Welkom

op de website van de TTV Papendrecht!

Op deze website vindt u informatie over onze vereniging,
zoals bestuurssamenstelling, speelavonden, onze geschiedenis en de locatie.
Enkele foto's geven een indruk van onze gezellige vereniging
Tevens is er actuele informatie over de competitie: uitslagen, standen en persoonlijke resultaten.
Tenslotte kunt u in de agenda lezen welke teams wanneer moeten spelen
en wanneer er toernooien en andere evenementen gepland staan.
Opzeggen lidmaatschap: zie rubriek Informatie - lid worden
Ongewenst gedrag ? Meld dit bij het vertrouwenspunt van het NOC/NSF

HomeNieuwsInformatieEn dan ditCompetitieAgendaFoto'sContactSponsors

Peter van Alten en Dennis den Boer dubbelkampioenen
29 aug
2023

Op 22 augustus, tijdens de seizoenopening voor 2023/2024, konden de senioren er meteen weer tegenaan. Voor het dubbeltoernooi werden de actuele ratings gebruikt en er werd gespeeld met handicappunten voor minder sterke tegenstanders. Van de 4 poules mochten de beste 2 koppels door naar de finaleronde.

Poule A
Het ratingverschil tussen Lieron Viveen + Harm Hogendoorn versus Marco den Hertog en Timo Borsje was zo groot, dat het laatstgenoemde koppel de maximale voorsprong van 6 punten kreeg toebedeeld. Hoewel 2 x zeer nipt, wonnen Lieron en Harm in 3 games met 11-9, 11-9 en 11-7.
Maar Marco en Timo verrasten daarna Erwin Verhaert en Piet den Dikken door (na opnieuw +6) de tegenstanders in 5 games te verslaan. Na een 2-0 voorsprong (14-12 en 11-9) volgden 3 ruime games van 2-11, 5-11 en 3-11.
Hun laatste poulewedstrijd tegen Jamaine van der Sluis en Colin Lodder werd verloren in 3 games, waardoor Marco en Timo met één zege werden uitgeschakeld. Jamaine en Colin werden eveneens uitgeschakeld, want het bleef voor hen beiden bij deze ene zege, de andere 2 partijen werden met 3-0 verloren.
Resteert de partij van Lieron en Harm tegen Erwin en Piet (+3) om de no. 1 in de poule te bepalen. Ook deze partij werd spannend, na 0-2 (4-11 en 6-11) kwamen Lieron en Harm sterk terug met 11-8, 11-6, maar de beslissende 5e game mondde uit in 11-13.

Lees meer...

Gijs Ton overleden
15 aug
2023

Gisteren zijn wij geïnformeerd over het overlijden van Gijs Ton, al vanaf de eerste jaren van ons bestaan een gewaardeerd lid van de TTV Papendrecht.

Jarenlang heeft Gijs competitie gespeeld en daarbij liet hij zich niet de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van het tafeltennisbatje en alle nieuwe varianten van het rubber opdringen. Nee, Gijs speelde gewoon jaar in jaar uit op hoog niveau met zijn "houten plankje" tot het verdriet van menige tegenstander die daar niet tegenop gewassen bleek.

Vele jaren was Gijs een gewaardeerd lid van ons bestuur, waarbij hij tijdens de periode van voormalig voorzitter Jan van Dalen vaak noodgedwongen zeer zwijgzaam aanwezig was, dit meestal bij gebrek aan voldoende lucht.

Naast het tafeltennissen was Gijs een fervent klaverjasser die het een uitdaging vond om, wanneer maar enigszins mogelijk, de laatste slag de troefboer op tafel te deponeren. Nu nog steeds wordt aan hem gedacht wanneer zo'n staaltje van lef wordt nageaapt.

De crematie zal in besloten krijg plaatsvinden. Op verzoek van de familie worden er maximaal 3 tafeltennisvrienden afgevaardigd om de dienst bij te wonen, dit zijn voorzitter Niek van Westen, penningmeester Patrick van Vooren en voormalig teamlid van Gijs, André Voskuijl.

De rouwkaart van Gijs is te lezen elders op deze website in de rubriek "En dan dit", of klik hier.

Tourspel 2023 start komend weekend
28 jun
2023

Vanaf 1 juli 2023 wordt de 110e editie van de Tour de France verreden. Onze Eef Schouten organiseert ook dit jaar weer het Tourspel voor onze leden en onze donateurs, hun familileden, vrienden en bekenden.

Voor de 9e achterenvolgende keer gaan we met elkaar de strijd aan voor de gele trui ofwel een vermelding op de wisselbeker.
Dagelijks worden de punten van de etappe en het tussenklassement gepubliceerd met een klein beetje tekst met soms een knipoog.

Volg de verrichtingen van de 33 deelnemers die dit jaar een team samenstelden en lees er over in de rubriek En dan Dit, of klik hier.

Eddie van Weelde wint Gijs Ton Trofee
13 jun
2023

In 2019 werd dit bekertoernooi voor het laatste gespeeld, o.a. wegens de corona-ellende. Vorig jaar was er wegens het uitgestelde jubileum geen plekje in de agenda, maar dit jaar kon er weer gespeeld worden en zoals altijd bij een bekertoernooi waren er weer diverse verrassingen.
Lees meer...

Roberto den Hertog prolongeert clubkampioenschap
02 jun
2023

Voor het 2e jaar in successie kwam Roberto als sterkste speler van de TTV Papendrecht. Niek van Westen had de 12 deelnemers verdeeld over 3 poules, waarvan de winnaars én de beste no. 2 doorgingen naar de finalerondes.

Poule A
Colin Lodder, winnaar van de 2e/3e klassers, mocht ook aan dit zware toernooi meedoen, maar spelers als Robrto, Dinh Duc Dao en Eddy van Weelde waren toch iets te veel gevraagd, al kwam Colin tegen Dao nog tot een gamewinst. Eddy kwam niet verder dan zijn winst op Colin en Dao verloor alleen van een ongeslagen Roberto.

Lees meer...

Colin Lodder clubkampioen 2e/3e klasse
30 mei
2023

Twee poules van 5 spelers streden vandaag om de kampioenstitel. Organisator Niek van Westen had de speelsterkte over beide poules verdeeld, de 2 beste zouden via een finaleronde doorgaan.

Vorige jaar eindigde de finale in deze klasse in een debacle voor onze Niek, heel gemakkelijk en zelfs enigszins gênant. Om herhaling te voorkomen dirigeerde Niek de kampioen van 2022, Dirk van Vugt, naar de topklasse die a.s. vrijdag om de titel gaan strijden.

Poule A
In zijn eigen poule trof Niek: Michelle Nugteren, André Voskuijl, Dennis Dingemans en zijn teammaat Piet den Dikken. Alleen tegen André en Piet volstonden 3 games, de andere twee gaven iets meer tegenstand. Niek werd ongeslagen poulewinnaar.
Opmerkelijk was de tweede plaats van Michelle die het alleen tegen André niet moeilijk had. In totaal speelde Michelle 17 games met alleen een 3-2 nederlaag tegen Niek.
Piet startte goed met 2 zeges, maar moest zowel in Michelle als Niek zijn meerdere erkennen.
Dennis Dingemans redde zijn eigen eer door André in 3 games te verslaan en hem met lege handen te laten.

Lees meer...