Welkom

op de website van de TTV Papendrecht!

Op deze website vindt u informatie over onze vereniging,
zoals bestuurssamenstelling, speelavonden, onze geschiedenis en de locatie.
Enkele foto's geven een indruk van onze gezellige vereniging
Tevens is er actuele informatie over de competitie: uitslagen, standen en persoonlijke resultaten.
Tenslotte kunt u in de agenda lezen welke teams wanneer moeten spelen
en wanneer er toernooien en andere evenementen gepland staan.
Opzeggen lidmaatschap: zie rubriek Informatie - lid worden
Ongewenst gedrag ? Meld dit bij het vertrouwenspunt van het NOC/NSF

HomeNieuwsInformatieEn dan ditCompetitieAgendaFoto'sContactSponsors

Joop Smit beste klaverjasser
30 jan
2013

Voor het eerste klaverjastoernooi van dit prille jaar had Gijs Ton weer 24 kaarters weten op te trommelen. Zoals het hoort was iedereen op tijd aanwezig zodat even na achten de kaarten geschud konden worden.

1e ronde
Met slechts 1698 punten noteerden Redouane el Haddad en Jan Tillemans de hoogste score in de eerste ronde ondanks dat de tegenstanders Patrick van Vooren en Moos Markesteijn 2 pitjes wisten te spelen. Maar ook tweemaal gingen beiden nat en in de resterende potjes werden gewoon niet genoeg punten gescoord.
Niet dat Moos en Patrick dan ook de laagste score noteerden, nee, die eer vielen Rob van Lambaart en Loek Coenraads (“Look” stond er op het formulier) ten deel. In hun partij tegen Hanno van Sintmaartensdijk en Joop Smit werden slechts 1301 punten gescoord, en dat was inclusief toch nog 200 punten roem. Joop en Hanno behaalden 1531 punten, maar zij bleven weer op 40 roem steken.

2e ronde
In de tweede ronde mocht Joop, nu met Hanno’s vader Piet als partner, blij zijn met de hoogste score van 1894 punten. Wel een beetje saai gespeeld, geen pit en geen natje. Simone Wolf en Loek kwamen niet verder dan 1288 punten, maar hadden tenminste wel de sensatie om eenmaal nat te gaan.
Ook nu kwam de laagste score van een andere tafel. Piet den Dikken en Ron Keereweer behaalden 1146 punten, inclusief een magere 80 punten aan roem. Dit kwam natuurlijk door het meesterlijke spel van Niek van Westen die een goede partner had aan Maarten Stehouwer. Wel gingen beiden in het allereerste potje nat, maar daarna wist Maarten Niek in toom te houden.
Lees meer...

CK Dubbels 2013 : Last minute boekingen zijn meestal lonend…. niet altijd !
15 jan
2013

Op dinsdag 15 januari stond het eerste toernooi voor 2013 op de agenda: het clubkampioenschap voor dubbels. Vrij laat was de uitnodiging rondgemaild en opgehangen en de aanmeldingen kwamen wat traag op gang. Maar toen was er ook geen houden meer aan. De teller schoot via 16 naar 20, zelfs 22 koppels en organisator Piet verzuchtte dat dat aantal toch écht het maximum was wat de zaal kon herbergen. Totdat zich plotseling een oudgediende meldde in de zaal. Na een rondje voorstellen bleek het Frank van Wijngaarden en een nog steeds single-zijnde Eddy van Weelde had zijn dubbelmaat te pakken. En dat was koppel nummer 23, Piet voor een leuke puzzel stellend. De oplossing en ideale indeling werd desondanks gevonden, maar….toen sloegen de afmelders toe. Er vielen koppels af, er werden halve koppels samengevoegd en 3 uur voor aanvang van het festijn meldde zich ook nog een allerlaatste duo aan. Kortom, spanning genoeg nog voordat er één bal was geslagen.

Toen de rookwolken waren opgetrokken resteerden er 21 koppels, verdeeld over 3 poules van 5 en een poule van 6. Twee geplaatste koppels per poule, maar zo op het oog minstens 2 poules waar drie koppels kansrijk leken. De werkelijkheid was echter nog doller. Omdat in een paar poules favoriete koppels het lieten afweten werd het voorspellen van eindstanden wel heel lastig. Een paar onverwachte eindstanden waren het gevolg.

In poule A mochten titelverdedigers een zware strijd verwachten. Richard Steenhuisen en Jan Riske dienden af te rekenen met Winnie van Rooij / Gijs de Heer en Ruud Schoon die met Eric van der Cammen ook al een her-intreder aan zijn zijde had. Arie Nugteren / Rob van den Bos en de beide Van Lambaarts leken op voorhand kansloos voor een hoge klassering. Het moet gezegd: deze poule gaf géén verrassingen. Wel een zeer spannend verloop, ook in de wedstrijden. Arie / Rob wensten niets cadeau te doen en dwongen Ruud / Eric tot het uiterste (8-11 in de vijfde). Tegen Richard / Jan stond er snel een 2-0 voorsprong voor de kampioenen op papier, maar Arie en Rob gaven niet op en na 12-10 en 11-9 kwam het ook hier aan op een vijfde. En weer zegevierden de favorieten. Tegelijkertijd haalden gebroeders Van Lambaart alles uit de kast tegen Winnie / Gijs. Na 11-9, 8-11 en 7-11 ontsnapten de laatsten met 13-11 en 11-9. Pff, hard werken, en dat al tijdens de poule-wedstrijden ! De beslissing viel toch in de onderlinge potjes. Ruud / Eric verloren zeer nipt van Winnie / Gijs, maar herstelden zich tegen Richard / Jan. Na een duidelijke 3-1 wisten Ruud en Eric zich geplaatst, terwijl Richard en Jan moesten winnen met minstens 3-1 van Winnie en Gijs. Na één game was het toegestane tegenpunt al binnen, nu de 3 eigen game-winsten nog. Die kwamen er, en gezien de cijfers (6, 5 en 3) duidelijk genoeg. Ruud / Eric op onderling resultaat 1e, Jan / Richard 2e, Winnie / Gijs 3e. Arie en Rob beslisten de strijd om de 4e plaats.
Lees meer...

