Welkom

op de website van de TTV Papendrecht!

Op deze website vindt u informatie over onze vereniging,
zoals bestuurssamenstelling, speelavonden, onze geschiedenis en de locatie.
Enkele foto's geven een indruk van onze gezellige vereniging
Tevens is er actuele informatie over de competitie: uitslagen, standen en persoonlijke resultaten.
Tenslotte kunt u in de agenda lezen welke teams wanneer moeten spelen
en wanneer er toernooien en andere evenementen gepland staan.
Opzeggen lidmaatschap: zie rubriek Informatie - lid worden
Ongewenst gedrag ? Meld dit bij het vertrouwenspunt van het NOC/NSF

HomeNieuwsInformatieEn dan ditCompetitieAgendaFoto'sContactSponsors

Arne Spiering clubkampioen 2014 jeugd
08 mei
2014

Vanavond werden de clubkampioenschappen enkelspel voor de jeugd gehouden. Er hadden zich 12 leden ingeschreven, maar toen we wilden beginnen bleken er 3 niet te zijn. De telefoon was bij de hand en er werd driftig gebeld. 2 van de afwezigen kwamen alsnog opdagen. Met enige vertraging werd er begonnen.

In verband met de grote hoeveelheid deelnemers en om iedereen zoveel mogelijk te laten spelen was er 1 poule van 11 deelnemers.  Alle deelnemers speelden dus tegen elkaar. Omdat wedstrijden om de best of 3 te lang zou duren (later dan 21.00-21.30 uur mocht het niet worden) werd er op tijd gespeeld. Elke wedstrijd duurde 8 minuten.

Vanaf het begin werd er fanatiek en met veel inzet gestreden om de punten. Vooral de spelvreugde bij de deelnemers was zeer groot. Halverwege de strijd waren er nog 2 spelers ongeslagen, Ruben Singewald en Robin de Korver. In de pauze kon men enigszins uitrusten en nieuwe energie opdoen voor het 2e deel van de strijd.

Na de pauze kwam Arne Spiering opzetten. Hij verloor als enige geen wedstrijd meer. Moegestreden na 10 partijen was iedereen benieuwd wie in de prijzen zou vallen. Er was geen enkele speler ongeslagen. Driftig werd onderling nagegaan wie hoeveel partijen had gewonnen. Na telling van de winstpartijen bleken dat er 3 spelers evenveel partijen hadden gewonnen. De prijzen zouden dus tussen deze spellers verdeeld worden.

Voordat ik mede ga delen wie 1, 2 en 3 zijn geworden wil ik de overige deelnemers:
Ruben Singewald, Mark Quist, Aram van de Graaf, Thomas Akerboom, Mees Boer, Lennard van Hal, Dirk Imanse en Nander Kroon bedanken voor hun deelname.
 
Na het tellen van het aantal winstpartijen, kwam het er dus op aan hoe het onderlinge resultaat van de spelers was. Wat bleek, de een won van de ander en de derde weer van de een etc. het kwam dus aan op het tellen van de partijpunten.

Uiteindelijk werd de uitslag:
1e​ Arne Spiering en bezitter voor een jaar van de wisselbeker.
2e​ Robin de Korver
3e ​Colin Lodder.

Dus: Arne, op de foto links, wist de selectiespelers Robin de Korver en Colin Lodder, tijdens een spannend toernooi de loef af te steken en mocht bij de prijsuitreiking de wisselbeker in ontvangst nemen.
 
Nogmaals, alle deelnemers bedankt voor een geslaagde avond en hopelijk zie ik jullie op 22 mei terug bij de clubkampioenschappen dubbel.

Namens de jeugdcommissie,
Simon van Sintmaartensdijk

“Met 2 vingers in de neus”
22 apr
2014

Begin april, ver voor het einde van de voorjaarscompetitie, mochten de spelers van Papendrecht 2 zich al laten feliciteren met het kampioenschap in de 2e klasse G. Met hun ongeslagen status reist het team a.s. vrijdag naar Haastrecht voor de slotpartij tegen de no. 2, TOP 1, dat inmiddels aankijkt tegen een achterstand van liefst 25 punten.

