Welkom

op de website van de TTV Papendrecht!

Op deze website vindt u informatie over onze vereniging,
zoals bestuurssamenstelling, speelavonden, onze geschiedenis en de locatie.
Enkele foto's geven een indruk van onze gezellige vereniging
Tevens is er actuele informatie over de competitie: uitslagen, standen en persoonlijke resultaten.
Tenslotte kunt u in de agenda lezen welke teams wanneer moeten spelen
en wanneer er toernooien en andere evenementen gepland staan.
Opzeggen lidmaatschap: zie rubriek Informatie - lid worden
Ongewenst gedrag ? Meld dit bij het vertrouwenspunt van het NOC/NSF

HomeNieuwsInformatieEn dan ditCompetitieAgendaFoto'sContactSponsors

Lieron Viveen Nederlands jeugdkampioen B-spelers
28 apr
2013

(Op verzoek van de redactie beschreef Lieron zelf zijn prestaties:)

Jaja, ik ben Nederlands kampioen bij de B !


Het toernooi werd gehouden op zaterdag 27 april in Arnhem. Ik zat in een 3-mans poule. Ik won mijn 2 poulewedstrijden vrij eenvoudig met 3-0. Half 11 was de poule al afgelopen en moest ik wachten op mijn vervolgronde (ik was een van de spelers met een 'bye').

De 3e ronde moest ik tegen Iloy van Genderen van Ilac, ik kwam 1-0 achter en won nog met 1-3. De 1/16e finale moest ik tegen Mees van der Meer van SVE, een verdediger. Dit was in mijn ogen de spannendste en moeilijkste partij van het toernooi, ik moest erg bikkelen en pakte na 10-5 achter gestaan te hebben in de 5e set met jawel 5 matchpoints tegen, met 11-13 de partij na coaching van Johan Snoep die ook met zijn dochters aanwezig was.

De kwartfinale was tegen Kampioenspoule speler Jelco van Grunsven van TN Nijmegen, ook hier werkte ik 3 matchpoints weg en won hem in 5-en.

Lees meer...

Eigen kweek sluit landelijk tijdperk af
21 apr
2013

Zaterdagmiddag speelde de jeugdselectie thuis in De Kooij de allerlaatste competitiewedstrijd op het hoogste landelijke niveau. In de wedstrijd tegen kampioen Kluis 1 uit het Limburgse Geleen, onvermijdelijk verloren met 3-7, konden Jeremy van der Graaff en Lieron Viveen, de kern van jeugdteam Papendrecht 1, terugzien op enkele succesvolle seizoenen tafeltennis in de landelijke competities.

De uit eigen kweek afkomstige jeugdspelers waren eind 2011 het hoogste niveau van de regionale NTTB-West ontgroeid en vanaf de voorjaarscompetitie 2012 begon de krachttoer door Nederland. Voor korte termijn completeerde Davey den Boer het tweetal, Joey Maessen versterkte het team voor wat meer seizoenen. Het landelijk debuut in de C-klasse werd onmiddellijk bekroond met het kampioenschap. Leuk voor de TTV Papendrecht was dat in dat seizoen ook de seniorenselectie promoveerde naar de landelijke 3e divisie zodat de thuiswedstrijden in het najaar van 2012 gezamenlijk op de zaterdagmiddag konden worden gespeeld, een unicum voor onze tafeltennisvereniging.
Lees meer...

Seniorenteam 13 kampioen
18 apr
2013

Het was even rekenen, want de spanning van een naderend kampioenschap verdooft de hersenen, maar bij de tussenstand van 5-1 hadden de spelers van Papendrecht 13 wel degelijk de kampioenstitel in de 6e klasse A bereikt en toen werden dan ook spontaan de bloemen uitgereikt.

Met nog één wedstrijd voor de boeg kan het team terugzien op een goede competitie met vooralsnog 8 overwinningen. Alleen de uitwedstrijd tegen concurrent Merwestad 4 werd verloren (6-4), maar met die tegenstander was het puntenverschil na 9 partijen uiteindelijk toch nog tot 15 punten opgelopen.

