Welkom

op de website van de TTV Papendrecht!

Op deze website vindt u informatie over onze vereniging,
zoals bestuurssamenstelling, speelavonden, onze geschiedenis en de locatie.
Enkele foto's geven een indruk van onze gezellige vereniging
Tevens is er actuele informatie over de competitie: uitslagen, standen en persoonlijke resultaten.
Tenslotte kunt u in de agenda lezen welke teams wanneer moeten spelen
en wanneer er toernooien en andere evenementen gepland staan.
Opzeggen lidmaatschap: zie rubriek Informatie - lid worden
Ongewenst gedrag ? Meld dit bij het vertrouwenspunt van het NOC/NSF

HomeNieuwsInformatieEn dan ditCompetitieAgendaFoto'sContactSponsors

Drie winnaars clubkampioenschap dubbels jeugd !!!?!!!
23 mei
2013

Organisator Simon van Sintmaartensdijk heeft het voor elkaar, hij schiep een unieke situatie tijdens het clubkampioenschap dubbel 2013 voor de jeugd.

Omdat een speler zich op het laatste moment aanmeldde, zocht en vond Simon voor hem een dubbelpartner, maar dezelfde speler had zelf ook al een maatje gevonden..

Simon bedacht een oplossing en liet iedereen spelen, zo hoort het natuurlijk ook. Maar dat er dan na afloop van het toernooi DRIE spelers als EEN duo de eerste prijs zou gaan halen, had hij natuurlijk niet voorzien en ook niet gehoopt.
Er was bij de prijsuitreiking uiteraard een prijsje te weinig, maar dat wordt later wel weer rechtgezet.

Simon schreeft over dit toernooi het volgende verslag:
Op donderdag 23 mei j.l. was het dan weer zover. De clubkampioenschappen voor de jeugd werden gehouden. De leden van ons eerste jeugdteam, welke landelijk spelen, deden niet mee. Dit opende de weg voor de nieuwe aanstormende jeugd.  Er deden 7 dubbelteams mee. Hoewel, er was een triple-team. Robin de Korver stond alleen op de lijst en de spelleider had voor een medespeler gezorgd, Arne Spiering was bereid om met Robin te spelen. Ook de moeder van Robin had voor een speler gezorgd, Collin Lodder. In onderling overleg werd op de speelavond besloten dat zij een driemans team zouden vormen. Er werd gespeeld in een poule. Iedereen zou tegen elkaar strijden, om uiteindelijk tot een winnaar te komen..

Lees meer...

Dinh Duc Dao Clubkampioen 2013 bij de 2e/3e klassers
17 mei
2013

De negen spelers die zich gemeld hadden voor dit toernooi werden door organisator Piet den Dikken verdeeld in 2 poules. Omdat Piet zelf ook aan dit kampioenschap deelnam werd het toernooi verder begeleid door Jan Tillemans. Na het onvermijdelijke wachten op de laatste deelnemer, als vanouds Joop Joosten (“Ik heb me rot gehaast!”), kon een kwartier te laat de eerste bal geslagen worden.

Kevin Nugteren, als kampioen bij de 4e klassers ook uitgenodigd, moest beginnen tegen Dirk van Vugt. Lekker voor Dirk om een beetje warm te worden, Kevin kwam met 8-11, 3-11 en 8-11 niet echt aan de bak. Ook de partij tussen Niek van Westen en Matthijs van Hoek werd in 3 games beslecht, al stribbelde Niek hier wel duidelijk tegen: 7-11, 17-19 en 11-13.
Vervolgens mocht Kevin tegen Piet laten zien wat hij dan wel in huis had, maar met 5-11, 10-12 en nogmaals 5-11 werd Kevin opnieuw met lege handen en wat frustratie neergezet.
Al lekker warm gedraaid trachtte Niek het ook Dirk lastig te maken en Niek begon enthousiast met een 11-7 overwinning. Niet zonder moeite herpakte Dirk zich met 2 x 6-11 en 1x 8-11. Vervolgens keek Matthijs verheugd naar de wedstrijdtafel, want Kevin stond op zijn menu. Na twee machteloze games van 1-11 en 2-11 hield Matthijs zich verder in en liet hij de 3e game eindigen op een nipte 10-12.


Lees meer...

Redouane el Haddad wint 4e klaverjasdrive
15 mei
2013

Het was spannend wie er vanavond op de 1e plaats zou eindigen, want na 2 rondes klaverjassen was het verschil in de top van het tussenklassement nog uiterst klein.

Organisator Gijs Ton had 24 kaarters bij elkaar gekregen, maar dat ging dit keer toch niet zonder weinig moeite. Gelukkig waren er een paar bereid om die paar die op het laatste moment helaas moesten afzeggen, te vervangen. Toch nog een zo goed als volle bak vanavond !

1e ronde
Het klikte wel tussen Henk Wolf en Loek Coenraads, beiden namen het in de 1e ronde op tegen Piet van Sintmaartensdijk en Moos Markesteijn. Na iedere optelling van 4 gespeelde potjes liep het verschil evenredig op, dat wil zeggen dat Henk en Loek het verschil steeds verdubbelden. Van 447 – 201 (beiden zonder roem), via 833 – 463 (roem slechts 40 – 20) en 1252 (+160) – 692 (+40) naar uiteindelijk 1682+420=2102 tegen 910+80= een uiterst magere 990 punten. Er viel in die 16 potjes slechts één natje (van Moos en Piet) en maar één pitje (van Loek en Henk), maar die laatste was ook nog eens met 140 roem extra !
Aan de tafel ernaast speelden Jan Boon en Jan van Dalen tegen Herman Erkelens en Maarten Stehouwer en gesteld kan worden dat het gelijk opging. Na het 15e potje konden beide duo’s de partij nog winnend afsluiten. Aangezien de Jannen de laatste pot natgingen betekende dat een nipt verlies: 1481 – 1501.
Lees meer...

