Welkom

op de website van de TTV Papendrecht!

Op deze website vindt u informatie over onze vereniging,
zoals bestuurssamenstelling, speelavonden, onze geschiedenis en de locatie.
Enkele foto's geven een indruk van onze gezellige vereniging
Tevens is er actuele informatie over de competitie: uitslagen, standen en persoonlijke resultaten.
Tenslotte kunt u in de agenda lezen welke teams wanneer moeten spelen
en wanneer er toernooien en andere evenementen gepland staan.
Opzeggen lidmaatschap: zie rubriek Informatie - lid worden
Ongewenst gedrag ? Meld dit bij het vertrouwenspunt van het NOC/NSF

HomeNieuwsInformatieEn dan ditCompetitieAgendaFoto'sContactSponsors

Scholierentoernooi 2013.
23 okt
2013

Op woensdag 23 oktober was het weer zover, het jaarlijkse scholierentoernooi voor de plaatselijke jeugd. De leerlingen van de groepen 6, 7 en 8 konden hun tafeltennisvaardigheden met elkaar meten. Er werd gestreden in 3 klassen: meisjes, jongens groep 6-7 en jongens groep 8.

In de ochtend waren de jongens aan de beurt. In totaal 14 jongens, eerlijk verdeeld over 2 groepen van 7 gingen ze de strijd met elkaar aan. Iedereen speelde dus 6 wedstrijden met uiteindelijk een nummer 1, 2 en 3. Om een wedstrijd te winnen moest je 2 sets gewonnen hebben.

De 1e wedstrijd was voor iedereen even wennen. Duidelijk werd dat veel gespeeld wordt tijdens de vakanties. Hierdoor dacht een enkeling dat de “vakantiespelregels” ook voor deze wedstrijden golden. Na enig uitleg over de spelregels en de mededeling dat wij het spelletje spelen volgens de NTTB regels werd door iedereen vervolgens weer vol overgave gespeeld.
Na enkele ronden steeg de spanning.
Lees meer...

Zo maar een gezellige competitieavond.
17 okt
2013

Voor mij op een ongebruikelijke avond laat ik mijn neus eens zien op een donderdag. Ik neem mij voor: ik ga een avondje observeren en bemoei me nergens mee !

19:45 uur: Het complete team van Tavernie 5 is al aanwezig, Marja de Gans verbaast zich buiten over het nieuwe gebouw naast onze gymzaal. Haar teamleden Jan Meerkerk en Patrick Tukker zitten in de kleedkamer te wachten.
In de zaal is Bas Bisschop de jeugd aan het trainen, er staan 7 tafels opgesteld waarachter ook Kevin Nugteren en Philip Beker met de jeugd aan het spelen zijn. Bas begon al kort na zes uur met het opzetten van al die tafels, de netjes en afscheidingen, om kwart voor 7 ging de deur voor de jeugd open.
De vader van Thomas Akerboom speelt ook tegen zijn zoon.

Tot mijn verrassing is ook bardienst Jacqueline van der Spek al aanwezig en is ook de koffie al klaar. Wel is Jacqueline vergeten de sleutel bij Moos op te halen. De zaal was door Bas geopend, maar Bas neemt na de training de sleutel weer mee, dus wordt de sleutel nog even opgehaald.
Twee jeugdleden, Lennard van Hal en Colin Lodder, willen een stageproject doen bij de TTV Papendrecht. Bas wil hen begeleiden bij 3 opdrachten: kennismaking met bestuur en zich op de hoogte brengen wie zoal wat doet, het ontwikkelen van een formulier voor spelers vanaf ca. 8 jaar hoe de trainingsontwikkeling zou kunnen zijn, en als 3e opdracht leren om om te gaan met het organiseren van een toernooi, bijv. het scholierentoernooi, incl. een nazorgtraject. Bas wil er dus een win-win situatie van maken. Bas neemt ze op sleeptouw en ziet toe vanaf de "zijlijn". Bas en Jan van Dalen roepen Colin en Lennard naar de kantine om afspraken te maken.

