Welkom

op de website van de TTV Papendrecht!

Op deze website vindt u informatie over onze vereniging,
zoals bestuurssamenstelling, speelavonden, onze geschiedenis en de locatie.
Enkele foto's geven een indruk van onze gezellige vereniging
Tevens is er actuele informatie over de competitie: uitslagen, standen en persoonlijke resultaten.
Tenslotte kunt u in de agenda lezen welke teams wanneer moeten spelen
en wanneer er toernooien en andere evenementen gepland staan.
Opzeggen lidmaatschap: zie rubriek Informatie - lid worden
Ongewenst gedrag ? Meld dit bij het vertrouwenspunt van het NOC/NSF

HomeNieuwsInformatieEn dan ditCompetitieAgendaFoto'sContactSponsors

Pieter de Graaff clubkampioen 4e/5e klasse
25 mei
2023

Vandaag was de aftrap voor de jaarlijkse clubkampioenschappen voor de senioren van de TTV Papendrecht. De categorie 4e/5e klassers bestaat uit competitiespelers, nieuwe onervaren leden en niet-competitiespelers in de breedte van jong tot veteraan. Kortom een allegaartje die de gooi doet voor de titel clubkampioen 2023.

Organisator Niek van Westen wilde via 2 poules van 4 spelers naar (kruis-)finales, maar moest omschakelen naar een 7-kamp toen er een onverwachte afzegging kwam. Voordeel was dat dan iedereen tegen elkaar speelt, nadeel is het tijdbeslag, dus werd het best of 3 in plaats van best of 5.

Zoals gebruikelijk richt Niek zijn speelschema in naar de hoogte van geschatte speelsterkte/ranking, dus in de 1e ronde no.'s 2, 3 en 4 tegen 7, 6 en 5 (1=vrij). Deze ronde leverde geen verrassingen op, alle 3 partijen werden in 2 games gewonnen door de hoger geplaatste spelers.

Lees meer...

2e jeugdteam kampioen 5e klasse
22 apr
2023

Vanmiddag had het jeugdteam Papendrecht 2 tegen Salamanders 5 uit Wateringen nog maar één puntje nodig om kampioen te worden in de 5e klasse B.

De openingspartij van Jesse van Popta zag er veelbelovend uit, maar na zijn 2-0 voorsprong haperde het bij Jesse vooral met de returns van die kort geplaatste ballen. Steeds weer drukte hij deze tegen het netje en na 8-11, 5-11 en 9-11 moest Jesse zijn meerdere erkennen in Carmelle Riahi, ergo 0-1.

Dan moest Twan Verhoeven de klus maar klaren en dat deed hij ook, in 3 resolute games won hij van Gaby van der Ende en werd de kampioenstitel een feit, de volgende partij van Karel de Jong en de resterende potjes waren voor de statistieken en de persoonlijke ratings.

Voorzitter Niek van Westen reikte de kampioensmedailles uit en in de feestvreugde deelde ook bankzitter Koen Dijk. Jammer dat 5e teamspeler Youri Vernooij wegens vakantie niet op de foto kon.


Alleen maar positieve vibes tijdens ALV
20 apr
2023

Het gebeurt niet vaak, wellicht zelfs te weinig, maar tijdens de Algemene Leden Vergadering over het jaar 2022 werd er onverwacht inbreuk gedaan op de agenda. Penningmeester Patrick van Vooren wilde net zijn 25e financiële jaarverslag toelichten en eventueel verdedigen toen vice-voorzitter Jan Tillemans hem het woord ontnam om twee benoemingen aan te kondigen.