Alle spelers kunnen terugzien op goede persoonlijke prestaties, allen scoorden een winstpercentage van ruim boven de 50%. De meeste dubbels werden gespeeld door de 19 jarige Eduard Burger en de aanzienlijk oudere Kees Jongkind. Het leeftijdsverschil van 58 jaar – niet ongewoon in de tafeltenniswereld – stond een winstmarge van 100% (5 uit 5) geenszins in de weg. In zijn persoonlijke duels kwam Eduard dit seizoen tot 2 hattricks, teammaatje Ina Wiekart presteerde dit krachttoertje eenmaal. Hattricks waren dit seizoen niet weggelegd voor Kees Jongkind en Herman Erkelens, wat aangeeft dat het team voor elk puntje de strijd achter de tafeltennistafel serieus moest aangaan.

De 5e-klassers binnen deze NTTB-afdeling zijn gewaarschuwd, in het najaar komt Papendrecht 13 er aan!

Lovende woorden tijdens ALV
03 apr
2013

Op de Algemene Ledenvergadering werd nog eens stilgestaan bij de feiten over het verenigingsjaar 2012. De in een redelijk aantal opgekomen leden hadden geen commentaar, lovende woorden en slechts een paar vragen aan het Bestuur van de TTV Papendrecht over het gevoerde beleid. Ook op het financiële terrein geen wanklank, de Penningmeester blijkt de zaken goed op orde te hebben, hem werd decharge verleend.


Zoals bijna ieder jaar werden tijdens de ALV de jubilarissen gehuldigd. 25-jarig lid werden Guido Houwing en Nathalie Nobel, de laatste was afwezig voor een behandeling aan haar gebroken pols.


Lees meer...

Peter Kloos winnaar 3e klaverjaswedstrijd
03 apr
2013

Bijna weer maximaal, de deelname bij het klaverjassen deze avond. Ondanks dat er deze keer werd gekaart na afloop van de ALV, bleef het aantal dit keer steken op 24, ergo 6 tafels met enthousiaste kaarters. Organisator Gijs Ton had het weer goed geregeld.

1e ronde
Al vanaf de start lieten Patrick van Vooren en Ed Bijvank zien dat zij er zin in hadden. Na een nog tamelijk rustige 1e helft, waarbij dit koppel tweemaal natging, maar ook een pit speelde, was het verschil met Simone Wolf en Jan Tillemans nog redelijk, 839 – 677, maar daarna veranderde hun boemeltreintje in een krachtige diesel en denderden zij naar een dikke 2326 punten, een leuke basis voor een hoogterecord. Simone en Jan gingen in de 2e helft van de potjes enerzijds nog eens driemaal nat en anderzijds werden beiden geconfronteerd met nog eens 2 pitjes. Na afloop was dit koppel blij dat ze boven de 1000 punten waren gekomen, het werden er uiteindelijk nog 1036.
Op hetzelfde moment deed zich aan de boeren- en aan de vrouwentafel iets opmerkelijks voor: aan beide tafels verscheen een eindstand 1564 – 1368, vielen er 4 natjes per tafel en werd er geen enkele pit gespeeld.
Lees meer...

Houder laagterecord wint 2e klaverjasdrive
27 feb
2013

Weer een volle kantine op deze woensdagavond, liefst 28 kaarters schudden de kaarten in de hoop veel punten te scoren. Gijs Ton had het weer goed geregeld !

1e ronde:
Het hoogste en laagste aantal punten deze ronde speelden de “boeren aan de bar”. Peter Kloos loodste Piet van Sintmaartensdijk in de 1e ronde naar een verdienstelijke 1817 punten. Dit koppel ging slechts eenmaal nat terwijl tegenstanders Hetty Riet en Jan Boon dat driemaal deden. Met maar slechts 80 extra punten aan roem noteerden de laatsten een schamele 1165 punten.
Aan de “heren”tafel verwelkomden Henk Wolf en Nico Zoutendijk gretig het koppel Maarten Stehouwer en Ed Bijvank. Al vroeg in de wedstrijd scoorden Henk en Nico een pitje en dwongen ze in de loop van de partij Ed en Maarten twee natjes af. Zelf offerden ze slechts éénmaal 162 punten. Na de 16e pot stond er 1779 – 1183 op het wedstrijdformuliertje.
Lees meer...