Welkom

op de website van de TTV Papendrecht!

Op deze website vindt u informatie over onze vereniging,
zoals bestuurssamenstelling, speelavonden, onze geschiedenis en de locatie.
Enkele foto's geven een indruk van onze gezellige vereniging
Tevens is er actuele informatie over de competitie: uitslagen, standen en persoonlijke resultaten.
Tenslotte kunt u in de agenda lezen welke teams wanneer moeten spelen
en wanneer er toernooien en andere evenementen gepland staan.
Opzeggen lidmaatschap: zie rubriek Informatie - lid worden
Ongewenst gedrag ? Meld dit bij het vertrouwenspunt van het NOC/NSF

HomeNieuwsInformatieEn dan ditCompetitieAgendaFoto'sContactSponsors

Het gaat goed in de competitie
19 okt
2014

Halverwege het najaarsseizoen slaat de balans voor de competitie spelende leden naar de positieve kant uit. Als de resultaten zich in dezelfde richting voorzetten dan kunnen aan het eind van het seizoen weer diverse boeketjes bloemen uitgedeeld worden en voor een heleboel jeugdleden een persoonlijke medaille.

We lopen de teams even langs:

Seniorenselectie
Doelstelling is handhaving van de hoofdklasse. Na de twee komende wedstrijden wordt de streep getrokken voor de play-offs promotie/degradatie, het streven is dan om –net zoals nu het geval is- boven de streep te staan. Mocht de thuiswedstrijd tegen Shot een sleutelwedstrijd worden, dan kan alle support op 31 oktober a.s. een extra steuntje betekenen. Over alle wedstrijden heeft Harm trouw verslag gedaan, zie de competitiesite van Papendrecht 1.

Seniorenteam 2

Thans stevige middenmoter in de 1e klasse C. De wedstrijd tegen Avanti viel tegen mede waardoor de afstand op de koploper tamelijk groot is. Lieron scoort goed (3 hattricks), daarentegen komt Bas maar moeizaam op gang. Verstandig dat hij het dubbelen aan Colin en Lieron overlaat.

Seniorenteam 3
Voor de promovendus van vorig seizoen blijkt de 1e klasse een te groot verschil. Hopelijk valt er in de 2e helft meer eer te behalen, vooralsnog wordt terugkeer naar de 2e klasse ingeboekt.

Seniorenteam 4
Samen met Taverzo koploper en een promotie is niet ondenkbaar. Laurens blijkt de laatste weken beter op stoom al liet hij dat juist tegen Taverzo niet blijken. Als de nood hoog wordt kan wellicht Nathalie de doorslaggevende puntjes smashen ? (Maar eerst nog een teamfoto voor de competitiepagina !!)

Seniorenteam 5
In hun poule is het reuze spannend, de details beschrijft Piet wekelijks op hun competitiesite. Nu nog in de middenmoot met slechts 3 punten van de koploper, maar het blijft nodig om steeds maximaal te scoren om in ieder geval uit de degradatiezone te blijven, behalve Sliedrecht zitten alle teams elkaar op de lip.

Seniorenteam 6
Samen met team 7 in dezelfde 3e klasse poule nabij de degradatiezone. Adino en Niek moeten het team dragen, maar beiden scoorden nog slechts eenmaal een hattrick. Drago lijkt het hogere niveau aan te kunnen, Ron heeft nog niet kunnen scoren. Het dubbel is hopeloos ! Waren ze wel gewonnen, dan hadden jullie nu 2e gestaan. Ergo: trainen dat dubbel !

Seniorenteam 7
Benieuwd hoe de 2e onderlinge ontmoeting a.s. dinsdag afloopt. Houden ze elkaar opnieuw in evenwicht waardoor het degradatiespook in beeld blijft ? Misschien staat André op en gaat vanaf nu zijn jarenlange ervaring de doorslag geven ?
Lees meer...

