Welkom

op de website van de TTV Papendrecht!

Op deze website vindt u informatie over onze vereniging,
zoals bestuurssamenstelling, speelavonden, onze geschiedenis en de locatie.
Enkele foto's geven een indruk van onze gezellige vereniging
Tevens is er actuele informatie over de competitie: uitslagen, standen en persoonlijke resultaten.
Tenslotte kunt u in de agenda lezen welke teams wanneer moeten spelen
en wanneer er toernooien en andere evenementen gepland staan.
Opzeggen lidmaatschap: zie rubriek Informatie - lid worden
Ongewenst gedrag ? Meld dit bij het vertrouwenspunt van het NOC/NSF

HomeNieuwsInformatieEn dan ditCompetitieAgendaFoto'sContactSponsors

Positieve vooruitzichten halverwege de competitie
16 mrt
2014

Afgelopen week werd de eerste helft van de voorjaarscompetitie afgesloten, komende week beginnen de returns. Hoe staan onze teams er voor ?

Senioren:
Een blik over de tafels toont dat onze seniorenselectie zich weliswaar in de groep van kandidaat promovendi bevindt, maar tegelijkertijd toch maar één puntje verwijderd is van de degradatiezone. Feit is dat er niet gestreefd wordt naar een kampioenschap en zodoende competitiewedstrijden op de zaterdag vermeden worden, maar in ieder geval dienen wel degradatiewedstrijden vermeden te worden. Wellicht kan Winnie, die iets achterblijft bij Eddy en Harm, weer uit zijn dalletje klimmen. Opmerkelijk dat alleen Papendrecht 1 en lantaarndrager HBM-Taveri 2 met 10-0 van de huidige koploper verloren, dat mag niet aan de invalsbeurt van Dao verweten worden.
Team 2 heeft liefst 9 punten voorsprong op concurrent TOP 1, die afgelopen week met 7-3 op afstand werd gehouden. Voor dit team rekenen we op promotie naar de 1e klasse.
Benieuwd op Papendrecht 3 de strijd om de koppositie in de 2e klasse D kan volhouden. Komende vrijdagavond in Maassluis is de directe ontmoeting met concurrent TOG 1, de revanche voor een eerdere 4-6 thuisnederlaag is de uitdaging.
Ook het derde 2e klasse team, Papendrecht 4, staat er gunstig voor, koploper met 3 punten voorsprong met vooralsnog alleen VVV 4 als achtervolger. Houdt Richard zijn 100% ?
In de regionale Dordtse poules spelen Papendrecht 5 en Papendrecht 7 in dezelfde 3e klasse poule. Het eerste onderlinge duel eindigde onbeslist en het verschil tussen beide middenmoters is nog slechts 4 punten.  Team 5 verloor vrijdag de confrontatie met koploper Dordrecht 1 nipt. Nu team 7 eindelijk weer in de 3e klasse bivakkeert, is het wel te hopen dat Jan, Rin, Henk en André zich zullen handhaven.
Lees meer...

Nieuw kaartseizoen met nieuwe regels
23 jan
2014

Er was een volle kantine tijdens de eerste klaverjasmeeting dit jaar. Een nieuw jaar, dan ook maar meteen nieuwe regels, zo besloot organisator Gijs Ton. De 28 kaarters keken wel een beetje vreemd op toen ze de andere spelregels te horen kregen. Voorheen kon er gewoon tweemaal rond gepast worden waarna er opnieuw werd gedeeld.

De nieuwe spelregels
Met de nieuwe spelregels moet de deler zijn kaarten na het schudden laten couperen en terwijl hij de kaarten daarna aan de spelers uitdeelt (3-2-3 of 2x4) dient iedereen zijn kaarten ongezien op tafel te laten liggen. Alleen de deler mag dan zijn kaarten bestuderen en als hij het aanneemt mag hij een kleur als troef bepalen. Daarna komt de speler rechts na de deler met de eerste kaart uit.
Wil de deler het echter niet aannemen, dan mag de eerstvolgende speler zijn kaarten oppakken en het eventueel aannemen. Overigens speelt de speler na de deler altijd de eerste kaart uit.
Speelt speler 2 evenwel ook niet, dan pakt speler no. 3 zijn kaarten op en aan hem de beslissing om het wel of niet te doen. Doet speler 3 het ook niet, dan ligt de keuze bij de laatste speler. Wordt er voor de 4e keer gepast dan moet de deler het verplicht aannemen en de kleur troef bepalen.