25 jaar geleden nam Patrick het stokje over van Nico van Meeteren en het lukte hem om het (theoretische) verlies om te zetten in dekkende begrotingen waardoor het hem ieder jaar maar weer lukte om décharge verleend te krijgen voor zijn financiële beleid. Om alles in het gareel te houden vertoont Patrick af en toe wel wat Scrooge-neigingen, maar dat werkt wel. Verder verzorgt Patrick al jarenlang de inkoop van de consumpties, is hij een trainingsbeest die nooit te beroerd is om ook met minder getalenteerde spelers te trainen en bespaart hij verenigingskosten op administratief gebied. Buiten de bestuursvergaderingen om hebben het de secretaris en de vice-voorzitter behaagd om Patrick van Vooren te benoemen tot Lid van Verdienste. (Het zij gezegd dat Patrick zijn benoeming natuurlijk mede te danken heeft aan zijn rechterhand en toeverlaat, Rin Visser.)

Lees meer...

In memoriam Dick van Hoek
09 apr
2023

Op vrijdag 7 april bereikte ons het droevige bericht dat Dick van Hoek is overleden.

Dick kwam als verenigingslid geregeld een balletje slaan, de laatste tijd vooral op de donderdagavond. Zoals zo vele oud-voetballers meldde ook hij zich 13 jaar geleden aan en bleek prima te kunnen presteren achter de tafeltennistafel.

Wij kennen Dick als een rustige, bedaarde man en een groot muziekliefhebber. In de kantine flapte hij er geregeld wat moppen uit, hetgeen de sfeer altijd ten goede kwam.

Op de website van de voetbalvereniging Papendrecht https://vvpapendrecht.nl/in-memoriam-dick-van-hoek/ staat een uitgebreid bericht over zijn actief voetballeven.
Dick werd 71 jaar oud, wij gaan hem missen.
De uitvaart vindt in besloten kring plaats.

Timo Borsje en Karel de Jong clubkampioen dubbel bij de jeugd
12 jan
2023

Lang géén toernooitjes, maar kort na het kersttoernooi volgde vanavond al het dubbeltoernooi voor de jeugd. Het dubbelen was voor velen een geheel nieuwe ervaring, want er was in die vorm ook nog niet veel getraind. De laatste winnaars van de wisselbokaal waren Arfan Mahmud + Dirk Imanse in 2019.

De 12 jeugdspelers werden door trainer Joël Scheurwater en Roberto den Hertog aan elkaar gekoppeld, getalenteerde en ervaren spelers werden partner van nieuwe en nog onervaren spelers, zo ontstonden leuke duo's en werden de krachten verdeeld. Roberto zelf speelde samen met zijn jonge broertje Damian en uit Gorkum kwam gastspeler Jesse van Popta, die komend seizoen is toegevoegd aan het 2e jeugdteam. De no's 1, 2 en 3 van beide poules speelden tegen elkaar om de eindrangschikking.

poule A poule B
Jesse van Popta + Youri Vernooij
Jesse Hooglander + Lewand Fars
Timo Borsje + Karel de Jong
Damian den Hertog + Roberto den Hertog
Jelmer Korteland + Twan Verhoeven
Joas de Keizer + Liam van Lambaart

Poule A:
Timo/Karel wonnen in 3 games (8, 7 en 9) van Jesse en Youri, die het daarna beter deden tegen Jelmer/Twan. Weliswaar opnieuw verloren, maar eervol. Na 4 games (4-11, 11-7, 3-11 en 11-3) eindigde de beslissende 5e game in 11-9, dus een nipte nederlaag voor Jesse/Youri. Timo+Karel wonnen met 3-1 van Jelmer en Twan, zodat de eindstand in deze poule werd:
1. Timo en Karel
2. Jelmer en Twan
3. Jesse P. en Youri

Lees meer...

Gezelligheid troef bij oliebollentoernooi
03 jan
2023

Op 30 december vond het laatste evenement van 2022 plaats, het traditionele oliebollentoernooi voor de senioren. Tijdens deze avond werden ook de kampioenen van het najaar gehuldigd.

Organisator Niek van Westen verdeelde 34 deelnemers in 6 poules over de maximale 6 tafels, allen zoveel mogelijk met ongeveer dezelfde rating. Om een grote tijdsdruk te vermijden had hij bepaald dat er slechts twee games per partij gespeelde konden worden, dus gelijkspel was mogelijk.
Lees meer...