Laurens Langeveld 1e bij ELAR Meerkerk
18 okt
2014

(Verslag van het ELAR toernooi bij MTTV Meerkerk door Jacqueline v.d. Spek)

Vanmorgen rond een uurtje of half 10 begonnen Raymond v.d. Linden, Drago Bikarevic en Laurens Langeveld aan een avontuur waarvan wij niet wisten waar die ging eindigen.
Laurens was ingedeeld in klasse 1 en Raymond en Drago in klasse 2. De eerste wedstrijd won Laurens vrij eenvoudig van een 1e klasser: 3-0.
Drago speelde zijn 1e wedstrijd ook een goede pot en won gedecideerd zijn wedstrijd, Raymond ging de 1e wedstrijd met 3-0 onderuit maar kansloos was hij zeker niet. Wedstrijd 2 en 3 wonnen Drago en Laurens ook zeer knap na terugvechten vanuit een achterstand. Laurens stond vandaag maar liefst 4 maal!! met 2-0 achter en 4 maal wist hij zich te herstellen en alsnog te winnen met 3-2!.
Ondertussen speelde Drago ook rustig zijn potjes en ging ook verder met waar hij gebleven was: WINNEN!!. Raymond echter bleef helaas met lege handen en hij kon helaas nog geen vuist maken.
Na 5 wedstrijden stonden Drago en Laurens allebei nog op 5 punten: de maximale score. In de 6e wedstrijd speelde Laurens tegen Wim Bloemer, een angstgegner van hem en ditmaal met stug blokken ging Wim met 11-4 11-5 11-7 naar huis toe. Drago speelde ondertussen tegen een junior van Tavernie, Zij speelde zo degelijk dat ze Drago versloeg in 5 sets.
De laatste wedstrijden wonnen Laurens en Drago allebei waardoor Laurens ongeslagen naar de 1/2e finale was gegaan en Drago met 1 verliespartij als 2e in zijn poule ook naar de finaleronde mocht. In de finaleronde speelde Drago tegen een goede jongen van Trefpunt. Na een zenuwslopende wedstrijd verloor Drago in 5 sets van de jongeling, helaas geen beker maar wel met een voldaan gevoel richting huis.
Op de andere tafel speelde Laurens tegen een chinees van Docos (Kento). Laurens stond wederom 2-0 achter in games, waarna hij zich opnieuw oprichtte en toch de partij met 3-2 naar zich toe wist te trekken. In de finale speelde Laurens tegen Stefan van TTV Dordrecht, een heuse derby, ook ditmaal moest er een 5e set aan te pas komen. Laurens pakte de 5e set met 11-7 waardoor hij 1e is geworden in klasse 1!.
Een ultieme revanche voor mijn slecht gelopen 1e helft van het seizoen”, aldus Laurens!

Jeugd heeft goede competitiestart
14 sep
2014

In de eerste competitiewedstrijd van de najaarscompetitie speelden alle jeugdteams zaterdagmiddag een uitwedstrijd.

De jeugdselectie begon goed door in Gouda Vriendenschaar 4 met een dikke 2-8 zege af te troeven. Robin de Korver en Vincent Kalkman speelden een heuse hattrick, Colin Lodder begon met een 5-games zege op Leon van Oldenborgh maar diende daarna Walter Luimes (5 games) en  Paula Clemens (na 4 games) te feliciteren. Robin en Colin speelden een prima dubbel  (6-11, 4-11 en 8-11).

Het 2e jeugdteam toog naar Maassluis waar TOG 4 een dik pak op de broek kreeg. Gideon van Veen en Menno Nugteren speelden elk éénmaal een 5e game en het dubbel van beiden ging in vieren, maar verder werden alle sets in 3 games beslist. Dus Arne Spiering won al zijn 9 games. Met deze 0-10 zijn ze met 3 punten voorsprong koploper in 4B.

Papendrecht 3 presteerde minstens zo goed als teams 1 en 2. De jeugdselectie van Serve ’71 werd in Hendrik-Ido-Ambacht met 1-9 verslagen. Lennard van Hal, Ruben Singewald en Jesse Spiering bleven alle drie in hun persoonlijke duels ongeslagen, alleen het dubbel van Lennard en Ruben moest met 11-7 in de 5e game gelaten worden aan Tim Hoogvliet en Dennis Toet. Ondanks de mooie uitslag is het team nu 2e met 1 punt achterstand op Taveri 2.

Mede door Nander Kroon bleef de 6-4 nederlaag van team 4 in het verre Hazerswoude-Dorp tegen Avanti 4 te overzien. De openingspartij van Justin Buijs tegen Wesley Hassefras werd in 4 games gewonnen door onze Papendrechter, die daarna in Martijn van de Velde en Mike Dijkshoorn zijn meerdere moest erkennen . Nander presteerde het om zich driemaal te laten feliciteren en hij deed dat in resp. 5, 4 en drie games. Matej Petrovic werd kort voor deze wedstrijd verplaatst van team 5 naar team 4 door het teleurstellende afzeggen van een van de teamspelers. Zijn dubbel met Nander ging in 4 games naar de gastheren en in zijn persoonlijke duels beet hij driemaal in het stof, de partijen tegen Wesley en Mike werden echter met minimaal verschil verloren.