19:50 uur: Ina Wiekart en Henk Vermeij komen binnen. Ook van Merwestad 3 is er al iemand.
19:55 uur: Henk vult zijn wedstrijdformulier in, ook Ina vult haar formulier in.
20:00 uur: Na het praatje met Colin en Lennard gaat ook Jan zich omkleden. Ron komt in clubkleding binnen, team 11 compleet.
Kees Jongkind arriveert en vraagt naar een paar schoenen die hij de laatste keer heeft laten staan (oorzaak: wijn). Gevonden kleding ligt altijd in het halletje bij de kantine, Kees. Gelukkig stonden de schoenen er nog.
20:10 uur: Erik Koele staat bij de afscheiding te wachten tot de jeugd klaar is. Drago Bikarovic en Han Theunisse komen ook binnen, team 14 compleet.

20:20 uur: Henk begint als eerste met de zaal te reorganiseren, de afzettingen naast de eerste wedstrijdtafel te plaatsen. Philip en Drago verwijderen twee trainingstafels om ruimte te scheppen. Erik loopt hulpeloos rond te kijken, niemand verwacht dat hij ook iets doet. Tijdens al het geschuif van tafels en afzettingen kunnen de tegenstanders zich alvast warmspelen.
20:25 uur: De zaal is speelklaar voor de 3 wedstrijden.
In de kantine heeft Jacqueline nog even een geanimeerd gesprek met 4 van de jeugdleden en met vader Akerboom.

20:30 uur: Bij tafel 1 gaat Jan achter de scheidsrechterstafel zitten, Henk begint tegen Jan Meerkerk.
En dan blijkt ook Eduard Burger aanwezig, hij gaat ook tellen, team 13 compleet. Aan tafel 2 is de wedstrijd Papendrecht 13 tegen Merwestad 3. Kees begint tegen Ulrich Wijbers die deze competitie nog maar 1 partij verloor.
Bij tafel 3 zijn Drago en Erik nog aan het inspelen. Even later begint hun wedstrijd tegen Sliedrecht Sport 6. Drago opent tegen Martijn van Wingerden, beide spelers zijn nog ongeslagen, dus naar die partij gaat mijn aandacht.


Lees meer...

Johan Deumer wint 7e klaverjastoernooi
09 okt
2013

Traditioneel moest organisator Gijs Ton om “5 voor 12” nog wat heen en weer bellen, maar kort na acht uur konden aan 6 tafels de klaverjassers alweer voor de 7e maal dit jaar de kaarten schudden. De resultaten en totaal scorelijst van alle klaverjaspartijen van 2013 kunt u op deze site vinden in de rubriek “Clubblad”.

1e ronde
Niet één, maar liefst twéé koppels behaalden de hoogste score in de 1e ronde. Aan de boerentafel kenden Loek Coenraads en Eef Schouten een goede start, met name in de eerste 4 potjes waarin zij de tegenstanders Drago Bikarovic (debuut) en Jan van Dalen eenmaal nat wisten te spelen en zelf een pitje te spelen (of verzaakte Drago ?), tussenstand 739 - 119. Daarna verlaagde de sneltrein wat snelheid, maar aan het eind bleek een roemtotaal van 410 punten genoeg voor 1828 punten totaal. Drago en Jan moesten genoegen nemen met 1414 punten.
Aan de tienentafel troffen Moos Markesteijn en Patrick van Vooren als tegenstander Jan Boon en Gerda Deumer. Halverwege stonden Gerda en Jan nog voor (810 – 756), maar ook hier werd een eindstand gescoord van 1828 punten, evenwel door Moos en Patrick, ondanks dat hun tegenstanders niet eenmaal natgingen. Jan en Gerda eindigden op 1434 punten.
Lees meer...

Positieve reacties opening nieuwe seizoen
05 sep
2013

Het was bijzonder druk tijdens de seizoensopening. Diverse vrijwilligers hadden zich ingespannen om er een leuk festijn van te maken. Bijna alle jeugd en een flink aantal ouders/verzorgers hadden gehoor gegeven aan de uitnodiging van het Bestuur.