Bij de TTV Papendrecht was een gat ontstaan tussen de seniorenselectie, dat uitkomt in de hoofdklasse en de volgende teams in de 2e klasse. Om de carrière van de opstormende jeugd zoals Lieron Viveen te ondersteunen deed selectiespeler Colin Baldé een stapje terug en met succes. Samen met de meer ervaren Bas van Oers en Willem-Jan Lindhout freewheelde het team door deze 2e klasse en met hun promotie naar de 1e klasse is het gat naar het hogere niveau weer gedicht, zeker ook omdat Papendrecht 4 eveneens de 2e klasse ontstijgt.

Vanavond was er de tijd om het team in de door bloemist Bamboe gesponserde bloemen te zetten.

Papendrecht 4 kampioen 2e klasse H
11 apr
2014

Met een dikke 8-2 zege op de directe concurrent VVV 4 heeft het 4e team van de TTV Papendrecht promotie naar de 1e klasse veilig gesteld.

De teamleden Patrick van Vooren en Dirk van Vugt, die dit seizoen een soort bijrol vervulden, zagen deze avond wederom vanaf de bank dat Richard Steenhuisen en Hanno van Sintmaartensdijk beiden ongeslagen bleven en dat Guido Houwing zich alleen door Benito de Jong moest laten feliciteren. Voor het eerst dit seizoen moest het punt voor de dubbelpartij aan de bezoekers worden gelaten, Guido en Richard waren daar debet aan, maar uiteindelijk was de 8-2 winst dik voldoende voor het kampioenschap.

Al enige jaren zeurde het team dat ze liever afzagen van kampioensbloemen en het kampioenschap bij voorkeur wilde vieren met bier en dit seizoen stemde het bestuur daar voor één keertje mee in. Wel jammer voor de partners.....

Dat het nog lang onrustig was in Papendrecht geeft de kampioensfoto wel aan.

Papendrecht 10 kampioen in de 5e klasse B
08 apr
2014

In de wetenschap dat de uitwedstrijd tegen Sliedrecht 6 maar moeizaam met 3-7 werd gewonnen, waren de spelers van Papendrecht 10 gemotiveerd genoeg om de uitdaging: het kampioenschap in een thuiswwedstrijd te behalen, aan te gaan.

Ron Keereweer, uit goed voor een hattrick, begon de wedstrijd tegen Bas Oosterom, geen slechte speler, maar voor de linkshandige Ron niet echt een probleem, in 3 games werd het 1-0.
Als verrassend element hadden de bezoekers Pascal van Hoek opgesteld. Pascal had maanden niet gespeeld vanwege een gebroken pols. Pascal presenteerde zich sterk door in 4 games Kitty Devilee te verschalken, 1-1.

Als derde speler speelde Kees van Blitterswijk, voor het eerst sinds de jaren '60 met een nieuw batje (jawel, u leest het goed) en Kees mocht zich opwarmen tegen de zwakste speelster van Sliedrecht, Tineke Boogerd. Een echte opwarmer, want Kees won gemakkelijk in 3 games. Dat gaf zelfvertrouwen voor zijn volgende 2 sterkere tegenstanders.
Lees meer...

Demo video op YouTube
22 mrt
2014

Voor het laatste Sportgala van de gemeente Papendrecht zijn er bij diverse sportverenigingen sfeerbeelden gemaakt.

Het deel van de video dat bij de TTV Papendrecht is opgenomen in nu op YouTube geplaatst.

Via deze link kan je de demo bekijken.

Kies voor Hart & Sport
18 mrt
2014

De Gemeenten Papendrecht en Alblasserdam organiseren samen jaarlijks in maart een sportevenement waarbij scholieren uit de groepen 6, 7 en 8 kunnen kennismaken met de sport van hun keuze. Het thema van het sportprogramma is: “Kies voor hart & sport”, met als ondertitel: probeer eens een andere sport…

Veel sportvereniging doen er aan mee. Zo ook tafeltennisvereniging TTV Papendrecht. Vijf weken lang in maart/april op woensdagmiddag komen twee groepen van 12 kinderen op bezoek in Sporthal De Kooy. Onder deskundige leiding wordt hen de beginselen van de sport uitgelegd. Spelplezier staat centraal.
De foto’s geven een impressie van de gebeurtenissen.

Overigens, de vereniging heeft een eigen jeugdafdeling van zón dertig kinderen. Mocht je meer willen dan alleen de nu geplande vijf weken, dan ben je van harte welkom tijdens de trainingsuren op dinsdag- en donderdagavond. Vanaf 19.00 uur krijg je dan uitleg en begeleiding. En neem gerust je moeder of je vriendje mee. 

Jan van Dalen