Kevin Nugteren clubkampioen 2013 4e klassers
14 mei
2013

Over een wens, een focus en een bereikt doel

Het was weer een hele toer voor organisator Piet om het deelnemersveld voor deze avond compleet en stabiel te krijgen. Vakantiegangers, afzeggers, reservespelers, uitvallers en een geblesseerde brachten het aantal uiteindelijk op 8. Ideaal voor twee vierkampen dus, totdat zich ook nog een zieke afmeldde. Eén zevenkamp en een avond hard werken voor de overblijvers. Toch kwam alles nog op het laatste moment goed.

Max Kornet was voor velen al de held van de avond voor er één bal was geslagen. Hij meldde zich op het laatste moment aan, waardoor er toch 2 vierkampen gespeeld konden worden. Applaus bij zowel de start van de avond als bij de prijsuitreiking was zijn verdiende loon. Achter de tafel werd hij echter niet beloond voor deze inzet. Geen gamewinst in 3 poulewedstrijden, maar in het potje om de 7e/8e plaats ging hij met 11-5, 10-12 en 11-5 wel voortvarend van start.
Lees meer...

Randy Leimena Clubkampioen 2013 in de categorie 5e klasse
07 mei
2013

Acht man en één dame hadden zich aangemeld voor deze happening. En hoewel de organisatie alles probeerde om er een tiende deelnemers bij te krijgen, het bleef bij een oneven aantal. Vanwege de verwachtte warmte én de conditie van sommige deelnemers besloot organisator Piet er geen negenkamp van te maken, maar de boel in 2 poules in te delen. Dankbaarheid van het merendeel der deelnemers was zijn deel.

Weinig verrassingen in poule A, een vijfkamp. Het was bepaald niet de avond van de Van Lambaarts. Ewout was kansloos tegen debutant Rian van den Tempel, terwijl Kitty Devilee tegen oudgediende Jan van Dalen ook weinig had in te brengen. Ewout putte weer moed uit zijn tweede partij, want met 3-1 werd Jan Tillemans aan de kant gezet. Helaas voor hem bleef het daarbij. Tegen Jan van Dalen werd het een 3-1 nederlaag en tegen Kitty was het zelfs 0-3. Die nul bleek doorslaggevend voor de plaatsing in de poule, want ook Kitty bleef op 1 winstpartij steken. Het moet gezegd : ze maakte het de anderen meer dan lastig, Rian ontsnapte na een 2-1 achterstand met 11-7 en 11-8. Ook Jan van Dalen ging onverstoorbaar door met winnen, maar makkelijk ging het nooit. In hun laatste poule-wedstrijd wilde Jan Tillemans toch wel graag van de nul af tegen Kitty, en dat lukte hem zowaar. Toch wist Kitty één game zeer overtuigend (met 12-10) te winnen en die ene game had ze nodig om 2 mannen onder zich te houden. Ewout, Jan Tillemans en Kitty op 1x winst en door onderling resultaat 5e, 4e en 3e in de poule. De onderlinge pot tussen de nog ongeslagen Rian en Jan van Dalen was bepalend voor plaatsing in de kruisfinales. Jan had (nog) geen trek in een treffen met Randy Leimena en won in vijven, daarmee Rian op plaats 2 achterlatend.
Lees meer...

Eduard Burger clubkampioen 6e klasse
03 mei
2013

Eduard Burger heeft vanavond het toernooi gewonnen om de titel van clubkampioen senioren 2013 van de 6e klassers.

Weliswaar was Eduard kanshebber voor de titel, maar de hoofdprijs werd hem niet in de schoot geworpen. Geduchte tegenstand was de reden dat tot en met de laatste wedstrijd, de echte finale, gestreden moest worden voor de titel.

De 6e klassers bepaalden in de vorm van een 7-kamp wie er een jaar lang met de titel van clubkampioen mag rondlopen. Voor de organisatie is er de uitdaging om een en ander zo in te delen dat de spannendste partijen aan het eind van het toernooi gespeeld worden. Vanavond lukte dat in ieder geval wel.

Joop Smit had van te voren geconcludeerd dat hij van enkele 6e-klassers wel zou kunnen winnen, alleen pech voor hem dat juist die spelers niet wilden meedoen. (Wel flauw natuurlijk). Zoals altijd speelde Joop weer verdienstelijk, maar vanavond had hij geen geluk. Liefst zeven maal was er gameverlies met het minimale verschil, maar steeds viel het laatste punt aan de andere kant van de tafel.

Herman Erkelens won twee partijen, uiteraard van Joop, maar ook van John Stehouwer en wel in de 5e game met 11-5. Hij speelde nog een 5-pitter, tegen Richard Koekkoek, maar met slechts 4 puntjes verschil glipte die partij uiteindelijk uit zijn handen.

Kees Jongkind won er drie, maar verloor er ook drie, dat impliceerde een 5e plaats. Naast zijn overwinningen op Joop en Herman versloeg hij ook zijn teamgenote Ina Wiekart, die van te voren als vreesde voor deze ontmoeting: 11-4, 11-5 en 11-9.  Kees had 4e kunnen worden, maar John Stehouwer zat hem dwars.

John speelde zijn eerste clubkampioenschap, hij won er ook drie en verloor er dus ook net zoveel en werd daarmee 4e. Naast zijn overwinning op Joop verschalkte hij ook Eduard Burger, zij het nipt met 11-9 in de 5e game. Omdat John in de allereerste partij ook van Kees won, werd John, op onderling resultaat, 4e.
Lees meer...