Slechts met 2 man reisde Papendrecht 5 naar Hendrik-Ido-Ambacht. Door een misverstand reisde  Mark Quist niet mee. Ondanks deze handicap werd Serve ’71 3 met 4-6 verschalkt door een hattrick van Mees Boer en 2 zeges van Thomas Akerboom (Tessa Benschop staat nu in Thomas’ zijn boekje). Mees en Thomas wonnen in 4 games het dubbel.

Nieuwe clubshirts voor de jeugd
02 sep
2014

Tijdens de seizoensopening van vanavond werd onze jeugd door sponsor AFS Transport verrast met een nieuw clubshirt. Mede dankzij deze sponsor kan onze jeugd tijdens de competitiewedstrijden op een waardige wijze de TTV Papendrecht vertegenwoordigen.
En nu maar hopen dat spelen in de nieuwe shirts ook successen met zich mee brengen !

De organisatie van deze seizoensopening kreeg vlak voor aanvang de vervelende mededeling dat de clinic van Anne Vlieg wegens trieste familieomstandigheden niet kon doorgaan. Maar de medewerking van 3 tafeltennis-dames die op het hoogste niveau competitie spelen maakte veel goed. Enkele jeugdspelers en later ook enkele senioren werden door deze dames achter de tafel flink op de proef gesteld. Zij zijn nu een stuk beter voorbereid op het komende competitieseizoen.

(later meer met vele foto's)

zaal nu ook op dinsdag extra open !!
10 aug
2014

Al enige jaren is onze zaal tijdens de zomervakantie een beperkt aantal uren extra geopend op de vrijdagavonden. Mede wegens de behoorlijke zaalvulling op vrijdag heeft het Bestuur besloten om de komende drie dinsdagavonden eveneens de zaal bij te huren.

Op dinsdag is het eerste uurtje van 19:30 - 20:30 uur uitsluitend voor de jeugd (vrije training). De volgende 2 uren kunnen de senioren achter de tafels plaatsnemen.

Vanaf 2 september (seizoensopening !) is de zaal weer op de normale tijden geopend (zie de agenda).

Vriendschapsbokaal voor Ruben en Harm
20 jun
2014

Na een avond vol strijd en inzet zijn Ruben Singewald en Harm Hogendoorn kampioen geworden van het Vriendschapstoernooi 2014.

Toernooi-organisator Simon van Sintmaartensdijk tekende het volgende verslag op:

Op vrijdag 20 juni jl. is het traditionele Vriendschapstoernooi weer gehouden. Gelijk na het ophangen van de inschrijflijst stonden al 2 teams ingeschreven. 2 dagen voor aanvang van het toernooi waren het er 3. Te weinig voor een toernooi natuurlijk. Het koste de organisator dan ook een avond bellen om een redelijk deelnemersveld bijeen te krijgen. Uiteindelijk kon het toernooi gestart worden met 10 deelnemende teams.

Ruben Singewald, inschrijver 1, begon te zweten toen de klok richting 20.00 uur ging. Wat bleek: zijn dubbelpartner, Harm Hogendoorn, was in geen velden of wegen te bekennen. Na een belletje bleek dat Harm als aanvangstijd 20.30 uur in zijn agenda had staan, waarom ook vroeger beginnen met al de jeugdleden die een keer laat naar bed mogen ?
Op de deelnemerslijst prijkten de namen van 4 families . Mees had zijn vader Hans Boer, Justin zijn vader Willem Buijs, Dirk zijn vader Arne Imanse en Nander Kroon zijn oom Ewout van Lambaart gestrikt om samen te spelen.
Moos Markesteijn begon geblesseerd aan het toernooi. Hij was namelijk gevallen met de fiets toen hij op de terugweg was van een ziekenhuisbezoek aan Kevin van Nugteren, met als gevolg dat zijn linkerhand in het verband moest.

Na een vertraging van ca. 25 minuten werd er om 20.25 uur gestart met het toernooi. Aan toeschouwers geen gebrek. Diverse seniorleden die kwamen trainen, pakten een stoel uit de kantine en schoven aan op de tribunes naast de ouders van de jeugdleden.
Lees meer...