1e ronde
Het was duidelijk wennen voor Niek van Westen die met Simon van Sintmaartensdijk het opnam tegen Nico van Meeteren en Jan Tillemans. De boeren aan de bar gingen eerst gelijk op, maar toen Simon en Niek na een natje meteen ook een pitje tegen kregen, deugde er ineens niets meer van het nieuwe systeem volgens Niek. Drie natjes verder stonden er voor hen onder aan het formulier inclusief 120 roem slechts 1067 punten genoteerd. Uiteraard profiteerden Nico en Jan, zij waren content met 1995 punten.
Aan de tienen-tafel namen Simone Wolf en Jan van Dalen het op tegen Jan Boon en Peter Kloos. Simone/Jan waren halverwege al 4 keer nat gegaan, hadden nog geen roem genoteerd en keken naar een tussenstand van 238 punten. Daarna herpakten beiden zich, lieten Peter/Jan ook 2 x nat gaan en noteerden ze zelfs in totaal 90 roempunten. Hun score van 1072 was maar net iets hoger als het koppel aan de bar. Peter en Jan behaalden maar 140 roem en scoorden zodoende een matige 1750 punten.
Lees meer...

Dubbelkampioenen 2013 prolongeren titel
14 jan
2014

Het is de regerende dubbelkampioenen van vorig jaar gelukt om hun namen opnieuw op de wisselbeker te krijgen.

Selectiespeler Eddy van Weelde wilde het dit kampioenschap opnieuw proberen met de weliswaar getalenteerde, maar volkomen ongetrainde Frank van Wijngaarde aan zijn zijde. En hoewel de tegenstand nu opnieuw groot was lukte het Frank en Eddy om uiteindelijk de finale tegen het duo Guido Houwing en Bas van Oers winnend af te sluiten.

De strijd om de 3e plaats ging tussen Richard Steenhuisen en Jan Riske die zich konden laten feliciteren door het koppel Dirk van Vugt en Joop Joosten.

Organisator Piet den Dikken is achter zijn toetsenbord gekropen voor een uitgebreid verslag van het dubbeltoernooi, lees hieronder. Maar kijk ook naar de 171 foto's even verderop de site, rubriek "foto's".

CK Dubbels 2014 : Te vroeg pieken is geen kunst, titel prolongeren wél !

Negentien koppels stonden reeds op het inschrijfformulier, toen titelhouder Eddy van Weelde aan organisator Piet vroeg of hij eventueel nog mee kon doen. Als-ie tenminste een dubbelpartner kon vinden….. Mede-winnaar Frank van Wijngaarden werd gebeld en die kon zowaar meedoen. Eddy blij en Piet ook, want dat betekende een heerlijk aantal van 20 duo’s. Echter….er bleek één koppel twee keer op de lijst te staan. En zoals altijd zijn er de afmeldingen op het laatste moment, waardoor twee resterende halve koppels werden samengevoegd tot het vrolijke duo Rin & Ron.

Lees meer...

competities voorjaar bekend
05 jan
2014

De programma's voor de voorjaarscompetitie zijn bekend, met hier en daar teleurstellingen en ook onverwachte verrassingen. Op onze site is alle informatie al beschikbaar.

Competitiespelers krijgen nog via de e-mail nadere info en instructies. Ook het speel- en rijschema voor de jeugd wordt nog beschikbaar gesteld.

Het complete schema per team met tegenstanders, speeldatums en adressen is te downloaden voor je digitale kalender (iCalendar), zie de competitiesite.


Gelukkig Nieuwjaar !
01 jan
2014

Iedereen een heel gelukkig en dus gezond 2014 gewenst !