Het begon met een jeugdtraining die verzorgd werd door een gast-trainer: oud-international en voormalig bondstrainer Anne Vlieg, die in het bijzonder uitgebreid stilstond bij de voordelen en de gevolgen als je op diverse verschillende manieren de bal weet te serveren. Van zijn demonstratie en van de rest van het programma is een uitgebreide fotorapportage gemaakt die uiteraard op deze site te zien is.

Verder vertelde jeugdleider Rob van den Bos over diverse wetenswaardigheden rondom de dinsdag- en de donderdagtrainingen  die gegeven worden door resp. Harm Hogendoorn en Bas Bisschop. Een misverstand werd weggewerkt: iedereen is op beide trainingen welkom, maar als het te druk wordt proberen die trainers daar wel wat aan te doen.
Tevens werd ook duidelijk dat je ook op zaterdagmiddag kunt komen trainen wanneer de jeugdteams de thuiswedstrijden spelen. (Maar dan geen overlast geven, natuurlijk !).


Lees meer...

Géén troef boer in de laatste slag
04 sep
2013

Aan het einde van de zomervakantieperiode viel het Gijs Ton deze keer niet mee om een redelijk aantal klaverjassers bij elkaar te bellen, maar uiteindelijk kwam hij toch nog op 20 kaarters uit.

Laten we Gijs deze avond eens volgen, volgens de kenners is hij een redelijke kaarter die bij voorkeur de troef boer voor de laatste slag bewaart. In de 5 voorgaande toernooitjes dit jaar werd Gijs achtereenvolgens 14e, 6e, tweemaal 9e en de laatste keer 7e. Niet iemand voor de top 3, maar toch wel steeds boven de middenmoot.

In de eerste ronde lootte Gijs zijn maatje Loek Coenraads, dus de “klik” was er natuurlijk al. Maar laten ze nou met een natje beginnen… Ongetwijfeld veroorzaakt door de tegenstanders Moos Markesteijn en Piet den Dikken, die kort daarna ook nog eens een pitje met 40 roem speelden. Tussenstand na 4 partijen: 109 zonder roem – 539 met 180 roem.
Enigszins van de schrik bekomen laten de beide mannen op leeftijd de jonkies aan de overkant slechts 9 punten scoren (de pit werd nét voorkomen) om daarna weer driemaal minimaal te scoren. Tussenstand na 8 partijen: 481 – 1215.
In het derde rondje gaan Gijs en Loek nog een keer nat, maar weten ze wel een tweede pitje te voorkomen. Verdienste:  “honderd en” acht punten.
Tussenstand na 12 partijen: 700 – 1774 met nog hoop op de overwinning….
In het laatste rondje lijken er normale potten gespeeld te worden en scoren Gijs en Loek eenmaal maar liefst 111 punten. Moos en Piet laten door een natje in de laatste partij een monsterscore liggen en laten de tegenstanders nog redelijk wegkomen. Met de eindstand 1101 – 2141 zijn meteen de hekkensluiters en de koplopers in beeld.
Lees meer...

Nieuwe tafels nog beter gemaakt
02 sep
2013

Hoera, we hebben 5 nieuwe tafels, dat weten jullie inmiddels al.

Helaas is het zo dat we de tafels niet definitief kunnen laten staan, maar moeten we ze iedere keer opnieuw eerst versjouwen en opzetten om na afloop e.e.a. weer af te breken en terug te plaatsen. Dat dus op dinsdag, donderdag, vrijdag en zaterdag, zo’n 8 keer per week. En makkelijk is dat niet, zeker niet voor de jeugd, want de tafels zijn groot en heel zwaar.

Het lijkt logisch dat de tafels bestand zouden moeten zijn tegen het vele versjouwen en dat er dan bijvoorbeeld stevige wielen met sterke assen onder zouden zitten. Helaas is dit niet het geval en de ervaring leert dat we heel vaak last hebben dat de meegeleverde wielen bezwijken, waardoor we de tafels uiterst moeizaam kunnen verplaatsen.

Maar ook op andere onderdelen wordt er kritisch naar de kwaliteit gekeken.


Lees meer...