‘s ochtends bij TTV Papendrecht, er deden wel 13 jeugdleden mee.
Eenmaal aangekomen, was het nog rustig in de zaal en konden ze lekker inspelen. En de coaches en ouders konden nog rustig een kopje koffie doen om wakker te worden.
Toen het eenmaal begon, verdeelde Ron Keereweer (Kiwi) en ik (Annika) ons over de 2 zalen. We hadden allebei een mooi rood klapstoeltje zodat we niet de hele dag moesten staan. 😊
De poules gingen zo goed, dat meer dan de helft in de hoofrondes terecht kwam.

Lees meer...