TTV Papendrecht bij Zuid-Hollandse Kampioenschappen 2013 Senioren
13 jan
2013

In de goede traditie van het tafeltennis werden voorafgaande aan het nieuwe tafeltennis seizoen de Zuid-Hollandse Kampioenschappen gehouden op 13-01-2013. Voor 1 van ondergetekenden is het zeer uitzonderlijk om mee gedaan te hebben. Ik (Adino Bosch) kan het me eigenlijk niet meer herinneren wanneer de voorlaatste keer was geweest. Mocht dit ergens in ons tafeltennis archief terug te vinden zijn? Ben benieuwd, maar denk zelf meer dan 20 jaar geleden.
Maar goed, als ik niet had mee gedaan was de spoeling nog dunner geweest. Het is dat Laurens Langeveld me gevraagd had om te dubbelen en zodoende kon ik dus ook enkelen. Er waren dus welgeteld 2 deelnemers (Senioren) op naam van Papendrecht ingeschreven. Lieron Viveen deed mee bij de jeugd, waarvoor het toernooi een dag eerder heeft plaatsgevonden.
We hadden welgeteld ook 2 supporters. Michelle en Jacqueline (moeder van Michelle v,d, Spek) waren ook meegekomen.
Omdat er niet veel deelnemers zijn is het wedstrijdverslag beperkt tot de 2 deelnemers. De poule fase begon om 9:30 uur. Op voorhand kon gesteld worden dat de vloercondities in de zaal niet geweldig waren. Daar had een ieder last van. Je moest uitkijken dat je niet uitgleed en de grip bij het slaan was ook niet altijd best (wat je dus ook punten kostte).

Wedstrijd verloop Adino
Adino was ingedeeld in Licentie E.
Dit was de poule opstelling:
Charles Callebout (FVT)
Ruud de Vries (FVT)
Adino Bosch (Papendrecht)
Pieter Frank van der Kamp (Phoenix)

Voor Adino is het spelen van wedstrijden altijd zwaar. Zoals menigeen weet zucht en zwoeg ik en ben ik na de 1e partij al moe. Het was dit keer niet anders. Mijn conditie wordt er met de jaren niet beter op.

De 1e wedstrijd was tegen Charles Callebout. Een speler met noppen op de backhand. De 1e set ging goed (6-11 voor mij), echter had ik op dat moment al het gevoel dat mijn tegenstander even aan het zoeken was hoe hij moest spelen. Dat bleek inderdaad het geval. In de overige 3 sets was inderdaad het materiaal van de tegenstander die de doorslag gaf. Ik had moeite met de return ballen vanuit zijn backhand en daar maakte mijn tegenstander goed gebruik van.
Uitslag:  6-11 / 11-5 / 11-8 / 11-7

De 2e wedstrijd was tegen Ruud de Vries. Op het oog een tegenstander die gelijkwaardig is. Zijn sterkste wapen was de backhand loop. De 1e set ging nipt naar mijn tegenstander (9-11). De 2e set was voor mij (11-8). De 3e set was weer voor mijn tegenstander. De 4e set zag er eigenlijk als verloren uit. Na een achterstand van 4 punten (5-9) werd het echter toch gelijk (10-10). Maar helaas moest ik weer mijn meerdere erkennen.
Uitslag: 9-11 / 11-8 / 8-11 / 10-12

De 3e wedstrijd was tegen Pieter Frank van der Kamp. Deze tegenstander was voor aanvang van de wedstrijd al door vanwege 2 overwinningen op de vorige tegenstanders en was dus al 1e in de poule. Dus ging het voor mij om de eer. Deze tegenstander kende ik nog van een aantal jaren terug in de competitie toen ik nog 2e klas speelde. Hij werd toen in die klasse kampioen en ik weet nog dat ik 2 keer van hem had verloren (dat soort zaken onthoud ik wel). De 1e set ging lekker. Mijn tegenstander kwam niet goed aan aanvallen toe en als dat wel lukte returnde ik een aantal keren de ballen zodanig dat hij daar geen antwoord op had. De set ging naar mij (7-11). In de 2e set verging het mijn tegenstander net iets beter (11-9). De 3e set was weer zoals de 1e set verging en won ik dit keer met 6-11. De 4e set ging uiteindelijk ook naar mij omdat zijn aanval niet echt liep. Hierbij had ik mijn revanche, al was het dit keer ook om de eer.
Uitslag: 7-11 /  11-9 / 6-11 / 8-11

Uiteindelijk gingen Pieter Frank van der Kamp en Charles Callebout door naar de volgende ronde.

Wedstrijd verloop Laurens


Lees meer...